reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Tak Mikoto nadal chcę kupić Recaro Monza IS, ma 4 * i świetne opinie, kolega Pięknego ma do sprzedania Recaro Young Sport, ale chce dużo jak ja używkę no i on ma tylko 3*, ale zobaczymy czy uda nam się na Monzę nazbierać, używek nie ma a nówka jakieś 800pln...

Franuś już śpi a ja piję grzane winko :-)

reklama
Jednak każde dziecko inaczej je:szok:Niby rówiesnicy a tu jeden wypija już 210ml,inny góra 150ml:eek:Ach te nasze smyki kochane,ważne,że waga idzie w górę. O mojej mówią,ze jest drobna...mam nadzieje,ze jest w sam raz a nie ,ze chuda jakaś niedożywiona:zawstydzona/y:Póki co wazy 7600,urodziła się z wagą 3010.
Dziewczyny a kiedy zabieracie się za wprowadzanie żółtka i jogurtu naturalnego?
Wasze juniorki też fikają przy usypianiu?Gdzie te czasy co odkładałam młodą do łóżeczka i jak kłoda na pleckach w sekunde usypiała...Teraz się rzuca,turla,ciagnie za raszki,rzuca smoczkiem,gada po swojemu,wrzeszczy...Od kilku dni siedze przy niej nawet do 40min:((( A najgorzej jak przeturla się na brzuch...chwila moment i juz jest ulane,bo dopiero co jadła...
Co do kaszek smakowych-to ja kupuję jaglaną,bezsmakową,bez cukru-wolę dodać owocki ze słoiczka niż kupowac smakowe,bo ciężko jest dostac taką nie nafaszerowaną glukozą.

Dziewczyny dziękuję Wam za opisanie menu Waszych pociech:))

Smile - ale mi przypomnialas o grzancu, ktory stoi i czeka !!!!!

Mikotku
-krzeselko sliczne :)

Teri - -Daria super wyszla , pycha osmiorniczka wyglada

emka - napisze jak u nas wyglada to ostatnio, bopnapisalam wtedy na szybcika : ok 9 - mleko nie cale 180 ml , ok 12 obiadek , po 15 znowu mleczko 180 ml (niecale) lub kaszka lyzeczka, ok 17 deserek, ..po 19 zasypia na noc i miedzu 22 a 2trzecia budzi sie na mleko, a potem ok 4 znowu. Tak jest od tygodnia,

Co do tesciowej to olewam, powiedzialm, ze kazde dziecko rozwija sie swoim tempem ale chyba udawala ze nie slyszy . Tylko denerwuja mnie takie komentarze :crazy:

Witam sobotnio
Mężulo był dziś w pracy, więc ja byłam z synkiem. Ale teraz ma już długi weekend, na razie na pewno do wtorku a może nawet już będą mieli postój i wtedy zamiast babci będzie się synkiem zajmował tatuś.
Synek rano zrobił sobie drzemkę 10 minut, gdzie ja w tym czasie wstawiłam pranie i zdążyłam poukładać rzeczy po kolędzie. Ale po południu poszliśmy na dwór i na spacerze pospał ponad godzinkę, pięknie słońce dziś świeciło, gdyby nie było wiatru to w ogóle byłoby fantastycznie.
Mnie już gardło nie boli, ale za to zaczynam kaszleć, robie sobie inhalacje ale nie wiele to pomaga, z kaszlem to chyba gorzej niż z katarem tak długo trwa.

gosiak_85
takiej teściowej jak Twoja to chyba też bym dziecka nie dała do opieki, jak słysze, takie pomysły, aby dawać ogórki kiszone to mnie krew zalewa. Moja teściowa jest młodsza od mojej mamy i uważam, że nawet lepiej zajęłaby się wnuczkiem, ale jeszcze pracuje i nie ma na to czasu. Moja mama jest na emeryturze i nocuje u nas jak ja idę do pracy. Ja jestem księgową. Rozumiem Cię, ja też wstaje w nocy przez cały tydzień i w weekendy, czasami m się zlituje i w weekend raz wstanie i mleko zrobi.

misianka zdrówka dla chłopaków

teri114 koleżanka miała dużo szczęścia, czad jest straszny, co roku ginie przez niego zawsze ileś ludzi

mikoto
miało już mnie nie być na czarnej liście, napisałam usprawiedliwienie ;-). Niespokojne spanie Zośki to sprawa zęboli? Ja mam problem ostatnio z uspaniem małego, niby jest śpiący ale jak chce go ululać to aby stawia opór albo zaczyna płakać, być może babcia inaczej go usypia i się chłopiec przestawił. Ostatnio Filip był na rączkach u mojego brata i jak babcia wyciągnęła ręce i powiedziała, ze idą do domu to bardzo szybko i chętnie też wyciągnął rączki i chciał do babci – to już synek sprzedany. Fajne krzesełko, u nas też czeka zakup fotelika ale to chyba na wiosnę, zimę chciałabym przetrwać jeszcze w kubełku.

Bona87 gratki dla Michasia, już dwójka na górze, u nas na razie dwa są na dole, ale chyba coś jeszcze się niedługo wykluje, bo wkłada do buzi wszystko co ma pod ręką i slini się przeokropnie.

emka01 u mojego to różnie z piciem wygląda, bywają dni kiedy pije tylko mleko a obiadku i deserku nie tknie, ale odwrotne dni też bywały. Albo zdarza się, że zamiast całej butli wypije tylko pół i potem za godzinkę domaga się drugiej połowy, albo i nie. No i ostatnio nie chce z niczym mleka wypić, ani z kaszka, ani kleikiem. Mój w nocy wypija przeważnie dwa razy mleczko, myślałam o ograniczeniu, ale boję się krzyku jak podam wodę zamiast mleka, chyba cała wieś by go wtedy usłyszała. Jeśli chodzi o ilość to mój wypija 120ml (nie idzie więcej w niego wcisnąć) co 2,5 godz.

Smile4u my używamy smoczków TT 3, ale chyba dopiero drugi tydzień. Od kilku dni jesteśmy też na smoczku 2, tu akurat używamy NUK.

Kingusia91 z tym laserem to chyba podobnie jak z robieniem tatuażu, jak jest świeży to jest taki napuchnięty i nieciekawie to wygląda a dopiero po jakimś czasie jest efekt

teri114 świetnie Daria wygląda z tą ośmiorniczką

Ja już wykąpana siedzę w piżamce, zaraz uciekam do łóżka, bo mój maluch już przed chwilą rozpłakał się przez sen, być może to zęby.

Justa masz buziaka przy nicku :-D także świecisz przykładem :-);-)Na kaszel dobry jest syrop, w zależności czy to kaszel suchy czy mokry :sorry: Te nocne płaczki to sprawka zębów, mam nadzieję, że wkrótce się przebiją :-(Mąż jedzie w poniedziałek rano, także zostanę sama na nocnej warcie :no: Człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego, a teraz znów muszę się zorganizować na nowo ze wszystkim :sorry:

Gosiak
dziękuję :-D obrałaś bardzo dobre stanowisko względem rad i opinii teściowej.

Emka teraz- odkąd Zosia opanowała obroty - przy zasypianiu mamy pokaz wszelkich umiejętności :-D Jutro postaram się zgrać zdjęcia z telefonu i pokazać najciekawsze pozycje zasypiania Sofii :sorry:Niestety te wygibasy i cała reszta fikołków koziołków wydłuża proces zasypiania :eek:

emka nie chyba nie dużo nie zmieniałam pory posiłków są te same tylko mleczko o 16 zostało wyparte na rzecz deserku :sorry:hmmm mówisz że Twoja jest drobna waży 7600 to co ja mam powiedzieć jak moja waży 7200:sorry:ale urodziła sie z wagą 2700 dla mnie nie wydaje sie ze jest chuda tez mowia ze jest drobniutka ale nigdy ze chuda jest taka drobniusia dziewczynkowa bardzo :sorry::laugh2:ale Dawid tez taki był i zwykle brali go za dziewczynkę :sorry:widać taka uroda moich dzieci :sorry:
kazde dziecko zjada tyle ile potrzebuje jakby było głodne to by na pewno dało o tym znać :confused2:jak ona potrafi czasem zjeść cały wielki słoik obiadu na raz taki 220ml :sorry:
gosia prosze mi to nie przejmowac sie i nie słuchac takiej teściowej !! jak ma cięty język zaraz bym jej coś przygadała :wściekła/y:

heh z ta osmiorniczką to sie z mężem smiejemy że jakby czasem smoczek zginał to najwyżej bedzie usypiała z osmiornica :-D

ufff Dawidek w domu radości i przytulaskom nie było końca :-D

zasypianie echhh juz prawie spi a jeszcze sobie umyśli i wstaje musi swoje sie ''wygniezdzić'' zanim usnie :sorry:ale najgorzej z ubieraniem !! ubrac ja to maskara ona nawet zawineta w ręcznik potrafi sie przekręcic na czworaka i zwiac :eek::sorry:a założnie pieluchy to juz maskara czasem skutkuje danie jej w łapki pilota to jest ta chwila na zapięcie pieluchy :eek::confused2:

spokojnych nocek ja oglądam na tvn ciekawy przypadek Benjamina .. juz to dawno temu ogladałam sle znów sie wciągnełam :sorry:

Ostatnia edycja:
Witam się nocnie :)

Ja tylko na chwileczkę, nocka może być, najważniejsze, że nie ma już u nas pobudek co 1-2 godz z krzykiem. Dzień szybko zleciał, musiałam napisać pismo odwoławcze od wypłaty odszkodowania z TP bo jechaliśmy do sklepu na zakupy gdzie przy okazji jest punkt, w którym mogłam złożyć. Jak wróciliśmy ze sklepu (nie wiem na co wydaliśmy 300 zł :no:) to szybko rozpakowaliśmy zakupy i wpadła do nas moja przyjaciółka i siedziała z nami do 22:40 :-p w poniedziałek znowu wpadnie ;-) Młoda po 20 minutowej histerii (nie wiem co jej się stało :eek: przy okazji walneła mnie łapką w oko :confused2:) dopiero teraz zasneła. Ja wpadłam Was podczytać i napisać cosik :laugh2: Od razu Was przepraszam, że nie odpiszę każdej.
Teri na szczęście nic się nie stało znajomym! Zdjęcie bomba :-D
Mikotku miałam wczoraj jeszcze dopisać ale zapomniałam, dziękuję za troskę o nogę ale nie sądzę, żeby wymagała ona lekarza ;-) chodzić mogę, czasem tylko za boli i tyle, pewnie naciągnęłam sobie mięsień ;-) a zupkę podejrzewam, że zrobię w najbliższym czasie, może po poniedziałku ;-)
Mikotku, Bona ile razy smarujecie tą maścią dziąsełka?
Kingusia mam nadzieję, że opuchlizna szybciutko zejdzie a naczyniak będzie się teraz tylko zmniejszał!
Gosiu nie słuchaj teściowej! Tymcio świetnie się rozwija!
Wszystkim dzieciaczkom życzę zdrówka, a katarki a kysz od Szkrabów!:-p

Dobrych nocek życzę!

Wpadam tylko na chwile żeby życzyć Wam udanej niedzieli :*
U nas nastroje średnie. Marzyła mi się niedziela w domu, w trójkę a mąż chce do rodziców jechać jak zwykle...

Moja Myszka ma dzisiaj 7 miesięcy :-) i w końcu udało jej się przez chwile samej siedzieć ;-)

reklama
Witam
Nocka w miarę, pobudka na mleczko o 1.30 i 5.30 no i wstaliśmy o 8.00:-)

mikotodziękuję, nie zauważyłam tego buziaka przy nicku

teri114u nas też założenie pieluchy graniczy z cudem, zazwyczaj daje chusteczki nawilżane to wtedy jest chwila spokoju

Kingusia91 wszystkiego najlepszego dla Lauruni

Ja właśnie wróciłam z kościoła i musiałam tu zajrzeć, taki nałóg, a zaraz zbieramy się tradycyjnie na obiad do teściów. Miłej niedzieli

Do góry