reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Dzien dobry

U nas nocka kiepska, nawet nie wiem ile razy dawalam smoka.... do tego skurcze lydek mialam mimo, ze magnez biore :dry: Dzis mielismy w planach zostawic Tymka samego na noc w pokoju ale chyba nie ma to sensu skoro tak kiepsko spi...mam nadzieje, ze to zebiska, bo gorna dwojka juz tak widoczna , biala, no tylko przebic sie musi ...

Na obiad dzisiaj placuszki z jablkami. Zetre jablka na tarce to i Tymek zje ;) MUSIMY TYLKO PO MLEKO POJSC ...znowy caps :)

reklama
Witam :)
Produkcja nie samowita :D ale udało mi się nadrobić ;) pokój Młodej wysprzątany, podłoga umyta, teraz muszę poczekać aż będzie chciała mieć drzemkę to umyję resztę :) Pogoda się cudna zapowiada, a dzisiaj trzeba jechać na zakupy na jutro :) no i wieczorkiem tort zrobić. Wczoraj przyszły pieniążki z becikowego :D więc dzisiaj zamawiam fotelik :) muszę się rozejrzeć jeszcze za wózkiem-parasolką :p Jeżeli chodzi o samodzielne zasypianie, to u nas zależy czy zęby męczą czy nie... jeżeli nie to wystrczy ją włożyć do łóżeczka, trochę się jeszcze pobawi, powierci i sama zaśnie.. a jak ząbki dokuczają no to jest płacz i noszenie :/ Wczoraj jeszcze udekorowałam ten tort, kupiłam pisaki kolorowe :p postaram się zaraz wrzucić z tel ;)

Robaczku fajnie, że znalazłaś miłą, sympatyczną i konkretną nianie :) oby się sprawdziła ;) Seweryn jeszcze zatęskni za wakacjami ;)
Skalbka tak sama robiłam :) zrobiłam na razie próbny, mini jedyneczke ;) dzisiaj będę robić większą :D Wszystkiego najlepszego dla Natalki!! :* Gratulacje drugiej Kruszynki ;) ja miałam przeczucie na dziewczynkę i się sprawdziło ;P i u nas jest problem z myciem ząbków ;)
Mikoto zdjęcie ze środy ;) akurat było ciepło :) nic specjalnego nie planuje dawać, miałam zrobić tort i dwa ciacha ale M stwierdził, że się tylko zarobie nie potrzebnie i ciasto kupujemy, ale tort się uparłam, żeby zrobić :p będzie obiad (ziemniaki, kurczaczek z piekarnika i sałatka), ajerkoniak (zrobiony we wtorek się przegryza ;) ) i to chyba tyle :) zastanawiałam się nad kupnem tego przepiśnika... fajny jest?
Teri tort smaczny ale wyszedł straaaaasznie słodki :p więc dzisiaj dodam mniej cukru pudru do masy ;)
Palin zapraszam, jeszcze mam kawałek ciacha ;) pokaż Mikiego na rowerku :D
Gosiak w Polsce możesz taki zrobić ;) super, że Tymcio sam zasnął ;) ależ pyszny obiadek szykujesz :D to co teraz zrobicie? a kredyt pod hipoteke tego obecnego domku nie możecie wziąść?
Wisieńka bardzo fajne spodenki :) ja gotuje albo zupe albo robię drugie, ale zazwyczaj drugie bo M nie przepada za zupami
Natis zdróweczka dla Was!

Ostatnia edycja:
Udekorowany torcik ;-)

Załączniki

• 1403857111861.jpg
    1403857111861.jpg
    40,6 KB · Wyświetleń: 35
Marys torcik wyglada super :)

CO do mieszkania..hmmm nie chce przymuszac Emila do sprzedazy bo wiem, ze ponizej danej ceny nie chce schodzic, a wczoraj sie mnie pyta czy ma zejsc. Powiedzialm nie. Jedziemy obejrzec jutro ten domek mimo wszytsko, najwyzej bedziemy sie zastanawiac po obejrzeniu. Bylo by mniej klopotu jakbysmy sprzedali. Kredyt jeden z glowy, wklad wlasny na cos wiekszego, plus autmatycznie mozliwosc wiekszego kredytu. Zamknac pewnien rozdzial i tyle.

A w nastepnym roku i czeka nas zmiana autka na cos wiekszego to znowu nie bedziemy w stanie odkladac tyle ile trzeba....ehhh

Hello!!!

Wróciłam wreszcie do żywych :-). Jelitówka poszła precz!!!! Ufffffff!

Natka zapłakana, bo koniec roku... nie chce IV klasy, nie chce innej Pani... płacze i płacze. Masakra normalnie. Wróciłyśmy do domu, usiadłam z dziewczynkami na podłodze i obie płakały i się tuliły do mnie. Natka płakała przez szkołę, a Lena przez Natkę, bo ta płakała :-). Myślałam, że zwariuję i sama zacznę płakać :).

WISIENKO - wielkie wielkie wielkie gratulacje dla syna!!! Nie mogło być zresztą inaczej!!!

MARYS - cudny torcik, wygląda pysznie!!!! :-)

GOSIAk - przykro mi z powodu nocki, dobrze Cię rozumiem...

Lecę na budowę, buziaki!!!

Witam się ze śniadaniem i drugą kawą!

Gosiak współczuję nocki :-(Zuzanek mnóstwo, ale to Wam się ma podobać :tak: Mnie Nela bardzo się podoba i fajnie pasuje, Tymek i Nela ;-)Jak mija pierwszy dzień wolnego?:-)

Natisku
jak się czujesz?

Wisienka! Gratulacje! Tak się martwiłaś! :-D:-D Trzeba to uczcić!

Marys super torcik! Smacznie się zapowiada! :-)

Od rana znów jeżdżę, ale sporo załatwiłam, także pora wziąć się za obiad póki Zosia śpi.

Mloda spi, podloga w pokoju, lazience i przedppkoju schnie :-) zostala jeszcze w kuchni, potem kurze i okna :-) chociaz nie wiem czy balkonowe jest sens myc bo Karina zaraz ja obslini :p

Wisienka gratulacje dla Macka!!
Gosiak jeszcze troche czasu do namyslu macie ;-) moze jeszcze inne imie wybierzecie? Ale tak jak Mikotkowi i mi bardzo podoba sie Nela :-) ja teraz wiem, ze przy drugim dziecku imie wybierzemy dopiero przed rejestrowaniem go w urzedzie.
Mikoto jak zwykle zabiegana ;-)

Dziewczynki nie mam pomyslu na salatke do obiadu na jutro :-( macie jakis pomysl moze na prosto salatke do ziemnaczkow o kurczaka?

Marys to masz już wszystko zrobione :-D ja mam wrażenie, że nie robie nic innego, tylko okna i podłogi myje :p u mnie krótkie i powycinane firany, także zaraz widać,że Zosia tu była ;-) co do sałatki to może coś lekkiego??? Sałata lodowa, ogórki, pomidory cherry, papryka, kukurydza, rzodkiewka i sos włoski z knorr. U.mnie taka zawsze się sprawdza ;-) albo coś z majonezem? Czerwona kapusta, cebula, jabłko, marchewka. Albo coś sezonowego??? Fasolka szparagowa albo buraczki?

Właśnie wrócilysmy z dworu. Zrobilysmy sobie wycieczkę rowerowa :-) przywiozłam z ogrodu mnóstwo koperku, jak Zosia usnie, przygotuje do mnożenia.

Zosi przebiła się ostatnia czworka! Stan uzebienia na dziś - 12 zębów :-D

Ostatnia edycja:
reklama
Tak z imieniem bedziemy mysleca tak myslamze Zuziek duzo....

Marys - ja bym zrobila surowke z mlodej kapustki i marchewczki tartej plus tem gotowy sosik ;) smaka sobie sama zrobilam wlasnie.

Wy jak zwykle pracujecie a ja leniwca mam choc mialam sie ostro wziasc za mieszkanie. A tak wypralamtylko dywaniki z lazienki i zrobilam porzadek w lekach. Zazraz za placki sie biore bo godna jestemaTymek chyba wlasmue zasnął. Ooczekam chwile i dopiero sprawdzę

Do góry