reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Niewdzieczne to moje dziecie jest. Ja tu jak najlepiej chce gotuje obiadek a ten nicpon nie chce go zjesc ! oki na poczatku podziabalam widelcem ale wyszly mi zdecydowanie za duze kawaleczki, to potraktowalam blenderwm. Wyszlo cud miod ale nie dla Tymka :dry: zjadl troche kaszki w zamian i teraz drzemie.

Bylismy na spacerku, ale jednak troche wiatru jest wiec dlugi nie byl.

Mikotku
-jak zazdroszcze tego snigu !!! tu pewnie juz zimy nie bedzie :confused: uwielbiam jak lezy sniego, slonko swiec , mrozik trzyma - -wiadomo wole lato aleeee :-)

Palin - -wspolczuje sasiadow !

Korba - -widzialam, ze masz takie fajne duze te puzzle ja kupilam takie male...myslalam, ze beda wieksze i zozyc to aby odkurzyac a potem spowortem rozlozyc.... rzadko tak robie ...odkurzam dookola, a litereki tez wypadaja hmmm tzn Tymek je wyciaga... a puzzle Mikotka sa super

Anula - -Pieknie to napisalas...a Lolus ruszy lada dzien..u nas jednego dnia siedzenie, a drugiego juz pierwsze proby raczkowania , wiec wniosek z tego taki nasze dzieci nie marnuja czasiu. Jeszcze bedziesz tesknic za niemobilnym Lolusiem .

Dzika -Ninka robi to co na prawdziwa kobietke przystalo ;-) ale Ty najlepiej wiesz , ze wszystko jest oki

Oto moje dziecko probojace usnac :

2014-02-04 10.00.52.jpg2014-02-04 14.37.14.jpg

Lazienka wyszorowana (oprocz fug - -ale tu musialabym z soda walczyc - nie chce mi sie ), teraz Emil wroci, pstryknie zdjecie to wniose kosmetyki spowrotem

Załączniki

• 2014-02-04 10.00.52.jpg
    2014-02-04 10.00.52.jpg
    24,6 KB · Wyświetleń: 64
  • 2014-02-04 14.37.14.jpg
    2014-02-04 14.37.14.jpg
    19,7 KB · Wyświetleń: 62
reklama
Kochane, a szczególnie Smile, chyba jednak jestem złą matką, bo:
1) Tymcio, jak obudził sie o 6:30 i nie spał o 13 dalej, to był tak zmęczony, że z pozycji siedzącej poleciał w tył i uderzył się w głowę
2) jak leżał na łóżku, a ja pisałam Wam na fb o urodzinach szwagra, to spadł z łóżka w sypialni (wysokość kolana)
3) próbował raczkować na panelach i rozjechał się prosto na nos
No masakra.. wstał o 6:30, na spacerze spał od 14:01 do 14:42 :baffled: i jeszcze trzy wypadki :baffled:

Mateusz dziś lepiej.. chociaż chciał mi parę razy dogryźć-gryzł się w język :-) Chciał wczoraj być taki samodzielny, więc jak rzucił plecak po szkole, tak leży - nie przypomniałam mu o zadaniu domowym, spakowaniu się i jutrzejszym dyktandzie. Od 1,5 roku tłumaczę, że to najważniejsze, a on swoje. Może jak dostanie jedynki i uwagi, to się nauczy. Innego pomysłu już nie mam.. :zawstydzona/y:

Biegałam dziś.. po 1,5 tyg przerwy - zmęczyłam się :tak: A jutro basen :tak:

Melduję się wieczornie :tak:

Zosia w łóżeczku, podłogi schną, w tv Barwy szczęścia ;-)

Bona mata jest rewelacyjna! Czekam na relację, jak spisze się w użytkowaniu:tak:Biedny Michaś :-:)-:)-:)-(ciekawe dlaczego tak zareagował, przecież nigdy nie było najmniejszego problemu z inhalacjami :confused: A na noc usnął bez problemu?

Korba znam to - śmiech, radość, a za chwilę płacz i marudzenie :-(Ciągle mocno zaciskam kciuki!!!!!

Palin nieciekawa sytuacja z sąsiadami :baffled::no::baffled: Rozmawiałaś z nimi?

Madzia
nazbierało się dzisiaj, ale jutro znów jest dzień i będzie lepszy :tak:;-) Kochana, jesteś niesamowita z ta aktywnością ruchową :szok: Mój wysiłek fizyczny ogranicza się do spacerów :zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Gosiak Tymek akrobata - znam, znam, Zosia ma to samo :-D Co do puzzli - jestem bardzo zadowolona, bez problemu można je odkurzayć i umyć :tak: ale ta mata Bony wydaję mi się jeszcze praktyczniejsza - można wyprać, zwinąć i zabrać ze sobą, jednym ruchem rozłożyć :tak:

Anula, Bona jutro czekam na zdjęcia po wizycie u fryzjera :tak:

ale żeście naprodukowały :-):-) ja to jakoś zajęta ostatnio. Dzisiaj była taka pogoda, że żal było nie skorzystać i 4 godzinki spacerowaliśmy. Odciski mam na stopach !! ale łosoś zakupiony na obiadzisko dla Filipa :D teraz czeka mnie góra prasowania i jeszcze poćwiczyć muszę.

USG nam się udało załatwić na 18 lutego !! oby wszystko było ok ! :) jesteśmy dobrej myśli.
Fifi wczoraj z godzinną przerwą przespał od 17.30 do 8 rano :szok::szok:

Co do puzzli i mat to u nas się nie sprawdzają bo Fifi i tak bawi się wszędzie tylko nie na nich :D

Jeszcze nie potrafię się odnaleźć tu :D :no:

Mikoto zdjecia Zosi z tatusiem cudne :D
Bona no to widze zakupki udane :) u nas Mloda bryka na kocu ;) kciuki, zeby to nie byla astma! Fotka po poprosze :D
Palin no to dobrze, ze sie wyjasnilo, u mnie sasiadka z gory potrafi robic pranie po polnocy, a jej pralka tak wiruje ze chyba chodzi po calej lazience :/ na jej szczescie, ze Kariny to nie rusza
Smile trzymam kciuki zebyvz praca sie udalo! Dobrze, ze.juz lepszy humorek masz ;)
Madzia jestes najlepsza mama na swiecie i nigdy nie mysl inaczej! Inaczej bedzie kopniaczek ;)
Anula no to super! Oby tak dalej :D wrzuc jutro konoecznie fotke po :)
Dzika i na Ninke przyjdzie czas :)
Gosiak fotki super :D moze dziasiaj Tymek wolal bez obiadku ;)

Dzisiaj zobaczylam, kawalki bialych gornych jedynek :D takze mamy kolejne 2 zabki :D mam pytanie do mam, ktore same gotuja obiadki dla swoich malenstw chcialabtm dodac Mlodej do obiadku ryz (tak jak w sloiczkach jest) ale nie wiem jaki i gdzie moge takowy kupic :(

Ostatnia edycja:
Padam na twarz dzisiaj. Nie wiem co sie ze mną dzieje :-/

Bona oby to nie była astma!&&& super mata

Madzia głowa do góry. Nie pierwszy i nie ostatni raz pewnie.

Marys Jakbym miała gotować to kupiła bym zwykły ryż.

Mikotku ajjj źle mi czytac, że nadal bez poprawy u Was :(

Spokojnych nocek życzę

Czekam na fotki po fryzjerowe

Witam
Nie wiem co się dzieje z moim synkiem, zwykle zasypiał ok. 20.00 bez najmniejszego problemu i spał co najmniej do 7.00 z przerwami tylko na mleczko. A od kilku dni wygląda to inaczej – zanim zaśnie przychodzę do niego z 5 razy, bo szaleje w łóżeczku i przewraca się na brzuch a spowrotem nie umie więc marudzi, jak zaśnie to obudzi się na pierwsze mleczko ok. 24.00 no i potem niby spi ale do rana się wierci, kreci. Dzisiaj to o 5.30 nas obudził zamiast budzików, leżał na brzuchu, głowa nad ochraniaczem szukał nas wzrokiem i jak znalazł to zaczął się śmiać. Na szczęście dalam mleko, położylam go do babci i zasnał i spał do 7,30

_Marys_
tak Filipek będzie miał się z kim bawić, z czego się bardzo cieszę, poza tym jeszcze u sąsiadów też jest dwójka dzieci, więc już latem będą razem się bawiły na podwórku

DzikaBez
dziewczyny wolą mamę i koniec, pewnie taki etap mają, gratki dla Niny – 5 ząbka, najbliższa impreza to roczek Filipka, będę musiała wymyśleć jakieś menu na 20 osób. Nigdy nie narzekałam na liczną rodzinę, ale każda impreza to ok. 20 ludzi, wtedy zaczynam marudzić, jak ich pomieścić i co im dobrego przygotować.

mikoto
też kiedyś coś zamawiałam z c&a i byłam rozczarowana, bo przysłali to na czym najmniej mi zależało, a reszta niby wyprzedana, no jak ładnie ćwiczy tatuś z córeczką

Kingusia91 biedna Laura, że tak znosi te ząbki, odpocznij jak mała śpi w dzień

bona87 świetną matę będzie Michaś miał jak dotrze, nie rozumiem tych lekarzy Filip pewnie też tyle waży a nawet więcej i nigdy lekarz nie powiedział, że gruby, tylko że dobrze przybiera, uważam, że gruby to jest jakby wyglądał jak z reklamy Michelin

palindromea
co za sąsiedzi, żadnego wyczucia nie mają, że inni mają dzieci

madzia128 nawet tak nie powinnaś myśleć, jesteś najlepszą matką dla swoich chłopaków

korba32
jak ładnie Zośka słucha mamusi, dobrze, że po wizycie jesteś spokojniejsza

Anula teraz Lolo będzie mamę zadziwiać swoimi umiejętnościami, wrzuć fote po fryzjerze

oj Madziu współczuję dzisiejszych przebojów - wiem co czujesz! ale teraz ja powiem: Jesteś SUPER mamuśka:) a te nasze szkraby takie ruchliwe, że teraz tylko oczy dookoła głowy nas ratują...
Fajnie, że dalej biegasz :D

Palin zabiłabym tego sąsiada!!! Mam nadzieję, że Miki w końcu odpoczął i nocka też będzie OK!!!

Korba z moich puzzli też cyferki wylatują,,, znaczy same nie wylatują, tylko ktoś im pomaga i sprawdza która w smaku najlepsza:p ta mama w Lidlu teraz będzie fajna, zastanawiam się nad nią...
Zosia mądra dziewczynka i czopków nie lubi :D
jak lekarz?

kurcze Madziu nie wiem, może wtorek przyszły? bo w tym tyg to się nie wyrobię:( dopiero się wdrażam w pracę i to wszystko...

_Anula gratulacje dla Lola :**** wyściskaj go ode mnie :D

Bona kurcze niefajnie:( ciekawe co mu się stało, mam nadzieję, że wieczór i nocka już OK będą!!!

Gosiak mój synek też woli kupne od gotowanych... nawet tymi śmierdzącymi rybnymi się zajada, a moimi ledwo ledwo:/
Franek zasypia tak samo jak Tymek:) dlatego usypiam go w naszym łóżku a później odkładam.

ankaka kciuki za USG zaciskam!

Marys nooo gratuluję ząbków:D u nas nadal zero:p

Sa_raa to zmykaj do łóżka i wypoczywaj!!! spokojnej nocki!!

Justa moje dziecko w ciągu ostatniego tygodnia tez nie do poznania. Jak zawsze ładnie spał, teraz się budzi i to parę razy, na mleczko.Mam nadzieję, że u Ciebie i u mnie wszystko wróci do normy! :)

Dziewczyny Wasze kciuki zadziałały, jak zwykle:))) dzisiaj miałam nie 3 a 9 zleceń i do 16 prawie jeździłam. Mam nadzieję, że tak będzie zawsze!
Z Pięknym nadal nie gadamy, ja już nawet nie próbuję. On nawet nie zapytał jak w nowej pracy - nic. Wkurza mnie jak nie wiem!
W ramach poprawy humoru piję właśnie kakao i zagryzam czekoladą... a co! :p schudłam 0,5 kg to mi się należy :p

dobranoc:*

reklama
korba jak u lekarza?????
Smile
olej dziada,sam zacznie się odzywać.Przegiął i tyle.Przed Wami jeszcze długie lata opieki nad małym,ciekawe czy on będzie ciągle taki uważny i idealny...

Do góry