reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

emka co do bucików to my mamy sandałki Emel. Są świetne - polecam.
A Jeśli chodzi o fotelik to mamy maxi cosi tobi. Laura waży 8200 i teoretycznie tez mogłaby jeszcze jeździć w nosidełku ale już dawno tego nie toleruje i od kilku miesięcy jeździ w dużym foteliku przodem do kierunku jazdy ;-)
Nie sądzę żeby dzieci chciały długo jeździć tyłem. Może to i bezpieczniejsze ale mnie nie przekonuje.

reklama
Mikotku - dziekuje :* wlansie tak poszukuje czegos gdzie malenka bedzie mogla spac, bedac jednoczesnie z nami w salonie, aby miec ja na oku . Tymek mial hustawke ale jakos srednio ja lobiul, zreszta byla pozyczona i oddalam juz ;-) bede polowac na to cudenko :-D

Bona - co do jedynaka nigdy nie mow nigdy :-p

Palin- ma Miki spuscik do jedzenie oj ma !!! a chudzinka z niego :-p

Zazdroszcze Lidlowych zakupow. Lubie od nich ciuszki a u nas bardzoooo rzadko cos jest, a nawet dzis pomyslalam, ze zerkne na oferte. Nidawno kupilam Tymkowi jak i Nelci(chyba juz maz sie oswoil, choc tematu nie poruszam) po 2-paku bodziakow z Lonney tunes ;-)

Wczoraj zamowilismy na ebay , ochraniacze na narozniki na stoly, a dzis oczywsice Tymek pierwszy raz musial sie uderzyc o kany lawy. Na dodatek zrobil to kolo usteczek i juz jest siniak. Troche krwi widzialam przy placzu bylo w srodku , ale jak poszla do lazienki aby mu obmyc to juz bylo po krzyku...

Przyszedl dzis kurier z gondolka do wozka :-D czeka na dole w pudle juz sama nie bede wnosic na gore. Czyli wozek w komplecie mozna prac. Wrzucialam dzis tez do prania pierwsza porcje rzeczy wyprawkowych, tj. posciel, pieluchy itp, ale musze poczekac az Emil mi ze strychu zniesie worek gdzie mam jeszcze pieluszki flanelowe :tak:

O widze, ze te ubranka co sa w Polsce w lidlu sa tez teraz, ale jakies nie za fajne. Te mniejsze pewnie lepsze by byly

Emka - my tez mamy maxi cosi tobi i szczerze powiem, ze innego bym nie wybrala. Tymek mial okazje jezdzic w Polsce w paru innych i ani jeden mnie nie zachwycil. Ten mozna rozlozyc troszke , jak dla mnie wyglada mega bezpiecznie, dziecko wyglada w nim "pewnie" dla mnie. W posce jezdzilismy mi.in w foteliki Fisher Price i jakims innym i byly to najprostrze, malo stabinie wygladajace. Czytalam, ze jest w Polsce nakaza aby do 15 czy 16 miesiaca dziecko jezdzilo tylem do kierunku jazdy, ale zastannawiam sie , ktory maluch w tym wieku jest w stanie to zniesc. My jak Kiniaprzesiedlismy Tymka jak wazyl ciut mniej niz te 9 kg, ale byl krzk, kryk i wrzask w aucie.

Ostatnia edycja:
Właśnie się usypiamy. Bylysmy na rowerze i u mojej Tesciowej. Teraz strasznie grzmi :-o

Bona planuje 18, zdzwonimy się :-*

Palin ale Mikołaj ma spust :-o :-D rzeczywiście dziwna taktyka z tymi kupami :-D na odpampersowanie, wg mnie, jeszcze przyjdzie czas. Ale próbuj, próbuj, wlej nadzieje w serca nasze ;-)

Kingusia ostatnio te z Biedronki okazały się lepsze,ale to zależy chyba z czego są. W Tesco na pewno złapiesz się jeszxze na promo z F&F :-D ostatnio z Teri kupiliśmy dziewczynkom kurteczki za 24 zl, zaraz wstawię Ci zdjęcie.

Emcia elefanten, Lasocki, ren but, befado, te dwie ostatnie firmy mają super szmaciane sandalki, kryte, i są w super cenie. Emel ma cudne i.dobre buty,ale np. U mnie ze świecą szukać ich butów. Juz więcej z Korneckiego, ale trzeba jechać zaraz po dostawie, bo w mig zostają wykupione :-( fotelik mamt Recaro Young sport, 9-36, ale teraz juz bym nie kupiła, wybrałabym 9-18 Romera albo Maxi Cosi Tobi.

Gosiaczku och, juz wyprawka! Nela!!! <3 <3 <3

Noooo wieki mnie tu nie bylo i na wstepnie przeprosze ze bedzie tylko o nas. Nooo to tak skrotowo bedzie bo duzo sie dzialo. 1) Jestesmy od miesiaca "na nowym". Sypie sie wszystko, praktycznie cale mieszkanie do generalnego remontu, ale jako tako sie urzadzilismy. 2) spotkanie w Bytomiu - boooskie - relacje byly na fb, wiec nie bede powtarzac. 3) To ze my podroznicy, wariaci i w ogole to wiecie :p nooo to po Bytomiu byl Szczecin u Fioletowej :p morze ah morze, jak ja kocham morze.... 4) powrot, szara rzeczywistosc nas zastala i bah! Luka przedluzyl sobie urlop zwolnieniem.... uzarlo go cos jadowitego w noge. Powiem Wam ze takiej.spuchnietej, bordowej i zarazem sinej nogi to ja nie widzialam. Zastrzyki w brzuch, atybiotyk, mascie i niby przeszlo. Ale noga dalej go pobolewa i hmmm no dalej cos na niej znac jak to sie mowi. 5) sierpien... zaczelam sie opiekowac synkiem sasiadki. Zle nie jest, Filipek jest grzeczny, ladnie je i zasypia. Lol nawet nie bardzo zazdrosny, za to znowu on nic nie je tylko cyc i cyc :-\ Najgorzej jest jak idziemy na spacer. Tzn trasa dom - auto (wyjecie wozka z auta i rozlozenie go, bo dwa wozki.sie w windzie nie mieszcza). A potem pikus zlaczenie wozkow zlaczkami i dawaajjj :-) Chlopcy spia i jedza w podobnych porach wiec i mam chwile dla siebie :-) 6) w weekend byla Wisienka, w niedziele na sniadanko zawitala Asia :-) cudnie mi z Wami bylo i zaaaa krooootkoooo. 7) Tosia ma fochy ochy ostatnio - hmmm znow, nie chce jesc :-\ o wszystko jest ryk i obrazanie. Nie wyrabiam juz psychicznie. 8 ) Lolik lobuzuje, dokazuje, jak pisalam na jedzenie sie buntuje, rosnie z niego maly Travolta. Jak slyszy muzyke to rece tancza jak w energy, dupka skacze, i jeszcze tak glowa podrzuca smiesznie. Takze wesolo. 9) Odliczam do weekendu bo znow ruszamy do Bytomia do cudownej Natis, i spotkac sie z Korba. Ahhhh nie moge sie doczekac. 10) Zacznie sie zerowka Tosi, wyprawka prawie gotowa, czekam na kuriera. Ehhh i wtedy dopiero zacznie sie hardcore :p ostatnio z godzine sleczalam na allegro kompletujac jej ta wyprawke. Ona jest mega fanka Violetty, wiecie co to byl za wyczyn zeby praktycznie wszystko tzn bloki takie owakie, zeszyty, piornik teczki nie teczki znalezc wlasnie z Violetta, lo matuluuuu. Ale udalo sie :p 11) w miedzyczasie byly przepychanki z tesciowa o zwrot moich ramek z fotami dzieci, a bo sobie je na scianach powiesila :p Tosia jej przygadala, ze pokazuje Luce jakie sa brudne sciany, nooo i duzo tego. Takze reasumujac jestem synowa roku :-!
Nooo to streszczenie napisalam :p postaram.sie byc czesciej. I tylko dopisze - Mikoto dzieki Ci wieljie serce Ty moje za info o promo w lidlu. Luka ma przykaz polowania na te buciki ze sznurowkami granatowe albo zielone. :-*

Ostatnia edycja:
Mikotku jakie kurteczki kupiłyście?

Pozazdrościłyśmy Wam i Laura też ma kolczyki :-) poszło super. Znalazłam świetne miejsce. Żałuje że wcześniej tam nie poszłyśmy.
Miała znieczulone uszka a przekłuwane po 20 minutach i nic nie bolało bo zapłakała tylko przez chwilkę, wzięłam ją na ręce i już było dobrze :-)
Jestem mega szczęśliwa :tak:
Zdj&#281;cie0832.jpgZdj&#281;cie0838.jpg

Załączniki

• Zdj&#281;cie0832.jpg
    Zdj&#281;cie0832.jpg
    33,5 KB · Wyświetleń: 50
  • Zdj&#281;cie0838.jpg
    Zdj&#281;cie0838.jpg
    22 KB · Wyświetleń: 57
Mikołaj juz zasypia, jeszcze będę musiała się ogarnąć, pokroić arbuza i mogę się położyć odpoczywać. Po drzemke Miki zjadł 2 danie (kopytka)- pol nago, bo zrobił aferę o pampersa, musiałam mu zdjąć, a moja mama z jego buntu śmiała się do łez. Potem wyszlismy na spacerek. W planach było zjedzenie podwieczorku na dworzec, ale deszcz przegonił nas z placu zabaw do domu. No i tu się zaczęły popisy. W Mikiego wstąpił demon - kobieta. Dorwał się do ciuszków dla Bałdy, nosił je i tulił. W końcu założyłam mu jedna z większych sukieneczek. Potrzeba została zaspokojona, demon opuścił młodego. Moją mamę to aż brzuch ze śmiechu bolał, Aro dostał zdjęcie MMS to dzwonił ze śmiechem.
Teraz juz wykapany wciągnął kasze na kolacje i zasypia.

Mikoto, Gosiak, jego lepiej ubierać jak karmić. Je co 2-3 godz i to porcje czasem kilkulatka. Ale wole to niż bym miała rozpaczać że nieraz je.

Mikoto, no właśnie dziwnie z tymi kulami. Do wieczora był spokój, a tuz przed kąpielą poszła marchewka z rosołu. Ale juz nie są te kupy takie podrazniajace i widzę juz szpileczkę drugiej 1. Tylko jak spytalam Mikiego, czy do przyjazdu taty wyjdą mu te żeby to było wyraźnie "nie" :p

Emka, my mamy Caretero Fenix II, przesiedlismy się do niego jak Miki miał ok 10 miesięcy. Teoretycznie on jest 0-18 kg i można go montować przodem i tyłem (specjalnie taki braliśmy, bo Miki miał ok 8 kg, ale był za długi na nasz kubełek). Z poczatku jeździł tyłem, ale szybko się znudził. Jak dla nas jest ok, a i cena nie wygorowana.

Kingusia, super Laurzer w kolczykach. A tamta pierwsza próba niech idzie w niepamięć.

Ostatnia edycja:
Kingusiu cudnie Laura wyglada:) grono dzielnych dam nam sie powieksza:)

Dziewczyny na przeklucie idzie sie ze swoimi kolczykami czy to sa te specjalne pierwsze dopoki uszko sie ladnie nie zagoi?

Co do fotelikow-u nas w jednym z duzych sklepow dzieciecych jest wlasciciel-sprzedawca,ktory specjalizuje sie w fotelikach,atestach itd. Do tego wspolpracuje z policja,wzywaja go do wypadkow z udzialem dzieci,m.in.pomaga pogotowiu wyciagac tak te dzieci z fotelikow,zeby im bardziej nie zaszkodzic,przy okazji robi opis,raporty do producentow (na ile spisal sie fotelik,co bylo zle itd).
Bynajmniej sam ma 11miesieczne dziecko i mowi,ze w zyciu nie wozilby go na tym etapie w foteliku przodem do jazdy,ze po tym co sie naogladal po tych wypadkach...nie zyczx nikomu widoku tylu tragicznych zakonczen..

Po takich slowach nie mam juz odwagi rozgladac sie za innym fotelikiem niz tylko tylem do jazdy. Nie jest prawda,ze jest niewygodny,ze dziecko nie ma co z nozkami zrobic jak jest wieksze itd. Wiem cholerka,ze widoki sa ograniczone,ale cos za cos.

reklama
Do góry