reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

No i nocna butla mnie wybudziła, łeeeee.

Marys, nie mogę zbytnio narzekać, bo zazwyczaj się wysypiac. W sumie aż tyle snu mi nie trzeba, tylko polubilam lenienie się w łóżku.

Kingusia, agent to z niego juz jest. Strach pomyśleć co dalej... :p

Jadzia, Aro za bardzo nie ma wyjścia. Mnie się tez należy czasem spokojna noc. Zwykle przejmuje obie weekendowe noce, ale w piątek były ostatki i potrzebował snu. W tym tyg tygodniu tez będzie tylko 1 noc dyzurowal, bo ma służbę weekendowe. Ale jak ma dłużej wolne to się przeplatany. No w końcu jest tak samo rodzicem jak ja.

Natis, Ty nasza Mróweczko. Trzeba dla Ciebie poszukać wydłużać z dobowy, żebyś miała spokojnie czasu na BB, FB i jeszcze odpoczynek!

Emka, Miki ma taki sam układ drzemek. Tylko kolo 12 zdarza mu się pospać 2 godz. Wtedy kolejna jest kolo 16 i to juz ostatnia drzemka. U nas ząbki idą z przerwami. Co kilka dni cos drgnie, potem przestój. Widać to tez po zachowaniu Młodego.

Gosiak, niedobrze, że brzuch bolał. Może to z nie przyzwyczajenia/odzwyczajenia. Żeby to tylko rodzeństwu Tymka nie zaszkodziło.

Robaczek, śnilaś mi się!!! Popijałyśmy kawusię, zajadałysmy ciacho bezowe. Zateskniłam za spotkaniem.

Dobra, trzeba spróbować jeszcze zasnąć. Może którąś dołączy do tej kawy i ciacha ;p

reklama
Witam się wtorkowo!

Ależ paskudna pogoda :-/ około północy Zosia Obudziła sie z placzem, nie wiem czy to zęby :-S Zosia juz oporzadzona po nocy, ja nadal bez śniadania i bez kawy.

Emka być może ze złożyły.się i zęby i skok. Z własnego doświadczenia wiem, że to kombinacja wybuchowa, ale także cierpliwości, przejdzie ;-) U Was sporo drzemek. U Zosi w sumie dwie albo jedna, ale są dni, że śpi 30-40 min przez cały dzień.

Gosiak Ojejku :-( a moze jest możliwość zmiany stanowiska pracy? Przepis na szybki i Pyszny obiad: wstawić wodę na makaron tagliatelle ( ten rodzaj makaronu jest najlepszy dla sosów, itp) na patelni rozgrzać kawałeczek masła i kilka kropli oliwy, duża cebulę pokroić w Kosteczek i zeszklic. Dzięki temu, że jest masło, zachowa swój slodkawy posmak. 3 zabki czosnku posiekać w drobną kostkę, dorzucić do.cebuli, ale przesmazyc 1-2 min. Wrzucić szpinak mrożony. Ja kupuję z Hortexu i z Lidla, oba w brykiecie, mieszam, bo Hortex ma większe liście. Podlać trochę woda, dusić, aż szpinak się rozpadnie. Dodać cały serek ziołowy z hochlandu, ale ten podłużny. Znów dusić, do.jego rozpuszczrnia. można dodać też połowę kremowego serka topionego, dodatkowo. Dodać dużą łyżkę smietany. Doprawić solą, pieprzem. Wrzucić makaron do szpinaku. Wymieszać. Zajadac się ;-)

Palin z.chęcią dołączę, ale zwłaszcza do kawy ;-) jak Ćwiczenia?

Korbus jesteś z kawka?

Witam - -Tymek laskawie pospal do 6:40, a ja nadl padam...

Mikotko - niestety nie ma mozliwosci zmiany stanowiska i oni o tym wiedza, bo juz w ciaxzy z Tymkiem mnie za to przepraszali. W tygodniu podejde do kobitki z personalnego, aby mi dokladnie powiedziala co i jak teraz. Ich obowiazkiem jest mi zapewnienie bezpiecznego stanowiska a jak nie to siedzienie w domu i powinni placic, ale w to nie wierze...:sorry2:

Tez bym zjadla jakies pycha ciacho

Gosiak uuu szkoda, że nie ma takiej możliwości :-( może odespij, jak Tymo będzie miał drzemkę.

Z chęcią Zjadlabym śniadanie, ale póki co usypiamy się

Mikotku, Po kawce byłam już o 7 :tak: Teraz zjadłam kanapkę , Zosia zjadła prawie 2 parówki :szok: i poszła na drzemkę :tak: Jak ja kocham szpinak :baffled: Muszę koniecznie sobie upichcić ;-) Zosieńko zaśnij już mamusi , bo Twoja koleżanka Zosia już śpi !!! :tak::-D

Gosiu, Mikotek ma rację połóż się jak Tymek będzie miał drzemkę , zawsze chociaż troszkę się zdrzemniesz , czyli ciężki powrót do pracy ech...

Palin, Trzymam Cię za słowo , musimy zrobić jakieś ciacho i kawkę -- koniecznie :tak: A Tu tak na przypomnienie ostatniego spotkania :-D

Zosia z Mikim.jpg

Załączniki

• Zosia z Mikim.jpg
    Zosia z Mikim.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 32
Korba szpinak w.tym.wydaniu polecam, u nas robi furorę, podobnie jak tagliatelle z kremowym sosem z podgrzybkow czy krem z pomidorow ;-) tez bym coś upiekla, może sernik, ciasto drożdżowe albo bułki maślane :-) śniadanie Zjedzone, ale kawa wciąż przede mną :-/

Cześć . Jasio drzemkuje :tak: Odkąd zaczął buszować na czworakach mam dodatkową gimnastykę ;-)
Mikoto - jak pysznie się czyta ten przepis ze szpinaczkiem :-p:tak:. Już spisuję i upichcę w piąteczek :tak:
Palin - Ty to masz zdrowie kobietko , żeby po nocach na BB siedzieć ;-). I proszę mi tu o bezowych ciastkach milczeć :sorry2::sorry2::sorry2::-).
Gosiak - oj bidulko . Cieżki czas teraz u Ciebie . A co tak krótko rodzicielski w UK trwa ???? A jak powiesz , że Cię brzuch pobolewa u lekarza to L4 nie da ????

reklama
Do góry