reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

witam

ferie się dziś u nas skończyły i Dawido z nietęga mina musiał wstać rano do szkoły :sorry:

czyzby wiosna sie juz szykowała :-) nie może do mnie dotrzec że juz prawie marzec :szok:

mikoto wow a to mieliście nocke dobrze że sytuacja już opanowana :tak: co do męza Twego to jak juz Ci mówiłam to jest idealny chyba facet a tatuś to na pewno :tak: Zosia ruszyła pieknie to teraz sama sie przekonasz czemu czasem narzekamy na nasze mobilne dzieci i chciałabysmy żeby czasem sobie poleżały :-p a zabka gratuluje !!!! 5 niezły juz dobytek goni męża swego Michałka ;-)

jeny własnie pamietam jak chciałas żeby ktos do towarzystwa tez był w ciązy to mówisz i masz :-D jej mamy 2 ciężaróweczki na czerwcówkach a rok dopiero sie zaczął :-p:-D

Palin super ze nastały już dobre dni oby tak zostało

Wenusjanka wowo jakie menu super !! Dariulka jest wszyskozerna czy to nasze jedzonko czy słoiczek nie pogardzi pod warunkiem że jest cos do gryzienia bo papkami pluuuje i mięcho też lubi tez dostaje pierś z kurczaka w łapke i muci tylko mlaska :-D dzieci chyba lubią smak mięska :tak:

a tak to szara rzeczywistość po sobocie nastała :confused2:
Daria coraz dłużej sama już stoi dzis stała i stała zagapiła sie na cos i tak stała 5 minut dobrze ze ląduje na dupkę :-D

dziewczyny gdzie jesteście co tu takie pustki od soboty ??????????? :cool::confused2:

reklama
Teri dziękuję, muszę się z Tobą zgodzić :-D mój mąż to bardzo dobry człowiek :tak: Pięknie, że Daria je większe kawałki, a nie tylko papki. U nas już trochę lepiej z tymi większymi kawałeczkami, ale do Darii to pewnie jeszcze nam brakuje :sorry: Och, już niech będzie wiosna! Nie mogę się doczekać wspólnych spacerów! Kochana, ucałuj Dawidka! Taki Syn to Skarb! Do tej pory nie mogę wyjść z podziwu jak wspaniale zajmuje się Darią!

Ja tez się pytam gdzie reszta dziewczyn???????

a tu dalej takie pustki...

Moje samopoczucie o wiele lepiej. Dzisiaj cały dzień byliśmy z Frankiem u jego przyszłej żonki Hani:))) ale się super razem bawili (ona jest 3 miesiące starsza).
IMG_0847.jpg
Teraz na szybko idę robić obiadek bo Franek padł wykończony:)

A jutro fryzjer (tylko końcówki) i kosmetyczka :D w końcu zrobię coś z tymi brwiami;)

Buziaki

Mikotku jeszcze raz gratulacje dla Zosi:)))

Załączniki

• IMG_0847.jpg
    IMG_0847.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 48
Teri, Miki też woli kawałki. Kanapkę na wagoniki i jazda. I z widelca pięknie ściąga. A kaszke podawaną łyżeczka godzinę je.

Mikoto, brawo dla Zoni. Teraz to będziesz miała mała pomocnice w znajdowaniu Ci dodatkowej pracy :p

No i chyba za wcześnie pochwaliłam "tłuste dni". Miki znów zaczyna marudzic. I budzi się jego żołądek. Wtrzachnal część mojego obiadu (juz na uczona nienajedzeniem nakladam sobie większą porcje), 210 ml mm, gratke i jogurt Arka. I jeszcze mlaskal. Pasie brzuszek kochany.

Witam się słonecznie,

Choć u nas piękna pogoda, słoneczko mój humor jak u wisielca :wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y: pewna sprawa mnie dobija i nie mogę sobie z nią poradzić, wiec krótko, spotkanie wspaniale, boskie ale MAŁO, MAŁO, MAŁO mam wrażenie że z nikim nie porozmawiałam, żadnego dziecka nie wybawiłam:-(

Mikotku- to mieliście awarię na całego, dobrze ze już opanowana. Twój mąż wspaniały, fantastyczny tata i jeszcze jak mi powiedziałaś że sam wybiera ubranka dla Zosi:-D:-D

smile- cieszę się ze u ciebie lepiej, jesteś super zdolna z tym szydełkiem, Franek jak zwykle cudowny

Palin- a fajnie masz z tym Mikim ze tak zajada moja dziś 3 łyżki zjadła a resztę tak wypluwa pod ciśnieniem przez zęby Ewka też miała taki okres

Teri- racja Dawid super brat pięknie się zajmował Darią a sama Daria- wspaniała raczkowała, znajdowała zabawkę i się nią bawiła no super

Wenusjakna-
Twoja Iza to też niezły numer, tu masz fotki ja mam bardzo mało zrobionychSAM_4611.jpgSAM_4595.jpgSAM_4590.jpg

Załączniki

• SAM_4611.jpg
    SAM_4611.jpg
    31 KB · Wyświetleń: 67
  • SAM_4595.jpg
    SAM_4595.jpg
    26,5 KB · Wyświetleń: 63
  • SAM_4590.jpg
    SAM_4590.jpg
    24,9 KB · Wyświetleń: 58
Dzika nie lubię Cię! jeszcze tu mi fot brakowało :-p mam nadzieję, że niebawem uporasz się z tą przykrą sprawą! :tak:

Palin to nieźle Miki się zajada, ale on mega aktywny jest także pewnie jego zapotrzebowanie na kalorie większe niż u innych dzieci

Smile fajna ta Hania, taka dorosła, a to tylko 3 miesiące różnicy :-D mam nadzieję, że po fryzjerze i kosmetyczce samopoczucie będzie w 101% pozytywne :tak:

mikoto ja podczytuję z telefonu na bieżąco - mam jakąś aplikację nawet - ale odpisywanie to wyższa szkoła, powoli opanuję. obiecuję :rofl2:
ale mieliście weekendową przygodę - współczuję! dobrze, że Twój mąż, to taki złoty człowiek :tak: z tego, co mówią dziewczyny - pod każdym względem :-p
teri ta nasza Daria to zdolniacha jest! brawo! :-D

emka u nas też maruda do potęgi N/ raczkuje po mieszkaniu, płacząc przy tym. znów duuużo Tymcio płacze. i znów zastanawiam się, czy to rzeczywiście może mieć neurologiczne podłoże :confused:

wenusjanka u nas też od dzisiaj buty rządzą.. :confused2: a menu Izy do pozazdroszczenia - my jeszcze na zupkach bez smaku i na kaszkach, ale na jutro kupiłam twarożek chudy i pomidorek.. ile można kaszkę jeść? :-p

Korba jak USG? bo na fb nie widziałam, zebyś pisała..

natis kuruj dziewczyny, bo musimy się spotkać!! :tak: może w piątek? macie jakieś plany? ja mam milion pytań nt zostawiania dziecka z opiekunką. z jednej strony boję się a z drugiej cieszę się, że ożyję. jak jeszcze było ciepło, spacerowałam dużo z Smile to jakoś się czułam, a teraz zastanawiam się, w czym ja będę chodzić do pracy, bo mam wrażenie, że tylko w dresie siedzę 24h na dobę :baffled:
a imprezka - dziękuję - udana. to byli ci znajomi, którzy nas wystawili pare razy, więc było dziwnie. trochę mam wrażenie, że przyszli się najeść, ale jestem trochę anty nastawiona, więc pewnie też dlatego..

Tymcio dziś ma 8 miesięcy :szok: siedzi na nocniku i cieszy się zamiast sikać. nie wiem, jak kupę złapiemy, bo on robi ok 5-6 :szok: poza tym przeszedł długość stołu trzymając się rączkami - a stół ma aż 120 cm, tzn dla mnie aż :-p raczkuje już po całym mieszkaniu, płacząc przy tym.. bawi się płacząc. je płacząc. nie wiem, co mu jest.. podrzucam go do góry - chichra się, opuszczam - płacze :confused: taki okres czy to może mieć podłoże neurologiczne, tak jak mi sugerowali w poradni rehabilitacyjnej.. :shocked2::no2:

miałam iść biegać, ale zaliczyłam dwa spacerki. jeden 2godzinny. drugi godzinny. i w sumie mi się nie chce :-p

Witam po weekendowo
U nas nocka dobra, pobudka na mleko o 2.00 i synek wstał po 8.00. Raczkowanie "pełną gębą" no i Filip stanął sam przy pomocy pudełka na zabawki odwróconego do góry dnem.

mikoto gratki dla Zośki, że ruszyła do przodu na czworaka, u nas też już jest przemieszczanie się po całym mieszkaniu, w weekend Filip jeszcze bał się przejść przez próg ale już to pokonał, piękny torcik zapewne był bardzo pyszny, ale mieliście awarię

gosiak_85 jeszcze raz gratuluję z całego serca

Korba32
zdrówka, bo widzę, że u Was też chorobowo, jak po USG?

Smile4u świetna ta czapula, widać, że Franek fajnie się bawi z koleżanką

Wenusjanka ale Iza zajada już dorosłe jedzonko, my jeszcze nic takiego nie podaliśmy ale chyba zaczniemy

Palindromea
Miki to żywy chłopak więc potrzebuje porządnie zjeść, więc zajada mięso i chlebek

DzikaBez oby udało Ci się to rozwiązać

madzia128 wszystkiego najlepszego dla Tymcia

Witam wieczorowa pora,

u nas nocka tez nie najlepsza ale zebow nadl brak :sorry:

Dzis bylismy z Tymkiem u lekarza i pani doktor stwierdzila, ze z oczkami raczje wszystko jest dobrze, a moze to tylko takie wrazenie przez budowe noska. Ale na skierowanie nadal czekamy aby miec pewnosc. Zerknela tez na buzke Tymka bo ma te such male plamki, ale stwierdzila, ze to raczej nie alergia jedzeniowa , bo przy niej mialby tez wymioty i rozwolnienia... troche sie z tym nie zgadzam ale co zrobic.... jutro odbieram nawilzajaca masc , bo ta ktora mamy nie dziala zbytnio.

Idac do lekarza musialam obudzi Tymka i do wieczora juz bym mega marudny ale spi samcznie.

Ja tez zglosilam sie od razu do poloznej tzn wypelnilam zgloszenie, wiec teraz czekam na kontakt. Umowimy sie na wizyte (przyjdzie zrobic ankiete), a potem byl do 12 tyg i pierwszego usg :tak:

Mikotku - cale szczescie, ze wszystko sie dzialo jak maz byl w domu ! super, ze kolejny zebuszek juz za Wami

U nas z kawaleczkami roznie..tzn w obiadkach zje, biszkopciki itp tez, ale jak mu zgniote ziemniaczka to nie za bardzo

Madziu - a tak sie martwilas o Tymka, a jak pieknie sobie radzi...my nie chodzimy ;-)

Zmyka pod prysznic, Emil przejmuje kompa i bedzie zdjecia dalej obrabial...chyba potrzeba nam drugiego laptopa :-p

Dziękujemy Kochane!

Palin jak przeczytałam ile Miki zjadł :szok: wow!

DzikaBez ależ już mi się Wami tęskni!!! Dzisiaj znów oglądałam zdjęcia! Jestem zachwycona Ninką i jej kolczykami! A i mam ze 3 zdjęcia na których Ewa pokazuje dumnie swe uzębienie :-D Mam nadzieję, że ta sprawa szybko się rozwiąże, pomyślnie dla Ciebie! Mąż uwielbia kupować Zosi rzeczy;-)Jak się dowiedział, że urodziła się nam Córeczka to kupił jej pierwszą sukienkę, sweterek, leginsy - wszystko przepiękne, i jestem pewna ze tych rzeczy nie wydam, bo wybierane były z ogromną miłością :tak: schowam do pudełka, wraz z odpadniętym kikutkkiem, opaską szpitalną i całą resztą pamiątek, które dopiero przed nami :-)

Justa
brawa dla Filipka! ależ ruszył! super!

Gosiak dobrze, że nie odpuszczacie po jednej wydanej opinii, niech zobaczy Tymcia okulista i wtedy już będziesz spokojna :tak:Trzymam kciuki, aby maść podziałała! Ty czekasz na kontakt, a ja czekam na Twój nowy suwaczek! :-)

Jestem padnięta :confused2: Wieczorem zrobiłam jeszcze jedno pranie i opuściłam łóżeczko na najniższy poziom. Zostawiłam Zosię w łóżeczku i poszłam po wodę, wracam, a on już na kolanach i gotowa do podnoszenia się, także w momencie poleciałam po klucze:shocked2:

Bona, Anula, Robaczku, Sara, Korba, Natis, Morena, Fioletowa, Wisienka, Jeny, Minnie, ANilek, MatkaEwa, ankaka., Asiulka, Skalbka, Dmuchawiec pisać co u Was!

reklama
Hej!

Ja po fitnessie, coraz lepiej i sprawniej wykonuję ćwiczenia, więc i z kondycją lepiej :-D Naprawdę cieszę się, że chodzę regularnie.

Nie było mnie na bb od piątku :szok: W sobotę po cudnym (choć dla mnie stanowczo za krótkim :-() spotkaniu w Tokarni pojechałam na wesele, w niedzielę zdrzemnęłam się tylko na dwie godzinki, a i tak nie miałam czasu zajrzeć :eek: Dziś obowiązkowo spacerek i masa domowych obowiązków.

W sobotę jedziemy do Łodzi, bo moja przyjaciółka-aktorka ma premierę nowego spektaklu. Wcześniej pojedziemy do znajomych z Turku, bo Aneta jest w ciąży!!! :-) Dowiedzieli się jakiś czas temu, ale nie mówili, bo pierwszą ciążę Aneta poroniła :-( To już 4 miesiąc :tak: Michaś zostanie z moimi rodzicami na cały dzień :tak:

Miktoku- jeszcze raz gratulacje dla Zosi!!! Pięknie raczkuje, no i ząbek :happy: Pięknie! Pudełko pamiątek- super sprawa!!! Michasiowi też takie sprawiłam ;-)

Gosiu- bardzo się cieszę, że będziecie mieli kolejne maleństwo jeszcze w tym roku!!! Oby to była nuuuudna ciąża ;-) A z tą alergią to pierwsze słyszę, że towarzyszą jej zawsze wymioty i biegunka :szok: Michaś ma alergię pokarmową i nie ma żadnych z wymienionych objawów. Najbardziej wiarygodne są badania z krwi, ale nie wiem, jak jest w UK :-( Trzymam kciuki za skórę i za oczka nasze kochane :*

Dzika- nie lubimy przykrych spraw!!! Mam nadzieję, że niebawem wszystko się wyjaśni :tak:

Natis- zdróweczka!!!

Smile- to nic, że tylko podetniesz końcówki, ale na pewno humor znacznie się poprawi :tak:

Korba- daj znać, co z usg...

Madzia- najlepsze życzenia dla Tymcia z okazji skończonych ośmiu miesięcy!!! Mam nadzieję, że zły nastrój szybko opuści Tymcia!!!

Teri, Korba- spóźnione, ale najlepsze życzenia dla Darii i Zosi!!!

Justa- super, że Filipek tak pięknie raczkuje!!!

Ok, na dziś to tyle, idę spaaaaaaaać :tak: Spokojnych nocek Kochane!!!

Do góry