reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

U nas nocka bez szału, mleczko ok 3 i pobudka o 6:15.. Ja ostatnio nie potrafię zasnąć, ciągle się budzę - w sumie od czasu, gdy podjęłam decyzję o powrocie do pracy :baffled:

Czekam na rzeczoznawcę, żeby zobaczył francuskiego złomka.. a potem spacerek, bo słoneczko ładnie przez okno zagląda :-)

Idę ratować dekoder, bo jest w zasięgu rąk Tymcia.. eh.. nie dość, że meble wenge, to jeszcze niskie :sorry2:

reklama
Dzień dobry
U nas nocka dobra pomimo wieczornego ataku płaczu :sorry2:
Górne jedynki wydają mi się juz prawie widoczne a nie wyłażą... ech. Na szczęście kaszlu nie ma więc chyba był udawany :-p
Laura waśnie kończy swoją drzemkę to jak wstanie to jemy i na spacer bo u nas tez słoneczko choć trochę mroźnie. Wczoraj nie byłyśmy na spacerze i moje plecy trochę odpoczęły od dźwigania wózka...

Madziu trzymam kciuki za autko. Mam nadzieję że będziecie w sobote. Twój Tymek mnie zadziwia :tak: tyle nowych umiejętności na raz :-) Laura też by mogła mnie tak zadziwić :-p

Witam sie :)
Dzisiaj Mloda obudzila sie o polnocy na jedzonko... cos sie chyba jej przestawia.. moze skok? Potem nastepne mleczko ok 7 i pobudka przed 9. U nas pogoda do niczego wiec spacerku raczej nie bedzie :(

Gosiak zakladam ale ona i tak zaraz sciaga wiec spi bez.
Madzia autko sprzedajecie?
Kingusia moze kaszelek byl od zachlysnoecia sie slinka? Karina ma tak co jakis czas.

Hej!

Witam po cudownej nocy!!! Pobudka o 3 na jedzonko i Michaś wstał przed 7!!! Dla mnie to rewelacja, zwłaszcza w porównaniu do poprzedniej nocy, gdzie pobudka była przed 4 :baffled:

Wczoraj zrobiłam sobie serialowy wieczór i obejrzałam 6 ostatnich odcinków serialu "Na krawędzi". Polecam!!! Świetny, trzyma w napięciu do samego końca :tak:

Michaś przed chwilą wstał, zaraz zje zupkę, obejrzy Myszkę Miki i idziemy na spacer, bo przez ostatnią, nie najlepszą pogodę, siedzieliśmy w domu przez dwa dni :baffled: Dziś trzeba nadrobić ;-)

Kingusia- dobrze, że Laura już nie kaszle, może to faktycznie było zachłyśnięcie ślinką :tak:

Maryś- oby Wasze nocki wróciły do normy!

Korba- &&&&&&& za pozytywne wyniki!!!

Teri- jak się czujesz?

Madzia- daj znać, co z samochodem!

U nas sukces! Michaś zjadł łososia z cukinią i nie zwymiotował! Nawet mu smakowało, a wcześniej nie było mowy o tym, żeby zjadł rybę! Ale się cieszę! Zawsze to urozmaicenie diety :-)

Ze spaceru chyba nici, bo wieje, ale ubiorę Misia i wyjdziemy na taras - niech się chociaż trochę przewietrzy :tak:

Uciekam do mojego księcia!!!

Cześć Kochane!!!

Odliczam dni do soboty, odliczam... niestety Natkę totalnie rozłożyło. Od wczoraj ją leczę, ale nie widzę poprawy :-(. Mam ogromną nadzieję, że wyzdrowieje do soboty... jeżeli nie to na kilka godz. przyjedziemy bez niej...

Modlę się tylko, żeby Lena nic nie złapała, bo wtedy nici z wyjazdu :(.

Przepraszam, że tylko o sobie...

Lena kiepsko znów śpi, nie wiem co się dzieje. Nie umiem jej położyć w ciągu dnia, usypiam ją po 1,5 godz. bujając i głaskając po główce i tylko w pionie. W ogóle nie da się jej położyć. Teraz usypiałam ją od 10 do 11.15, a o 11.50 już wołała, żeby ją wyciągnąć z łóżeczka.
Padam na twarz. Opiekunka Lenusi ma wolne od wczoraj do piątku, bo ma zaliczenia w żłobku, więc staram się jakoś wszystko pogodzić - niestety nie da się :(. Wiszę na telefonie z Leną na rękach, staram się załatwić najpilniejsze sprawy, żeby uniknąć przestojów na budowach. Do tego auto w naprawie, nie mam jak się ruszyć.

No to sobie ponarzekałam. Przepraszam.

Dobra, lecę z Leną na spacer.

buziaki!!!

Bona oby juz tylko coraz lepsze nocki byly ;)
Natis zdroweczka dla Natki! Oby wyzdrowiaka szybciutko! A moze Lenka tak sie zachowuje bo wie, ze jestes obok niej i pewnie chce sie Toba nacieszyc :) mam nadzieje, ze uda Ci sie na spokojnie wszystko zalatwic!

Ostatnia edycja:
Czesc dziewczyny,

u nas na razie nic nowego - nadal czekamy na te zebochy, choc juz pewnie blizej niz dalej - druga nocka z rzedu totalnie nieprzespana i modle sie juz powoli, zeby zebuszka szybko trafila pod nasz adres, bo akumulatorki mam juz na wyczerpaniu :sorry2:
Mati mobilny do potegi n - wlazi wszedzie i oczywiscie wszystko co zakazane zaraz laduje w raczkach, a chwilke potem w buzi. Mamy pierwszych malenstw - cieszcie sie poki co, ze nie musicie strzec zabawek i przyborow starszakow, bo ja kraze ciagle jak jastrzab i wylawiam wzrokiem wszystko co nie powinno znalezc sie w zasiegu malych raczek :-D

Korba - oszczedzaj sie!!!
Gosia - kciuki ogromne za II :-) I kciuki rowniez za oczko Tymusia
Mikoto, Bona - super ze lidlowe lowy sie udaly. Ja ostatnio obkupilam sie w C&A, ale tylko to co mi brakowalo, wiekszosc na szczescie po starszaku sie jeszcze nadaje. Super sa takie welurkowe dresiki w dwupakach - pewnie w Polsce tez sa dostepne.

Palin - to Miki podobny do mojego Michala - on tez jest nie do zdarcia ;-) Inne dzieci przy nim wymiekaja, a ten dalej gania jakby mial jakis motorek w pupce. Mati mysle, ze pojdzie w jego slady, poki co jest kropka w kropke jak Michal w jego wieku :-p
Wisienka - super postepy u Toniego, ja tez niestety mam wyrzuty, ze tyle bym chciala zrobic, a nie ogarniam :no:
Mikotku - czy Ty potrafisz spowolnic czas jak w Matrixie albo masz jakies nadprzyrodzone moce???? Ja nawet gdyby Mati spal 3 godziny to bym tyle nie zrobila. A realnie to tylko zwykle zrobie obiad, ogarne siebie i pobawie sie troche z Michalem. Sprzatanie odpada, nawet gdybym miala czas - najmniejsze stukniecie i Mati juz ma po spaniu...

Dziewczyny, czy ktoras tez ma takiego przylepca? Poki siedze z nim na macie to jest ok, ladnie sie bawi, ale jak tylko wstane chocby do wc - ryk nieziemski :no: Zabiore ze soba - siedzi na podlodze i ryczy, albo wspina mi sie po nodze i ryczy... o dluzszym posiedzeniu nie wspomne, bo zamim zrobie swoje i umyje rece to on juz jest caly czerwony i spocony :baffled:

Wymeczylam od rana tego posta, ale przepraszam, juz nie dam rady wiecej

Chyba mi sie okres zaczyna :-( mam delikatne, nawet nie brazowe plamienia, ale pewnie rozwinie sie to juz w @ pelna geba...bylibysmy mega szczesciarzami jakby udalo sie za pierwszym razem.

Trudno, pozostaje nam czewrpac przyjemnosc z dalszych staran ... :tak:

Witam się z kawką!

Odliczam dni do soboty, za chwilę już godziny :-D

Gosiak jeżeli nie teraz, to w przyszłym miesiącu się uda!!!

Natis
kuruj Natke! Musicie być!!!! Kto, jak kto, ale Ty poradzisz sobie wspaniale ze wszystkim!

Bona ja odpadłam po Na dobre i na złe :-D Niech ta wspaniała noc będzie początkiem kolejnych, jeszcze lepszych!

Minnie jak dobrze, że piszesz! Jak idzie wykańczanie domu? Czekamy na fotki! Życzę, aby Wróżka Zębuszka obrała na Was kurs :tak:Ja ostatnio mam wrażenie, że z niczym nie jestem na czas, że nie mogę zdążyć :no: Może to przez to, że nazbierało się trochę wyjazdów, praktycznie od poniedziałku jestem co rano w trasie, potem szybko ogarniam Zosię, dom i chyba tak trochę po macoszemu :zawstydzona/y: Mamy z C&A te welurowe dresy - z dwupaku, szare i granatowe :tak:

Wisienka brawo dla Antosia! Ależ zrobił postępy!

Dzięki uprzejmości Naszej Kochanej Morenki :tak: Zosia ma półśpiochy i body z Pinokia, są śliczne! Bella, jeszcze raz dziękuję za doradzenie w sprawie materiału, kolekcji i rozmiaru :tak:

reklama
witam
ostatnio na nic nie mam czasu internet to ostatnia rzecz o której myslę w ciągu dnia :baffled: Daria jest wszędobylska i wszystkożerca :baffled::sorry2: nic nie umknie jej uwadze aby to zjeść nawet ziemia z kwiatka super smakuje a papier i wszelkiego rodzaju maleńkie paproszki to już rarytas :sorry2::cool2:
natis kuruj Natkę musicie byc !!! wiesz Daria też teraz mniej spi zdecydowane mniej chyba juz coraz mniej snu potrzebują :shocked2:
minnie Daria ma to samo jak siedzę z nia na dywanie to sie ładnie bawi ale jak juz siąde na łózku to już sie po mnie wspina i jęczy na rączki :dry:a najlepiej sie bawi z braciszkiem czy z tata jak mnie nie widzi ale to musze szybko uciec żeby nie widziała że wychodze bo wtedy juz leci za mna i mama oczywiście jak mnie tylko zobaczy to rzuca wszystko i mama :shocked2::dry: taka przylepa do mnie że szok ale co dziwić jak tylko ze mną spedza praktycznie całe dnie :sorry2:

gosia cieszcie sie starankiem nastepnym razem sie uda :-p

jutro piatek a potem SOBOTA :-D

miłego dnia musze doprawić obiadek puki dama spi ;-)

Do góry