reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin laczesie wbol z ciezka nocka.

Jak Tymek przebudzil sie ok 4 tak byl ryk praktycznie do 6 . Padl jakos ale teraz znowu ma problem z zasnieciem. Ehhhh jaledwo zywo, ciasto w piekarniku, bo popoludniu znajomi wpadaja. Herbtay mi trzeba ;)

reklama
heja :)

wszyscy śpią mam chwile dla siebie ;)

asiulka hmmmm ja to się wyspałam dziś do 9 :-p:-p jak jest cichutko w niedziele to zwykle tak śpimy co tydzień ;-):-p
pogoda dzis cudna !! po południu idziemy na spacer do naszego nowego skaype parku będzie Darii koleżanka Oliwka 3 tyg starsza wczoraj bylismy też wieczorkiem siedzielismy do 20 dziś jestem cała w bąblach od komarów:baffled: Daria struś pędziwiatr przejechała się na brzuchu po asfalcie i znów zdarła kolano a dopiero co jedno się zagoiło nie umie wolno chodzić tylko musi biegiem :baffled:
Palin oby dzis była dobra noc !! i u nas przebija się coś białego dwie dolne 2 prześwitują :-) Daria nawet ok tylko ma dookoła buzi drobne krostki jakby potówki Mikoto tą maść co Zosia miała na te krotki to na receptę czy nie bo bym jej kupiła ?? co dzis porabiacie tez macie cudną pogodę ?

Terii - czyli zebuszi ida u Darii :) u nas tez dolna dwojeczka juz widoczna, a i pysiak wysypany. Ja na wieczor smaruje sudocremem i rano jest znaczna poprawa :tak:

U nas dzis pada...jak na zosc. Caly tydzien ladnie a jak przyjdzie niedziela i mam w planach pojechac na pchli targ to leje :dry:

Witam prawie po weekendzie
Przed weekendem jakoś nie miałam weny aby coś naskrobać. Sobotę spędziliśmy u mojej mamy, Filipek smacznie spał a ja szczepałam drzewko. Dzisiaj były chrzciny bliźniaczek, najedzeni i zmęczeni już jesteśmy w domu a Filipek śpi, bo w ciągu dnia spał co najwyżej godzinkę. Jutro znowu do pracy, ale byle do czwartku a potem długi weekend.

Palindromea mój brat zaczął zadzać systematycznie po spaniu córkę na nocnik od 6 m-ca, tak miała wpojone że potem sama się upomniała aby na niego usiąść jak zapomniał . Też myślę, że to kupki zębowe, skoro odparzyły skórę. Odpocznij trochę u rodziców.

MatkaEwa moi rodzice też byli jakiś czas temu na weselu w czwartek i impreza była do samej niedzieli, tak długo balowali

_Marys_ upominaj się u męża, że obiecał pomagać. Faceci mają krótką pamięć, a przecież to wspólne dziecko. Ja zauważyłam, że mąż coraz więcej się synkiem zajmuje jak Filip jest coraz większy i coraz bardziej kumaty.

teri114
co za tragedia, takiego głupiego chłopa powinni też zgwałcić aby poczuł się jak to dziecko, U nas podobnie ze spaniem, zaśnie dopiero po 12.00 po obiedzie i potem do wieczora wytrzyma.

gosiak_85 już 29 tydzień, jejku ale ten czas leci. Ja coraz bardziej chciałabym mieć drugą dzidzię, ale nie mam pojęcia kto potem będzie się zajmował, bo moja mama jest wykończona Filipkiem.

mikoto u nas brak deszczu to i kałuż również, ale pewnie jak zacznie padać to będzie się ciągnęło przez 2 tygodnie, Filip też ma problem ze spaniem jak nie jest w domu, jedynie w wózku na spacerze zaśnie ale też nie przy ruchliwej drodze. Co za kwiatki miałaś w wazonie? Narobiłaś mi ochoty na fasolkę szparagową, chyba uderzę do mamy do ogródka.

asiulka918 zdrówka dla Bartka

Witam się wieczorową porą!

Mega intensywny dzien za nami. Najpierw mielismy z rana gości. Moja Bratowa przebiła Zosi uszy :-) od dawna Zosia umiała pokazać,gdzie będzie miała kolczyki,tak jak Mama, także nareszcie są. Po drzemce, pojechalysmy do mojej Mamy, tam.juz wszyscy się gościliśmy. W sobotę pieklysmy ciasto bez jajek, murzynka, który wyszedł przepyszny! Jutro biore przepis od mamy! Goscie pojechali, a my Zrobilysmy dwurodzinna Przejażdzke rowerowa. Przed 20 bylysmy w domu. Po 21 Zosia juz spala. Ogarnelam z grubsza dom, umylam łazienkę, podlalam kwiaty, powynosilam.kosze i zaraz się klade.cały dzień ostro grzalo, kilka razy ciężko zabrzmiało,ale nie spadla nawet jedna kropla :-o

Justa to kwiaty z rodziny goździków, ale konkretnej nazwy nie znam :-( cudnie.pachną! To mieliscie imprezowy dzień!

Gosiak.super miseczka! Co to za firma? Co dzisiaj robiliscie? Wizyta znajomych udana? Jak Tymek?

Asiulka super zdjęcia! jak spędziliscie dzień?

Teri jak udał się wypad do parku? Dobrze,że tylko tak.skończył.się ten wslizg. Zosia miala maść z antybiotykiem na receptę.

Palin.współczuję nocy :-( jak.dzień?

Emka co u Was? Był grill? Jest poprawa z jedzeniem?

Załączniki

• 1407700819422.jpg
    1407700819422.jpg
    12,9 KB · Wyświetleń: 42
Aro pojechał i smutne popołudnie za nami. Mikołaj chodził, szukał go, wołał (Aro wyjechał w czasie drzemki), aż się chciało płakać, że dziecko tęskni :-( Musi wytrzymać do czwartku, a moja głową w tym, żeby mu urozmaicić czas.

Nie wiem jaki to ma związek ze sobą, ale jak są brzydkie kupy to Miki ma humor lepszy. Jak popołudniu pampersa były w końcu czyste, to Miki marudził strasznie. Dopiero zabawy z psem znajomej poprawiły mu trochę humor. Ale gdybyscie widziały jak mój Łobuz musztrował tą wilczurzycę to byscie padły ze smiechu. Biedna ile razy od niego oiberwala za byle szczekniecie. He he, mały Treser :-D

Justa, my Mikołaja tez tak wysadzamy pol każdym spaniu, czasem nawet cześciej (jak np po spaniu nie zrobi, czy przed wyjściem) i to od jakiegoś 7 miesiaca. Miki wie, dom czego jest nocnik, ale nie kojarzy, że jak się chce to trzeba zawołać. Teraz to się nam znów rozregulowalo przez te częste kupy, choć nie powiem, jak w upały chodził całkiem bez niczego to siusiak tylko do nocnika (lub basenu), nigdzie nam nie załatwił dywanów, czy podłóg. Może wrócimy do nauki, kiedy kupy się unormują, teraz nie mam serca i cierpliwości tak pilnować i co i rusz rozbierać i sadzać.

Gosiak, oby dzisiejsza nocka była lepsza. U nas juz paracetamol poszedł w ruch, bo temperatura zaczęła rosnąć. Mam nadzieje, ze Miki prześpi do rana.

Bałda dziś dostała swoje pierwsze kiecunie. Znajoma oddała nam troszkę ciuszkow po swojej córce, trochę przepięknych sukienek. Zaczyna się dziewczynkowe szaleństwo, mam nadzieje, ze zniose je lekko :p

Mikotku - Zosienka wyglada przecudnie w kolczykach !kolejna gwiazdeczka. Miseczka jest z Nuby. My dzien spędziliśmy w domku bo caly czas padalo, ale zrobilam ciasto ktore piekac sie kipialo widc potem piekarnik trzeba bylo szorowac, pozniej jeszcze chleb zrobilam. Czekam z niecierpliwoscia na przepis bo murzynka uwielbiam. Wczoraj zrobilam leczo iTymek dzis sie zajadal dogotowalam mu tylko makaroniku ;)

Palin - ja dzis wylicytowalam kolejne dziewczenskie ciuszki i teraz cxekam az wszystko poprzychodzi i biore sie za pranie. Aby na poczatku września wszystko bylo gotowe ;)
Jeszcze wozek musze wyszykowac ale czekam na gondolke no i lozeczko do kupienia .u nas temperatura sie nie podnosi oby tylko spal lepiej i nie plakal jak dzis.

Padam. Sookojnej nocki

Witam się na szybko

Jesteśmy już w domu z przecudnego Krakowa od wspaniałych Anulow i przykrego zegnania z Maćkiem. Wpadłam i szybko pranie, rozpakowanie, kapanie dzieci, które P kladl a ja zrobiłam jeszcze 10 słoików z cukinią. Teraz pasteryzuje i idę się potem kłaść. Napiszę więcej jutro.

Mikoto ale masz teraz slicznotke w domku,taka juz dama duza z tymi kolczykami:) jak zniosla przebijanie?

U nas z jedzonkiem nadal kiepsko,nawet chyba dzisiaj mniej zjadla niz wczoraj. Dostaje o jedna butle wiecej-dobrze,ze chociaz mleko pije. Na widok dwoch obiadkow nawet buzi nie otworzyla,byl ryk. Dziwne.

reklama
Palin objawy jak.na zęby, biedny Mikołajek :-( pamiętam.,że Miki.był pionierem,jeśli.chodzi o.użytkowanie nocnika. Pochwal się sukienkami :-D Zosi pierwsza sukienkę kupił Mikotkowy Tata :-) zaraz tego samego.dnia, kiedy Sofii przyszła na.świat.

Gosiak dziękujemy :-* i jak się sprawuje ta miseczka? Ostatnio też szorowalam piekarnik, nic przyjemnego,ale trzeba ;-) mogę prosić przepis na chleb? Ostatnio stanowczo za mało wypiekam :-/ Jejciu, do września juz malo co! Ależ się będzie działo u Was!

Wisienko normalnie jesteś moją Mistrzynią, wiesz! Niezmorodwana, niestrudzona, zawsze działająca <3 to długie rozstanie jest bardzo.trudne :-( masz nas, pamiętaj :-*

Emka dziękuję :-* z racji,że wszystko odbyło się u nas w.domu, Zosia miala poczucie bezpieczeństwa. Zanim Bratowa przystąpiła do zabawy, Zosia przejrzała pudełeczka z kolczykami, mazakiem.do nakreślania miejs przebicia, wymazala.sobie.nogi, także przy.okazji były też tatuaże ;-) samo Przebicie to.chwila, był placz,ale szybko.się uspokoiła :-) dobrze, że mleko je, a.jak.z owocami? Kanapkami? Tez nie.chce?

Do góry