reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dzieciaki z tatą w kościele , Jasio drzemkuje :tak: a ja kawka nr2 :-D
Wenusjanka - no panikuję :tak::zawstydzona/y: Mój mąż też gada , że właściwie córeczka jeszcze mogłaby być ;-) ale to takie gadanie tylko ... Ja już za stara - za duży stres ta ciąża :tak:
Robaczku - gołąbki z dorsza ???? Mmmmm - pysznie brzmią :tak:. Nigdy nie jadłam takich .... Fajnie , że Hubiś dał pospać dziś :tak:. Jasio tez się buja na czworakach ale jakoś nie wpadł jeszcze na to , ze można w ten sposób sie przemieszczać - na szczęście . Jednak ja wolę troszeczkę jeszcze na ten etap poczekać . Stacjonarny Jaś jest ok ;-):tak:
Gosiak - no jak Ty wkleisz teścika z II to ja będę na bank wyć :tak::tak: Czekam na ten wzruszający moment .
Smile - czwórka jest ok - tak parzyście :-D i równowaga w rodzinie zachowana :tak:.

U mnie dziś obiad bez ambicji - schabowy , kapucha i ziemniory :-p.

reklama
MatkaEwa na myśl o teściuku II którejś z nas już mam oczy pełne łez :) Sama bym kiedyś chciała raz jeszcze przez to wszytko przejść - to taki piękne nawet jak tak się narzekało. No ale najpierw drugie odchować i odpocząć :)
A gołąbki z dorsza to tak samo robię jak z mięsa tylko daję mięso z rybki i naprawdę palce lizać ! Polecam !

Dziewczynki już myślicie o pozytywnych teścikach? Cieszę się, że sama nie jestem. My z mężem jak laski skończą rok przestajemy się zabezpieczać. Jak będzie to będzie. A na poważnie starania to może w przyszłym roku. Dziewczyny musimy odchować i dom przynajmniej zacząć budować. Na dziewczyny czekaliśmy 2 lata więc spoko.

Witam się niedzielnie!

Paskudna pogoda :no::wściekła/y::angry: Leje marznący deszcz :crazy: Rano byliśmy w kościele, potem obiadek - dzisiaj pstrąg z warzywami, teraz poobiednie leniuchowanie :-D

Palin
gratuluje zakupów! Koniecznie zdjęcie w kreacji! Czytałam, że Mikiemu wyszła 3 lub 4 dolna? Wow! Zębuszka wzięła się ostro do roboty! Gratulujemy!

Robaczku gratuluję nowych umiejętności Hubisia! Zdobył schody! :-D:szok: Chyba pora na barierki :tak::tak:

Dmuchawcu
widziałam Twoje nowe dzieło! Jestem zachwycona! Bajeczne! Cudne! Jesteś niesamowicie utalentowana:tak:!

Sara
co u Was! Jak chłopcy? Uporaliście się już z katarem i kaszlem?

MatkaEwa to teraz możesz spać spokojnie :tak:

Wenusjanka!
Wow! Jakie plany! Trzymam kciuki za realizację! Zosia póki co, w Misiu Alfim najbardziej zachwycona jest metką i czerwoną zawieszką :eek:

Gosiak co u Was? Jak nocka?

Smile jak Franio?

Anilek dół przepędzony? Mam nadzieję, że tak!

Marcysiowa
super, że piszesz! Kochana, trzymam kciuki! Planujecie budowę?

Mamy czwartego ząbka!!!! Dolna lewa dwójka :-D Stan uzębienia na dzisiaj- dwie dolne jedynki, dolna lew dwójka, górna prawa dwójka :-)

Zmykam zamawiać prezenty :tak: Miłej niedzieli!

Mikotku - jestem, jestem, nocka nwet nawet...jak nie ma ryku to nie bede narzekac.

Zaczelismy dzis ostro ze zdjeciami. Musielismy wyniesc lozko z malego pokoiku, wniesc tam lozeczko Tymka(najpierw rozkrecic, potem skrecic) i komode. Pstryknelismy fotki - pokoik z mebelkami wygladala tak slodko i cudnie , ze az nie chcialam ruszac i zostawic, ale musielismy gdzies dac spowrotem to lozko.

Potem sypialnie powynosic wszystko co zbede, potem z malego pokju przeniesc do naszej spiani szafe Tymka, i do malego dac spowrotem to nieszczesne lozko z salon. Roboty od cholerci, ale takie porzadku jak na zdjeciach to jeszcze nie mialam :-D

Teraz herbatka, zaraz spacer z psem i robimy dalej ile sie da dzisiaj.

Pjechalismy na spacer do parku ale mimo slonko wieje niemilosiernie a i Malemu cos sie nie podobalo i plakal :-(

Jak obcykamy wszystko pokaze zdjecia

Kochane jak tak piszecie o dwoch II to ja juz normlanie doczekac sie nie moge ! CUDOWNE JESTESCIE

cześć, maleduje się po urodzinach Ewki,

immpreza udana ja położyłam się o 2 bo czuwałam czy mi Nina oddycha a o 2. 20była pobudka... przy usypianiu Ewki po południu prawie sama zasnełam. teraz trzymam powieki przy kompie bo tak pieką, a mąz wróci dopiero po po 22 a do tej pory radż sobie człowieku sam.

Relacje zdam jutro jak ogarnę dom bo wszystko lezy i kwiczy.

Nina ciut lepsza, zaczyna jej schodzić z oskrzeli i dostała zielonego kataru ale to dobrze jesteśmy na drodze do wyleczenia.

mikoto- gratuluję Zosi ząbka dogoniła Ninę choć nie wiem czy ona nie ma już 5 ale musiała bym sprawdzić, wiem ze mam jeszcze umiescić mój zaległy przepis na krem z dyni ale ciągle to przekładam..

gosiu- ja nie na bieżąco więc nie wiem o co kaman z remontem ale czekam na fotki. A nie piszcie już o tesach z II bo sama zatęsknię:-D

marcysiowa- podziwiam, podziwiam że myślisz o trzecim, wiesz nie pamietam czy pisałaś z jakiego powodu staraliście się tak długo o ciąże?

jeny- miałam odpisać odrazu, a masz jakieś preferencje co do płci? przeczucia? życzę żebyście sie dowiedzieli co tam siedzi w brzuchy w środę

Narazie tyle wiecej nie jestem w stanie sama z dziećmi napisać, pozdrawiam udanej niedzieli

Dzień dobry.

Weekend dobiega końca, ale nie dla nas. Aro ma jutro wolne, więc mamy o jeden dzień dłuższy :D

Korba, jak Juleczka i jej zębolki?

Wenusjanka, u nas takie wieczory są ostatnio codziennie. Ale już się zapasy wina skończyły, więc na razie pozostają mi filmy i mąż – ale i tak jest fajnieJ

Robaczku – Mikołaj od początku spał w innym pokoju.I dalej śpi w innym. To ja się przenosiłam ze spaniem do niego jak była taka potrzeba. Miki nasze łóżko „zna” tylko z porannego wylegiwania się. Nie było nigdy problemu z usłyszeniem jak woła (jak nie ja to Aro słyszał). Na kawę pewnie jeszcze przyjedziemy, bo do Ciebie aż chce się przyjeżdżać. A sukienka się suszy po praniu. Ubiorę to na pewno się pokażę (a co mi tam, swojskie grono, to może tych wałeczków nie będziecie mi wytykać :p).

Mikotko – i wam gratulujemy zębolka. No wreszcie dotarło do Zębuszki, że Czerwcowiaczki czekają, zakasała rękawy, odpaliła różdżkę i rozdaje ząbki. Ale nadal nie jestem pewna czy to 3, czy 4 (tak jak pisała na fb Dzika, bardziej to odpowiada 4).

Dzika – super, że impra się udała. Jak już się ibrobisz z domkiem, to usiąść na chwilkę i odpocznij. Należy Ci się.

Nasza nocka super. Jedno karmienie o północy (na dyżurze Ara), drugie przed 6. Potem dalsze spanko i wstawanie dopiero przed 9! To chyba zasługa Ara, bo wczoraj wyjaśnił Mikołajowi, że dziś niedziela i śpimy dłużej :p
W dzień też całkiem dobrze. Pomijając fakt, że z kaszką tańczyłam za Mikołajem, to mamy postęp łyżeczkowy! Obiadek późno, ale też zjadł. Czyli wracamy do zdrowia. Uff, nareszcie…

Miki miał dziś wypadek. Bliskie spotkanie trzeciego stopnia z ławą. Efektem tego spotkania jest pożądny guzol na czole, ale i nauczka, bo już tak nie podchodzi.

gratuluję wszystkich nowych zębali. My mamy dwa :)

dzisiaj testowałam po raz kolejny i jedna krecha. Ciekawe co z tym moim okresem. Lekarza mam dopiero 25 :crazy::crazy:

Jak wasze dzieci sypiają w dzien. Fifi się buntuje i nie chce .w ogóle.
Macie grupę na fb? :)

Witam
Powoli wekend dobiega końca a ja jeszcze chciałabym poleniuchować. Dziś standardowo obiad u teściów zaliczyliśmy i potem gościnka u szwagierki, synek się rozpłakał bo długo ich nie widział, chyba zaczął poznawać i reaguje. Jak wróciliśmy to nawet fajnie się bawił mimo, że mało spał w ciągu dnia, ale zanim zasnął w łóżeczku minęło trochę.

_Marys_ co za zębiska, niech szybko wyjdzie Karince jedyneczka

Marcysiowa fajnie, że się odzywasz, bardzo Cie podziwiam jak sobie radzisz z dwójką, bo ja czasami przy moim jednym wymiękam, a ogólnie jest grzeczny

Wenusjanka przeczytałam, ze Iza nie lubi banany a u nas odwrotnie, wszystko co z bananem jest pyszne, a i banana lubi ostatnio jeść kawałkami a nie papki, najlepsze zabawki są jak gdzieś idziemy bo te co synek ma w domu to też nie za bardzo

RobaczekII mhm gołąbki z dorsza z włoską kapustą, brzmi ciekawie a pewnie jeszcze lepiej smakują

MatkaEwa u nas w domu też było czworo dzieci, dwie dziewczyny i dwóch chłopaków, chociaż mnie i tak było mało jedna siostra… hehe

mikoto u Ciebie dziś też rybka była na obiad, zmówiliście się z Robaczkiem… co za prezenty zamawiasz, na jakie okoliczności? Czwarty ząbek u Zosi – gratulacje

Palindromea
ale Miki dał Wam dziś pospać, u nas na odwrót gaworzenie zaczęło się dziś o 6.00 i już było po spaniu, trochę uratowały nas bajki przed wstaniem az do 8.00, fajnie, że macie dłuższy weekend, ja jutro ide do pracy

ankaka. jeśli chodzi o spanie w dzień to u nas to wygląda różnie, dzisiaj było 3 razy po ok. 20 min, ale bywało, że spał 3 razy po godzinie. PS. Dziś był problem, mały nie spał od 6.00 i marudził a spać nie chciał, wiec o 12.00 ubrałam i wyszliśmy z wózkiem na dwór, więc synek od razu zasnął

Uciekam przygotować wodę do mleczka i butle na noc, wziąźć kąpiel i do łóżeczka

reklama
Gosiaku nie mogę doczekać się fotek :)
Dzika fajnie że imprezka się udała :) Mam nadzieję, że ni Nina szybko wyzdrowieje a Ty w końcu ciut nadrobisz spania.
Palin, zapraszam zapraszam !!!!!!!!!! Ja pewnie też Huberta usłyszałabym ale z wygody wolę mieć go krok ode mnie :D i tak jak wstaje na cyca idę do Sewryna i zawsze mi się wydaje że on jest kilometr dalej :D Biedny Miki, całuska w guzik przesyłam, Hubi tez już guza miał.
Ankaka, myslę, że hormony jeszcze moga nie być uregulowane. Jak długo karmiłaś kp ? Tak, mamy grupę zamkniętą na fb.
Justa,m żal mi Cię, że musisz zostawiać Filipka i do pracy gnać :( Ja też wrócę do biura ale chyba na jesień ale tylko na 4 h rano.

Kupiłam kolejną kaszkę - mam już 4 lub 5 napoczętych. Tym razem za wskazówką Gosiaka, biszkoptową i co ? Moje dziecię nie zje wszystkiego co się zowie kaszką i tyle. Nauczył się tylko pluć. Kaszki zjada mama .....Nie mam pomysłu co dawać do jedzenia.
Ktoś pisał o budyniu ? Madzia, Ty ? Ja robić ten budyń ? na zwykłym mleku nie podam, mojego ani mm nie można gotować. Nie wiem jak zastępowac mam cyca, czym zastępować. Jedyne co to obiad zjada i sok pije. a co z resztą cyców ?

Do góry