reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Mikotku nadrabiam nadrabiam :))) ale mam taaaakie zaległości, że do wieczora chyba nie skończę :)

Franek akurat zasnął WOW... ostatnio w dzień prawie nie śpi... a jak nie śpi to ja nic nie mogę robić bo on wszędzie za mną chodzi i nawet na chwilkę sam nie chce zostać i zająć się zabawkami. Jak w kuchni przygotowuję śniadanie dla niego czy coś i musi 2 min w krzesełku posiedzieć to już jest ryk :/
Dlatego Kochane moje ostatnio była nieobecna ... to + mój zje*bany komp który ciągle się wiesza:/ (ma prawo bo ma już 8 lat:p)

Idę czytać... wszystko prócz postów i jedzeniu bo jestem na diecie :))))

My ostatnio codziennie na placu zabaw...
IMG_0881.jpgIMG_0882.jpgIMG_0883.jpgIMG_0884.jpg

Załączniki

• IMG_0881.jpg
    IMG_0881.jpg
    53,8 KB · Wyświetleń: 43
  • IMG_0882.jpg
    IMG_0882.jpg
    58,9 KB · Wyświetleń: 42
  • IMG_0883.jpg
    IMG_0883.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 41
  • IMG_0884.jpg
    IMG_0884.jpg
    42,9 KB · Wyświetleń: 46
MatkaEwa- niestety tu l4 takiergo jak w Polsce ciazowego nie ma. Pewnie jakies zwolnienie na tydzien moglabytm dostac ale to bezplatne wiec zobaczymy jak bedzie po tygodniu i co mi w personalnym zaproponuja

Mikotku - -sos z podgrzybkow tez uwielbiamy jamiiii

Marys - oni teraz ciazy za ciaze jeszcze nie uznaja... ciezko w tym kraju o cokolwiek. Musze przeczytac swoj kontrakt jak to jest ze zwolnieniem bo wydaje mi sie ze mam bezplatne ale musze sprawdzic. Dziekuje za przepis

Smile :-D nadrabiaj, nadrabiaj ;-) jejku, jaki Franio jest.cudny!!! Macie super plac zabaw! :-o w porównaniu do naszego to.jakby Wersal jest :-D

Marys tak właśnie myślałam ;-)

Powiedzcie mi, Moje Drogie Mamy, czy Spacerujecie z Dziećmi, jeżeli usna na spacerze? Czy uciekacie ze spiacymi Maluszkami do domu?

Jakbym miala uciejac z Karina do domu jak zasnie to spacer trwalby gora 15 min przynajmniej u nas tak jest ;) zreszta Karina ma czujniczek gdzies i jak wracam z nia do domu to sie budzi przed blokiem ;)

hej kochane przywołana przez Mikotka jestem :-p

ktoś zna sposób na wydłużenie doby bo jakoś sie skróciła hmmm dobrze że niedługo cofamy zegarki to może ta doba bedzie dłuższa :sorry2::blink:
ja tak jak smile nie mam czasu z powodu przylepki uwieszonej u nogi :sorry2::blink: jeśli nie spi to nie ma szans na zrobienie czegokolwiek bo tylko mama musi być na kocu i bawic sie z córeczką a nawet jesli akurat zabawi sie sama to i tak mamy obecność jest niezbedna :dry:więc jeśli spi to ja gonię z obiadem i całą masa codziennych rzeczy do zrobienia :shocked2: wiec czas na kompa mam dopiero wieczorem jak mała zasnie ale to zwykle mam siłe poczytać więc czytam Was codziennie ale na odpisanie już siły brak :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

smile jej ale Franek super wygląda i taki dorosły sie wydaje jakby miał juz z rok !!
Palin dziękuję kochana u nas dobrze ? jeśli to tak mozna nazwać :-Ddobrze Cię rozumiem bo mam w domu podobną małą bestię wszędobylską z teleskopem w łapach jak dostała tego laptopa nie wiem :confused:według mnie był poza jej zasięgiem :zawstydzona/y::dry:no ale jednak się myliłam i wylądował na podłodze ani dziecko ani laptop nie odnieśli większych obrażeń :-D

mikoto super że Zosia juz zdrowieje Daria teraz raczej nie zasypia na spacerze :sorry2:ale jesli już by sie zdarzyło to raczej byłabym szczęśliwa i na pewno nie szłabym do domku tylko nareszcie w spokoju pospacerowała ;-):-D

emka u nas ząbki wykluły się 10 dni temu i długo były tylko takie kreseczki a teraz jakoś ruszyły i juz widac przy usmiechu do czego nie moge przywknąć tak długo był bezzębny :sorry2:
dla ciebie Emka zdjęcie naszych 10 dniowych zebulek

kochane jestem w trakcie robienia obiadu dziś tortilla wiec napisze wieczorem o ile nie padne w locie :sorry2:

miłego dnia

Załączniki

• SAM_9742.jpg
    SAM_9742.jpg
    6,9 KB · Wyświetleń: 41
Hello,

Ja na momencik, bo mam pracować, a czytam BB ;-)

Dzisiaj zmieniłam sobie rozkład dnia, bo opiekunka przyszła na 12, a rano byłyśmy z Lenuśką na kawce u koleżanki. Małe pobrykały, ja pogadałam i od razu lepiej się czuję :).

Niestety ostatnie nocki mamy znów ciężkie - Lena budzi się po kilka / kilkanaście razy, popłakuje. Trzeba ją przytulać, nosić. Dawałam jej Viburcol i było lepiej, spała bez marudzenia do 3-4 i dopiero potem zaczynała. Wczoraj na noc jej nie dałam i dziś od 00:30 się zaczęło. Nie wiem już sama czy dalej go stosować.
Marudzenie to na 99% zęby, już prawie je widać, ale nie mogą się przebić przez ostatnią błonę dziąsełek. 4 na raz.

MIKOTKU - super przepis. Mam bardzo podobny. Podonie też robię zapiekankę z tuńczykiem - szybka a zawsze smakuje. Zdrówka dla Zosi!

MATKAEWA - no Kochana niezły rygor sobie narzuciłaś! trzymam kciuki za wytrwałość. Nie jestem do końca w temacie - nie karmisz już???

PALIN - widzę, że Mikołaj to rozbójnik jak Lena. Oczy dookoła głowy muszę mieć, wszędzie wlezie. Ostatnio ją ściągałam z połowy schodów, nie wiem kiedy i jak tam weszła. A na czworakach zapyla jak mała rakietka - ostatnio źle oszacowałam jej prędkość i w locie ją złapałam, bo zaliczyłaby pierwszy zjazd po schodach :(.

GOSIAK - kciuki za pracę, za zwolnienie... Jak się czujesz???

KORBUŚ - ale fajnie Cię tu widzieć :-) Jak za dawnych dobrych czasów :)

Dziewczyny jestem przerażona, spóźnia mi się okres... 3 dni... Po porodzie odkąd przestałam karmić miałam regularne @. Jeżeli mogłam zaciążyć to po 19dc. Wydaje mi się to niemożliwe.
Wczoraj zrobiłam test, wyszedł negatywny, ale specjalnie się nie uspokoiłam. Proszę o kciuki, żeby @ nadzeszła... nie wyobrażam sobie innego scenariusza :baffled:.

Lecę do pracy, mam dziś mnóstwo spraw do ogarnięcia. Buziak!

reklama
Teri ;-) jak Daria śpi w Dzień? Zdążysz ze wszystkim? Ja ostatnio mam wrażenie, że z niczym nie mogę się wyrobić na czas, albo za dużo rzeczy sobie wymyślam :-S :| tortilla, mniam :-D to Smile czytasz to ;-)

Natis trzymam kciuki! Przykro mi ze macie kiepskie noce, niech zęby szybko wychodzą i niech wszystko wraca do porządku dziennego ;-) pogaduchy, dobra sprawa! Ja juz nawet nie pamiętam, że kiedy takowe odbyły się w.realu :-D Poprosze o przepis na zapiekanke ;-)

Do góry