reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

no własnie dość drogo ale jest na prawde dobrym lekarze. pierwszej wizycie jak do niego poszłam to nie pytając mnie o termin ostatniej miesiączki powiedzial mi prawie z dokładności do 2 dni który to tydzień tylko po zwykłaym badaniu ginekologicznym. az byłam zdziwiona, dopiero potem zapytał o termin miesiaczki i robił usg które potwierdziło to co powiedział

reklama
DzikaBez - ciężko mówić o przeczuciu, ale mam umeblowany w głowie cały pokoik dla dzidziusia, z każdym detalem i innego sobie nie wyobrażam jak błękitno-biały. Jak myślę o maluszku to zaraz mi niebiesko, więc... jakieś tam przeczucie jest :).

Emilia - ja w poprzedniej ciąży też bardzo dużo płaciłam i wiem jak trudno jest zmienić lekarza jak się już u niego było. za pierwszą wizytę płaciłam wtedy 240zł, a za kolejne 180zł, ale kazał mi przychodzić co tydzień. Do tego leki ponad 500zł/m-c mnie kosztowały. Masakra była.
Teraz szukałam dobrego lekarza z polecenia i nie z Bytomia, bo nie chcę widzieć już nigdy tutejszych szpitali. Dojeżdżam teraz do Gliwic, ponad 30km, ale uważam, że warto. Lekarz zdecydowanie lepszy, ma lepszy sprzęt a i tak wizyta z paliwem kosztuje mnie mniej niż ostatnio.

Fajnie Korba ze tak blisko siebie mieszkamy :)
Co do plci w pierwszej ciazy nie chcielismy wiedziec co bedzie i dopiero na 100% dowiedzielismy sie jsk urodzilam ze to chlopiec. Natomiast od samego poczatku nie bralam pod uwage ze moge nosic dziesczynke, nawet imie mielismy wybrane tylko dla chlopca i przeczucie mnie nie pomylilo. Teraz mam podobnie , mysle ze to tez chlopxzyk mi rosnie tak na 80% jestem pewna :) i tego sobie zycze. Axzkolwiek maz marxy o corci.
Sorki za moje literowki ale pisze na telefonie - laptopa nie chce mi sie wyjmowac

Dziewczyny, mam już normalnie odleżyny, wszystko mnie boli od tego leżenia :(. Normalnie to mam ADHD a teraz jakby się czas zatrzymał.
Ale za to dzisiaj czyściutko, choć nie zapeszam, bo ilekroć piszę, że plamienia ustały to następnego dnia znów mnie witają :eek:

Dziewczyny, mam już normalnie odleżyny, wszystko mnie boli od tego leżenia :(. Normalnie to mam ADHD a teraz jakby się czas zatrzymał.
Ale za to dzisiaj czyściutko, choć nie zapeszam, bo ilekroć piszę, że plamienia ustały to następnego dnia znów mnie witają :eek:

Na pewno ciężko Ci tak leżeć , współczuję <tulę>''

Mam nadzieje , że już plamienia odeszły i nie wrócą :-) Trzymaj się

Ja jakoś nie mam żadnych przeczuć co do płci. Chociaż jakoś mam malutką nadzieję że to chłopiec :tak:

natis współczuje Ci tego leżenia... jakoś musisz wytrzymać, wszystko dla maleństwa

Mnie też od razu jakos niebiesko jak mysle o dzidzi. Jak bylam po 1 wizycie to sobie dopiero w domu uświadomiłam pewną sytację... Gin wyjmuje mi z 5 kart ciaży mówi zebym sobie wybrała którąś, no i ja bez zastanowienia złapałam jedna jedyną niebieską myśląc "No jak chłopak to przecież niebieska" :szok: Nie wiem czy to przeczucie czy np przyzwyczajenie bo już mam jednego chłopca... W 1 ciaży od momentu jak zobaczyłam 2 kreski byłam przekonana ze to chłopiec no i się nie pomyliłam... Teraz moja intuicja jakby ostrozniejsza ;-) Zobaczymy co mi będzie podpowiadała z biegiem czasu...
A dziś jak siedziałam i głaskałam brzuszek to wyczułam już delikatnie wypukłą, twardszą macicę :-) Bardziej jakby tak na prawej stronie, ależ sie ucieszyłam że cos już zaczyna się we mnie zmieniać :-D

reklama
Łooo przeczytałam co napisałyście przez cały dzień. Oj duzo tego :)
Z tego co pamietam to strasznie duzo płacisz emilka za wizyty i usg. U mnie wizyta z usg kosztuje 150zł a u ciebie jeszcze raz tyle :szok:
Przeczuc tez nie mam co do płci. Ale może może znowu córa? Chociaz wszyscy mówią że chłopak bo do praki.

Do góry