reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Witam z rana

Bona, Kinia - -oby dzien zlecial szybko i bezproblemu i odespicie w nocy :tak:

Palin - -a to macie ekspresik nie dziecko....widac MIki szybko sie regeneruje :tak: powodzenia dzisiaj :)

@ nadal nie ma :-D

My dzis idziemy sie zwazyc , ale to jak Tymke wstanie z drzemki - -njapierw musze go polozyc, pewnie niedlugo bede probowac :-D postaram sie pozniej wiece napisac a teraz lece bo dziecko mi z oczy juz zniknelo

reklama
Witam się środowo?

Palin- a dziś nie środa? Twój Miki przypomina mi bratanka- bardzo, bardzo żywe dziecko teraz ma 3 lata i jego mama kiedyś została z moją Ewka to powiedziała że przez tydzień opieki nad nią mniej sie narobi niż przez godzina z Maćkiem

Gosia- a trzymam kciuki za brak @ ale też wiem jaka praca przed Tobą bedzie- ciężka ale z satysfakcją:-D

Cyckowy alarm, usypiam i wracam obiecuję

Dzika - -pewnie moge tylko sie domyslac co mnie czeka, ale wiem, ze warto :tak:

Mam nadzieje, ze @ nie przyjdzie, ale jakies mam zle przeczucie...dzis 32 dzien, ale raz juz mialam po 35 dniach, wiec wszystko jeszcze sie moze zdarzyc... choc staram sie myslec pozytywnie ;-)

Kingusia- Laura ładnie ci spi 10 godzin jednym ciągiem to bardzo dużo, moja Nina idzie śpać ok 22-23 a obecnie 7-8 pobudka ale te 9 h to przeważnie pospi

Wiecie wczoraj o 23 dzwonek do drzwi, M. był w łózko już poszłam otworzyć a tam ...... POLCIJA- czyżby moje erotyczne marzenia o facetach w mundurze zostały wysłuchane? Nie jednak szukali jednego domu i na naszym labiryncie ulic nie znaleźli:no::wściekła/y:

Jutro pędzę do urzędu pracy zarejestrować się jako bezrobotna, chciała bym sobie załatwić kurs kosmetyczki (7200zł) a jezeli mi pracy w zawodzie nie znajdą (co graniczy z cudem) to powinni mi zrefundować kurs- jeżeli znajdę pracodawcę który by mnie pózniej zatrudnił- ale na to jest nadzieja, bo wczoraj się okazało ze gdybym ów kurs miała to od jutra miała bym robotę. Narazie to mój chytry plan ale ale trzeba coś robić- później bede miała inny problem kurs trwa 6 tyg. 10 h dziennie i jeszcze w Krakowie (50 km):szok::szok:

Gosiaku a może jednak się udało :tak: trzymam kciuki :-)

Dzika masz racje 10 godzin snu to bardzo ładnie :tak: tylko godziny mogłyby jej się przesunąc żeby chodziła spać koło 21 i wstawała o 7 :-) jak kiedyś. Ale nie można mieć wszystkiego ;-)
Trzymam kciuki za kurs &&&&&&&&&&&&& ja też bezrobotna :-( muszę zacząć szukać jakiejś pracy... tylko nie wiem co z Laurą

Laura coś dzisiaj znowu ulewa :baffled: a już tak dawno jej się nie zdażało, odkąd pije mleko z nutritonem był spokój... 2 razy już ją dzisiaj przebierałam.
Ale pochwalę ją że coraz dłużej bawi się w pozycji siedzącej, niestety tylko jak ja jestem koło niej. Chyba wtedy czuje się bezpieczniej.

Dzika a Ty możesz się w UP zarejestrować? W moim powiedzieli, że w trakcie zasiłku/urlopu macierzyńskiego nie ma takiej możliwości :-( Ale pewnie co urząd to inna polityka :-p

Powiem Wam, że te dzwonienie i szukanie klientów tylko na spotkania, to jednak jakaś paranoja.. Dobrze, że umowę mam do 28/02 - to nie dla mnie. Ja jednak przez telefon nie lubię rozmawiać :-p A pracuję w obsłudze klienta :-)

Madzia- ja mogę bo ja nie pobieram żadnego zasiłku w trakcie macierzyńskiego z Ewką wygasła mi umowa. Czsem załuję że nie załatwiłam sobie jakiejs pracy na papierze żeby cokolwiek dostawać ale chyba poczucie uczciwości wygrało:wściekła/y:, choć nawet mój gin. mi to sugerował.
Te przepisy sa bardzo krzywdzące bo ktoś załatwi sobie szybko pracę na etat, popracuje miesiąc i lota na zwolnienia i przez dobre 16-17 miesięcy moze ciągnąć kase a ktoś pracował na umowę zlecenie i nie ma nic, to niesprawiedliwe. Oczywiście ktos powie ze można sobie pracy było szukać ale nie każdy ma znajomych którzy mu to załatwią i możliwość takiej pracy, bo ja bedąc w ciązy i majac dziecko 8 mc. nie byłam w stanie szukać pracy. Ech dość już tych wywodów

Kingusia- ja sobie "ustawiłam dzieci" i spia jak ja chcę nie zawsze ale jednak, kładę je pózniej żebym rajno była w stanie cokolwiek zrobić

reklama
Dzika – no to włąśnie widać, jaka ja jestem dziś przytomna. Ale to po części dlatego, ze Aro dopiero dziś poszedł do pracy, pierwszy raz w tym tygodniu.

Obiad w gotowości, porządki zrobione, spacer zaliczony, Miki (JUŻ!!!) wyspany. Na dnia ciąg dalszy pora ...

Do góry