reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dzień dobry.
Witam się na szybko bo u nas jakoś ciężko ostatnio... Laura źle śpi w nocy, w dzień też marudna... boje się że bierze ją jakieś przeziębienie :-(
Dobrze że wczoraj wieczorem mąż się nią zajął, nakarmił i położył spać bo ja już byłam wykończona... Dzisiaj jedziemy do moich rodziców bo M. będzie dłużej w pracy.

Te dni bez słońca są takie smutne :dry:

Laura wstała po 6 i już marudzi okropnie :baffled:

Justa trzymam kciuki za remont :tak:
Mikoto jaki kolor wózka wybrałaś? Kciuki za wizytę &&&&&&&&&&&&& A jak Zosia?
Bona widzę że zakupy udane :tak: ja też muszę Laurze kupić jakąś cieńsza czapkę, do auta to już by się przydała...
Gosiak a na ile wracasz do pracy?

Musze lecieć do mojej marudy :dry:
Miłego dzionka :*

reklama
Cześć Kochane,

Niestety padam na twarz, 4 nocka z rzędu z Leną na rękach. Nie daję już rady.

Wczoraj coś się Lenie stało, nie wiem co... :(. Płakała kilka godz., tylko na rękach i tylko u mnie, zanosiła się płaczem, traciła oddech z tego wszystkiego. U nikogo innego się nie uspokajała.
Nie mam pojęcia co jej było, dziś też jest 'inna'. Ciągle kaszel i katar ją męczy.
Pierwszy raz odkąd ją mam nie wiedziałam co jej jest i jak jej pomóc :(. Dzwoniłam wczoraj do lekarki, kazała być znów dzisiaj rano. Darek stawia na zęby, choć nie wydaje mi się, żeby aż tak reagowała. Poprzednie dwa wyszły na raz i nawet nie wiedziałam kiedy. Lekarka mówi, ze to może uszy. Zobaczymy niebawem. Martwię się i padam...

Natusia ma dzisiaj urodziny, obiecaliśmy jej w ramach prezentu remont pokoju. Stwierdziła, że jest dorosła i chce pokój dorosły a nie księżniczkowy ;-).Wymyśliła sobie turkusowe ściany, więc pod to coś tam zrobiliśmy. Dostała nowe łóżko, komodę i dodatki. Dziś do 1 w nocy kończyliśmy skręcać meble i je układać. Zostały tylko firanki do zawieszenia, ale zaniosłam je wczoraj kuzynce i dziś ma mi je przynieś skrócone. Przy okazji malowania u niej przemalowałam róż u Leny, bo Natka wreszcie z niego wyrosła, a ja nie mogłam już na niego patrzeć :p.

Odwołałam wszystkie dzisiejsze spotkania, wczoraj ogarnęłam nieco papiery i zamierzam być do końca tygodnia z dziewczynkami.

MIKOTKU - trzymam kciuki za wizyty!!!

BONA - czyli zakupy udane :-). Ja też kupiłam ostatnio pajace, wydawały mi się takie ogromne, schowałam do szafy. Kilka dni temu wyciągam... a one za małe!!! Ale się wkurzyłam. Mamy teraz 80. 74 albo na styk, albo za małe.
Kciuki za rozmowę!!!

JUSTA - fajnie, że remont idzie dobrze :-). Niedługo będziesz cieszyć oczy pięknym mieszkankiem :).

SKALBKA - Lena też do mało kogo chce iść, a jak ktoś obcy ją zaczepia to trzyma się mnie kurczowo i się wstydzi :-). Minęły niestety czasy, gdy każdy mógł ją nosić i mi pomóc :(. Nawet do mojej mamy czy tesciowej nie pójdzie. Tej drugiej to akurat dobrze :p, ale...

KORBUŚ - ja też marzę, zeby się wyspać, a ostatnio, żeby przespać w ciągu chociaż te 2 godziny... Mam nadzieję, ze w końcu Lena wyzdrowieje i zacznie spać nie tylko na rękach i nie tylko na 20 minut...

Zmykam się ogarnąć. Chciałam Natce tort upiec, ale nie dałam rady. Chyba zaraz upiekę babeczki z kremem budyniowym. Będzie szybciej. Imprezkę i tak planujemy za tydzień, teraz wszyscy chorzy.

Lena nawet daje radę w kojcu, stoi i ogląda Baby TV, niemożliwe, że dała mamie napisać na BB :-)

Hej hej...
Przedwczoraj M wrocil z grypa zoladkowa, wiec wczoraj siedzial w domu i jak nigdy caly dzien przelezelismy w lozku :)

To chyba przesilenie wiosenne, a moze monotonia? Albo jedno i drugie.. tylko, ze ha na jakiekolwiek wyjscie nie moge liczyc z M :/ chyba ze do sklepu... a w sobote jeszcze na dodatek idzie prawdopodobnie do pracy... zrobie dzisiah ciasteczka owsiane z czekolada to moze choc troche mi sie humor poprawi...

MatkaEwa spoznionego najlepszego dla Wojtka i Jasia no i najlepszego dla Zosi :)
Bona kciuki za rozmowe!
Mikoto kciuki za wizyte! Gratulacje 6 zabka :) widze Zosia goni Michasia Bony :)
Kisngusia mam nadzieje, ze spokojne nocki u Was zagoszcza szybciutko
Natis najlepszego dla Natki :) oby to byl jednarazowe u Lenki, zdroweczka Wam zycze

Hej dzisiaj znów coś naskrobię :D

Teri- biedna Daria z tym katarkiem ale przynajmniej ładnie spała :)

Gosiak- współczuje powrotu do pracy... U mnie w odwiedzinach był mój szef ( w sumie syn mojej szefowej ale ona ma nade mną władze) i tak sobie pomyślałam, że już nie długo będę musiała wrócić do tych wariatów :p

Bona- trzymam kciuki, żeby dobrze poszła rozmowa &&&&&&&

Justa- widzę, że nie tylko ja jestem na etapie remontu :) JAkie panele kupiłaś?

Mikoto- kciukasy za wizyty &&&&&&&&&& zdaj relacje czy wszystko ok. Gratulacje dla Zosi kolejnego ząbka!!!!

Kingusia- u nas też ostatnie dni jakieś bardziej marudne... ale ja liczę na jakiegoś ząbka :D

Natis- Sto lat dla NAtalki (piękne imię) :p JAk dokończysz pokoik wrzuć zdjęcie :) NAtalka od małego do nikogo na ręce n ie chciała iść oprócz mojej mamy, a u teściowej ryczy do tej pory :D

Dzisiaj jedziemy na noc do mojej siostry i mam nadzieję, że jakoś przetrwamy:) Muszę sobie dzisiaj zafarbować włosy, bo mi już moje siwe widać ( co raz ich więcej) i zastanawiam się jak to zrobić z małą...
Natalka ostatnio wstajke o 7 rano ;( zawsze budziła się o 8:30, a tutaj jakoś szybciej się wysypia, a ja chodzę do tyłu :/
To na tyle mam nadzieje, ze jutro tez napiszę :)

Hej czerwócweczki !
Dopadło mnie na maxa, czuję się fatalnie, głowa, gardło, katar, dreszcze :( Do tego stopnia, że nie wstałam o 7 i Sewryn nie poszedł na pierwszą lekcję. O 8 ledwo z łóżka wyszłam. :(

Nocka w wykonaniu Huberta nie najgorsza, nawet dobra, dwa cycolenia w tym pierwsze dopiero o 2 ! :)
Dziś znów do zębologa idę. Mam do przeleczenia kanałowego ostatni ząbek i potem szlifowanie pod "sztuczną szczękę" Boję się tego . Do tego załamałam sie. Miałam w się 4 tyś zmieścić z tym mostkiem moim i bym się zmieściła gdybym zrobiła na podbudowie metalowej. Ale mostek musi być od ósemki do jedynki włącznie więc z przodu ładniej by wyglądało na podbudowie cyrkonowej bo metal prześwituje i w efekcie zęby są szare. No i mostek cyrkonowy przyjdzie mnie 8 koła :/ :(

Bona
i spacer po galerii okazał się super :) Kciuki za rozmowę ! &&&&&& Kuppolek w końcu był ? Mam nadzieję, że nie męzcył sie Michaś w nocy

Justa fajnie że panele mąż kupiła- zawsze trochę radości w te ciężkie dni ! i czeka i zapraszam jeak tylko będziesz miała wolne , na kawkę!

Mikotko, czekam na foteczki Zosieńki w nowym cabrio i zaciskam mocno kciuki za lekarzy ! Mam tez nadzieję, że katar minie !
Jaki kolor wózeczka zamówiłaś ?

Korbuś i jak nocka ? Przeszło Zośćce to charczenie w nosku, zapomniałam się wczoraj spytać. A Twoje przeziębienie ? mam nadzieję, że po miksturce Twojej mamy i Malibu jest lepiej !

Kingusia, o tak jak też chce słońca, trawki, wiosny, ptaszków ! Życzę dnia bez marudzenia ! Hubi też czasem marudny ot tak poprostu i tylko chce być noszony - to chyba ich przywilej :)

Natisku
, zmartwiłam się, mam nadzieję, że to nie uszy a jakiś tylko skok rozwojowy, nieradzenie sobie z emocjami. trzymam kciuki za zdrówko &&&&& i napsz koniecznie po wizycie! Co do nocek to baaardzo rozumiem ostatnio też miałam bardzo kiepskie przez to zapalenie oskrzeli. Jak już spałam to jak mysz pod miotłą bo czuwałam.
STO LAT DLA NATALKI Pewno, że jest młodzieżą już:) Sewerynowi też kupuje młodzieżowe meble, troszke na raty mu to robię ale wszsytko co nie młodzieżowe dostaje Hubert :)

Robiłam wczoraj lekce z Sewerkiem a Hubiś się bawił. Poszedł sobie do kuchni i bawił się literkami na lodówce. Nagdle słyszę " mniam , mniam" on tak zawsze mniamczy jak coś mu smakuje. Idę patrzeć, która to literka taka smaczna, patrze a on wcina mokrą kocią karmę....... Całe rączki, buźkę w karmie i się zajadał ...A jaki był płacz jak niedobra mama zabrała pyszne jedzonko .... :-D:-D:-D:-D

Cześć dziewczyny

U mnie też katar od poniedziałku- Nina, wczoraj Ewka:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: do tego ja mam okres i kiepski nastrój. Z jednej strony ta monotonia w domu ale z drugiej wiem ze są ludzie którzy o takiej monotonii marzą siedząc nad łóżkiem cięzko chorego dziecka w szpitalu- więc nie powinnam narzekać.

Dziś Ewka poszła spać o 3 w nocy, nie wiem co się stało, katar jej tak bardzo nie przeszkadza potrafi już smarkać, nie mogła zasnąć i miała jak to sie mówi mrówki w d****, dopiero o 3 podałam jej syrop na gardło mówiąc ze to na sen i w wielkich bólach zasnęła.

miałam tyle pisać ale teraz nie dam rady, Nina włącza tę swoją syrene- co do niej to raczkuje coraz lepiej, wiem ze inne dzieci robią to od paru miesięcy ale ona dopiero ok. 23 grudnia zaczęła się chętnie obracać więc ja widzę ten postęp bardzo wyraźnie.

Jestem dzis sama wiec nie sądzę żebym dała rady odpisać wszystkie zwłaszcza ze oczy mnie pieką kiedy na monitor patrze, postaram się czytać na bieząca, papa

Dzień dobry.

Ja tylko na sekundę bo Miki obraził się na spanie. Nocka była dobrane ale dopiero od momentu aż spał z mamą. Teraz zaliczyły drzemie, niecałe 20 minut. Może kolejną drzemka będzie jak wczoraj, 3 godziny. Wzięło go na piski, uszy pękają, makabra.
Aro na służbie, pogoda mokra - siedzimy w domu zabunkrowani.

Mikoto, &&&& za badanie

Teri, jak Darunia?

Natis, wszystkiego najpiękniejszego dla Natki.

Kingusia, może jeszcze jakiś ząbek idzie?

Marys, zdrowia dla męża.

Ide szukać Łobuza,bo juz się w chowanego bawi z mamą...

Dzien dobry :tak: nocka z 2 karmieniami to srugie juz grubo po 6 ale do 7 pokrecil sie w lozeczku. Niech to dziecie nauczy sie obkrecac z pleckow to moze takie wrzasku za kazdym razem nie bedzie robil :sorry2: z 8-10 razy wstawala. Na szczescie wystarczy wrzucic na brzucha i spokoj :-p (do nastenego razu )

Kinia - mam nadzieje, ze to nie przeziebienie a poprostu zabalek, albo Laura przetwarza wszystko w nocy bardzo intensywnie. DO pracy musze wrocic do 28 tyg. ciazy. Ale licze do 24 bo urlopu mam 30 dni a jak mi bedzie ciezko to wezme jeszcze ze 2 tyg opieki nad Tymkiem. Fakt , ze bezplatne , ale skoro sie nalezy :tak:

Natis - Wszystkiego nalepszego dla Natalki. Piekne kolorki wybrala i super pomysl na prezent. Czekamy oczywiscie na zdjecia pokoju ! OBy Lence nic nie bylo. Mi zawsze mowiono, ze jak uszy to dziecko pociera glowka jak lezy. Hihihih widze podejscie do tesciowej takie samo :-D

Marys - -obyscie sie nie pozarazaly ! u kazdego chyba juz monotonia :tak:

Skalbka - -a gdzie pracujesz ??

Robaczku - -zdrowka !!!! wspolczuje dentysty z calego serca. Ja wiem, ze to drugi lekarz po pediatrze , ktorego przyjdzie mi odwiedzic a lipcu. Nie lubie, ale chce wreszcie wszystko dobrze porboc. Przeraza mnie, tylko ze znowu bez znieczulenia to bedzie. Z Tykiem mialam tak kanalowke robiona brrrrr Oj to ladnie CIe wyniesie :dry: mi sie marzy aparacuk na gorne zeby, bo przeszkadza mi moja jedynka strasznie, ale bedac tu raczej cizko w Polsce aparat zalozyc a tu ceny kosmiczne !hahahahah HUBIS :-D:-D:-D

Dzika - -zdrowka dla Was Kochana

Robaczku Och ten mój Hubulek , uśmiałam się jak nie wiem , wyobraziłam sobie jak zajada puszeczkę kotka :-D:-D:-D Nocka 23. 1, 3.30, 6.30 czyli norma , Jesli chodzi o mnie to muszę powiedzieć że dużo lepiej mikstura mojej mamy pomogła:-) Ale czosnku nie pożałowała aż pali , ale co najważniejsze skuteczne . Zosia nadal charczy :-(

Natis Aż ciarki mi przeszły jak czytam , że bidulka Lenka tak płakała :-:)-:)-( Daj proszę znać co powiedziała lekarka . Najlepszego dla pięknej Natalki :tak: Fajnie , będzie miała nowy pokoik :-D

Palin, Ach te nasze mobilne dzieci :-D Ja też za Zośką ciągle biegam , osiąga już takie prędkości że mi się to w głowie nie mieści :szok::-D

Gosiu, Gosiu mam nadzieję , że Tymuś zacznie sam się odwracać , będą lepsze nocki . Jak się czujesz kochana ?:-)

Dzika, O matko o 3 w nocy :confused::szok: Współczuję . Jeśli chodzi o monotonność to , nie jesteś sama , wiele nas tutaj :tak:

Mikotku Czekam na info po wizytach :tak:

Kingusia, Współczuję Wam nocek i dni . Kurcze dlaczego Laurunia taka marudna:confused::confused: Miłego dnia u rodziców , możesz szybciej minie Wam dzień a i mama pomoże Ci przy Laurze ;-)

A ja zajadam faworki, mojej mamie pomyliły się daty i piekła wczoraj cały dzień na dzisiejszy tłusty czwartek :-D
Pogoda brzydka , pada deszcz , słoneczka brak, pewnie znowu przesiedzimy cały dzień w domu , mam zamiar zrobić porządek w Zosi szafce.

Miłego dnia

reklama
witam
dziękuję ciut lepiej u nas z katarkiem mnie juz odpuścił tylko coś pobolewa mnie gardło :baffled: Daria ma teraz taki gęsty ten katar niezle muszę się nadąć żeby go aspiratorem potraktować aż mi tchu brakło w pewnym momencie :sorry2: ale ewidentnie bolą ja dziąsełka bo maruda straszna tak smoka gryzie że aż prawie włożyła go całego do buzi razem z tym plastikiem !!! ale sie wystraszyłam :szok: a po syropku przeciwbólowym inne dziecko zaraz usmiech do ucha do ucha więc to ból niestety musi byc powodem tego marudzenia :-( widać na dole 2 takie zgrubienia więc pewnie jak juz ząbki sie pojawią to od razu 2 :sorry2:jak oglądam Dawidka zdjęcia z tego okresu to widać 2 słodkie zębolki :sorry2:
dziś zdecydowanie chłodniejsze powietrze ale wysiedziałyśmy się z mała na balkonie ma tam rozłożony gruby dywan na to gruby koc i sobie tam siedzimy i oglądamy ptaszki co dziennie :sorry2: zawsze to ''poza domem'' :-p

korba haha to już masz tłusty czwartek :-D ja tez będę za tydzień :-ppiekła coś może małe pączusie serowe Dawidek takie lubi :tak: jak tam zrobiłaś porządek w szafce ? ja sie zbieram tez bo jest już sporo ciuszków za małych muszę je poodkładać
jak Zosia widać kolejne ząbki ?? i jak z tym refluksem wiesz już coś więcej ?? Daria ulewała strasznie aż do 4 miesiąca a nie mamy nic takiego stwierdzonego

natis ojjjj może to faktycznie ząbki Lenka nie ciągła sie przy tym płaczu za uszka bo jesli tak to uszy na bank kurcze napisz koniecznie po lekarzu dobrze że wziełaś wolne należy Ci się !!! i z dziewczynkami pobędziesz Najlepszego dla Natalki szkoda że jej nie poznałam osobiście :-(koniecznie foty pokoiku bo uwielbiam oglądac Twoje dzieła :-D

Palin hhaa ach ten łobuz zastanawiam się kto w tym związku (Darii i Mikusia ) będzie studził emocje bo jak sie zejdzie dwoje z temperamentem to coś czuje że bedzie to bardzo burzliwy związek :-D:-D

Dzika i dla Was zdrówka i oby humor się poprawił ja tez wiem że ludzie mają gorzej i marzą o takiej monotonii ale i tak mam czasem już dość :baffled::dry: teraz chyba zaczynaja się przesilenia i humorki raczej wisielcze dopadać nas bedą oby do wiosny !!!!

mikoto
co u was dzis tez dzień zabiegany masz jak Zosia katarek mniejszy ??

Bona a widzisz jednak Michas to sprytny gość zobaczył że zona jego ruszyła to nie może byc gorszy i ruszył w pogoń za Zosią co by to jej ktoś sprzed nosa mu nie zgarnął :-D kochana facet dla kobiety zrobi wszystko :-D

Do góry