reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Teri szczęście że nic im się nie stało... życie jest takie kruche :-( o mały włos nie doszło do tragedii...

Bona dziękuję że pytasz :* na razie naczyniak zrobił się taki jakby siny i jest troche opuchnięty. Czarny na szczęście nie jest. Wygląda gorzej niż przed laserem ale to ma zejść po kilku dniach. Ciekawe co będzie się działo potem...
Laura ma się dobrze, myślę że nic jej nie dolega bo jest taka jak zwykle ;-) chyba bardziej ja przeżywam :-p
Gratuluje Michałkowi ząbka :-)
Smile my mamy smoczka Nuka, dalej tego 0-6. Wczoraj miałam kupić tego następnego ale jakoś się wstrzymałam... trzeba zmieniać na kolejny?

Ostatnia edycja:
reklama
Kingusia my też mamy wszystkie smoczki 0-6 myślę już nad zmianą... ja wiem czy trzeba? Młody wprawdzie nie narzeka, ale po coś zrobili te przedziały chyba :-D

Bona tak jak Ci pisałam, myślę, że ten nocny atak płaczu to moment przebicia ząbka, niech kolejne wychodzą z mniejszych "hukiem" :sorry: To teraz kolejny powinien wyjść na dniach :tak: Ty skoki, a ja pobuszowałam w necie, Zosia wstała, zjadła deserek i oglądamy Przepis na życie :sorry: Uwielbiam ścieżkę dźwiękową z tego serialu.

Smile czujnik kupowaliśmy kilka lat temu, płaciliśmy coś ok. 150 zł, ale myślę, że teraz są i tańsze i lepsze niż nas, technika idzie naprzód, człowiek nie nadąży. Dobrze, że nocka lepsza, cieszę się bardzo. co do smoczków - Zosia od samego początku je z butli i smoczków MamBaby, w zależności co je i pije, zmieniam na 2 (woda), 3 (mleko), szybki przepływ (mleko z kleikiem), a do spania NUK GENIUS teraz już powyżej 6.miesiąca, ale nie chciała od razu ssać, nawet do spania, dwie noce podmieniałam, teraz już nie ma problemu.

Emka Zosia też miała taki etap, kilka dni przed przebiciem się jedynek, martwiłam się wtedy bardzo, bo zjadała 1/3 tego co zawsze, bawiła się smokiem a nie jadła, tyle, że wtedy zjadała ładnie obiadki i deserki. Co do kataru - pani doktor mówiła, że katar też może być na zęby.

Kingusia
czekamy na relację z efektów, bo te będą na pewno - mocno w to wierzę! Wygląda gorzej, bo jest opuchnięty po laserze - nie wiem jak działa laser na naczyniaki, ale znajoma miała laser na twarz (na zmiany potrądzikowe), pierwsze 4-5 dni, fatalnie wyglądało, a potem :szok::szok: pięknie wszystko zeszło. Tak też będzie u Laurki!!!!

Wczoraj zamówiliśmy krzesełko Chicco Polly 2w1 kolor Marty - Chicco, Polly 2w1, Krzesełko do karmienia, kolor Marty - Chicco - Świat niemowlaka - Smyk.com :-) Z większych zakupów został jeszcze do kupienia fotelik samochodowy :sorry:

Zosia leży na kocu i kręci się jak bączek. Coraz częściej przewraca się z brzuszka na plecy ;-)

Smile żeby kase zbijać :-D a tak serio to te kolejne są o wiele większe.
Mikotku bardzo mnie ucieszyło to co napisałaś :-) na razie naczyniak jest opuchnięty bo ta skóra jest oparzona ale może i u nas będą takie rewelacyjne efekty :tak: na razie czekamy ;-)
Krzesełko super :-) mamy prawie takie samo :-p

dzięki dziewczyny za piekne słowa tak ktoś nad nimi czuwał .. teraz trzeba dziękowac Bogu że żyją i cieszyć sie z tego moja mama to by od razu poszła na pielgrzymkę do Częstochowy dziękować za zycie :sorry:

emka pieknie napisałaś dziękuję :sorry: Daria tez je coraz mniej mleczka wczesniej jadła 4 razy bo jadła jeszcze o 16 a teraz nie mowy żeby w dzień jadła woli deserki obiadki itp . więc je tylko na noc ale musi byc juz po kąpaniu i w piżamce na łóżku wczesniej nie zje za chiny :confused2:puzniej je o 1 w nocy i potem juz rano o 7 a dzis spała cała noc więc jedno mleczko odpadło wiec zjadłą tylko 2 razy z czego rano po całej nocy zjadła tylko 150 ml :shocked2::eek: co do ograniczeń nocnych u nas nie ma konieczności bo jest jedno lub wcale :sorry:
smoczki mamy już 6+ od dłuższego czasu mamy nuka ale Daria tez tylko do spania a czasem nawet i bez smoczka zasypia wtedy kąłde jej na podusi oło buzi to jak sie przebudzi i chce smoczka to sobie sama wezmię :-D a ostatnio od jakieś czasu upatrzyła sobie taka ma osmiornicę gumową malutką i wkłada sobie ją do buzi jak smoczka i tak raczkuje a te macki tak smiesznie wygladaja no przekomicznie to wyglada dam zdjęcie :-D:-D

kingusia informuj nas na bieżąco jak naczyniak

miłego znów długiego weekendu

a tu daria z osmiornicą :-D:-D

Załączniki

• SAM_8696.jpg
    SAM_8696.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 48
teri świetna fotka:) Mojej to tak się oczy świecą jak połyka mój telefon:-D Teri a zmieniałaś dużo w jej dziennym menu od czasu jak go opisywałaś na wątku na moją prośbę?
U mnie jest mniej więcej tak: 8:00-9:00 mleko góra do 135ml,teraz mniej, po około 2h deserek -połowa słoiczka owocków,czasami zje więcej,a ostatnio zaczęłam jej robić tak- 60ml wody,2 miarki mleka,półtora miarki kleiku tak ,zeby zgęstniało,lub kaszki -ale tu ciężej z gęstością a nie chce przeginac z jej ilością,do tego 1/3słoiczka owocu-bynajmniej wychodzi to wszystko razem jak taki jeden mały słoiczek. Później po 2 lub 3 h mleko,nastepnie po kolejnych 2h obiadek-cały mały słoiczek,kolejne mleko i wieczorem mleko z kleikiem lub kaszką. Mam nadzieję,ze to jej wystarcza,ze nie głoduje;-)
Czytałam gdzieś,ze na tym etapie to już tylko 5 butelek na dzień,każda z czymś,np.rano z kaszką,każda następna z kleikiem...

Dziewczyny ile miarek dodajecie kleiku lub kaszki do mleka? Jaką ilość Wam zjadają jak jest zrobiona na gęsto?No i może któraś mi podpowie jak nauczyć a raczej namówić smyka ,zeby pił soczki lub herbatki?
Z góry dziękuję za odpowiedzi. Wiem,ze to nie jest wątek od tych spraw ale ten prawidłowy jest niestety nieuczęszczany:-(

Teri - -straszne to co napisalas, cale szczescie, ze nic skie nie stalo !!!!

Miktoku
- alez masz cudnego meza ! u nas to ja czuwam, juz sie wkurzam bo choc jeden dzien chcialbym polezec. Caly tydzien wstaje raszem z mezem a jemu nie chce sie wstac jeden dzien np w sobote czy niedziele ....(trochre sobie na niego ponarzekam a co :-p) Niech zabalki wychodza !!!!

Emka - odkad przeszlismy na mleko 2 Tymek pije mniej. Wczesniej obalal 210 ml a teraz nawet 180 nie wypija. Tez sie kreci nie raz, placze, "gryzie " dziaslami smoczka. Nie sadze aby sie najadal obiadkiem czy deserkiem, ale na sile zmuszac nie bede. CO do karmienin nocnych to u nas dluzszego czasu jest jedno. je ok 22 a potem ok 4 rano. A to pewnie teraz powinno sie rezygnowac z nocnych karmien wogole ??? Co do przybierania to w poprzedni miesiac Tymek przybral 300 g, i wyczytalam (bo si zmartwilam, ze za malo), ze teraz 40-50 gram na tydzien idzie waga w gore.

ALe mnie tesciowa wlasnie zdenerwowowala :wściekła/y: siwerdziala, ze Tymek to len bo jeszcze nie raczkuje, bo jej najstarsza corka w wieku 9 m-cy juz chodzial. Halooooo on nie ma jeszcze 7 , a na dodatek przeciez do raczkowania ma jeszcze czas. Wkurzaja mnie takie porownania !!!!

Ja rozumiem, ze my miedzy soba patrzymy, ale to z podziwieem na postepy i kazde chwalimy a nie krytykujemy:wściekła/y:

Mikoto super krzesełko!!!! u nas też z większych wydatków tylko fotelik został... już odkładam bo to wydatek jakieś 800 pln!

Emka Franek tez mniej mleczka pije... właściwie tylko wieczorem, rano (czasem w nocy) i może 1 raz w ciągu dnia... my cyckowi więc nie wiem jak to się na ilości rozkłada. Prócz tego ok 9 je 150 ml kaszki mleczno-ryżowej albo mannej smakowej, ok słoiczek obiadku i ok 16 deserek.
Co do kaszek to ja kupuję te gotowe smakowe tam jest 5 łyżek na 150ml wody.

W ogóle to wyczytałam, że dzieci w tym wieku powinny zjadać ilość kalorii odpowiednią swojej wadze czyli np Franek 8kg x 100 gram to daje 800 kcal dziennie... jak tak liczę to na pewno tyle nie zjada:confused2: chyba, że moje mleko takie kaloryczne :confused2:

Teri Daria jest BOSKAAAA!!! a z tą ośmiorczniką super :-D

Gosiak olej ją! jak można tak dzieci porównywać, każde jest inne! Jasne, że ma jeszcze czas na raczkowanie, niektóre dzieci najpierw chodzą a później raczkują. Ehhh nie ma co się przejmować, na wszystko przyjdzie czas:tak:

My właśnie wróciliśmy z zakupów, 150 pln poszło w SuperPharm i kolejne 150 pln w Tesco... a nic takiego nie kupiliśmy. Straszne, jak tu żyć ;-)

Ok zmykam kąpać Młodego ...

reklama
Gosiak

[Miktoku - alez masz cudnego meza ! u nas to ja czuwam, juz sie wkurzam bo choc jeden dzien chcialbym polezec. Caly tydzien wstaje raszem z mezem a jemu nie chce sie wstac jeden dzien np w sobote czy niedziele ....(trochre sobie na niego ponarzekam a co
p.gif.pagespeed.ce.1iqzvM-Dj6.gif
) Niech zabalki wychodza !!!!
/QUOTE]
Przyjmijmy, że tak jest w większości sytuacji ;-) Kochana, nie bierz do serca słów teściowej :no: następnym razem, jak wyskoczy z takim newsem to powiedz jej, że Tymcio ma już LEKARZA :-D ona niech pozostanie przy diagnozowaniu i leczeniu (jak przeczytałam o tej cebuli, to mnie zmroziło :eek::szok:) swoich domowników ;-)

Smile dziękuję :tak: polowałam na kolor Flake, ale jak zobaczyłam ten, to zapadła szybka decyzja :-D właśnie czytam dyskusję na fb odnośnie fotelików, kiedyś pisałaś, że chcesz Recaro. zostajesz przy nim?

Emka
u nas to wygląda mniej tak: rano 180ml wody +6 miarek mleka+3 miarki od mleka kleiku ryżowego - rzadko zdarza się, ze Zosia wypije całość :no:, ok.13 obiadek, 15-16 deserek, 19.30 240 ml wody (mleko+ 5 miarek kleiku ryżowego) raz wypije całość, jak deserek jest ok.15, a innym razem 180. Od czasu do czasu flipsik kukurydziany i woda. Ja jeszcze nie podałam Zosia ani kaszki smakowej, ani herbatek, ani soku - pije wodę. Od 4 dni, co 2 dni dodaję jej do obiadku pół łyżeczki zwykłej błyskawicznej kaszy manny, jutro będzie 3 raz, podam już całą łyżeczkę.

Do góry