reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Melduję się wieczornie, juz z łóżka ;-)

DzikaBez ob to był szczęśliwy los! ale się Dziewczynki rozminely ze spaniem :-/ ja też wracam z.Zosia.do domu, kiedy Widzę, że przymierza się do.drzemki, w tym samym celu, co Ty ;-) juz nawet nie pamiętam, kiedy Zosia dłużej pospala :-/

Justa wspaniałe wieści! Też zdarzają mi się takie telekonferencje ;-) i zamiast brać się za.prace, siedzę i pitu pity gadu gadu :-D

Marys podziwiam Cię z.tymi wypiekami :-D zdjęcie tych.smakowitosci proszę ;-)

Bona czekałam na.Twój wpis :-) byłam pewna,.Ze.świetnie sobie poradzisz! :-* swój pokój? Rewelacja! Nawet, nie.wiesz jak się cieszę, że nocki u Was się uformowaly! :-D Kobieto, jesteś niedoscignionym wzorem - tyle porobilas? Szacunek!

Dzisiaj po.obiedzie wyszlysmy na.Godzinny spacer, razem z moja Kuzynka i.Jej Synkiem, młodszym od.Zosi. Potem 30 min.drzemki mojej Szefowej ;-) posegregowalam pranie, poprasowalam ubrania Zosi i obrus do.jadalni, podlalam kwiaty, ułożyłam w Zosi szafie, Sprzatnelam kuchnie. Reszta jutro. Nie wiem, do.której dane będzie mi pospac, także klade się już. Spokojnej Nocy:-*

reklama
Witam wieczorni

Dzika - tez bym korzystala z pogody gdyby tylko tak owa byla no i z ogrodu :-D &&&& za totka

BOna - -a to widze Pani Prezes :-) pieskowi przeszlo na szczerscie choc ok 10 rano musilm z nim isc a to o tyle skomplikowane, ze Tymka musze zachustowac co nie jest juz takie wygodne z przodu, wiec w weekend bede cwiczyc na plecach :-D

Mikotko - kiedy Ty to wszytsko robisz, ja to chyba zorganizowac pracy sobie ni umiem, ale z Tymkiem ciezko cos zrobic, bo najlepiej aby siedziec z nim i sie bawic - choc czasem i samo siedzenie wystacza. Oby Zosia dala mamusi pospac. Ile razy budzi sie na jedzonko ???

Melduję się.

ŻYJEMY :-) ale po pracy szybki obiad, ogarnięcie się i SPACER. potem przygotowanie do snu Tymcia i wraca z roweru starszak. Więc czas na ogarnięcie jego. Jak już wszyscy śpią - ogarnięcie domu i seeeen :-)
Tymcio już zdrowy, tzn kaszelkuje i ma katarek, ale osłuchowo czysty i chodzi do żłobka.
Starszak dostał nowy rower i grzeczniejszy się stał.. albo po prostu nie ma go całymi dniami, bo śmiga na rowerze :-p
Padam na pyszczek, ale staram się Was podczytywać na tel :*

Wyjątkowo szybko dziś było o butelkę.

Korba, gniewasz się? Nie gniewaj, plissss. Rodzice i teściowie też dali sie wkrecić na ten numer.
Aro dostał "doprawione na ostro" kanapki do pracy, ale mówił, że nic nie czuł, że dobre było. Chyba następnym razem zamiast pieprzu mielonego będę musiała użyć tego w ziarkach :p

Gosiak, dobrze, że juz z pieskiem lepiej. Kurcze to powinni się cieszyć, że taki ktoś chce zacząć u nich pracować, a nie odrzucają kandydaturę z powodu wysokich kwalifikacji. Bali się, że za dużo będą musieli mu płacić?

Robaczek, ale super foty. Aż zapachnialo mi morzem... Hubert, jesteś gościu ;-)

Dzika, to se dziewczyny wymyśliły sposób jak uziemić mamę w domu. 21.30 to wcześnie? Wow. Miki o 20 jak nie śpi to późno.

Justa, świetnie, że juz wszystko dobrze. Teraz choroby niech trzymają się z daleka od Filipka.

Bona, własny gabinecik, no no. Samych dobrych dni w pracy życzę :-)

Mikoto, muszę Cię poznać osobiście, zobaczyć gdzie chowasz dodatkową parę rąk, bo na zdjęciach świetnie je kamuflujesz. Tyle ogarnąć, zrobić w czasie 1 drzemki i to krótkiej. Mikołaj jak zasypia to na 1-2 h, a ja zamiast wsiąść się do roboty, to robię minimum i się wyleguje.

Aro cały wieczór chodził jak paw. Mikołaj powiedział mu w twarz "tata", kiedy się ubierali po kąpieli. Ale się cieszył.

Mam nadzieję, że dziś pogoda pozwoli jeszcze pospacerować. Wczoraj niby było słoneczko, ale czuło się, że zimno. Taka zdradziecka ta pogoda.

Książka skończona, trzeba poszukać nowej. Chodzi za mną trylogia igrzysk śmierci, ale boje się zbyt wielu opisów. Wolę gdzie się dużo dzieje...

Dobrych snów, babeczki.

Poranek, kawa i bb....

Bona szacun Ty moja o Pani, z której powinnam brać przykład !!!!! Jak Ty to ogarnęłaś ???? Jak ja bym tak chciała ... :( I gabinecik .... no będe się zwracać Pani Prezes Bona :) Ciszę, się, że pierwsze wrażenia pozytywne. Ale chyba ominęłam,co będziesz robić w nowej pracy i kto Michasiem się zajmie ?

Mikotko
, jak Szefowa zarządziła nockę ? Ja wyczułam, że ten mój chce sie przytulić jak się przebudzi. Nawet teraz sie zbudził, o 6:30 i wziełam go na kolana 30 sek przytuliłam i położyłam i do teraz śpi - pewnie bedę musiałą go budzić.

Palin słabo mi sie robi jak widze godzinę Twoich postów ! toć ja z bólem w nocy spoglądam na zegarek, wszystko robię szybko by jak najszybciej się znów położyć a Ty posty piszesz ..... Mikołaj oj za tatą za tatą :) Gratki ! Moi oby dwaj najpierw "mama"
A na spacer zapraszam !

Gosiaku,
spróbuj zawiązać Tymka z boku, ja z przodu już nie noszę bo nic nie widzę :D Z boku nawet otulaczek można założyć - z kurtką tylko gorzej. Cieszę, się, że z pieskiem lepiej. Z Hubi tez mało co robię bo trzeba go pilnować.

Madzia - zalatana jesteś widzę po uszy, no ale nie łatwo ogarnąć wszystko. Mati na rowerku ..Seweryn nie lubi jeździć na rowerze, woli na hulajnodze,nawet nie umie i nie chce się uczyć :( Cały czas myślę czy będziecie 12-go. Bardzo chciałabym Cię poznać, i Twoich chłopaków.

Jednak Hubcio sam wstał, mozę polecę złapać kupkę na nocnik :) To lece :)

Witam się porannie!

Dzień zaczelysmy o 7. Rano był przymrozek :-/ mam nadzieje,ze dzisiaj będzie ładna pogoda. Musze kupić ziemię do kwiatków, szykuje się dłuższy spacer.

Robaczku Zosia dala pospac do.7. Oj,dawno tak nie.było :-D Kochana, ale Ty dajesz sobie ze wszystkim świetnie radę! Właśnie zobaczyłam Zdjęcia z Sopotu, Robaczku, wyglądasz ślicznie! Patrząc na.zdjęcia, widzę niesamowite podobieństwo Hubiego do Seweryna :-)

Palin jak noc? Moja Droga! Dodatkowych rąk nie mam :p ;-) był czas, że wiele rzeczy robiłam po nocach, teraz wykorzystuje drzemki Zosi, albo.wczesny wieczór ;-) często mamy gosci, a wtedy nie sposób sprzątać, prasować czy gotować ;-) nie dziwie się, że Arka rozpiera duma. U nas króluje baba, mama, lala, ła ła

Madziu dobrze, że Tymcio juz zdrowy! Kolejna pracująca Mama,.która wspaniałe godzi prace z obowiazkami domowymi :-)

Gosiak Zosia ma jedno karmienie. A jak u Was? U nas identycznie, symbiotycznie ;-) z tym, że to ja nie odstępuje Zosi, bo nasza Corunia wspina sie po.wszystkim ;-)

Doprowadziłam się do.stanu używalności, kawa pewnie już wystygla.

Robaczku, żeby nie zrobiło Ci się słabiej - po wpisie już nie spałam. Mikołaj burczał, nie mógł miejsca znaleźć. Kładłam się z nim na łóżko, to mi tańczył po całym. W końcu po 4, po drugiej porcji mleka zasnął imspal aż do prawie 8, choć od 6 juz się wiercił.

Mikoto, jeśli nie dodatkowe ręce to motorem masz zamontowany, albo posiadasz spowalniać z czasu lub machinę do klonowania. Jeśli to machina to podziel się: klon będzie za mnie pracował, a ja się będę wylegiwać :p
U nas dominuje mama, baba i nyny (smoczek).

Dzien dobry - u nas kolejny dzien mgla i mzawka brrrrr :confused2:

Nocka hmmm przez gdozine tylko nie wiem o ktrej Tymek nie spal, krecil sie wstawal, robil kosi -kosi i hopsa hopsa - doslownie cuda na kiju. Lezal grzecznie tylko gdy stalam nad nim, az w koncu skapitulowal i zasal. W takich chwilach przypomniam sobie slow aRobaczka, ze dziecko nie zdaje sobie do konca sprawy , ze jest noc. ALe nie zawsze to pomaga i czasem sie zlosze, a potem sama na siebie.

Palin
- placic wiecej by nie placili, niz moga za takie stanowisko...no nic ....musimy postanowic co dalej, bo najpirw byla opcja, ze zostajemy na tym mieszkanku, choc juz teraz jest ciasno , a co dopieropozniej, ale E cos przebaknal wczoraj, ze moze jak interes foto ruszy ladnie to zmienimy na cos wiekszego.

Znowu nachoidza mnie dni, ze mam dosc UK i wszytsko jest na nie :confused2:

Robaczku - bede probowac wiazan w weekend, ale w sumie na plecach otuleczek chyba tez mozna zalozyc ....:eek:

Bona - tez mialam pytac kto Michasiem sie zajmuje ???

Mikotku -
u nas tez jedno karmienie, cho E dzis w nocy stwierdzil, ze chyba Tymek nigdy sie nie oduczyc hihihi...moze do 18-tki da rade :-p

Denerwuja mnie te wszytskie baJERY, KTORE DODALI PO BOKACH NA FORUM .... oo sorki za caps locja ;)

Witam :)
Slonko swieci, zaraz sie ubieramy i ruszamy na specer do sklepu :)

Robaczku fotki cudne! A z Hubisia i seweryna super przystojniachy :D
Dzika ale dziewczyny sie zgraly :) trzymam kciuki za losowanie ;) moze i ja puszcze jeden zaklad ;)
Justa nie jest, przepis jest bardzo prosty, miesza sie tylko skladniki :) ten chlebek jest na drozdzach, godzine trwa pieczenie. Ciesze sie, ze z Filipkiem lepiej! Oby juz chorobska go niemeczyly! Pytalas lekarza o gaworzenie Filipka?
Bona korzystam poki moge ;) jak wroce do pracy to tak juz moze nie byc.. a, ze w koncu mam normalna kuchnie to i sie wzielam za wypieki :p super, ze masz swoj pokoj :)
Gosiak ciesze sie, ze z psiakiem lepiej :)
Mikoto zazdroszcze takiek organizacji! Zdjecie wrzuce pozniej (o ile apka mi pozwoli bo wczoraj nie moglam), dzisiaj znowu bede piec chlebek :D
Palin gratulacje! :) jak Ty to robisz, ze w nocy nie spisz i w dzien funkcjonujesz? Zdradz przepis :D
Madziu super, ze Tymus zdrowy i nie ma problemu ze zlobkiem :)

reklama
Jejku dziewczyny weszlam na watek pazdziernikowych mam. A tam dziewczyna, ktora byla w tydm samym tygodniu i dniu ciazy starcila malenstwo. Ciaza zatrzymala sie na 8 tygodniu. Ja chyba oszalaeje do poniedzialku... :-( Przepraszam, ze Was zanudzam, ale boje sie strasznie

Do góry