reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Cześć Kochane,

w sprawie czapeczek i wózków chetnie odpiszę wam wieczorem- póżnym, rano byłam na usg u gina a teraz cała rodzina się na pogrzeb zjechała, tylko ja zostaje w domu z dziećmi, muszę nadgonić z obiadem dla wszystkich głodnych

bilans pączków na godzinę 11.41- 3

reklama
Jestem Ewa - a ten urlop u Ciebie trzeba w koncu brac, czy nie, bo nie zrozumialam? U mnie nikogo to nie interesowalo, jesli czulabym taka potrzebe, to musialam sie sama o to zatroszczyc - tak chyba jest wszedzie? Ja mialam czas do 30. wrzesnia 2012 na zaliczenie wszystkich egzaminow, seminariow i oddanie pracy. Tylko to sie liczylo i tylko to ich interesuje.

Ile Ci jeszcze do konca studiow zostalo?

witam

wczoraj wiosna a dzis bez słonka a powietrze mrozne jakieś :eek:

jestem ewa hihi kolory są do wyboru mi sie najbardziej podoba fioletowy ale już teraz mam fioletowy a potrzebuje zmiany :-D

korba oo to super Zosia na spacerkach że taka spokojna z Darią tak prosto nie jest :sorry:o ile Dawidek jezdził w wózku i ani mruknął o tyle Daria nadrabia i zaraz chce wstawać a że trzymają ją szelki to sie złości i mało co jedzimy bo wtedy idziemy na plac zabaw i sie huśtamy :sorry:może łatwiej bedzie jak zacznie chodzic bo wtedy ją wypuszcze i sobie pobiega az sie zmeczy i znów do wózka :sorry:a na razie bywa tak że idę z Darią na rękach i pcham wózek z zakupami :confused2::shocked2:
ale zazdroszczę że masz dzis towarzystwo moje wszystkie koleżanki które maja dzieci są akurat chore tzn dzieci chore a i Daria jeszcze ten katarek ma :shocked2: fajnie sie tak poobiadac w towarzystwie ja czekam na Dawidka jak to dobrze mieć tez duże dziecko z którym można pogadać jak tylko wchodzi za próg to już go mecze pytaniami co słychać w wielkim świecie :-Dach potrzebuje towarzystwa ludzi a jakoś kiepsko z tym ostatnio :-( a co do lęków to Dawidek ma w pokoju taki kosz na śmieci w kształcie lwa i Daria się go boi jak tylko go zobaczy to ucieka do Dawida albo do mnie i wspina sie na ręce i taką mnie ma przerażoną hhii

robaczek fajny ten wózeczek to juz Hubis w tym jezdzi ? super że pomagasz Kasi jesteś cudowna :tak:

Daria nauczyła sie pięknie schodzić sama z łóżka i dzis rano byliśmy w lekkim szoku bo tak o 4 wylądowała u nas w łóżku i tak cos przez sen słysze że się coś tłucze gra zabawka otwieram ledwo oko patrze a ona siedzi obok pudła z zabawkami i sie bawi kiedy zeszła nikt nie wie:szok: ale była juz 6.30 więc sie wyspała i poszła sie bawić ale mam teraz mocny sen jak była malutka to budził mnie każdy jej ruch a teraz śpie jak zabita dobrze że umie schodzic to chociaż nie spadła ;-)

Minnie 6 pobudek to nie dużo :szok: w sprawie alergii nie pomoge ale Daria tez ma czasem takie czerwone pod zapięciem pampka :crazy:

Dzika oj to smutny dzień dzis macie :-( ja zjadłam 2 małe pączusie które upiekłam wczoraj

mikoto jak dzis dzień dalej zabiegana czy już troszke luzniej masz ? w smyku promocja -45% na wszystkie wózki jest tez ten chicco ktory masz i kurcze tez mi sie podoba :sorry:sama już nie wiem musze jechac obmacać wszystkie :-D
a tu link jakby ktos chciał skorzystac z promocji

Wózki dla dzieci w promocyjnych cenach – sklep smyk.com

teri, mkoto- to moje czapeczki od lewej- zimówka Ewki u nas funkcjonuje nawet przy dzisiejszej pogodzie, 9 stopni ale wiatr zimny i jeździłyśmy na rowerze więc musi dobrze uszy chronić, dalej berety te na dole szary i rózowy z H&M bardzo fajne z podszewką- ale czasem spadają z uszu- zakładam tak przy ok. 10 stopniach, berety na górze rzadko uzywam są bez podszewki, później taka biała czapeczka- AMISZKA nasza ulubiona, mąz tak na nią zaczął wołać bo Ewka tak w niej wyglądała i Ewa na czapki mówi amiszki bardzo praktyczna zakrywa uszka i jest taka bawełniana ażurkowa- ubieram tak na 14 stopni, i pózniej 2 cieniutkie różowe to tak z 17-18 stopni, dalej mam opaski, chustki i kapelusiki a to na słonce i wiatr. Oczywiście wszystko tak na oko podaje, same wiecie jak przy wietrze może być
SAM_4693.jpg

Załączniki

• SAM_4693.jpg
    SAM_4693.jpg
    22,8 KB · Wyświetleń: 42
Cześć kochane . Kurcze nie mam czasu ostatnio na nic . Jakoś tak się porobiło ciasno :sorry:. ćwiczę dzielnie Chodakowską i na basen jeżdżę - ciekawe jak długo ??? Trzymajcie kciuki za wytrwałość moją :sorry:. Dzis zjadłam 3 pączki :wściekła/y: ale były dobre mmmm:-).
Mikoto - Jasio wchodzi wszędzie tam gdzie nie może . Kable , kwiatki , pies , kominek to stałe punkty dnia do zaliczenia . A jak się wkurza jak go biorę na ręce . Robi tez pa pa , kosi kosi i cały czas się chowa ( za czymkolwiek ) :-D .
Robaczku - kciuki żeby te kupki Hubisia wróciły do normy &&&&&&&&&&&&&&&&&.
jestem Ewa - ja też w młodości kinomaniakiem byłam :-) . A kilogramki pociążowe mam i przedciążowe też :sorry:

Jaś ostatnio też źle sypia i budzi się w nocy po 4 razy na cyca :no: . Nie powiem - jak poczytałam , że macie podobnie to mi ulżyło ;-). Co to ma być ???? Jakiś skok ???

mikotku, jestemEwa wiecie jak to jest,jak mąż wraca z pracy,a szczęściara jestem bo jest to góra do godziny 16 i już mam wsparcie przy małej,to ja załatwiam zaległe sprawy,albo obiad kończe lub dopiero zaczynam,zalezy jak bardzo mała szaleje i czy daje mi chwilke,często jakieś zakupy,albo choćby na chwilę po duperelę podskocze,zeby tylko się przewietrzyć. W między czasie pranie lub prasowanie.Zawsze jest coś do zrobienia. Mała idzie spać przewaznie chwilkę po 19,ostatnio próbuję ją dłużej przetrzymać,zeby póxniej mi wstawała,bo zaczęła to robić punkt 6 rano:( Nadal mamy nocne karmienia,do tego nerwowo śpi,wybudza sie:(
Co do figury-oczywiście po ciąży tyłek jakiś bardziej płaski-nie wiem cholera skąd to sie bierze,o mniejszych piersiach nie wspomne:(( Ciążę zaczynałam troszkę upasiona,miałam 75kg i oponke,wymiotowałam bite pół roku,wiuęc waga zjechała,a jak juz wrócił mi apetyt to byłam już na diecie bo okazało się,ze mam cukrzyce ciążową:((Tak więc w dniu cesarki miałam 68kg,po wyjściu ze szpiatal w przeciągu 2 tyg spadłam do 62kg.Wage trzymam choć nie wiem jak,bo od rana do nocy jem non stop słodkie!!! Myślę,ze to bardziej ze stresów,niewysypiania się od miesięcy i bieganiny;)))
gosiak ja mam x-landera,ale go dostałam używke:(niestety nawet nie mam oryginalnego pokrowca na nóżki:(((
korba jak zdrówko?U lekarza byłaś?Wyniki już masz?
Dziewczyny ja mam polecaną taką spacerówkę,ponoć super.WÓZEK PARASOLKA BABY DESIGN BOMIKO XL 2014+WYS=0zł (3995279142) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje.

minnie - mozna, ale nie trzeba. Jak sie o niego upomnisz to mozesz dostac, a ja nawet sie nie upomnialam, w zwiazku z tym nie korzystalam. W 4.07 koncze studia.MatkaEwa - jaka tam ze mnie kinomanka :-D po prostu jestem szurnieta na punkcie historii i jak wchodzi jakikolwiek film choc troche historyczny to zaliczam od razu :-D - co do kina. Co do ogladania filmow w domu to tak jak mowilam - ze wzgledu na aktorow z filmu :-D

Witam po cudnym dniu spędzonym z Robaczkiem :-D Pospacerowałyśmy , objadłyśmy ach w końcu :-)

Emka, Kochana jutro idę na następne szczepienie i odbiorę wyniki i do lekarza

Jestem Ewa, Zawsze podziwiałam ludzi którzy kochają historię :-D ale to chyba dlatego , że ja nigdy nie lubiłam w szkole historii --Wielki szacun :-)

Witam po malutkiej przerwie
Wczoraj nie dałam rady nic odpisać, zdążyłam tylko ekspresem przeczytać co tu się dzieje i poszłam spać. Nocka kręcąca i wiercąca, poza tym mały cały czas kaszle i ma katar, inhalacje jeszcze da sobie jakoś zrobić ale o ściąganiu gil nie ma mowy, wije się jak wąż i ryczy jakby ze skóry go obdzierali.

Korba32
całkowicie Cię rozumiem, ze nie chcesz Zosieńki zostawiać z kimś jak nie ma takiej potrzeby, ja też czasami wysyłam męża samego zamiast pojechać z nim a małego u kogoś zostawić, mamy to samo z zakładaniem pampersa, ostatnio wymyśliłam że liczę do 10 przy zakładaniu pampka i na razie działa, mały patrzy co ja mówię, hehe

Wenusjanka
trochę zazdroszczę, że mała gada, u nas mały jest zakochany w swoim smoczku, więc najchętniej cały dzień miałby go w buzi, a tym samym mało mówi, tylko ghhhy

sa_raa
byłam raz na takim wynalazku, jakoś szału to na mnie nie zrobiło

DzikaBez bardzo przykra sytuacja z sąsiadami

Minnie1
ja też chodziłam w kurtce do chusty i zamek działa poprawnie, tylko po praniu zrobiła się jakby cieńsza trochę

RobaczekII
dobrze, że zakupy udane w Tesco, też ostatnio kupiłam bluzeczkę w tej cenie z Myszką Miki, może mamy nawet takie same :D Fajnie, ze macie blisko do siebie z Korbą i możecie się spotykać

Poniżej zdjęcie kawałka salony, chodziło głównie o ścianę z kamienia dekoracyjnego, jeszcze zostały dwie ściany do zrobienia, tzn. podłączyć nowe gniazdko i pomalować a na drugiej ścianie będzie łuk zamiast drzwi
DSC03610.jpg

Lecę powiesić pranie i czas na spanie, spokojnej nocki

Załączniki

• DSC03610.jpg
    DSC03610.jpg
    20 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Witam po malutkiej przerwie
Wczoraj nie dałam rady nic odpisać, zdążyłam tylko ekspresem przeczytać co tu się dzieje i poszłam spać. Nocka kręcąca i wiercąca, poza tym mały cały czas kaszle i ma katar, inhalacje jeszcze da sobie jakoś zrobić ale o ściąganiu gil nie ma mowy, wije się jak wąż i ryczy jakby ze skóry go obdzierali.

Korba32
całkowicie Cię rozumiem, ze nie chcesz Zosieńki zostawiać z kimś jak nie ma takiej potrzeby, ja też czasami wysyłam męża samego zamiast pojechać z nim a małego u kogoś zostawić, mamy to samo z zakładaniem pampersa, ostatnio wymyśliłam że liczę do 10 przy zakładaniu pampka i na razie działa, mały patrzy co ja mówię, hehe

Wenusjanka
trochę zazdroszczę, że mała gada, u nas mały jest zakochany w swoim smoczku, więc najchętniej cały dzień miałby go w buzi, a tym samym mało mówi, tylko ghhhy

sa_raa
byłam raz na takim wynalazku, jakoś szału to na mnie nie zrobiło

DzikaBez bardzo przykra sytuacja z sąsiadami

Minnie1
ja też chodziłam w kurtce do chusty i zamek działa poprawnie, tylko po praniu zrobiła się jakby cieńsza trochę

RobaczekII
dobrze, że zakupy udane w Tesco, też ostatnio kupiłam bluzeczkę w tej cenie z Myszką Miki, może mamy nawet takie same :D Fajnie, ze macie blisko do siebie z Korbą i możecie się spotykać

Poniżej zdjęcie kawałka salony, chodziło głównie o ścianę z kamienia dekoracyjnego, jeszcze zostały dwie ściany do zrobienia, tzn. podłączyć nowe gniazdko i pomalować a na drugiej ścianie będzie łuk zamiast drzwi
Zobacz załącznik 612835

Lecę powiesić pranie i czas na spanie, spokojnej nocki

Do góry