reklama
Jestem, żyję ale czasu ciągle brak - wybaczcie ale tylko się zamelduję. Wizyta u endokrynologa 20 maja, u neurologa 22 maja, w sobote powtarzam badania w laboratorium, muszę jeszcze znalezc szybki termin na usg brzucha. Tosia momentami nie do zniesienie, ale temperujemy ten charakterek. Lolik łobuzuje, wspina sie wszedze, szczypie, gryzie i bije :/ łapie sie za siura przy kazdej nadarzającej sie okazji khmmm broi po czym smieje sie w glos. Pokazny jest bo 12,610 waży. Luka pracuje na 1,5 etatu, ciagle zly zmeczony i w ogole jakos sie scinamy aleeee 6-8 będziemy we Wrocławiu - -i tym teraz żyję a potem będę czekała do 19 lipca na Bytom
Nooo Wisienko - zbieraj pranie to Ci pomogę jak przyjade :*
Nooo Wisienko - zbieraj pranie to Ci pomogę jak przyjade :*
Mikotku - nawet nie pomyslaam, ze mozna sobie cos wyplukac trawniczek pierwsza klasa
Sara - a co to Felini dlaej spac nie daje mimo przebicia zabkow ?? Nie mow, ze ida kolejene !
Palin - ja przy jajku panikowalam i co chwile sprawdzal czy nic Tymkowi po jajaecznicy nie bylo. U nas (z tego co wiem) alergii pokarmowych z zazdenj strony nie bylo. Miodu dalam doslownie 1/4 lyzeczki bo owsianka byla bez smaku ;-)tak samo panikowalam z truskawka, zjadl jedna (moze to malo) ale nic nie bylo
Ja wiecej dziecka nie chwale, bo wczoraj byl w extra humorku tak dzis marud i placz o byle co ...ale za to opanowal picie z bidonika w niecala godzinke ku mojemy zaskoczeniu ;-)
Dzis na obiad dziecko zje makaronik ze szpinakiem i kurczakiem...dochodze do wniosku, ze je lepiej od nas. ALe mysle kazdego dnia co tu mu urozmaicic. 2 poprzednie dni jadl sloiczkowe, wiec pora byla cos wymyslic. A dzis wpadlam jeszcze na pomysl placuszkow z kabaczka ;-) - tak pisze bo moze ktoras z Was skorzysta
Achh no i malenstweo sie rusza juz na 100 % , po tamtym kjednym razie jakos nie moglam wyczuc, ale wczoraj wieczorem uraczylo mnie figlami
Sara - a co to Felini dlaej spac nie daje mimo przebicia zabkow ?? Nie mow, ze ida kolejene !
Palin - ja przy jajku panikowalam i co chwile sprawdzal czy nic Tymkowi po jajaecznicy nie bylo. U nas (z tego co wiem) alergii pokarmowych z zazdenj strony nie bylo. Miodu dalam doslownie 1/4 lyzeczki bo owsianka byla bez smaku ;-)tak samo panikowalam z truskawka, zjadl jedna (moze to malo) ale nic nie bylo
Ja wiecej dziecka nie chwale, bo wczoraj byl w extra humorku tak dzis marud i placz o byle co ...ale za to opanowal picie z bidonika w niecala godzinke ku mojemy zaskoczeniu ;-)
Dzis na obiad dziecko zje makaronik ze szpinakiem i kurczakiem...dochodze do wniosku, ze je lepiej od nas. ALe mysle kazdego dnia co tu mu urozmaicic. 2 poprzednie dni jadl sloiczkowe, wiec pora byla cos wymyslic. A dzis wpadlam jeszcze na pomysl placuszkow z kabaczka ;-) - tak pisze bo moze ktoras z Was skorzysta
Achh no i malenstweo sie rusza juz na 100 % , po tamtym kjednym razie jakos nie moglam wyczuc, ale wczoraj wieczorem uraczylo mnie figlami
Aśka1987
Fanka BB :)
Witam się i Ja. Niestety w Krakowie ciągle pada, dwa dni nie byliśmy już na spacerzeTymek bardzo się nudzi w domu. Na dodatek chyba przestawia się na jedna drzemkę.... Na pocieszenie bardzo ładnie to co gotuje. Gosia Ja robię placuszki z cukini, bardzo mu smakują.
Czekam na listonosza,mają przyjść buciki Tymka.
Czekam na listonosza,mają przyjść buciki Tymka.
Asiu - a wrzucisz przepis na te plauszki ?? bo kurcze placuszki niby smazone a chcialabym uniknac
Tymek wlasnie wcina pierwszy raz arbuza i kiwiw w kawalku (wczesniej kiwi mial w deserku) miny bezcenne
Tymek wlasnie wcina pierwszy raz arbuza i kiwiw w kawalku (wczesniej kiwi mial w deserku) miny bezcenne
Aśka1987
Gosia One są smażone... to jedyna rzecz jaką Tymek je w takiej postaci.
Placuszki z cukinii
Składniki:
Cukinię myję i ścieram na tarce na dużych oczkach, przekładam na sito, posypuję solą i odstawiam na 15 - 20 minut. Po tym czasie dokładnie odciskam startą cukinię. Dodaję do niej roztrzepane jajko, bułkę tartą, , drobno posiekany koperek oraz pieprz. Całość mieszam dokładnie. Za pomocą łyżki nabieram porcje ciasta i smażę niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Placki osączam na papierowych ręcznikach.
Placuszki z cukinii
Składniki:
- 1 średnia cukinia (o wadze ok. 330 g)
- 1 jajko
- 1/3 szklanki bułki tartej
- 2 szczypty soli
- szczypta pieprzu
- 1 łyżka posiekanego koperku
Cukinię myję i ścieram na tarce na dużych oczkach, przekładam na sito, posypuję solą i odstawiam na 15 - 20 minut. Po tym czasie dokładnie odciskam startą cukinię. Dodaję do niej roztrzepane jajko, bułkę tartą, , drobno posiekany koperek oraz pieprz. Całość mieszam dokładnie. Za pomocą łyżki nabieram porcje ciasta i smażę niewielkie placuszki na rozgrzanym oleju z obu stron na rumiano. Placki osączam na papierowych ręcznikach.
Ale mam dziś straszny dzień... wrrrrr Nawet nie umiem powiedzieć dlaczego aż taki zły, wszystko mnie irytuje
AŚKA - fajny przepis, też wypróbuję, może dodać więcej składników??? Z cukinii ostatnio robiłam cukinie faszerowane mięsem mielonym (samemu robionym) z kaszą jaglaną. W jeden dzień Lena wsunęła prawie pół cukinii, a na drugi nie chciała na to spojrzeć
ANULA, AŚKA - Bytom też zalany . Masakra . Nawet nie ma jak z domu wyjść.
Zmykam do łóżka, jestem ostatnio wykończona wieczorami. Dziś Lena spać nie chciała, zasnęła dopiero przed chwilą. Nie wiem jak można tak nie spać. Ona dobowo przesypia zaledwie ok. 10 godz.. Miałam popracować i znów się nie udało. Jutro nie ma opiekunki, więc na poniedziałek muszę wszystko przełożyć.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień...
Tak sobie myślę, że pewnie będzie lepszy, bo urodzinki Zosi i Darii :-):-):-). Ale wspaniale!!!
Dobrej nocki!!!
AŚKA - fajny przepis, też wypróbuję, może dodać więcej składników??? Z cukinii ostatnio robiłam cukinie faszerowane mięsem mielonym (samemu robionym) z kaszą jaglaną. W jeden dzień Lena wsunęła prawie pół cukinii, a na drugi nie chciała na to spojrzeć
ANULA, AŚKA - Bytom też zalany . Masakra . Nawet nie ma jak z domu wyjść.
Zmykam do łóżka, jestem ostatnio wykończona wieczorami. Dziś Lena spać nie chciała, zasnęła dopiero przed chwilą. Nie wiem jak można tak nie spać. Ona dobowo przesypia zaledwie ok. 10 godz.. Miałam popracować i znów się nie udało. Jutro nie ma opiekunki, więc na poniedziałek muszę wszystko przełożyć.
Mam nadzieję, że jutro będzie lepszy dzień...
Tak sobie myślę, że pewnie będzie lepszy, bo urodzinki Zosi i Darii :-):-):-). Ale wspaniale!!!
Dobrej nocki!!!
reklama
Wisieńka
Hej kochane zaraz mi odpadną ręce od marudy więc klikam na szybko
asiulek łagodzić można tantum werde
Robaku myślisz, że nie jestem dobrze naładowana
Mikoto ładny podwórek jak mówi Mila
Wenusjanka, gosiak, natis, buziaki
anula zbieram, zbieram jakbym wiedziała że ty prac przyjeżdżasz to bym zostawiła ci wszystkie sweterki...a Luka poprasuje
Nie mam pojęcia czy ta prealka się naprawi, jak nie to naprawdę nie kupimy nowej.W sobote przyjeżdża teściu z odsieczą, z jakimś sterownikiem i kondensatorami.Oby mu się udało . Wisnia nic nie zrobił, tzn.rozebrał, pozamiatał pod i złozył . Taki sprytny chłopak.
Jutro matura ustna z polskiego
kciukajcie szalone
nocne buziaki...jakby to nie zabrzmiało
asiulek łagodzić można tantum werde
Robaku myślisz, że nie jestem dobrze naładowana
Mikoto ładny podwórek jak mówi Mila
Wenusjanka, gosiak, natis, buziaki
anula zbieram, zbieram jakbym wiedziała że ty prac przyjeżdżasz to bym zostawiła ci wszystkie sweterki...a Luka poprasuje
Nie mam pojęcia czy ta prealka się naprawi, jak nie to naprawdę nie kupimy nowej.W sobote przyjeżdża teściu z odsieczą, z jakimś sterownikiem i kondensatorami.Oby mu się udało . Wisnia nic nie zrobił, tzn.rozebrał, pozamiatał pod i złozył . Taki sprytny chłopak.
Jutro matura ustna z polskiego
kciukajcie szalone
nocne buziaki...jakby to nie zabrzmiało