reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam, nadrabiam wczorajszy dzien :-D

U nas dzis wyjatkowa noc Tymek obudzil sie dopiero na jedzonko po 4, co prawda krecil sie wczesniej, ale zasypilal - juz mialam nadzieje, ze bedzie to pierwsza noc bez pobudki, ale zmierza ku dobremu (odpikac).

Po drugim dniu pracy troche lepiej,czyli musze sie przyzwyczaic. Bylam w personalnym i sprawdza dla mnie wszytsko bo nie mieli jeszcze takie przypadku :-p ale raczej to jest pracowanie do 28 tygodnia, sprawdzi wszystko aby nalezalo mi sie wsszytsko

Natisku - mam nadzieje, ze @@@ juz sie zjawila . I podalabys przepis na zapieknake z tyunczykiem ??? dziekuje, czuje sie dobrze, troche senna popoludniami ale pewnie za pare tygodni przejdzie

Kinia - przykro mi, ze alergia sie poglebila, sama na nic nie mam, ale moj brat tez na trawy kurz i inne cuda, wiec wiem jakie to meczace

Marys
- predzej czy pozniej Karinka stanelaby sama w lozeczku, u nas tak wygladal pierwszy raz . Jesli jej nie pomagalas przy tym to znaczy, ze byla gotowa

Sara - tez sie zmartwilam i wlasnie nie pamietam czy wczesniej mnie tak bolal...nie tak dawno to bylo, a czlowiek nic nie pamieta. Trzymam kciuki za prace &&&&&&& hihihii na poczatku wcianelam %%% :-p

Smile - -dobrze, ze sie odzywasz, bo zastanawialam sie co u Was...pewnie mijamy sie na fb . To juz teraz zycze udanej zabway !!!! oooo ja to kompletnie nie pamietam kiedy bylam sama na imprezie i pewnie nie predko to nastapi. Dla pocieszenia wczoraj gadalam z sisotra to sie smialysmy , ze choc do kina z mezem wyjdziemy jak przyjedziemy do PL. Tymson zostanie z chrzestnymi a my hulaj dusza :-p

Obiecalam sobie dzis, ze nie bede sie zloscic z mojej surykatki uwieszonej na nodze...oby cierpliwosci mi starczylo bo wczoraj bylo z nia kiepsko :sorry2:

reklama
witam się z kawką i omletem z tuńczykiem :)))

Palin u mnie cola zawsze w lodówce... raz dziennie muszę się łyknąć, bo sama woda nudna jest :p oczywiście cola ZERO tylko i wyłącznie :)
Heh Piękny też wczoraj nie miał za ciekawej miny jak mu powiedziałam, że dzisiaj dzień bez mięsa... ale nic sobie z tego nie zrobił bo widzę, że kanapki do pracy zrobił sobie z szynką :/

kurde Mikoto też muszę zacząć ćwiczyć. Franek w sumie zasypia już o 20:00 więc mam czas, ale nie zawsze siłę :p Znalazłam fajny program na YT miesiąc z MelB. Na pupę, brzuch i boczki... czyli moją największą bolączkę :) zobaczymy. Póki co przez dietę nie mam już wcale cycków... :/

Gosiak no to kciukam żeby wszystko posprawdzali tak żebyś miała dobrze :))) jak Ty się czujesz w ogóle? Jakieś mdłości czy inne przypadłości? :) ale Ci zazdroszczę :D
ja sobie codziennie obiecuję, że nie będę się złościć, ale ciężko jest:p

Za nami kolejna fatalna nocka. Franek budzi się po 2 i na tym koniec. Muszę go zabrać do siebie bo w łóżeczku już nie chce, dostaje butlę i... nie chce spać. Oczy mu się zamykają a on rzuca się jak ryba bez wody :( jestem już cała podrapana i poszczypana bo on jak leży uwielbia dotykać twarzy. Nie wiem co jest :((( dziąsła wydają się normalne - zębów nadal brak. W nocy ciągle jest rozpalony (temp 37,1), ma mega zatkany nos i mokry kaszel. O dziwo jak wstajemy rano wszystko mija!!!! Po katarze i kaszlu śladu nie ma - zwariuję :(

Dzisiaj na obiad pstrąg i surówka z kiszonej kapusty... no i krem z pomidorów :D tylko bez śmietany i dodatków, ale i tak dobry :)

Gosiak oby te pobudki na karmienie zostały. Zosi tez zdarza się obudzić po 4 ale jednak przeważa pora 1-2 w nocy. Trzymam kciuki, żeby aby wszystko obróciło się na Twoją korzysc;-) cierpliwości! :-D

Smile omlet? Ja na śniadanie zjadłam jeden płat śledzia z ciemną bułka. Juz nie pamiętam.kiedy ostatnio pilam cole, ale chyba przed ciążą :-/ powodzenia z cwiczeniami! Współczuję nocy :-( może to jednak żeby :what:

Smile -czuje sie dobrze, zero mdlosci jak wczesniej i oby tak zostala. Za to sie denerwuje troszke, bo podczytuje watek na pazdziernik i wczoraj trzy dziewczyny starcily ciaze....a ja musze czekac do kwietnia na pierwsze usg :dry:

Kurcze przeczytalaam Wasze posty o poscie po tym jak zjadlam bulke z szynka...na smierc zapomnilam...:-(

Gosiu, Ciebie post nie obowiązuje, bo takich maluszków jak ten Twój pod serduszkiem żadne posty nie interesują. Z Twoje strony jest tylko dobrowolny...

Smile - u nas Cola Light - mi lepiej smakuje. Zresztą jakiś czas mogę się jej obyć. Chwyciłam, bo akurat stała przy łóżku :-p

He, he, u nas rano była obraza, bo schowałam słodkie drożdżówki, które Aro bierze zwykle sobie do pracy. Za to dostał zwykłe bułki. Ciekawe co powie, jak zauważy, ze w termosie herbata nie słodzona:cool2: :-D

Ostatnia edycja:
hihhii dzieku dziewczyny, ale do konca dnia bede uwazac ;-) malenstwo az tak wymagajace jeszcze chuba nie jest ...zrobilam juz salatke z tunczykiem wiec bedzie w sam raz :tak:

Miktoku - u nas tez przewaznie pobudka 1-2 jak u Was wiec wielkie bylo moje zdziwienie :tak: maz juz dostal nakaz kupienia serka ziolowego to na sobote bedzie makaron ze szpinakiem :-D

Gosiak sałatka z tuńczykiem, powiadasz? Brzmi smakowicie ;-) u mnie dzisiaj szpinak. Daj znać jak Ci wyjdzie ;-)

Od 10 Zosia bardzo marudzi, spać jej się chce, a usnac nie może. Jak słusznie Palin zauważyła, dzisiejszy dzień jakoś nie nastraja do niczego,także walczę z.moim leniwcem.

Witam :)
Mloda zasnela przed 20 i przed 8 sie obudzila :) takze w miare jestem wyspana :p ogarnelam troszke, obiad wdtawiony, a Karina zasnela jakies 30 min temu :)

Justa zdrowka dla Filipka! Oby dzisiaj juz bylo lepiej?
Saraa kciuki za prace! :)
Terii oby zebulki nie meczyly dlugo Darii :) jest niesamowita, rozwija sie w ekspresowym tempie :)
Smile fajnie, ze szykuje Ci sie wypad, mam nadzieje, ze bedzie baaardzo udany ;) moze za duszno jest w pokoju ? Ale obiadek, no no :) moze zamiast smoetany dodaj jogurt naturalny ;)
Gosiak no to oby cierpliwosci Ci starczylo ;) noki oby byly lepsze ;) A nie mozesz zapisac sie na prywatne usg?

Dziewczyny, ale Wy smakolyki robicie! Ja tylko skromnie golabki z ryzem :(
Czy dentinox moze powodowac brzydkie kupki? Od soboty Karina miala brzydkie kupki, zielone, sluzowate, czasem wodniste.. wiec odstawilam wszystkie obiadki, deserki itp i jest na samym mleku ale w dalszym ciagu kupki sa luzne, lekko zielonkawe :(

reklama
Mikoto - dziś Mikołaj ma wszystko w nosie. Taka pogoda, ze nawet jemu się nie chce łobuzować i siedzi w pokoju w zabawkach. Też ma problem z zaśnięciem na drzemkę poobiadkową. Ledwo na oczy widzi, ale walczy do upadłego. Choć i tak wiem, ze moim kołysaniem przegra ;-)

Marys - my stosujemy Dentinox od pierwszych akcji ząbkowych i jakoś nigdy nie zauważyłam, żeby Miki jakoś na niego reagował (nie licząc uspokajania się). Rzadsze mogą być na zęby. Może podaj jej jakiś probiotyk na unormowanie kupek.

Gosiak - sałatka z Tuńczykiem, u Mikoto szpinak (ech bym sobie zjadła, ale moje chłopaki "wywalą jęzory" na sam widok), u nas dziś rybcia - a mówią, że post to umartwienie. Tak to ja bym mogła pościć non stop :-p

Miki zaczyna mi za bardzo wybrzydzać. Dziś nie chciał obiadku, bo... był w nim kalafior. A kiedyś tak lubił... Za to uwielbia spagetti, pomidorową z ryżem, mięsko (w każdej postaci) i jajka- jak Tatuś. Ech, nawet w kuchni nie będę miała w nim wsparcia. gluchy_1.gif

Załączniki

• gluchy_1.gif
    gluchy_1.gif
    8,2 KB · Wyświetleń: 85
Do góry