reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

No i nocna butla mnie wybudziła, łeeeee.

Marys, nie mogę zbytnio narzekać, bo zazwyczaj się wysypiac. W sumie aż tyle snu mi nie trzeba, tylko polubilam lenienie się w łóżku.

Kingusia, agent to z niego juz jest. Strach pomyśleć co dalej... :p

Jadzia, Aro za bardzo nie ma wyjścia. Mnie się tez należy czasem spokojna noc. Zwykle przejmuje obie weekendowe noce, ale w piątek były ostatki i potrzebował snu. W tym tyg tygodniu tez będzie tylko 1 noc dyzurowal, bo ma służbę weekendowe. Ale jak ma dłużej wolne to się przeplatany. No w końcu jest tak samo rodzicem jak ja.

Natis, Ty nasza Mróweczko. Trzeba dla Ciebie poszukać wydłużać z dobowy, żebyś miała spokojnie czasu na BB, FB i jeszcze odpoczynek!

Emka, Miki ma taki sam układ drzemek. Tylko kolo 12 zdarza mu się pospać 2 godz. Wtedy kolejna jest kolo 16 i to juz ostatnia drzemka. U nas ząbki idą z przerwami. Co kilka dni cos drgnie, potem przestój. Widać to tez po zachowaniu Młodego.

Gosiak, niedobrze, że brzuch bolał. Może to z nie przyzwyczajenia/odzwyczajenia. Żeby to tylko rodzeństwu Tymka nie zaszkodziło.

Robaczek, śnilaś mi się!!! Popijałyśmy kawusię, zajadałysmy ciacho bezowe. Zateskniłam za spotkaniem.

Dobra, trzeba spróbować jeszcze zasnąć. Może którąś dołączy do tej kawy i ciacha ;p

reklama
Witam się wtorkowo!

Ależ paskudna pogoda :-/ około północy Zosia Obudziła sie z placzem, nie wiem czy to zęby :-S Zosia juz oporzadzona po nocy, ja nadal bez śniadania i bez kawy.

Emka być może ze złożyły.się i zęby i skok. Z własnego doświadczenia wiem, że to kombinacja wybuchowa, ale także cierpliwości, przejdzie ;-) U Was sporo drzemek. U Zosi w sumie dwie albo jedna, ale są dni, że śpi 30-40 min przez cały dzień.

Gosiak Ojejku :-( a moze jest możliwość zmiany stanowiska pracy? Przepis na szybki i Pyszny obiad: wstawić wodę na makaron tagliatelle ( ten rodzaj makaronu jest najlepszy dla sosów, itp) na patelni rozgrzać kawałeczek masła i kilka kropli oliwy, duża cebulę pokroić w Kosteczek i zeszklic. Dzięki temu, że jest masło, zachowa swój slodkawy posmak. 3 zabki czosnku posiekać w drobną kostkę, dorzucić do.cebuli, ale przesmazyc 1-2 min. Wrzucić szpinak mrożony. Ja kupuję z Hortexu i z Lidla, oba w brykiecie, mieszam, bo Hortex ma większe liście. Podlać trochę woda, dusić, aż szpinak się rozpadnie. Dodać cały serek ziołowy z hochlandu, ale ten podłużny. Znów dusić, do.jego rozpuszczrnia. można dodać też połowę kremowego serka topionego, dodatkowo. Dodać dużą łyżkę smietany. Doprawić solą, pieprzem. Wrzucić makaron do szpinaku. Wymieszać. Zajadac się ;-)

Palin z.chęcią dołączę, ale zwłaszcza do kawy ;-) jak Ćwiczenia?

Korbus jesteś z kawka?

Witam - -Tymek laskawie pospal do 6:40, a ja nadl padam...

Mikotko - niestety nie ma mozliwosci zmiany stanowiska i oni o tym wiedza, bo juz w ciaxzy z Tymkiem mnie za to przepraszali. W tygodniu podejde do kobitki z personalnego, aby mi dokladnie powiedziala co i jak teraz. Ich obowiazkiem jest mi zapewnienie bezpiecznego stanowiska a jak nie to siedzienie w domu i powinni placic, ale w to nie wierze...:sorry2:

Tez bym zjadla jakies pycha ciacho

Gosiak uuu szkoda, że nie ma takiej możliwości :-( może odespij, jak Tymo będzie miał drzemkę.

Z chęcią Zjadlabym śniadanie, ale póki co usypiamy się

Mikotku, Po kawce byłam już o 7 :tak: Teraz zjadłam kanapkę , Zosia zjadła prawie 2 parówki :szok: i poszła na drzemkę :tak: Jak ja kocham szpinak :baffled: Muszę koniecznie sobie upichcić ;-) Zosieńko zaśnij już mamusi , bo Twoja koleżanka Zosia już śpi !!! :tak::-D

Gosiu, Mikotek ma rację połóż się jak Tymek będzie miał drzemkę , zawsze chociaż troszkę się zdrzemniesz , czyli ciężki powrót do pracy ech...

Palin, Trzymam Cię za słowo , musimy zrobić jakieś ciacho i kawkę -- koniecznie :tak: A Tu tak na przypomnienie ostatniego spotkania :-D

Zosia z Mikim.jpg

Załączniki

• Zosia z Mikim.jpg
    Zosia z Mikim.jpg
    27,5 KB · Wyświetleń: 36
Korba szpinak w.tym.wydaniu polecam, u nas robi furorę, podobnie jak tagliatelle z kremowym sosem z podgrzybkow czy krem z pomidorow ;-) tez bym coś upiekla, może sernik, ciasto drożdżowe albo bułki maślane :-) śniadanie Zjedzone, ale kawa wciąż przede mną :-/

Cześć . Jasio drzemkuje :tak: Odkąd zaczął buszować na czworakach mam dodatkową gimnastykę ;-)
Mikoto - jak pysznie się czyta ten przepis ze szpinaczkiem :-p:tak:. Już spisuję i upichcę w piąteczek :tak:
Palin - Ty to masz zdrowie kobietko , żeby po nocach na BB siedzieć ;-). I proszę mi tu o bezowych ciastkach milczeć :sorry2::sorry2::sorry2::-).
Gosiak - oj bidulko . Cieżki czas teraz u Ciebie . A co tak krótko rodzicielski w UK trwa ???? A jak powiesz , że Cię brzuch pobolewa u lekarza to L4 nie da ????

reklama
Do góry