reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Mikotku Laura jest wygodna. Po co pokazywac że sama potrafi jak może mama ją zanieść albo zaprowadzić...

Kilka znajomych polecało mi jeden salon kosmetyczny i zastanawiam się od jakiegoś czasu czy nie przejść się tam...

reklama
Witam,

U nas wielkimi krokami konczy sie lato :-( z rana na dworzu zimno, z niekotrych drzew leca juz pierwsze listki, a dzis wiatr okropny wieje i zimno...ehhh nie lubie tego. Ale tej jesieni rece zajaete bede miala wiec minie szybko

Mikotku - miseczka sprawuje sie dobrze. CO prawda Tymke jeszcze nie umie wsadzic tam 2 paluszkow aby cos wyciagnac i pcha jednego, ale cwiczy to jego cierpliwosc i paluszki.

Prosze oto przepis :
1kg maki
tak na oko dodaje otreby, siemie lniane, slonecznik (co kto lubi)
5 dag drozdzy
1 litr dosc cieplej wody ( z tego odlac ok 1/2 szklanki i rozrobic drozdze)
1 lyzka stolowa soli

Wszystko mieszamy drewniana lyzka do wyrosniecia (ok 40 minut). Po tym czasie mieszamy raz jeszcze i czekamy az znowu podrosnie . Potem siup do blaszek. Mi wychodzi jedna duza keksoka plus taka mniejsza blaszka silikonow. CHoc z tej zadowolona nie jestem bo pod ciezarem ciasta rozazi sie na boki.
Pieczmy 1 godzine w 200 stopniach. Potem od razu wyciagam chlebek z blaszek aby odparowal.

Palin - jak daja trzeba brac :-p faktycznie miesaic wiecej macie, wiec na spokojnie zdarzycie z pokoikiem. U nas dominowaly typowo chlopiece wzory, wic w traktorki corci nie bede ubierac. Na pierwszy rzut juz cos mamy , tylko poprac trzeba. Czekam na zdjecia pokoju !!!! Ja mysle, ze chlopcy beda jeszcze na tyle mali, ze poporstu z gory zaakceptuja maluszki. Faktycznie bedziemy musily zapewnia ze kochamy, tulic itp, ale przeciez robi to tez teraz :tak:Ja to najbardziej obawiam sie czasu na karmienie :sorry2:

Teri -jak tak czytam o Darii to az w szoku jestem ile maluszki rozumieja :tak: Porodem sie nie stresuje kompletnie. Opieke mialam cudowna, nie moge na nic narzekac, czulam sie naprawde dobrze. Pewnie tuz przed zaczne sie denerwowac , aby i corcia nie utknela mi ramionkiem, ale oni wiedza co sie dzialo wczesnije takze damy rade

Kinia
- nie martw sie ! wieszdoskonale ze Laura potrafi takze to najwaznijesze. Teraz jak najwiecej prowadzaja za raczke zamiast na raczkach i ruszy nam Panienika :tak:

Nocka u nas srednia. O 4 znowu pobudka i placz, ale na szczescie zasnal z nami, choc bardz niespokojnie. Teraz juz drzemka a ja lece sniadanie robic

Kingusia dziecko to najlepszy strateg :-o :-D Laura długo teraz pospala?

Gosiak u.nas strasznie grzeje. Dziękuję za przepis :-* teraz i.ja idę po sniadanie ;-)

Niedawno wrocilysmy z Biedronki. Miałam kupić tylko pieluchy, są teraz tańsze, a wyszlysmy z pelnym wózkiem ;-) kupilam organizery dla Zosi, będą akurat na.Książeczki, 3 szt za 16,99 i obrus, przeceniony na 14 zł. Będzie idealny na wielkanocne śniadanie ;-)

Załączniki

• 1407748582068.jpg
    1407748582068.jpg
    21,1 KB · Wyświetleń: 47
  • 1407748593427.jpg
    1407748593427.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 47
Mikotku - organizery sliczne :tak: Kochana Ty mialas dla ZOsienki lezaczek z Tiny love ?? 3 w 1 ??? bylas z niego zadowolona?? Mam lezaczek z FP po Tymki i oczywiscie go zostawiam, zreszta przesiaduje w nim do teraz czasem, ale w tamty pamietam, ze super miejsce do spania na plasko chyba bylo ?? jak gondolka

Gosiaczku mam ten leżaczek, dopiero Niedawno go wynioslam. Rozkłada się na płasko, jak gondola, ta pozycja właśnie sprawdziła się najlepiej! Zosia baaaardzo długo w nim spala, na panelach czy płytkach wystarczy go raz poruszyć,by bujal się dłuższy czas. Pozycja polsiedzaca tez fajnie się sprawdziła. Po 6 miesiącu przesiadlysmy się na krzeselko do karmienia. Anusiakanusia kupila go.pierwsza, potem ja się skusilam ;-)

Mikotku dady są teraz w promocji???
Byłam dzisiaj w biedronce ale nie zauważyłam... za to kupiłam Laurze rajstopki, w lidlu też dzisiaj są. I bluzeczki i spodnie.
A Laura pospała bardzo długo bo 1,5 godziny ;-)

Mikotku dziś w lidlu są fajne bluzeczki, jeansy, bluzy ale nie ide bo w czwartek jedziemy do Łodzi więc pieniądze są potrzebne a pewnie bym coś nakupiła :-p

Mikotku dziś w lidlu są fajne bluzeczki, jeansy, bluzy ale nie ide bo w czwartek jedziemy do Łodzi więc pieniądze są potrzebne a pewnie bym coś nakupiła :-p

Kinia do.Łodzi z Laura? a widziałaś te pościele? Jak.z.jakością? Ja chciałabym pojechać,jak będą te rzeczy ;-)

Załączniki

• 1407753149548.jpg
    1407753149548.jpg
    23,3 KB · Wyświetleń: 39
  • 1407753159309.jpg
    1407753159309.jpg
    22,3 KB · Wyświetleń: 46
reklama
Tak kochana do Łodzi z Laurą na kontrolną wizytę. A jeszcze musimy odwiedzić kardiologa ale to chyba we wrześniu dopiero bo teraz nie damy rady.
Nie widziałam tych pościeli... fajne te dresy co wkleiłaś :tak: a co to za buty będą?

Do góry