reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Hej dziewczyny. Na kontroli ok-buzia sie goi,ale chyba gdzies glebiej w gardelku musi sie cos jeszcze zaleczyc skoro nadal nie chce jesc. Lekarza zaskoczyla tak niska temp w nocy..mam 3 rozne term,w tym dwa do pupy,wiec nie ma mowy o pomylce. Wiec albo to odchyl po antyb,albo faktycznie po tylu dniach goraczki musial przyjsc taki spadek. Rano zrobilam jej morfologie,mocz i crp. Mocz super,morfologia zakrecona przez chorobsko,ale anemii nie ma,crp 7.55 a norma jest do 5. jutro zadzw.do lekarza i zapytam co sadzi,czy to pozostalosci po poczatku choroby czy cos jest na rzeczy i ponawiamy.
Co do tych zimnych potow-nie wiadomo co robic,bo tak ja opatule bo jest taka zimna to poty wracaja i temp.w dol,jak ja rozbiore na maksa to jest lodowata ale temp rosnie,potem sie martwie,ze marznie,choc w pokoju ma 24-25st.
Dzis kolejna nocka czuwania,padam na gebe doslownie..

Dziewczyny obiecuje,ze jak nabiore sil to nadrobie Was i przestane pisac tylko o sobie. Nawet nie mam glowy do fb,choc pojawia mi sie usmiech jak wyskakuja mi Wasze "glowy"w tym kolku od messengera:). Myslalam,ze to bedzie sie pojawiac tylko jak zaloguje sie na fb.

Madzia co jest Tymkowi?Zdrowka!

Buziaki dziewczyny i dziekuje za wsparcie.

reklama
Palin - super, ze Krysi jednak nic juz nie wyroslo bo dopiero Aro mialby metlik w glowie :-D niech wychodza te zebiska. U nas ta jedna dwojka na przebiciu a nie chce wyjsc :sorry2:

Mikotko - oj chlodno sie robi chlodno,jak slychalam pogody w Polsce to w nocy nawet 7 stopni macie miec, wiec tak jak tu :dry:

Wsienka
- tez nie lubie samotnych weekendow. Co prawda zdarzaja sie rzadko, ale jednak caly tydzien czekam aby byc we trojke/czworkie/ w sumie w piatek z psem . Jednak pewnie takie dni beda zdarzac sie czasem, skoro Emil rozkreca interes powolutku. Musze sie przyzywczaic . Ale za mna budyn chodzi !!!! - mam tylko musze zrobic wreszcie, ale to w weekend sobie zjemy

Ach z ta jesienia, tez myslalam, ze jak najdluzej bedzie cieplo to w bluze jakas sie wcisna a tak to nie wiem w co sie opatule :baffled:

Tymek jak wstal o 13 tak prawie do 20 wytrzymal, choc jak go odkladalam do lozeczka to jak klapnal tak zasnal od razu ...oby spal smacznie

Spokojnych nocek :*

Dzień dobry

U nas nocka koszmarna. Nie pamiętam, żeby (kiedy) Miki tak płakał. Przy sypiał na dłuższą chwile tylko na mnie i to w pozycji siedzącej (jak się próbowałam położyć to Bałda zaczynała go spychać ze swojego terenu). I tak prawie cala noc. Aż dziwne, że nie czuje się połamana. Dopiero rankiem wrócił do leżenia i teraz dosypia. Pewnie lada moment wstanie. Mam nadzieje że to zaowocowalo czymś przebitym i kolejne nocki będą spokojniejsze.

Mikoto, Miki będzie z babcią. Wesele w tym samym mieście, wiec będziemy blisko i w razie czego szybko dotrzemy. Ale martwię sie, że Młody będzie płakał i nie da spokoju babci.

Wisienka, mam nadzieje, ze będzie udane. Ciekawe ile wytrzymać (pzyzwyczajonado wczesnego kładzenia się spać). W dobrym momencie mi ta wizyta u gin wpadła, bo przynajmniej wiem, że spokojnie mogę iść się bawić.

Emka, dobrze, ze jest poprawa. Jeszcze troszkę i wróci apetyt i to taki, ze mama nie nadążysz szykować ;-) jak temp dziś? Trzyma się w normie?

Gosiak, no jakby teraz się okazało, ze jednak cos dynda miedzy nóżkami to pewnie Aro by się śmiał i powtarzał "zawsze wiedziałem! Wiem co robię" :p Choć wydaje mi się, ze już całkiem oswoił się z córeczką. Na Mikołaja w brzuchu mówił Dziubasek (czasem po imieniu), a teraz zawsze jest Krysia ;-)

Buuuuu i znów pakowanie. Najmniej przyjemna część wyjazdów. Potem weekend przerwy i potem znów. Ale wtedy może uda się spotkać z Korbusiową rodziną :-D

Kochane, z Tymciem wszystko ok. Znaczna poprawa i zielone światło na urlop :)
Dziś muszę podjechać do pracy, bo se koleżanki nie radzą :/ A potem wielkie zakupy i pakowanie.. i mam nadzieję, że uda nam się w nocy wyjechać.. :p

Dzień dobry!

Witam się po dwudniowej przerwie. Wczoraj wzięłam dzień wolny i pojechaliśmy do znajomych do Łodzi. Byliśmy z ZOO, a potem w IKEI :-) To był naprawdę cudny dzień. Szkoda tylko, że Misio pospał w samochodzie niecałą godzinę, więc potem było wymyślanie wierszyków i często głupich tekstów piosenek wymyślanych na poczekaniu :-D
Jak zgram zdjęcia z aparatu, to powstawiam kilka na fb :tak:

Palin- współczuję nocy, ale może to faktycznie ząbek się przebił? A może nie jeden, tylko kilka :tak: Bawcie się dobrze na weselu! Super, że takie dobre wieści przyniosłaś od lekarza! Swoją drogą, chyba nigdy nie zrozumiem, dlaczego większość facetów uważa, że zrobienie chłopca jest lepsze niż dziewczynki :wściekła/y:

Emka- nami się nie przejmuj, najważniejsze, żeby Nince się poprawiło! No i żebyś Ty trochę odpoczęła...

Wisienka- kobieta torpeda! Odpocznij trochę!!! Pięknie napisałaś o zmianie pór roku ;-)

Mikoto- ten płaszczyk jest świetny! Zosia pięknie będzie się w nim prezentowała :tak: Elwirko, jeszcze raz najpiękniejsze życzenia urodzinowe!!!

Teri- czekam na zdjęcie młodej damy w nowej koszuli ;-)

Kinga- domyślam się, że byłaś zła :wściekła/y: Do mojego M też trzeba mówić drukowanymi literami, ale ostatnio bardziej bawi mnie jego zapominanie :-D Może już się przyzwyczaiłam?

Kochane, wracam do pracy, nie wszystko nadrobiłam na bb niestety...

Miłego dnia!!!

Dzień dobry.
U nas nocka taka jak poprzednie czyli kiepska. Dziś od rana zawzięłam się i przeczytałam książkę którą poleca Gosiak. Niestety niewiele mi to pomoże. Laura zasypia sama, w swoim łóżeczku, ze swoimi przytulankami i smoczkiem tak jak radzą w tej książce. Śpi spokojnie ale przez pierwsze 2-3 godziny, Potem zaczynają się płaczki przez sen.
Nasza Ania Dmuchawcowa podsunęła mi jeszcze na fb pomysł że może Laura ma pasożyty :confused: musiałabym porozmawiać z pediatrą o ewentualnym odrobaczaniu. To będzie ciężka rozmowa bo nasza pediatra bagatelizuje moje wszystkie problemy...
Bona ciesze się że tak miło spędziliście dzień. Co tam fajnego kupiliście?
Madzia strasznie się cieszę że Tymcio zdrowy! Gdzie jedziecie? Udanego wypoczynku! :-)
Palin współczuje kiepskiej nocy i łącze się w bólu. Oby Miki dał Ci w dzień odpocząć bo na Laurę to nie liczę :-p

Wylicytowałam wczoraj Laurze zimową kurtę :tak: jeszcze tylko buty kupimy ale to później.
Wczoraj nie mogłam jej założyć butów bo były ciasne i zrobiłam miarę na jej stopę żeby sprawdzić czy faktycznie te buciki są za małe. Okazało się że miarka z ledwością weszła do buta więc nie ma się co dziwić że noga ciężko wchodzi.
Także buciki roz 19 za małe, dobrze że kupiliśmy już te półbuty 20.

Dzien dobry :tak:

Nocka u nas oki , co prawda wstalam ze trzy razy, ale tylko smoczus i spanie dalej - bez wiekszych przygod.

Palin - czekam na wiescie o przebitym zabku a najlepiej dwoch :tak:hihi Emilowi tez zajelo troszke czasu oswajanie sie , ze bedzie corcia ;-) udanego wesela

Madzia
- super, ze Tymcio lepiej, a gdzie jedziecie bo chyba przegapilam ??

Bona - moj to teraz powtarza ze nie tak łatwo zrobić dziurę w dziurze :eek: niech ma satysfakcje.Mi sie poprostu wydaje, ze facetow przeraza wizja dziewczynki :-p swietny dzien mielicie !!!!

Mikotku
- pare pytan do tarty : dwa serki mascarpone to 2x 250 g ??? czekolade dawalas starta czy po kapieli wodnej ?? (ta po kapieli wydaje mi sie , ze zastygnie z chlodnym serkiem zanim zdarze wymieszac. No i do ciasteczek rozpuszczalas maslo czy takie w temp. pokojowej dodawalas ?? :-p

Emka
- jak dzisiejsza nocka ?? Kochana nie przejmuje sie nami, pisz pisz co u Was

Kinia
- czyli problem macie taki jak u nas byl. Tymek budzil sie w nocy z krzykiem po pare razy. Ale za rada ksiazki nie wchodzilam od razu, czekalam, potem wejscie smoczek, buziakczek i wychodzilam. Czasem zajmowalo to 10-15 minut. Tymek mial zdarte troche gardelko, ale trwalo wszystko jakies 5-6 dni i teraz jest dobrze . Ale pewnie, ze porozmaiwaja z lekarzem

Znalalzlam wreszcie sliczne lozeczko, wstepnie jestesmy umowieni na sobote na odbior (w sumie to Emil odbierze, jak bedzie wracal do domu, o ile sprzedajacym godziny beda odpowiadac:) - ciesze sie jak dziecko, bo to ostatni wiekszy zakup ,ktory wisial nade mna :-D teraz tylko materacyk i pierdulki i juz :-)

Ostatnia edycja:
witam

Mikoto STO LAT STO LAT NIECH ŻYJE ŻYJE NAM NASZA PERFEKCYJNA PANI DOMU :-D Wszystkiego Najlepszego teraz przez 4 tygodnie mamy takie same liczby w latach ;-):-D u mnie już zmiana kodu na 3 z przodu :eek::eek:

Bona super dzień spędziłaś !! czekamy na fotki :-) o tak faceci tacy są chociaż mój pęka z dumy że zrobił na zamówienie parkę a jeszcze jak ktoś żartuje żeby dał mu przepis to już obrasta w piórka faceci są dziwni :eek::eek::eek:

emka kochana jak noc ???

Palin ojjj cięzka nocka udało się sprawdzić czy coś zaowocowało ?? u nas też chyba sie rozkręca bo idą juz luzne kupy ta dwójka juz prawie widoczna a tak długo siedzi na pół gwizdka :crazy:

rano była duża mgła jak mleko teraz niby świeci słoneczko ale wiatr wieje ja juz nie ufam tej pogodzie że słoneczko to pewnie cieplutko bo wczoraj wyszłam w takie słoneczko w samym polarze na krótki rękaw i zmarzłam :crazy:Daria miała body na krótki cienka bluzeczkę na długi i koszule na to cienka kurteczkę mam nadzieję że nie zmarzła bo ręce miała jak lody zimne :shocked2::crazy: no przecież zimowej kurtki jej nie założę :cool: no i nastał ten czas że znów przed wyjsciem z domu mam dylemat bo nie wiem jak mam ją ubrać :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

kochane miłego weekendu zycze jakby co bo jutro m ma wolne wiec moze nie byc ;-):-p oczywiście zajęcie mam chcemy odświezyć pokój przez zimą bo sciany tam straszą długo namawiałam męża na to ale w końcu sie udało ;-)uparł sie ze pomaluje dopiero jak daria podrosnie :confused2::shocked2::cool: ale ona pobrudziła ściany jak uczyła sie chodzić to sie trzymała scian a teraz juz ich tak nie dotyka nie bedę siedzieć w brudnych scianach aż dziecko urośnie :cool:ach te chłopy :rofl2:

Teri, Gosiak, Palin- zobaczycie, że córeczki będą oczkami w głowach swoich Tatusiów!!! Wiem, co mówię, tata ma mnie jedną i dwóch synów, rozpieszczał mnie od zawsze :-D Zrobiłby dla mnie wszystko, jest opiekuńczy i troskliwy, chociaż mam 27 lat i własną rodzinę.

Teri- ja też nie wiem, jak ubierać Michasia :no: Jak gdzieś jedziemy, to w wózku masa ubrań na wszelki wypadek... Udanego malowania :-D

Gosiak- dobrze, że nocka u Was dobra!

Kingusia- to może idźcie do innego lekarza. Jak masz obawy, to warto sprawdzić :tak: W IKEI mogłabym zamieszkać, ale ze względu na to, że Michaś był już śpiący, były to dość szybkie zakupy. Kupiliśmy oudełko na zabawki, dwa zielone ręczniki do rąk, dwie świeczki w tym samym kolorze, zabawkę dla Misia (taką kolejkę z klockami), dwa koce, ociekacz na sztućce i białą małą laterenkę dla ozdoby :-)

Za to przed chwilą przyszło mi część ubranek, które zamówiłam dla Michasia: spodnie na zimę, trzy pary jeansów z next i george, piżamka z H&M i sweterek (nieco pognieciony) z Next. Już się nie mogę doczekać, jak to wszystko upiorę i uprasuję :-D

I Miś w IKEI oraz w samochodzie (zasnął z chrupkiem w buzi) :-D

Załączniki

• Zdjęcie0483.jpg
    Zdjęcie0483.jpg
    15,1 KB · Wyświetleń: 48
  • Zdjęcie0485.jpg
    Zdjęcie0485.jpg
    26,6 KB · Wyświetleń: 48
  • Zdjęcie0486.jpg
    Zdjęcie0486.jpg
    18,2 KB · Wyświetleń: 45
  • Zdjęcie0488.jpg
    Zdjęcie0488.jpg
    33,2 KB · Wyświetleń: 47
  • Zdjęcie0489.jpg
    Zdjęcie0489.jpg
    25,7 KB · Wyświetleń: 46
  • Zdjęcie0490.jpg
    Zdjęcie0490.jpg
    17,8 KB · Wyświetleń: 45
reklama
Witam się!

Emka najważniejsze że leki działają. Jak dzisiaj?

Gosiak dzisiaj spałam w wełnianych skarpetach :p jeszcze nie robilam tej tarty. Dokładny przepis wykonania jest na stronie makecookingeasier ;-) to świetny kulinarny blog, polecam ;-)

Palin współczuję nocy :-( na.weselu się zrelaksujesz ;-)

Madzia jednak jedziecie? Oby wszystko z Tymciem było dobrze. Daleko się wybieracie?

Bona dziękuje raz jeszcze :-* czekam na zdjęcia! Misio w tej bryce super wygląda :-D ubranka świetne, zwłaszcza ten sweterek :-D

Kingusia tak jak rozmawialysmy z dziewczynami na czacie, odrobaczanie profilaktyczne. Podlinkuj kurtkę ;-)

Teri :-D :-* hi hi Zmiana kodu :-D mam ten sam.dylemat przed wyjściem z domu :-/ malowanie? Uwielbiam! pochwal sie zdjęciami :-)

Zosia usnela. Lecę po śniadanie :-) mielismy gosci :-D

Ostatnia edycja:
Do góry