reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Wisienka - to ma naped Tosiu na cztery kola :sorry: zdowka dla Was i oby jutro bylo lepiej

My koczujemy dzis w domu, jeden kurier byl, czekamy na drugiego ma byc 15-16, cale szczescie, ze pada co chwile bo inaczej bysmy zwariowali. Drzwi paka zastawione i nie ma jak wozka rozlozyc. Zreszta Emil go wrzucil na gore i nie bede dzwigac :confused2:

reklama
Witam sie wieczorowa pora!

Za nami mega intensywny dzien. Najpierw poranna Wizyta Szwagierki, potem wydelegowalam moich na rower, a ja za walek i odmalowalam jadalnie, sprzątanie, obiad, rower, zakupy, grill i.goscie, ktorzy wlasnie wyszli. Dopiero polozylam Zosie. Dostala wozek dla lalek :-) jest szał :-o :-D taka sama.radocha jak w piaskownicy, czy przy podlewaniu kwiatów w.ogródku :-) Zosia uwielbia wode, takze patrzy z.zachwytem jak podlewamy :-) dzisiaj bylo naprawde ciepło, jutro ma.byc ponoc, upalnie :-o Zosia zasypia a ja zastanawiam sie w co rece wlozyc :-/ musze sprzatnac po gosciach i czeka na mnie stos prasowania.

Bona :-* dobrze, ze szybko wezwałas karetkę i policję. Najważniejsze, że chłopcu nic poważnego nie jest. Kiedy planujesz urlop?

Wiesienka matko! Ale wszystko się skumulowalo :-o :-( Tosiu zdrowiej szybko!

Gosiak kurier był?

Padam... Idę pod prysznic. Spokojnej nocy :-*

Hej :)

My po szczepieniu :) Wojtek waży 10 300 i więcej płaczu było przy wsadzaniu go na wagę niż przy szczepieniu... troszkę zapłakał i zaraz przeszło... mam tylko nadzieje, że nie będzie miał temperatury ani wysypki...

Na wakacje jedziemy do Chorwacji, na malutką wysepkę bez samochdów i tłumów... mam nadzieje, że podróż minie nam spokojnie - jedziemy na noc i mamy 1100 km.

Robaczku mdłości jak na razie jakiś szczególnych nie mam. Wogóle czuje się całkiem dobrze :)

Dziś byłam u gin. Wg om jest 6t3d wg usg 5t4d. Masakra taka mała kropeczka:) i wyszło na to że okres miałam 4 dni wczesniej ale dni płodne były tak jakby był planowo... tak zrozumiałam dr... no nic najważniejsze, że już się cieszę i w sumie jestem zadowolona :)

Bona przeżycia z potrąceniem na pewno cieżkie... ja to zazwyczaj panikuję więc w takiej sytuacji też pewnie za pozno zaczełąbym trzeźwo myslec.

Wisienko duuużo siły i zdróweczka dla Tosia. Niech mu szybciutko przechodzi :*

Kurcze nasza pediatra dziś mnie zdołowała...mowi ze ona to z dystansem do takich długich podróży z dzieckiem itd i opowiedziała jak ktoś od niej pojechal i po dwoch dniach wracał ale nam oczywiscie zycz wypoczynku i aby wszystko bylo ok... ciąża też trszke osłabiła mój entuzjazm wyjazdowy ale przeciez nie jedziemy do lasów tropikalnych...

Mikoto jesteś moim guru jesli chodzi o organizacje :D

Miłego wieczorku :)

Mikotku - jak ja Ci zazdroszcze tego powera !!! nie mowie, ze mi sie nie chce, ale nie mam az tylu zadan, spotkan itp. A chcialabym :tak:
Prosze przetrzymajacie ta pogode przez nastepne tygodnie :cool2:

Marta - my z 10 tygodniowym no moze wtedy juz 12 tyg Tymkiem wracalismy autem z Poslki. Fakt, ze rozbilismy podorz na 2 noce, ale nie bylo wiekszych problemow. Spal i budzil sie na jedzonko ;-) na pewno bedzie dobrze !!

BOna
- oj nie zycze nikomu takie przezycia, na pewno ogromne nerwy !

Kurier byl i jeden i drugi , ale przez to przesidzielismy caly dzien w domu. Jak juz teoretycznie moglismy wyjsc to padalo non stop. Tymek od 16 juz megaaaa marud o kazda drobnostke, "podkniecie " przy prowadzeniu autka, czy braku wiekszej ilosci bananka w miseczce byl ryk, a za chwile dalsza zabawa :eek: Emil byl z kolegami na meczu i piwku takze spedzialm caly dzien sama.

Skonczylam jeszcze opisywac wszystko na allego, takze w niedziele wystawiam i oby cos poschodzilo ;-) jak nie to u Emila w domu duzo miejsca bedzie lezalo :-D:-D

Spokojnych nocek !

Witam
Tosiu ciut lepiej, gorączka spadła sama i nie wymiotuje już tylko biegunka została. Oby jutro było dobrze

Ja mam za sobą zakupy i sprzątanie. Pranie poprasowane w szafkach. Druga tura schnie. Jutro rano zrobię sałatkę i owoce w czekoladzie. Dla dorosłych będzie poncz arbuzowy z wermutu. Dzieci prócz słodkości kanapeczki jeżyki. Tort od mojej siostry.
Mikoto
Kawał roboty zrobiłaś. Jak remont? Jadalnia ? Fotki prosimy. Co z noga J?
Martam
Myślę że będziecie mieć cudowny wyjazd. Cieszę się że kropleczka już pozytywnie nastraja. Będzie dobrze.
Gosiak
Dobrze że kurierzy już załatwieni. Pewnie twój zrobi nam piękne fotki na spotkaniu !

Dobranoc kochane

Dzień dorbry kochane !

W końcu pogoda u nas przypomina, ze to lato :) Cieplutko, słonecznie - aż chce się żyć ! Nawet to że zbudziłam się z okropnym bólem głowy nie przyćmiewa mi radości ze słonka :)

Wczoraj, tak spontanicznie, po 19 pojechaliśmy sobie z dziećmi do Sopotu na spacer po Monciaku :) Było wręcz cudnie ! Nawet Hubi nie miał ochoty spać i do 22 siedział sobie w wózku :)

Dziś do Sewerynka przychodzą urodzinowi gosci - koledzy jego i robię mu uroczystość. Iak wczoraj sobie przypomniałam, że od 8 lat na jego urodziny zawsze jest słońce i upał :) I jak Go rodziłam to też było potwornie gorąco. Więc jest to dobra pora na urlop :)

Mikotko, jak J noga ? lepiej ? Namiotu nie kupiłam ale mam wybrany - musze tylko usiąść i ostatecznie podjąć decyzję i kupić. A pochwalę się :) POTĘŻNY NAMIOT ICEBERG TUNEL, 3000mm H2O (4345283590) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. S chciał duzy, by swobodnie zmiescić wozek, walizki, stolik, krzesła, wszsytkie akcesoria plażowe. W mniejszym, którym mieliśmy co roku polowa rzeczy byla w samochodzie i przy namiocie. No i pomieścimy też gości wiec zapraszamy :)
Za malowanie sie zabrałaś ? Toć Ty nie mozesz chwili usiedzieć :) Buziaczki Ci za ten power :)

Palin
cieszę się, że randka udana ! Pisz wiecej o maluszku i ciążowym stanie, tak fajnie sie to czyta !

Gosiak, Ciebie też nawołuję - pisz więcej o ciaży ! o ciuszkach, wózkach, nowych przygotowaniach itd itp !

Asiulka
pisz wiecej ! Hehe, mąka, cukier - to co Urwiski lubia najbardziej : )

Bona o Matko święta ! Dobrze, ze nic się temu chłpcu nie stało. W Wieku Sewerynka. Tak strasznie się zawsze boję jak on gdzieś idzie a jak już idzie to nigdy nie na ulice.

Martam Wojtus ma identyczną wagę co Hubi :) Dzielny :* Oby mdłości ciążowe Cię omineły. Pewnie, że ciesz się ciążą ! To kolejny Cud ! Zobaczysz, że za chwilę, nie będziesz mieć najmniejszych watpliwości ! I też pisz dużo o Twym stanie ! Też chcieliśmy w tym roku jechać do Chorwacji ale nie da nam się :( nie możemy na zostawić całkiem firm. Pojedziemy tylko nad nasze morze, aż15 km poza dom.... Pediatry rady raczej weź na dystans. My Hubisia wzięliśmy do Dani jak miał 3 m-ce Też autem. Co jedno warto zdrobic na wszelki wypadek - wykupić dodatkowe ubezpieczenie zagraniczne na zdrowie by na wszelki wypadek śmiało iść do lekarza. No i oczywiście zabierz wszystkie niezbędne leki.

Wisienko ciesze, że Toni lepiej. Tobie tez przeszło ? To imprezujemy dziś razem ? :)

To lecę intensywnie przygotowywać. Na 13 goście :)

Dzien dobry,

nocka u nas z tych krecacych , ale dospal do 6:45 wiec tragedi nie ma, ja polezalam sobie jeszcze z pol godzinki jak chlopaki ruszyli w teren ;-)
W planach byl dzis grill ze znajomymi na lonie przyrody ale pada :crazy: oby jutro nie padalo bo na pchli chcialam jechac !

Wisienko - dobrze, ze z Tosiem lepiej i udanej imrezki. Moj juz ma zapowiedziane cykanie fotek, ale niestty trzeba bedzie na nie poczekaz az wrocimy do domu, aby poobrabial, bo robi je w jakims dziwnym formacie :confused:

Robaczku - zazdroszcze pogody, Hubis pieknie wytrzymal !WOW namiot pomiescilby polowe czerwcowek :-p ja narazie z szalem zakupowym sie powstrzymuje,kupilam ostatnio pare ciuszkow w rozu :-p ale czekam jeszcze na ostateczne potwierdzenie w lipcu corci ;-) ach no mamy jeszcze posciel i album taki jak Tymek tylko dla dziewczynki ;-) wozek wybrany poluje na okazje :-)

Wczoraj wymienilam baterie w wadze ( a myslalam ze padla calkowicie) i wyszlo +6 kg hmmmmmm obym w tych 15 sie zmiescila :-D marzenia :-p

Chwila przerwy na sniadanie i kawusię.

Gosiaku nie ma co zazdrościć pogody bo ostatnie ciepłe dni były na początku czerwca. Zalinkujesz wozeczek ? Bo w sumie nie wiem na jakim stanęło :) 6 kg na + to nie jest dużo. Już połmetek masz za sobą, a do tego jesteś taka szczuplutka, że absolutnie dodatkowych kg poza brzuszkiem nie ma widać !

Przekaski urodzinowe przygotowane - tylko śmietanę muszę ubić i na mus truskawkowy położyc. czekam na S i jadę po torcik. Seweryn wymyślił torcik w kształcie zamku. Ciekawe jak kuchareczce wyjdzie. Troche sie stresuję :)

Kausia wypita, śniadanie zjedzone = koniec przerwy :)

witam i od razu przepraszam że tylko o sobie :baffled:
u nas nie ciekawie dziś była chyba najgorsza noc jakie były do tej pory Daria ciągle budziła się z krzykiem nie wiem czy coś spałam :-( do twego wczoraj miała krostki wokół ust myslę Zosia Mikoto tak miała na zęby a dziś wstała cała buzia obsypana jakieś krostki nie wiem co to tylko na buzi i karku najbardziej wokół oczka i przy skroniach do tego maruda straszna widac że zabki dokuczają bo z płaczem wpycha paluszki do buzi jeść nie chce już 2 dzień ledwo co po pare łyżeczek jej wcisnę teraz śpi jak wstanie podjadę na IP niech zobaczy lekarz te krostki oby to nie była ospa itp sama już nie wiem o co kaman ale mamy jakieś fatum jak nie Dawidowi puchnie oko to znów Darie coś może uczuliło ale nie jadła w sumie nic aż tak nowego kupy cały czas bardzo brzydkie :-(nasmęciłam Wam troszke ale jestem nie przytomna nawet kawa nic nie daje :dry:
buziaczki

reklama
Robaczku jaki wielki ten namiot :)
Terri może proszek, płyn do prania? Na ospe te krostki takie ropne powinny byc, napisz co ci powiedzieli na IP.
Robaczku, Wisienko miłego imprezowania i zeby cie już Wisienka puścił ten Rota.
My dziś na 16 na grilla jedziemy do D kuzyna, a ja na 21 na wesele ide dzieci kolezance pilnować, miesiecznego tymusia i 3 letniej bianki, bede z nimi w pokoju hotelowym na noc i w razie awarii bede z dołu ściągać matke karmiącą :) obiecalam monice wiec ide..... ahhhmuszewam cos napisać ale to na tym tajnym wątku :*

Do góry