reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

hej Daria po spaniu wstała dużo lepsza pojechaliśmy na IP był lekarz ogólny mało się znał chyba ja podsunęłam temat ząbków to stwierdził że to możliwe to ale jak wróciliśmy krosty znów zaatakowały i to tak że na brzuszku pleckach rączkach więc tel do naszej lekarki przyjeła nas i od razu w książeczkę tydzień temu szczepiona na różyczkę więc się zgadza to objaw poszczepienny po tej szczepionce czyli ma objawy różyczki ale to po tej szczepionce nie leczymy tego tylko wapno wit c i w ciągu tygodnia powinno schodzić jakby się pojawiła wysypka na wewnętrznej stronie dłoni to byłby to wirus bostoński ale na razie nie ma tam krostek więc obserwujemy puki co ale teraz ma na prawdę wysyp tych krost :baffled:

u na zapowiadali upały a od rana pochmurno parno i gorąco ale bez słonka nawet zaczynało kropić ale przeszło ale teraz znów jakieś chmury :dry:

reklama
Cześć Kochane,

Ja też ledwo żywa, ostatnie dni miałam mega intensywne. Skończyłam mieszkanko na sprzedaż, ufff. W czwartek do 24 je ogarniałam, myłam, żeby w piątek udekorować i móc wystawić. Mam nadzieję, że w miarę szybko się sprzeda. Niestety trafiłam na wakacyjny czas i wtedy niestety nic się nie dzieje... mam nadzieję, że ta zasada się tym razem nie sprawdzi...

Lenka zasnęła w końcu, cały dzień szalała. Natka coś się rozchorowała na obozie. Dziś dzwoniła zakatarzona i kaszląca. Mam nadzieje, że nie wykluje się z tego nic większego.

MARTA - tak bardzo się cieszę Kochana. Podpisuję się pod słowami ROBACZKA - cud Ci się przytrafił, nawet przyznam, że zazdroszczę :).
Co po podróży moja pediatra też jest przeciwna wyjazdom, ale cóż... my też niebawem daleko będziemy :)

WISIENKO - zdrówka dla Was Kochani!!!! Oby szybko wszystko przeszło!!!

BONA - dobrze, że nic poważnego się nie stało!!! uffff

MIKOTKU - malowałaś jadalnię??? Pochwal się!!!! Jaki kolorek???

ROBACZKU - jnie stresuj się Kochana! Imprezka wyjdzie pewnie idealnie:tak::tak::tak:

TERI - zdrówka dla Darusi!!!!

Zmykam, przepraszam, że nie każdej odpisałam tak jakbym chciała... Mam nadzieje, że wiecie, że myślę o Was nieustannie :-).

Buziaki

Dobry wieczor,

pogoda sie poprawila to na grilla pojechalismy :) Tymek od 11 nie spal i po powrocie po 17 chcialm go polozyc, ale jakos przetrwalismy do 19 i padl bidulek.

Jutro ruszamy na pchli nie odpuszcze - -dobrze, ze pogode zapowiadaja ladna.
Obiecuje jutro nadrobic i odpisac porzadnie. :*

Hej

Mili urodziny super wyszły. Dzieciaki bardzo zadowolone. Prezenty śliczne . Tort obledny. Poncz wypity. Goście objedzeni. Wszystko wysprzatane , kolacja zjedzona. Oglądamy film.
Teri
Oj z tym powikłaniem nie fajnie. Oby szybko przeszło. A ma z tyłu na głowie węzły powiększone jak przy różyczek?
Natis
Pewnie się denerwujesz że Natka chora, oby się nie rozktecilo a przeszło. Pięknie urzadzasz mieszkania. Brawo
Robaku.
Wielki namiot. Oj jakbym się do was wbiła. Kiedy jedziecie? My też dziś imprezka Miki i tort też zamek. Sis robiła wedle życzenia Księżniczkowy zamek ze scoobym i fredem .

Gosiak
6 kg to nie wiele chidzino

Tort Miki

Załączniki

• 1404592395197.jpg
    1404592395197.jpg
    17,2 KB · Wyświetleń: 38
Wisienka tort rewelacja pierwszy raz taki widze super że mimo rota impreza udana :)
tak ma powiększone węzły chłonne i wysypka różyczkowa ten stan podgorączkowy co miała przez 2 wieczory pewnie już był na to kurcze że ja nie wpadłam że to po szczepieniu może byc ale minął już ponad tydzien i nawet nie pomyślałam zapomnialam zapytać czy ona może zarazać bo wczoraj bawiła sie z dziecmi w piaskownicy

Witam wieczorkiem...
Niestety dzien kiepski.. No ale mozna bylo sie niestety tego spodziewac predzej czy pozniej.. Jakos nie mam weny na rozposywanie wiec odpisze tylko..
Mikoto pochwal sie kolorkiem w kuchni
Wisienka zdroweczka dla Tosia!
Martam wyjazd na pewno sie uda, badz dobrej mysli. super, ze z kropeczka wszystko jest ok
Palin zazdroszcze randki, fajnie, ze sie udalo, a Miki jaki juz samodzielny jest, super
Teri zdroweczka dla Darii!
Asiulka udanego i spokojnego wieczorku
Natis oby mieszkanko sie sprzrdalo szybko, zdroweczka dla Natki.
Bona dobrze, ze nic powaznego nsie nie stalo! Podziwiam za stalowe nerwy, ja mogłabym spanikowac.
Gosiak fajnie, ze udalo sie Wam jednak wybrac na tego grilla

Ostatnia edycja:
Ależ dzień wczoraj udany ! Ostatni Seweryna koledzy poszli po 20 :)
Bawili się, łobuzowali, apetyty mieli doskonałe ! Seweryn szczęśliwy :) Jescze po jego imprezie chatki nie mam dosprzątane ale co tam :)
Hubi też łobuzował dosłownie na równi z nimi. I co mnie cieszy przez nikogo nie był odpychany bo że młodszy :)
W kąpieli musiałam go najpierw odmoczyć - taki umorusany był :) Ale ponoć brudne dziecko to szczęśliwe dziecko :)

Dziś mamy ochotę na plaże jechać tylko zapowiadają przelotne deszcze a tak ślicznie świeci słonko jak na razie.

Natis ja zwykle miałaś rację impreza UDANA :) Zdróka dla Natalki, oby nie rozwinęło się przeziębienie. Trzymam kciuki za szybką sprzedaż mieszkania. Jest na pewno prześliczne i na pewno szybko znajdzie się kupiec ! Nocki Lenka dalej Ci funduje przespane ?

Asiulka, Marys co się dzieje że takie smutne posty macie ?

Wisienko alez cudny tort ! Myślalam o Was wczoraj i jednoczylam sie w imprezce :)Całuski dla 3-letniej Mili :* :*

Teri już lepiej Darunia? Po tygodniu takie powikłania ? Myślę, że po szczepionce jak to różyczka to nie zaraża.

Asiulka jak noc z maluszkiem ? Dał mamusi się pobawić na weselu ?

Dziś przypadkowo zauważyłam że Hubi wzbogacił się o dwie górne czwrórki :) Nawet czwórki mu wyszły cichaczem :) Szczęściarz :)

Niedziele ale muszę zabrać się za odkurzanie i zmywanie podłóg po wczorajszej imprezie :) Jak od S dostane fotki to wrzucę je :)

witam
robaczku super że impreza udana i czekamy na fotki
właśnie sobie poczytałam o tej szczepionce i bardzo duzo mam pisało dokładnie to co my mamy najczęściej po 7-14 dniach od szczepienia katar gorączka a czasem własnie jak u nas wysypka i powiększone węzły chłonne nie spodziewałam sie czegos takiego zwłaszcza że u Dawida nigdy nie miałam żadnych powikłań i jak o tej pory Daria też bardzo dobrze znosiła szczepienia nawet gorączki nigdy nie miała a tu takie coś ..ech dzs jeszcze wysypana szkoda bo pogoda piękna a czytałam żeby unikać słonka przy różyczce :baffled:aa i najważniejsze nie zaraża ufff bo troszkę dzieci byłoby chorych :/ a zdarza się że dziecko po tej szczepionce przechodzi odrę poronną a potem różyczkę poronna po sobie własnie po 7-14 dniach maskara ja pierwszy raz o tym słyszę ale czytałam że tak występuje u ok 15% dzieci więc Daria miała wyjątkowego pecha ale tak teraz myślę o tym że może ząbki idą i organizm osłabiony i dlatego tak wyszło no cóż teraz tylko czekamy aż wysypka zejdzie

Ostatnia edycja:
Witam
U nas skwar i moczenie na balkonie od rana. Nie ryzykujemy z Tosiem plaży choć dziś już dużo lepiej. Czwórki jednak nadal atakują. O szczęśliwy Hubi że wyszły bezboleśnie. Robaku czekamy na fotki. U mnie już wysprzatane i znów nabalaganione :D.
Teri
Tak czytałam ze często występują powikłania i może i masz rację ze to przez zeby. Oby szybko przeszło.

Miłej niedzieli i wylazic na kawę

reklama
Witam sie niedzielnie,

dzis skoczylismy na rowniez na pchli, jestesmy juz po obiadku, Tymek drzemie, a ja zrobilam cos ala tiramisu tylko ze bez alkoholu i z owocami :-p siedzi w lodwoce i sie chlodzi ;-)

Tymeki zasnal, poszlam zerknac jak on tam i tyle wiem ze narobil kupulca w pieluche...wstanie to nasamruje mu porzadnie pupke bo pewnie sie odparzy troche :dry:

Wisienko - tort jest rewelacja i ciesze sie ze wszystko sie udalo, a przede wszystkim Solenizantka zadowolona

Teri - wspolczuje chorbek u Was :zawstydzona/y:

Natis
- jak Natalka dzisiaj ??

Robaczku - nie tyle co szczesciarz z Hubisa z zabkami co z Ciebie :-D Ciesze sie ze imprezka udana :tak:
co do wozeczka to wybralam o taki : https://www.google.co.uk/search?q=e...obal-EN%2Fproduct%2Fid%3D3%2Fduo.html;450;450 mam nadzieje, ze uda mi sie cos w rozsadnej cenie upolowac ;-). A co do spraw ciazowych to jestem na etapie o takim :

20140706_163048.jpg20140706_163122.jpg20140706_163316.jpg20140706_163356.jpg20140706_163647.jpg jak na razie pajacow mam chyba dosc na 0-trzy miesiaca...musze szukac jakis spodenek czy cos, aby do bodziakow ubierac... ale to juz po powrocie z wakacji ;-)

Wczoraj znajomi jak uslyszeli imie NELA powiedzieli, ze sliczne i ze mam stawiac na swoim ;-) Emil nie bedzie mial latwego zycia :-D

Załączniki

• 20140706_163048.jpg
    20140706_163048.jpg
    20,7 KB · Wyświetleń: 41
  • 20140706_163122.jpg
    20140706_163122.jpg
    17,9 KB · Wyświetleń: 39
  • 20140706_163316.jpg
    20140706_163316.jpg
    19,6 KB · Wyświetleń: 42
  • 20140706_163356.jpg
    20140706_163356.jpg