reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Witam - wreszcie chwilka aby przysiasc...
Plan na dzis wykonany minimalnie czyli oderbalismy tylko obiektyw :baffled: ale za to przejechalam sie autkiem :laugh2:

Tymkowa noc dziwna... po 22 obudzil sie z placzem tulima nosilam nic dalam troszke paracetamolu (mysle zeby) nic...potem w ruch poszedl czopek bo juz histeria byla...nic....dalam mu troche jesc, zjadl, pokrecil sie powiercil usiadl pare razy i po polnocy zasnal..spal do 6:20 !. Co prawda pare razy sie przebudzil bo sie obalil na plecki. Po przebudzeniu dostal jesc i pokimal jeszcze z nami w lozko do 9:20 ! czulam sie wyspana

Dzis po powroce mielismy sporo zaplanowane do zrobienia (ikea wczesniej odpadla i moze lepiej_, ale Tymek nie chcial spac...takze przetrzymalismy go do kapieli i zasnal ufff zobaczymy na jak dlugo. DOstal dzis do spania pierwszy raz podusie. U nas na podusi spi super na pleckach a sam nie potrafi ...

MatkaEwa - -czyzby ?? !!! :-p

Mikotku -z Ciebie takie obciazenie jak ze mnie baletnica :rofl2: mi stopy tez starsznie marzna, ale w skarpetkach spac nie moge... szalu bym dostala i nie dlatego ze za goraco ale nie lubie okopnie brrrr. Super ze jesy Misiek !! czekam na pierwasza relacje :) Alez sie cenia za tego misia ! my wstyd sie przyznac kupilismy za 5 zl...na pchlim targu ..... :sorry2:

Robaczku - -tez sie ucieszylam na slowa meza, czyli jak piszesz nie musze sie umawiac po odbior zawodnikow :laugh2:

Dzika - wszystkiego naj naj naj dla Ewuni !!

Kinia - -tak chcemy sprzedawac i tak...jesli maz dostanie prace to przenosimy sie do Norwegii :tak:, a jak nie to trzeba bedzie kupic tu cos wiekszego. Po ciuchy liczymy jednak na wyjazd i choc nie powinnismy to sie na niego troche nastawiamy. Poczekamy -zobaczymy

Jeny
- -Kochana oby nocki juz tak pozostaly. U nas tez czasem Tymek zaryje noskiem z ziemie..strama sie go wtedy zagadaywac, aby nie reagowac zbyt szybko czy w panice, to wtedy spokojniej widze uderzenie znosi. na kiedy masz termin ??

Palin - gratulacje kolejnego zabka, ale zeby az trojeczka ??? co ten Mikus tak strzela zabiskami :-D

Co do starania :tak: gdy mezulo sie zreflektowal, to raczej bylam juz po owu, choc na 100% powiedziec nie moge bo wszytsko sie jeszcze nie uregulowalo. Jesli nam sie udalo to chyba padlabym z wrazenia :-D nic zobaczymy @ powinna sie zjawic ok 8.02 choc cierpliwie poczekam chyba do 15 jakby cos :-p

reklama
Witam weekendowo
My dziś w końcu wyszliśmy na spacerek, trochę w wózeczku a trochę na sankach, bardzo się cieszę, że w końcu jest stosowna pogoda aby wyjść na dwór. Ja już po kąpieli, siedzę pachnąca, ogarniam bb i lece spać. Mały w nocy spał dobrze, ze mną gorzej bo obudziłam się o 6.00 i juz nie mogłam spać, więc się wierciłam i kręciłam w łózku, a synek wstał o 8.00.

mikoto ja jeśli chodzi o remonty to jedynie lubie malować jak jest już wszystko przygotowane, najgorzej nie lubie sprzątać jak jest szlifowane po cekolowaniu, bo człowiek zmywa tą podłogę sto razy a i tak jest siwo. Mnie wpadły w oko z kolei panele podłogowe wyglądające jak płytki Panele podłogowe CAMPINO TERACOTTA (223456) . Dziękuję za namiary na misia, o którym była mowa, fajny tylko nie wiem czy Filip by się nim interesował.

gosiak_85
staram się codziennie zaglądać, bo mam sentyment do bb. Obecnie jest mi łatwiej bo mąż w domu ale jak pójdzie do pracy i wróci wieczorem to będę miała więcej obowiązków, ale w miarę możliwości obiecuje tu bywać. Co prawda fb nie ogarniam, nie mam kiedy dołączyć do pogaduszek ale tu jestem. Dzisiaj synek zamiast dalej ćwiczyć raczkowanie, prostował nóżki w kolanie i bardziej na pompki mi to wyglądało.

Smile4u
widzę, że możemy sobie ręce podać, co uśpie syna to u sąsiadów dziecko trzaska drzwiami ale nie przypadkowo, specjalnie podlatuje i trzaska, dziwie się, że rodzicom to nie przeszkadza, oby z pracą wypaliło i mogłabyś spędzać z synkiem jak najwięcej czasu

anilek77
tulę, to może w domku niech się mąż zajmie synkiem jak nie chce wyjść na spacer a ty zrób coś co Cię odstresuje trochę

RobaczekII czytałam na fb, że Hubi nawet po schodach umie się wspinać, no teraz matka uważaj bo ja wejdę dosłownie wszędzie… He He:szok:

DzikaBez napisz co tam dobrego przygotowałaś na urodzinki, bo ja zawsze mam problem co przygotować do jedzenia, wszystkiego najlepszego dla Ewuni, niech rośnie na pociechę

Palindromea
mhm wino i film, nie pamiętam takiego wieczoru, u nas wygląda tak: ja przy lapku na bb a mąż na swoim kompie gra ;-( kolejny zębuszek gratulacje, no i zazdroszczę wyprawy na sklepy bo ja też musiałabym się wybrać a nie chce mi się przeokropnie, szczególnie jeśli chodzi o rzeczy dla mnie

20140201402.jpg

Mąż juz nie wytrzymał mojego zrzędzenia :-) Pojechał do apteki i juz wiem , ze ciąży brak dzięki Bogu :-D:-D:-D
No to mogę spokojnie wieczorek sobotni spedzać :-)
ankaka - dopiero kwiecień ???? I to prywatnie !!??? Masakra jakaś :no:
Palin - no to się zabki posypały u Mikusia :tak: - znów wyprzedził kolegów :-)
Miłego wieczoru kobietki :-)

Załączniki

• 20140201402.jpg
    20140201402.jpg
    10,7 KB · Wyświetleń: 37
Witam

Ja tylko na chwilkę ,tak się denerwuję że nie mogę się skupić żeby odpisać . JULECZKĘ ZNOWU BOLI TEN ZĄB CO KIEDYŚ !!!! :wściekła/y: Już dwa razy brała syropek :-(Boję się nocy

Ja jak zwykle Wam się żalę --przepraszam:zawstydzona/y:

MatkaEwa , No to jest wyraźna jedna kreseczka ;-) Patrzę tak na Twoje suwaczki i strasznie chciała by zobaczyć Twoje dzieciaczki :tak: Bo masz nawet i Zosieńkę . Fajnie Wam się złożyło dwie dziewczynki , dwóch chłopczyków --SUPER . Wkleisz jakieś foteczki ????;-)

Miłych nocek kochane :tak:

witam wieczornie

ja dziś moich wyciągnęłam na plac zabaw i Artur z tatą ulepili bałwana
w końcu się moje dziecko doczekało bałwana
:-D

Filip się przewietrzył, po 3 tygodniach w domu...
a potem do szwagierki i jak zwykle Artur prosił żeby kuzyn mógł u nas nocować
a w domu jak zwykle w lodówce światełko
no ale niezawodne naleśniki anuli uratowały sytuację ;-) ile ja się ich najem w tym miesiącu to szok

no a ja jak zwykle ostatnio, w drutach siedzę
tak, że nie mam kiedy sobie zrobić czapki ;-)

Melduję, że żyjemy...
Jakoś nie miałam chwili na napisanie posta, Karina trochę marudna.. Idzie jej górna jedynka chyba, chyba bo nie da sobie zajżeć w pyszczek :p myślałam, że dzisiaj po odpisuje ale niestety mój M miał inny plan i oczywiście zaczął się wszystkiego czepiać,.. nawet o to że zakupów nie potrafię zrobić... ehh... no ale nic... u nas wszyscy zdrowi, Karina dalej robi sobie bujawkę na czworaka i w dalszym ciągu nie siedzi..

Zdrówka wszystkim życzę!
Spokojnych nocek, Buziaczki :*

Hej kobietki.

Ja tylko melduje, że jakoś żyjemy. Mówię jakoś, bo choć dzisiaj dziewczyny współpracowały i dały zrobić kawał dobrej roboty to zapowiada się ciężka noc. Młodsza coś wcześnie na mleko się obudziła co u niej nie jest najlepszą wróżbą a starsza płacze przez sen aż się zanosi. Kiedyś wystarczyło wziąć ją do siebie i dać cyca ale od kiedy raczyła za cyca podziękować to problem stał się większy. Obym się myliła.

Ja po całym dniu zasuwania i opieki nad dziećmi padam na ryjek. Z dobrych wieści wynajęliśmy nasze małe mieszkanko i będzie nam łatwiej finansowo.

Teraz zmykam do wanny się utopić i spać.

MatkaEwa - -zanim doczytalam dokladnie i przyjrzalam sie fotce serce zaczelo mi bic szybciej i od razu ktoa to :-D

Korba, Justa - przez Was dzis fryty na obiad jadlam...jak tak dalej bedziecie mowic o fyrtach to dupka nigdy nie zmaleje :rofl2:

Korbus -
-biedna Julcia . Caluja ja mocno

Marys - -u mnie tez E czasem sie czepia i to az za duzo...czasem czuje sie jakbym kompletnie nic zrobic nie umiala bo on wie lepiej :wściekła/y: ale zwracam mu wtedy uwage i jest oki

Marcysiowa - -oby nocka nie byla jednak tak zla jak przewidujesz !

Lece szykowac butelki na noc

kurde cis się BB zepsuło i nie da się dziękować za posty... :/

Palin jutro przesłucham i na pewno się nauczę:p

Ankaka powodzenia w robieniu pierogów:) daj znać po lekarzu co tam słychać...

Dzika najlepszego dla córeczki !!!

Gosiak to zaciskam &&&& żeby @ nie pojawiła się tego 08,02:D' czekam na HotNews:)

Justa moi sąsiedzi też robią to specjalnie, już nie raz zwracałam im uwagę... no cóż kultury ich już nie nauczę :/

MatkaEwa wyraźna 1 krecha, a więc cieszę się razem z Tobą,,, chociaż 5 nie brzmi źle:)))))

Korba mam nadzieję, że Julka jakoś przetrwa noc i jednak nie będzie boleć!!! &&&

Bardzo chciałabym odp reszcie ale nie jestem w stanie :./ piszę tego posta już dobre 40 min :p właśnie wyszli od nas znajomi... wypiłam 1,5 butelki wina:p chłopaki już śpią, a ja ogarnęłam mieszkanie i nadrabiam zaległości,,,

odezwę się pewnie dopiero w poniedziałek.

Buziaki !!!

reklama
Witam z kawusią ostatnią poranną o 10 :eek: Nocka niezłą , dwa karmienia i nawet podawań smoczka nie było więc w końcu się wyspałam. Ubolewam tylko nad końcem ferii :-:)-:)-:)-( Katarek jest coraz mniejszy, marudzenie zanika :)
Chciałam na fb zamieścić filmik z Hubim w roli głównej ale nie mogę go wrzucić :(
Dziś czeka leniwy dzionek.
Na obiadek mam zamiar zrobić gołąbki z dorsza, kupiłam wczoraj piękną włoską kapustke :rofl2:

Palin, no gratki ząbka ! Fajny wieczorek mieliście. Nie wiedziałam, że Mikołaj śpi w innym pokoju. My jeszcze nie myślimy nad eksmisją. Cieszę sie, że wypad na miasto owocny :) Prześlij fotkę w sukience. Wiesz, tak sobie pomyślałam, żeby jednak tej fotki nie wrzucać co byś na kawe przyjechała :) No ale wrzuciłam ...

Matka Ewa
jak zobaczyłam fotkę teściku to już chciałam szykować jakieś specjalne słowa z gratulacjami :) Ale cieszę sie że teraz śpisz spokojnie :)

Gosiak czekam niecierpliwie razem z Tobą na II :) Ja w skarpetach tez nie potrafie spać. Hubertowi w łóżeczku mam taką płaską poduszkę, on lubi na poduszeczce bo lubi tak Twarz sobie wtulić w nią.

Justa widzę, że Filipek już zaraz też pójdzie na czworaczka :) To pierwsze próby :) A wtedy żegnaj spokoju :) Tak, Hubi już wczoraj poszedł sobie po schodach , sam na samą górę ...On zadowolony, ja trochę mniej :)

Korbuś jak Juleczka, aż ciezo mi się zrobiło :( no masakra, a najgorsze, że pomóc nie można :(:(:(:):):):):):)

Maryś tulę. Mam nadzieję, że dziś będziesz miała lepszy dzień. A M pewnie okres miał ..... Jeżeli KArinka się buja to zaraz skuma jak się rączki przekłada i Ty też pożegnasz sie ze spokojem :)

O Marcysiowa jak fajnie Cię tu widzieć :) Głosuję, głosuję na dziewczynki :) Gratki za wynajem ! Wcale sięniedziwie, że wylatana i zalatana jesteś...Często o Tobie myślę jak sobie radzisz z dziewczynkami

Wenusjanko przykro mi z powodu migreny, często Cię dopada ? Jak sobie radzisz wówczas przy Izuni ? Włąsny proszek ? Brzmi ciekawie ! Hubi z zabawkami też na bakier, najlepsze są kabelki, drewno do kominka, no i kot który ucieka jak tylko zauważy szczerzącą się buzie ruszającą w jego kierunku ....A Hubi zawzięty - w te i we wte byle by jakoś za kotem ...:)

Ide wymienic srajke :)

Do góry