reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Hej Kochane :-)

Ledwo żyję, od wczoraj męczy mnie jelitówka:(. Mam wielką nadzieję, że nie zarażę domowników :/.
Lenka też zakatarzona, wczoraj byłam z nią u lekarza. Waży 9,9kg, lekarka stwierdziła, że na tyle dobrze wygląda, że nawet jak jeść nie chce to jej nie zmuszać :). Osłuchowo czysta, gardełko blade, tylko katarek ją męczy i kaszelek. Jest więc na ziołach, homeopatach i mam nadzieję, że szybko wyzdrowieje.

Ale popisałyście dzisiaj kobietki, nadrobiłam, ale nie pamiętam już co komu chciałam odpisać.

TERI - zazdroszczę ćwiczeń, ja nie umiem się zmusić do regularnych ćwiczeń, a wyglądam koszmarnie :zawstydzona/y: wizja wakacji mnie przeraża zamiast cieszyć :-(

KORBUŚ - bardzo dobra decyzja z pracą. Wiesz, że jestem za 'Waszą firmą". Dacie radę!!!! :tak::tak::tak:

ROBACZKU - cieszę się, że niania sie sprawdziła!!!SUPER wieści!!!!

WISIENKO - ale ty duże obiadki gotujesz!!! U mnie też wczoraj pyszna botwinka :) Lena niestety na nią nawet nie spojrzała :(.

KINGUSIA - jak Laura się teraz czuje? Zęby jej idą? Lence właśnie się przebijają dwie '4'.

GOSIAK - gratki dla Tymusia, że sam zasnął. U mnie taki widok jest chyba nierealny. Lenka tylko na rękach zasypia :(. Wczoraj myślałam, że padnę.

Przepraszam, że nie wszystkim odpisałam. Brzuchol mnie boli :-(.

Buziaki

reklama
Jejku usypianie Antka słychać na pomorzu.
Kingusia i co ?
Robaku super ze niania się sprawdziła
Natis współczuję jelitowki. Czemu piszesz ze gotuje duże obiady? My nie jemy jakiś dużych porcji. Chyba że ci chodzi że 2 dania? To wynioslam z domu. Zupa ma być bo zupy są zdrowe a drugie danie ma zapewnić pokłady energii, białka, żelaza. Szczerze mówiąc to jakby nie patrzeć to zupa to woda z warzywami i ja po godzinie od zjedzenia jestem już głodna to co dopiero mężczyźni! A nie chce się dopychac kanapkami, parowkami czy kiełbasa.

A jak jest u was dziewczyny z objawami. Ile dań gotujecie. Ja zazwyczaj 2, czasem coś jednogarnkowego bardzo rzadko 1.

No i po wizycie. Chrzestny przywiózł "stówe", wypił kawe i pojechał.
Za to Laura zachwycona ich 4-miesięcznym Filipkiem :-D

Natisku Laura czuje się lepiej. Myślę że to zęby jej tak dokuczają. Kataru już prawie nie ma. Mam nadzieję że już jej przejdzie :tak:
Pięknie Lena waży :tak:Laura jest ponad kilogram lżejsza. Zdrowiej szybciutko :*

Witam
Dziś chyba jakieś święto bo synek obudził się na mleczko dopiero o 4.00 a to się zdarza naprawdę bardzo, bardzo rzadko. Dałam mu to mleczko, położyłam się dalej spać a za chwilę musiałam wstawać do pracy, więc wstałam chyba gorzej zmęczona.

RobaczekII ale Tobie fajnie, że umiesz wydłużyć dobę, pochwal się bucikami dla Huberta. Fajna niania się zapowiada. Pracownica była nietrafiona to niania będzie strzałem w 10.

Palindromea ja też chciałabym jakiś złoty środek na to aby Filip nie budził się w nocy na mleczko. U nas Viburcol jest bez recepty.

gosiak_85
jeśli chodzi o usypianie małego w ciągu dnia, to albo na ręku albo w wózku, na noc sam zasypia w łóżeczku. Jak nie pada to pod wieczór idziemy na dwór i synek zdecydowanie lepiej zasypia, bo w przeciwnym razie bywało jak u Ciebie, musiałam być w pokoju bo jak tylko wyszłam to płacz. Ładnie Tymek zasnął w łózeczku.

_Marys_ bardzo fajnie wyszedł Ci ten torcik, wszystkiego najlepszego dla Karinki

mikoto byłam dziś w Biedronce, ale nie widziałam ani namiotów ani przepiśnika, jutro się przyjrzę dokładniej

Wisieńka fajne rurki kupiłaś, U nas jak jest zupa, to czasami mąż zajada z bułką, mimo, że ziemniaczki są w środku

Kingusia91 wow chrzestnemu się przypomniało, ze wypada przyjść do Laury

natis zdrówka życzę, oby domownicy się nie zarazili

Myślałam, aby w weekend sobie gdzieś pojechać, albo nad morze, albo do Torunia a tu chyba nigdzie nie pojedziemy. Oddałam dziś samochód aby napełnić klimę i sprawdzić i niestety wszystko co możliwe w tej klimatyzacji do naprawy i same części kosztują 1500zł. Trochę się tym podłamałam, bo za tą kasę mieliśmy kupić koła zimowe z felgami i napełnić tą klimę za 200zł.

Gosiak prawda? Ile stron do nadrobienia! Uwielbiam :-D ależ Tymek super zasnal! Bardzo fajny ten empikowy przepisnik. Ja ten biedronkowy uaktywnie od lipca ;-) czyli mieszkanie do sprzedania?

Wisienka super spodnie! Moje nogi w tym wzorze wyglądałaby jak dwie kropy :-o :-/ co do obiadów, najczęściej jednogarnkowe. Jak J. Jest w domu to jednak dwa dania. Jeżeli na pierwsze zupa, to mięso albo ryba z sałata na drugie. Jeżeli jakaś syta zupa np. Kapusniak, to potem dodatkowo nalesniki czy inny wymysł.

Kingusia fajnie, że chrzestny pamiętał o urodzinach ;-) ciesze się,że katar mniejszy. Niech zęby szybko wychodzą!

Teri byliście na dworze? U nas po 16 pięknie się Wypogodzilo. Spacerowalysmy do 19. Kochana, w sumie spadły i.kg i cm. Ok. 4-5 kg i w sumie z 10 cm. Jestem.zadowolona ale walczę.dalej ;-) a jak.u Ciebie? naciesz się Siostra :-D

Robaczku :-* juz się.pakujemy ;-) fajnie, że.Cię zachecilam :-D ja uwielbiam takie rzeczy :-) Seweryn.jest bardzo wrażliwy, z pewnością za chwile odkryje uroki wakacji.:-D ciesze się razem.z.Wami,.Ze.niania się sprawdziła!

Natisku kuruj się! Na.pewno.juz wdrożyłas jagody. Stoperan.jest bardzo.skuteczny. Nie.ma.co.się męczyć.piękna wagę ma.Lenusia :-D może te dolegliwości zwiastuja kolejne zęby???

Wiesianka - no wlasnie mamy swoje a Emil nie chce sorzedawac bo straci duzo. Ale nie czarujmy sie ze duzo dal i to sie nie zwroci. Ehhh nie wiemy co robic

Robaczku
- hihihi mi tez leci szybko ten czas moze teraz zwolni jak bede w domu, Super ze niania sie spisuje tak trzymac !

Natsiku - jejku jak dajesz rade usyoiac Lenke ? Tymek tez jakos tak wazy i nie dalabym rady takie bezwladnego cialka bujac . Oby jelitowka szybko poszla precz

Justa - wlasnie mam w planch chodzic z nim na spacer tuz przed kapiela i kolacja aby sie nawdychal jeszcze powietrza . Niestety samochod to skarbonka bez dna :/

OFICJALNIE ZACZYNAM URLOPOWANIE, AZ READLA BEZALKO BY SIE PRZYDALO OBALIC ALE BRAK...NIE PRZYGOTOWALAM SIE :p

I jeszcze widze ze Emilowi sie NEla calkowicie nie podoba :( niby sie zgodzil, ale tak pyta czy na pewno...nie chce aby on byl niezadowolony imienia wlasneg dziecka. Mowi, ze poprostu nie zna nikogo z takim imienim i jakos mu ciezko....zaproponowalam jeszcze Zuzie...mowi ze oki , ladnie. Dobrze ze termin nie jest na wczoraj bo bysmy mieli problem...

Ostatnia edycja:
WISIENKO - nie chodziło mi o duże porcje, ale o pracochłonne potrawy. Nie wiem jak dajesz radę z dwójką maluszków :-). U nas w domu zupa to też podstawa, musi być zawsze, ale nie zawsze udaje mi się ugotować duże drugie danie. Czasem drugie danie robię na szybko, choć staram się, aby 4-5 razy w tygodniu były też solidne drugie dania :) bo jak piszesz bez solidnego drugiego dania wszyscy chodzą głodni :).

KINGUSIA - dobrze, że Laurka ma się lepiej. Obie z Lenką cierpią przez zebolki. Oby przestało je męczyć.

MIKOTKU - nie pomyślałam o jagodach, dziękuję :). Jestem ledwo żywa i praktycznie nie myśląca :)

JUSTA - przykro mi z powodu wydatków na auto... u nas podobnie. Przyszło rozliczenie za prąd. Nie pytajcie ile muszę zapłacić :(.

lecę spać
buziaki

brzuchol dalej boli :( do tego migrena :(

Natis
ja gotuje zupę na dwa czasem na 3 dni i drugie też często tak. Zupy gotuje wieczorem jak poloze dzieci najczesciej, drugie jak Toś ma drzemkę. Staram się gotować niepracochlonnie. Dlatego często są kaszę i ryż i potrawy z piekarnika i parowaru.
Gosiak
Ja winko łupne za twój urlop
Kinia
to bez atrakcji wizyta się odbyła

Spokojnych nocy. Nie mogę przestać myśleć o Antosiu

reklama
Do góry