reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

cześć. Dziś juz u nas slonka nie ma :-(. Szkoda , wczoraj było super - cały dzień na powietrzu . Mamy i czwartego ząbka więc jedyneczki w komplecie :tak:. Muszę Jasiowi jakąś letnią czapkę sprawić . Wczoraj bez w ogrodzie siedział :sorry2:.
Gosiak - mam nadzieję , że plamienie było jednorazowe i już teraz jest ok . Dobrze , ze usg już za tydzień - jak zobaczysz fasoleczkę to będziesz spokojniejsza :tak:.
Mikoto - porządki już masz świąteczne zrobione ???!!!!! :szok: Ojejku !!! Ja zupelnie w lesie jestem . Niby okienek parę umyłam ale przypuszczam , że przed świętami raz jeszcze bedzie trzeba - Jasio wszystkie ślini ;-). A Zosieńka cudowna :tak:
Robaczku - oby nowa kobietka do pracy okazała się pojętna i pomocna :tak:. Zazdroszczę spacerku po molo ... i czekam na fotki :tak:
Palin - zdjęcia na FB super !!! Fajny weekend mieliście . A Ty w nocy spij mamusia i odpoczywaj :tak: a nie postój ;-)

reklama
Witam,

nocka u nas dziwna...zjadl (nawet nie wiem o ktorej), ale od 5 krecil sie wiercil , wedrowal po lozeczku na pol spiocha. Po 6 sie przebudzil, ale tatus wstawa wiec pospalismy z Tymkiem prawie do 8 .

MatkaEwa
- wczoraj bylo czysciutko, takze mam nadzieje, ze to jednorazowo jak piszesz. Tez polowalam na cienka czapeczke, choc u nas jeszcze nie na nia temp. ale nic nie znalalzam w hm sa rozne ladne , ale do kurteczki nam nie pasuje, w tesco nic nie bylo wogole ....

witam szkoda że już znów poniedziałek :sorry2:

wczoraj po zmianie czasu Daria wstała o 8 dziś już standard o 7

wczoraj jak u większości była ładna pogoda choć u nas ten wiaterek taki chłodny czasem zawiewał ale i tak było cudnie wyspacerowaliśmy się aaa niedziele zaczęła się fajnie bo koleżanka zaprosiła mnie na prezentacje kosmetyków Mary Kay nie wiem czy słyszałyście o nich bardzo najpierw mieliśmy maseczki a na końcu zrobiła nam dziewczyna makijaż więc byłam juz na niedzielę gotowa :-p a dziś jakoś tak pochmurno ale ciepło już jest 11 stopni

Palin
o ja sobie nie wyobrażam bez rolet u nas od południa jak słońce przypiecze to sauna :szok: mam ciemne rolety i nawet fajne daja rade ;-) pięknie mausiu szalejesz na placu z synkiem ;-)

uu Daria wstała cos dziś nie ma nuty do spania :sorry2: dokoncze punziej

edit śpi zobaczymy jak długo :sorry2:

byliśmy na dworku ale dziś to juz nie to co wczoraj ubrałam sie lekko i było mi dziś zimno :confused::dry:
chyba dopiero dziś wychodzi ta brakujaca godzina bo jestem cały dzien nieprzytomna Daria też jakas taka nieswoja śpi krotko potem nie wyspana bawic sie nie chce więc dziś plan sprzątania legł w gruzach :baffled:

mikoto
to mężulo znów pojechał dziś ? ależ Zosia urosła jak pięknie wygląda i jak już chce biegać !! super nim sie obejrzymy to bedziemy biegać za dziewczynkami w ruinach zamku w Chęcinach bo spotkanie Nasze obowiązkowe i Bona i Michaś koniecznie co by dziewczyny miał kto czarować ;-)

Ostatnia edycja:
hej
Kingusia obiecalam na fb, ze dzisiaj po dlugch tyg.nieobecnosci wejde na bb i jestem☺dalo sie
Musze sie zmobilizowac i was czesciej czytac bo duzo trace.
Dzisiaj mam zamiar jechac na ostatnie zakupy przed wyjazdem d Polski. Maz zapowiedzial, ze nie da mi karty. Daje mi tylko 60 funtow i koniec, mam tak zroibic, zeby starczylo☺Dam rade bo nie mam nic konkretnego do kupienia.
Aaaa nie wszystkie w temacie ale cala rodzina przeszla jelitowke i od tamtej pory nat mial rozwolnienie a dzis pierwszy raz zrobil normalna kupe
Nie bede wecej pisac bo musze was poczytac najpierw.

Wreszcie mam chwile, żeby klapnąć. Cały dzień na nogach. Zaliczyliśmy z Mikołajem spacerek, plac zabaw, zakupy, porobiliśmy opłaty. Wróciliśmy to młody zjadł i zasnął, a ja szybko obiad.

Paulus, miło Cię tu widzieć. Zaglądaj częściej. Trzymajcie się zdrowo, bo juz się nie mogę doczekać Was poznać.

Teri, myśmy mieli rolety juz dawno założyć, ale jakoś się to odwlekalo w czasie. U nas są potrzebne w każdym pokoju i w kuchni, bo do południa nagrzewa się jedna połowa mieszkania, a popołudniu druga (ta gdzie śpimy). Żeby grzaly się odwrotnie byłoby super.

Matka Ewa, nic nie poradze, że nie mogę zasnąć w nocy. Rano czuje się czasem nie dospana, ale szybko się rozkrecam i jest ok.
Szkoda że nie mieliście słonka. U nas jeszcze jest, ale też już chłodniej.

Witam po weekendzie
Jutro mam wolne od pracy bo jedziemy na kontrolę do lekarza, a resztę dania chcę wykorzystać aby posiedzieć na dworze no i sprzątanie. Dziś po pracy chłopacy zawieźli babcię do domu a ja w tym czasie umyłam dwa okna i wyprałam firanki. Jutro chciałabym ogarnąć szafki w kuchni, ale nie wiem na ile synek mi pozwoli.

gosiak_85 bardzo miłe, że mąż Ci zrobił niespodziankę i wyjście ze znajomymi się udało

mikoto Zośka normalnie chyba biegała za gołąbkami

Bona87 ale Michaś zaszalał i nie chciał spać już o 4.18, my mieliśmy pobudkę o 5.30 i tak mały ostatnio się budzi ok. 6.00. Widzę, że ostro zabrałaś się za wiosenne porządki, u mnie w szafie też przydałby się rentgen.

RobaczekII
ale zazdroszczę wypadu do Sopotu, czekam na lato i tez się tam wybiore, a może na weekend majowy jak pogoda dopisze.

Kingusia91 współczuje nocki, u nas mały się budził w nocy i płakał jak był chory.

teri114 pewnie pięknie wyglądałaś z tym makijażem

Palindromea rolety koniecznie, my też mamy taki układ, że słonko krąży wkoło całego mieszkania i prawie wszędzie mamy rolety, a i tak w sypialni jest gorąco.

Poniżej obiecane fotki, na chwilę obecną salon wygląda tak
DSC03649.jpgDSC03650.jpgDSC03651.jpg

Załączniki

• DSC03649.jpg
    DSC03649.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC03650.jpg
    DSC03650.jpg
    20,3 KB · Wyświetleń: 55
  • DSC03651.jpg
    DSC03651.jpg
    26,9 KB · Wyświetleń: 51
Hej!

Piszę dopiero teraz, bo zwariowany dzień miałam. O 7.30 powinnam stawić się w firmie po skierowanie na badania okresowe, ale wstałam ok. 7 :szok: Michaś dał nam pięknie pospać :-D Nie ustawiałam budzika, bo przecież mój poranny kogucik do tej pory był niezawodny, a tu taka niespodzianka :-D Kocham czas letni!!! Mam nadzieję, że dziś będzie podobnie, bo Michaś poszedł spać tylko pół godziny wcześniej niż wczoraj, czyli o 20.40.

W rezultacie badania zrobiłam po południu, jak zawiozłam mamę do pracy. Trochę to trwało, a jeszcze obiecałam bratowej, że załatwię Jej zaświadczenie od ginekologa do becikowego. Jak wróciłam, była już 17, więc szybko wzięłam Misia na godzinny spacerek, a potem przygotowanie kąpieli itp...

Jutro o 9.00 mam stawić się na pierwszy dzień w nowej pracy i baaaaardzo się stresuję... Nie mogłam przełknąć kolacji, teraz dorwałam jakąś gruszkę, żeby mnie żołądek nie budził w nocy jękami :-D Trzymajcie kciuki, plissssssss!!!

Justa- pięknie Mąż się spisał! Wnętrza wyglądają super!

Palin- widzę, że korzystacie z pogody ;-) I super! Ja też lubię być z Michasiem jak najdłużej na dworze :tak:

Paulus- witamy w naszych skromnych progach :happy:

Teri- moja znajoma jest dyrektorem Mary Kay i ma swoje biuro w Kielcach w hotelu DAL na Piotrkowskiej. Powiem Ci, że kosmetyki są super, luksusowe, ale przez to nieco droższe. Bardzo prężnie działa ta firma, wiem z fb, że Aniela jeździ na masę różnych szkoleń, pokazów, konferencji :happy2: Co do naszego spotkania, to jestem jak najbardziej ZA!!!!!!!!!

Matka Ewa- kolejny ząbek u Jasia? Wróżka zębuszka poszalała :-D

Maryś- ale fajnie masz z tymi rolkami!!!

Gosiak- właśnie czytałam dziś artykuł o tym, że lada dzień w Wielkiej Brytanii ma być cieplej niż w Hiszpanii, więc głowa do góry, jeszcze będziemy Wam zazdrościły :tak:

Mikotku- zakupy w Biedronce zrobione? O której Zosia poszła spać?

Spokojnej nocy Kochane! Lecę jeszcze coś poczytać i kładę się spać :tak:

A gdzie reszta? Zapomniały Babki hasła na BB?

Justa, śliczna ta ściana. Szacun dla męża. &&&& za wizytę kontrolną.

Bona, powodzenia pierwszego dnia w pracy. Z Mikołajem staramy się nadrobić ten czas przesiedziany w domu przez brzydką pogodę. Ale już się trochę pogoda psuje, wrrrr...

Rany przez te rolety zrobiło się nocą w domu tak ciemno, że oślepłam. Musiałam lampkę zapalić, żeby trafić Mikiemu butelką z mlekiem do buzi. Nie mówiąc juz o potykaniu się np o Ara kapcie.

Aaaa, dopiero sobie uświadomiłam, że to prima aprilis. Trzeba coś wymyślić na psikusa. Zaraz chyba przygotuje "specjalne" kanapki Aro do pracy :p

I ja standardowo z kawką :)
Nocka jakoś nie najgorsza. Oduczam jedznia nocnego i śmiem twierdzić, że wcale na jedzenie Hubi się nie budził tylko na przytulanka .... Siadam z nim w fotelu i go przytulam i po 2 min odkładam do łóżeczka i śpi dalej. Jedzonko było tylko o północy i o 4 (o północy butla o 4 cyc i jeszcze do tej pory nic nie jadł ).

Dziś Hubulek kończy 10 m-cy .... :)

Palin ależ czadu dajesz, mozę idzie ciut spokojniej ? No ale przecież masz ADHD.... :p

Bona najmocniejsze moje kciuki za pierwszy dzień w pracy !! :&&&&&&&& Troszkę sie z Cibie/do Ciebie śmieję, bo wczoraj moja pracownica była tak strasznie zestresowana, że język się jej plątał, co rusz tylko na papierosa chciała isć, od dwóch dnie nic nie mogła jeść .... :) a ja przecież nie gryzę :D Tak więc nie stresuj sie i powodzenia !

Paulus witaj córo marnotrawna !

Justa ale ślicznie zrobiliście salonik !!!! Filipek zostawił sobie te śliczne nocki i daje rodzicom spać ? Jak się czuje ?

Gosiaku cieszę się, ze to tylko jednorazowe plamienia, oby już nie wrociły !

MatkaEwa,gratki ostatniej jedynki !

Korbuś, Mikotko co Wy takie milczące ? I Morena gdzieś się podziała ....

Jeny jak czujesz ? Napisz choć słówko!!!!!!!!!!!!!!1

Sewerynek dziś w domu bo 6-klasiści piszą test. Muszę się zbierać do biura. Pracownica może nie bedzie taka zła jak poprzedni :D Zdecydowanie lepszy ma kontakt z klientem. Muszę tylko ją nauczyć pisać maile ale ogólnie kumata. Obym się tylko nie rozczarowała.

Życzę miłego dnai proma aprilisowego :) Już kwiecień - ale mnie to cieszy :)

Ostatnia edycja:
reklama
Witam się porannie!

Wcięło mi posta, a napisałam prawie całego :no:

Robaczku
wszystkiego najlepszego dla Hubisia! Czekam na zdjęcia z Sopotu!

MatkaEwa gratuluję czwartego ząbka! To Bona już wysprzątała na Święta ;-)Porządki nadal przede mną

Kingusia cieszę się, że mieliście tak fajny weekend! Jak nocka? Lepsza?

Gosiak widziałam, tak na szybko, zdjęcia na fb, wyglądasz prześlicznie! Jak Tymek?

Teri
ale miałaś fajny dzień! Mnie jeszcze nie było dane być na tego typu prezentacji. Jakie masz wrażenia? Słyszałam, że te kosmetyki są rewelacyjne. Skusiałaś się na coś? Koniecznie musimy się zobaczyć, jeszcze przed Świętami!

Paulus super, że piszesz! Jak zakupy? Mam nadzieję, że udane :tak:

Justa trzymam kciuki za kontrolę! Daj znać! Pokój super! Bardzo podoba mi się ściana z kamieniem :tak:

Bona trzymam kciuki za pierwszy dzień w pracy! Poradzisz sobie wspaniale, jestem tego pewna! Czekam na relację!

Palin to już rolety są? Jesteś blyskawica :tak: Ja polecam rolety podszyte takim specjalnym materiałem, jakby ogumionym. Świetnie zaciemniają, jeżeli opuszczę w dzień, to mam noc :-D i mieszkanie tak się nie nagrzewa. Tyle, że one są robione na wymiar :tak:My zainwestowaliśmy w nie ponad 1600zł, ale u nas non stop prawie słonce w domu :baffled: Bona zaświadczy:tak:

U nas weekend szalony, jak zawsze, kiedy Mąż w domu. pojechał dopiero dzisiaj, bo wczoraj miał wizytę u okulisty. Pojechałyśmy z nim, kiedy On był u lekarza, my spacerowałyśmy po parku. Kupiliśmy też Zosi buty, Elefanteny. Maż przywiózł jej adidasy, ale za duże :baffled: do wózka mogą być, ale Zosia wykazuje chęc spacerowania na własnych nóżkach, także kupiliśmy buciki w jej rozmiarze :tak:

Minnie, DzikaBez, Asiulka, Natis, Fioletowa, Sara, Anulka, Morenka, Korba, Madzia, Smile, Marcysiowa, Anilek, Dmuchawiec, Emka, Jeny co u Was??? Gdzie się podziewacie???

Do góry