reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Witam się z drugą kawką!

Od rana w ciągłym biegu, chyba tylko niedziele udaje mi się zacząć leniwie :baffled: Zosia od 3 do 4 nie spała, potem dospała do 8. Biegiem na dwór póki chłodniej, chociaż i tak już było gorąco. Pranie, zmiany pościeli, mycie lodówki, dwór, tym razem wyjście do basenu. Było wesoło, bo z innymi dziećmi :tak:a i ja skorzystałam, bo mogłyśmy z moją przyjaciółką trochę czasu spędzić. Zosia śpi, a ja dokończyłam porządki w szafach i jej zabawkach.

Teri zazdroszczę tego wieczornego chłodzenia się na balkonie. U nas non stop tiry jeżdzą, przy otwartych oknach nie da się spać :baffled: Jak Daria?o tak, J, potrafi zaskoczyć ;-)

Wisienka udało się wczoraj poplewić? Zgadzam się co do cen priobiotyków, są masakryczne :dry:

Asiulka oby pogoda dopisała na grillu! Ile osób będzie?

Gosiak i u nas burze zapowiadają :no: cieszę się, ze się wyspałaś :tak:O której spotkanie u położnej? Co zrobisz z włosami?

Emka
zmiany apetytu mogą być spowodowanie wieloma czynnikami, zęby, upały, ale masz rację, teraz zmniejsza się dziennie zapotrzebowanie. U Zosi też ostatnio kiepsko z jedzeniem :sorry2:

Skalbka Kochana! Ma Ci kto pomóc przy Natalce? Wiem jak mdłości potrafią wymęczyć. Ja miałam do 6. miesiąca:no: Nawet autem jeździć nie mogłam :no: Przed wstaniem z łóżka zjedz jakiegość herbatnika i polez chwilę. Mnie pomagały też cukierki miętowe :tak: Trzymam kciiku za koleżankę!

Palin doczytałam, że jesteście już w domu, jak się czujesz? Mikołaj szczęśliwy, że wreszcie w sowich kątach?

Kingusia
wróciliście już z wakacji? Czekam na relację i na zdjęcia.

Uciekam, muszę jeszcze kwiaty podlać. Na wieczor zostawiam prasowanie.

DzikaBez, Natis, MatkaEwa, Wenusjanka, Marys, Anula, Morena, Bona, Sara, Korba, Madzia, Martam, Anusiakanusia, co u Was?

reklama
Melduje się z domu.

Dzięki Ci wszechdobry Boże za klimatyzację w aucie!!! Na dworze jest masakra! Oj żeby nie Klima, trzeba. Chyba nocą jeździć, albo wcale.

Gosiak, no dla was te upały to będą jak wyjazd na Kanary ;-) połówkowe mamy za tydzień w środę. Juz się doczekać nie mogę.

Teri, dobrze, że Darii lepiej. My zdjęć nie zrobiliśmy za dużo, bo albo nie graliśmy aparatu (żeby się kąpać, a nie rzeczy pilnować), albo Łobuz był szybszy niż migawka, albo po prostu szliśmy w te same miejsca. Ale jak juz odpoalke lapka to wrzuce córki, słowo.

Wisienka, zdecydowanie Mikołaj łobuzuje. Nawet moja mam dziś stwierdziła, że się rozbestwił. Konrad jest spokojny, czasem bardzo delikatnie pofika, co bym się nie martwiła, że cos jest nie tak. No są kompletnie do siebie nie podobni.
Dobrze, ze Toni ma się lepiej.

Emma, może cos z tym buntrem jest, ale u Mikiego w druga stronę. On by jadł i jadł. Co się zmieniło - nie chce butelki. Wszystko albo łyżeczką, albo i z widelca. Duża łyżka mu niepotrzebna, bo zup nie jada. I flipsy mu się znudzily. Teraz ma fazę na paluszki.
U nas z zębami tez bieda. Żeby nie te bulwy na dziaslach to juz bym się ostro martwiła. Juz przestała szukać, tylko czekam.

Skalbka, współczuje dolegliwości. Oby szybko przeszły. Fakt te upały są koszmarne. &&&& za wizytę. Będzie dobrze :-)

Wow, mąż właśnie wrócił z zakupów. Cały obładowany, a w zębach... Róże!!! Ale mnie zaskoczył, choć i bez roz bym go wycałowała - kupił mi colę! :p

Mikoto, Mikołaj od razu musiał obleciec wszystkie katy, po sprawdzać zabawki. Ale pierwsze co zrobił to z szafy wyciągnął odkurzacz :p Nie wiem, czy to jakas aluzja ;-)

Hahaha Palin za cole to ja teraz też. I też dziękuję za klime. Siedzę z małym pod sądem i P mi właśnie pisze ze nawet nie wszedł jeszcze bo trwa poprzednia sprawa a niby miało trwać 5 min. Dobrze że Tosiu śpi nie wiem co zrobię jak wstanie. Już godzinę czekamy.

Mikoto
Kiedy ty to porobilas kochana ? Zosia ładnie spała ? Na jakim basenie byliście ?

Palin haha chyba stesknil się obowiazkami domowymi :p super moc znowu czytać Twoje posty :-* jedziecie ba Bytom?

Zosia kąpielowo ;-)

Załączniki

• 1404821044074.jpg
    1404821044074.jpg
    39,8 KB · Wyświetleń: 36
My po wizycie dobrze, ze Emil ze mna poszedl bo Tymek byl wszedzie i sama bym go chyba nie ogarnela odp jeszcze na pytania i cala reszte :tak: serduszko pieknie bije, malenka dobry rozmairow (zawsze mnie dziwi, ze dotkna troche brzcha i wiedza...albo taki pic na wode ;-)) . Najwazniejsze, ze w moczu nie ma juz krwi, plamieniem tak drobnym kazaly sie nie przejmowac. Dostalam wszystkie formularze niezbedne do potwierdzenia macierzynskiego, a i jutro podrzuci mi zaswiadczenie, ze moge leciec samolotem (tak na wszelki wypadek wole miec przy sobie)

emka- a widzisz wczoraj przeczytalam o takim buncie, ale pisali, ze ok 18 miesiac... moj sie jakos nie buntuje ;-)

Skalbka - -oby mdlosci szybko minely. Ja pamietam jak ryczlalam nad lozeczkiem Tymka hihih bo dlugo zasypial :-pteraz smiac mi sie z tego chce. Szybko minie zobaczysz :tak:podobno migdaly sa dobre na mdlosci , nie sprawdzalam bo mnie sie nic tfu tfu nie tknelo :sorry2:

Palin
- zamorduje nic nie mow o coli i fancie bo moge pic i pic i sie tylko powstrzymuje bo srednio zdrowo !!!!! z babaelkow mam wode gazowana i bavarie bez alko :laugh2:

Mikotku - przede wszystkim skracam bo bylam pod koniec marca a wygladam jakbym z pol roku nie byla. No i kolorek jaki bo trzeba odrost schowac...tylko nie wiem jaki....zobaczymy jutro;-)jaka radosc ZOsienki !!! jestem ciekawa jak Tymek na basen zareaguje :tak: tylko nie wiem czy wkladac mu te pampki kapielowe , czy same majteczki (ktorych nie mamy) czy na gola dupeczke go wsadzic :szok:

Asiulka
- ladne mi skormnie na 15 osob !!!!

Glodna jestem straszliwie a ziemniaczki sie dopiero gotuja. Pogoda sie zrobila sliczn slonko swieci jest cieplo, wiec Tymek wstanie, zje i idziemy na spacer :tak:

Teri to apteka gemini.pl

Palin usmialam sie;)choc nie powiem,bo ostatnio ciagle pije cole i tez bym ja wolala od kwiatow;)

Witam kobietki
Ja dziś w pracy byłam od 6.00 aby nie siedziec w tym ukropie, tylko skończyć o 14.00. Po południu zrobiło się burzowo i pogoda się popsuła. Na jutro miałam plan pojechać do siostry nad jezioro ale pewnie już nie będzie tak ciepło no i przyszłą @@@, więc z kąpania nici.

mikoto to Cię mile mąz zaskoczył z tą bransoletką

Wisieńka
też uwielbiam lato i upały, ale niestety nie jak muszę chodzić do pracy, a burze lubie jedynie jak jest bardzo daleko…. Dobrze, ze Tosiu już nie wymiotuje. Zgodzę się z Tobą, że probiotyki są strasznie drogie, też przechodziliśmy rota. Podobnie jak emka01 leki staram się kupować w Gemini, bo są najtańsze. Też poproszę przepis na musztardową marynatę.

Palindromea nasz mały też wszędzie broi, najlepiej czuje się w kuchni wśród garnków itp. A najlepsze jest to, że u mojej mamy jest grzeczny i słucha jak ona mu na coś nie pozwoli, a ja jak powiem nie to płacze. Jeśli chodzi o klimę to też teraz korzystam, ale na początku byłam wściekła że tak dużo musimy za naprawę zapłacić. Wow Aro z różyczką… miła niespodzianka i do tego cola.

teri114 bardzo się cieszę, że Daria się czuje coraz lepiej

gosiak_85
dobrze, ze się wyspaliście… Jutro powiadasz fryzjer i paznokietki… od razu nastrój się poprawi.

Lecę ogarnąć kuchnię, potem kąpać i spać bo jutro wstaje o 4.30 :szok:

reklama
Kochane przepis na marynatę musztardowa
Na kg mięsa
Pół szklanki oleju
Łyżka wody
Sok z połowy cytryny
Łyżka posiekanego szczypiorku
Łyżka posiekanej natki pietruszki
Łyżeczka miodu
2 łyżki musztardy jeśli ma być ostre to np rosyjska a łagodne delikatesowa
Sól ja daję ciut więcej niż pół łyżeczki
Pieprz według gustu
Wersja dla dorosłych 1/3 szl piwa.

Wszystko razem wlewamy do słoika i trzepiemy aż się połączy. Mięso w plastrach przekładamy cebula i każda warstwę polewamy marynata. No noc dajemy do lodówki i mniam

Toś nie śpi poodpisuje potem

Do góry