reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

DzikaBez dokładnie tych samym imion nieznosze co Ty !!!!! czyli Brajan Jesika i Nikola to ostatnie mi juz tak zbrzydło że jak słysze że ktoś znowu tak dał na imie dziecku to myslę sobie czy na tym swiecie nie ma juz innych imion ale to dlatego że wśród naszych znajomych którzy maja dzieci urodzone w ciagu 2 lat jest Nikola u sasiadów Nikola w sklepie na ulicy ciągle słysze Nikolka OMG !!! jak mąż wrócił od kolegi któremu urodziła się corka i mówi zgadnij jak ma na imię a ja na to pewnie Nikola i zgadłam a i jeszcze słysze duzo Majek to po serialu Majka
My narazie mamy dwa typy dla dziewczynki bo tak czujemy że to dziewczynka zobaczymy czy będzie Alicja albo Kamila

natis masz super córeczkę mój synek tez tak o mnie dba nosi za mnie zakupy ze sklepu i dopytuje sie czy dobrze sie czuje dla takich skarbów chce się żyć :tak:dzisiaj byłam z nim na zakupach ubraniowych to w sklepie zachwycał sie malutkimi rękawiczkami malutka czapeczka i mówi jak to słodkie juz nie może się doczekać kiedy bedziemy kupować rzeczy dla dzidzi a przy okazji zerkneliśmy na wózki ;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Dziekuje za mile przyjecie!

Nie nadazam czytac, tyle piszecie

Paulinka, Mama Trojki, Matka Ewa - tez pochodze ze Slaska, a dokladniej z Pszczyny :)

Co do ciuchow ciazowych to posiadam tylko jedne jedyne spodnie i plaszczyk ;-) Mialam pozniej kupic sobie wiecej rzeczy, ale najpierw nie bylo kiedy, potem w sumie nie bylo potrzeby, bo stwierdzilam, ze na koncowke juz nie bede kupowac. Duzy brzuszek przypadl na srodek zimy, wiec rozciagliwe bluzki i dlugie swetry wystarczyly i a te jedne spodnie tez jakos. W sumie duzo wtedy z domu nie wychodzilam - tylko na wyklady, a po domu wolalam dresowe.
Tym razem beda mnie czekac wieksze zakupy i to juz niedlugo, bo w spodnie to i przed ciaza ledwo sie miescilam :szok: Teraz chyba beda mnie ratowac sukienki i legginsy poki co, zanim jakies ciazowe sie na mnie utrzymaja.

Robaczek - zawsze mozna kupic cos dla malenstwa w neutralnym kolorze;-)
aniaa, eveline - bardzo mi przykro, mocno przytulam :* Trzymajcie sie, mam nadzieje, ze w poblizu jest ktos, na kogo mozna liczyc.
natis - odpoczywaj i dbaj o siebie - dobrze, ze fasolka ma sie dobrze, to najwazniejsze

Chusty - mi uratowala zycie, jak synek przechodzil kolki. Tym razem kupie sobie elastyczna.

Mi mdlosci na szczescie odpuscily. Mialam tylko przez jakis tydzien i bardzo wspolczuje wszystkim, ktore musza sie z tym zmagac.. Za to cycki tak mnie przokrutnie bola, ze hej. A jeszcze synus wulkan energii nieraz centralnie z lokcia zasadzi. Chyba nie musze pisac jakie to uczucie :no:

Pisze tego posta od samego rana, wiec jeszcze dopisze, ze tyle sie dzisiaj nastresowalam, ze jakos mnie dziwnie brzuch boli, jakby twardnial?? Rece mi sie cale trzesly i do teraz nie moge sie pozbierac. No i teraz caly czas mysle, ze malenstwu na pewno zaszkodzilam :-(

ja w pszczynie mam wujka-jest proboszczem w wszystkich świętych i do pszczyny często jezdzimy do wujka;) elastycznej chusty nie kupuj odchodzi sie od elASTYCZNYCH
-nie oddychają tak dobrze
-robią rozjechaną żabkę czyli spłaszczają bo ta siła którą odciągniesz chuste zeby maluszka zmieścic działa potem prostopadle do ciebie ,i jest większa od reszty sił podtrzymujących maleństwo
bazując na mojej wiedzy nie polecam

wiesz co jeszcze nie wiem. ale mam już przekonanie do wieluńskiego szpitala lekarza prowadzącego też z tamtego szpitala więc raczej tam. ale jeszcze była obcja bełchatowa ale na straconej pozycji bo przy pierwszej ciązy przez tamtejszego ordynatora bym poroniła. :-(

Dziewczyny - na południu dziś piękna pogoda. Piękne błękitne niebo i słonko. Akurat w sypialni mam ogromne okno do podłogi z widokiem wprost na piękną jabłoń - jeszcze z listkami i czerwonymi jabłuszkami :) - sąsiedzi nie zrywali jabłek :). Aż chce się wyjść, a trzeba leżeć...

Moja córcia dziś przeszła samą siebie. Wczoraj zrobiła sobie budzik na 7:00, sama wstała, ubrała się, umyła i przyszła do sypialni, żebym czasem nie wstała. Mężuś przed pracą przygotował śniadanka, więc nawet wstać nie musiałam. Wróciła ze szkoły i Naja zaczęła piszczeć, bo chciała na spacer. Z duszą na ramieniu wypuściłam moje gwiazdy z domu, poszły na pola - zaraz obok. Wróciły szczęśliwe po 15 minutach. Potem Natalka przygotowała wodę, jedzenie dla psiaka i dla mnie zrobiła wafle z dżemem i czekoladki :).
Na obiad zamówiłam dziś pizzę. Natka szczęśliwa, ja niespecjalnie, ale nic nie miałam przygotowane. Przyniosła talerze, sztućce na górę i mówi: 'mamusiu, Ty sobie leż, bo wiesz, że ranka w brzuszku musi ci sie zagoić, żeby mój brat albo siostra był zdrowy'.
Normalnie moje dziecko w jeden dzień dorosło...

Natis, super masz córeczkę :) Wzruszające bardzo !
Ja synkowi nie mówiłam jeszcze, podpytuję tylko czy by chciał. Powiem mu dopiero na święta, tak jak zresztą wszystkim. Na razie to wielka nasza tajemnica :)
Synowi chcę skrócić czekanie :)
A pogody to zazdroszczę :-p

reklama
Sandy - fajnie, ze ktos jeszcze jest z moich stron :-)
natis - dzielna i madra masz coreczke, bedzie o Ciebie dobrze dbala.
DzikaBez - u nas pewnie jak bedzie dziewczynka to Kasia, m. od zawsze chcial, by tak nazywala sie corcia. Mi bardziej podoba sie Maja (uprzedzam - nigdy nie ogladalam serialu Majka ;-)) albo Lenka, ale z drugiej strony nie chce dawac zbyt popularnego imienia... Z chlopcem za to bedzie wiekszy problem. Michalowi ostatecznie wybralismy imie na porodowce :-D musiala sie polozna zdziwic, ze na ostatnia chwile decydowalismy. Na razie chyba poczekamy, az bedziemy znac plec. W ogole to ciezko cos ladnego wybrac, bo rodzina duza i co ladniejsze, to juz nadane.

Ide sie zagrzebac pod kocyk, poki dziecie oglada bajki.

Do góry