reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Robaczku jak dobrze czytać takie wieści! :-D My czytamy "Dzieci z Bullerbyn" i nie ukrywam, że sprawia mi to ogromna przyjemność, bo to moja ukochana książka :-D Hubisiu, robisz niesamowite postępy! Zadziwiasz na każdym kroku! Brawo!

Bona super, że wychodzisz, tylko nie przeforsuj się! Pamiętaj, że przy woreczku, nie jest wskazany większy wysiłek fizyczny, także uważaj na siebie! :tak: M. na pewno świetnie poradzi sobie, jak zawsze! jest wspaniałym ojcem!

Zosia właśnie wybyła z salonu na korytarz, panele sprzyjają posuwistym ruchom :-)

reklama
TO zaczne wbijac me dziecko w kombinezon :tak:ja to sie balam ze mu za goraco bedzie bo tak szczerze to ja ma mu nawet rajtek nie wkladam pod spodenki :zawstydzona/y: otulam kocykiem plus ten pokrowiec od wozka (trche grubszy jest) i nogi zawsze cieple -- oczywiscie bamboszki na stopkach sa. ALe robi sie troche chlodniej wiec zobaczymy co me dziecko na kombinezon .

Dzis zaliczylismy dlugi spacer, ale slonko pieknie swiecilo, wiatru prawie zero ok 5-6 stopni wiec poszlismy do parku. Kawal jest, bo jak z Emilem sie wybieram to przewaznie autkiem. ALe warto bylo Tymek ladnie pospal a ja nacieszylam sie sloncem.

Minnie - -ja mojemu powiedzialm dokladnie to samo, ze moim obowqaizkiem jest dbanie o wszystko a jego po pracy sie zrelaksowac, chyba wzial to do siebie :-p ale super, ze sie przeprowadzacie...zazdroszcze tak pozytywnie bardzooooooo

Mikotko - -cudnie Zosia wazy..przypuszczam, ze ok kilograma wiecej od Tymka :laugh2: jakies chude to moje dziecko :confused:

Robaczku
- nawet nie wiesz jak sie ciesze , ze nastapilo postanowienie poprawy . Hubis BRAWOOOOOOO !!!!!! Tymek dzis tak jakb przelozyl raz nozke i kawalek raczke i sie rozjechal :laugh2: ale i tak mam radoche z niego. Alez Twoj Sewerynek jest do CIebie przywiazane i super, ze lubi sluchac jak czytasz.

A RObaczku wiesz, ze do Sary jeszcze paczuszka nie doszla :-( martwie sie, ze gdzies ja wcielo...tzn komus ja wcielo :wściekła/y: nigdy nie mialam zaufania do poczty polskiej (mialam kolege i slyszalam co tam sie dzieje), ale mamy nadzieje, ze do konca tygodnia dojdzie

Teri: zdjęcie Darii-cudo! :) No mój też się chyba normalnie zachowuje... ALe mnie wkurza. :-p
MatkaEwa: fajnie, że z mężem rozmwaiacie i ustalacie jakieś kompromisy. U nas rozmowy tylko i wyłącznie "o dupie maryni"
Palin: ooooo dziękuję za definicję. Baaaardzo przypadła mi do gustu. :-D:-D:-D
Fioletowa: o Jezu Hashimoto i takie efekty? Ja też mam Hashimoto,Wykryte po poronieniu i przed ciążą adasiową i Adaśko dzięki Bogu zdrowy... Współczuję tamtej mamie. U mnie być może ta choroba spowodowała, że tamta ciąża się nie rozwinęła... :-(
Dmuchawcu: ja już się nie wyrobię z 5 do 36. Bo już mam! Ale nie piątkę, tylko 36! :-);-)
Asiulka: WOŚP pracuje cały rok, a nie jeden dzień w tygodniu. Wolałabyś naprawdę, żeby Owsiak robił te swoje witraże a organizacją zajmował się po pracy? Myślisz, że tak się da? Taką wielką fundację prowadzić? Wątpię. A gdyby nie ta akcja, to sprzętu w szpitalach byłoby o wiele mniej. Nie wiem czy dają tę kasę na lokaty, ale jeśli tak to bardzo mądrze: zobacz w tym roku kupią sprzęty za kasę z zeszłego. Jakie to muszą procenty być? Zapewne za nie też kupują sprzęt. czyli pieniądze pracują. Tak myślę. :)
Gosiak: my też w kombinezonie już od listopada chyba. Ale ten nasz super gruby nie jest.
Marcysiowa: miło Cię widzieć. :tak:
Robaczku: oby teraz wszystko się układało między wami... Trzymam kciuki &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Adaś dziś obiadku nie chciał. Soczku nie chciał. Mleka z butli nie chciał. Tylko cyc. A po południu jedliśmy sałatkę owocową- dziecko błagalnym wzrokiem patrzyło na nas. To podusiłam mu widelcem brzoskwinkę z puszki i dawałam metalową łżeczką. I słyszę: stuk, stuk.... NO I JEST! Ząbek!!! :-):-):-):-) Dolna lewa jedyneczka. Ledwo co się przebiła, a matka już wymarała. :-p a lekarka na szczepieniu w piątek, jak jej mówiłam, że dolne ząbki idą- to ona, że dolne nie, że górne coś widać. Heh - nie wiem czy śmiać się czy płakać... :baffled:W końcu ona moim dzieckiem się medycznie zajmuje... :szok:

Co tam u Korby naszej? Wiadomo coś więcej? Oprócz wieści z fb?

uff.. wreszcie usiadłam :-D
plan dnia wykonany:
podłogi odgruzowane
kurze pościerane
pościel zmieniona
łóżeczko Tymcia przebrane
dietetyczny obiad przygotowany
spacerek zaliczony
bieganie zaliczone - uwaga uwaga z mężem:tak:
I powiem Wam, że biegnąc z nim, więcej biegam.. bo przecież nie będę maszerować, jak on biegnie :-p Mateusz został ze śpiącym Tymciem i stresowałam się trochę - dlatego po 20 minutach wróciliśmy :confused2: chyba to trochę nieodpowiedzialne było, ale przecież starszak by po nas zadzwonił, poza tym brata uspokoić potrafi, a Tymcio nie budzi się tak szybko.
w środę powtórka - zobaczymy, czy zapału mężowi starczy :-p

Teri jaka Daria jest dorosła, super fotka :-)
Robaczku teraz już tylko lepiej między Wami będzie!! :rofl2:
anilek gratuluję ząbka i szybkiego odkrycia go :tak: ah ci lekarze i ich nieomylność :-p
Gosiak my kombinezon mamy taki misiowaty z H&M i w nim chodzimy.. jak jest ok 0'C, to mamy grubą bluzę pod spodem. ale moja sąsiadka w takim samym kombinezonie synka we wrześniu nosiła, jak było 15'C, więc to chyba kwestia matki i dziecka tzw gustu :-p

Bona jak po fitnessie?
Minnie czekamy na fotorelację z urządzania domu :tak:
Robaczku ja Ci czasem synów zazdroszczę :-p

Madzia to sie widzę ostro wzięłaś za sporty i dietę. Brawo!

Robaczku nawet nie wiesz jak bardzo sie cieszę, ze sie dogadaliscie!

Właśnie kładę dzieci spać. Feliks z glaskaniem. Oj będę żałowała tego... Ale tak lubię go miziac i patrzeć jak zasypia szczęśliwy ☺️

Ostatnia edycja:
Witam kochane
Wekend minął szybko i w gościnach.Ja tak na szybciutko, już jestem śpiąca, mały robi w nocy 3 pobudki na mleko a przed 6.00 już muszę wstac do pracy no i potem efekt jest taki, że ziewam pół dnia. Dobrze, że środę mam wolną to może synek pozwoli mi pospać chociaż do 8.00.

mikoto ja też jeszcze do Jysk nie dojechałam a mam po drodze z pracy, świetnie Zośka wygląda na swoim tronie

_Marys_ też pięknisia na tronie

No i książe też na swoim pięknym tronie Aśka1987

Bona87 gratulacje dla Michasia czwartego ząbka

Skalbka
fajnie już wygląda mieszkanko a będzie jeszcze lepiej

Smile4u
fajnie Franek spał u nas o 3.00 to już jest druga pobudka na mleczko, gratki dla Franusia no i już od małego zadowolony jest z zakupów, bo mama coś dobrego dla niego wybrała

gosiak_85
ale się uśmiałam z Twojego męża tekstu, hehe

_anula szybkiego powrotu do zdrówka dla Karolka

anilek77 ale zazdroszczę wypadu do Tropical Island i czekam na relacje, kilka razy już patrzyłam na ofertę i chyba mi by się tam podobało, kolejny zaząbkowany - gratuluję

teri114
ale Darusia ślicznie przyklejona do szyby

RobaczekII
o Hubiś już sam zaczyna siadać, super

Ale mój synek mnie dziś zaskoczył, bo obrócił się z brzucha na plecy, chyba przez przypadek bo lezał na brzuchu podkórczył nogi pod brzuch i się przechylił no i tym sposobem znalazł się na plecach, sam był zdziwiony.

Też myślę dzis cały dzień o naszej Kasiu...

Spokojnej nocki

Sara - ja tez miziam i kiziam Tymka po glowce a jak jeszcze druga rasie dam to juz wogole sie czochra po niej jak kot po drapaku :laugh2:i upycha gdzie sie da, pod brzuszek , buzk pod nozki

Wenusjanka - hahaha ale sie obsmialam z Waszego randkowania, ale super, ze tak macie :-D

Tymek spi a my za chwilke kupujemy wreszcie bilety :-)

reklama
Do góry