reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Kochane kobietki, wekend się zaczął wiec mam chwilę aby poczytać i odpisać conieco.
Jak już wiecie wczoraj i dziś byłam w pracy, pierwszy dzień beznadziejny a dziś juz lepiej, w sumie zastanawiałam się jak mały z babcią, ale byłam twarda i nie wydzwaniałam, stwierdziłam, że jak będzie się coś działo to babcia zadzwoni. Jeśli chodzi o pracę to nie zamierzam się denerwować zaległościami, tylko robić co mi karzą w godzinach pracy i tyle, lubię to co robię i cieszę się, że mam tą pracę. Teraz trzy dni wolnego, strasznie się cieszę i mam nadzieje trochę pospać.

Korba32 a daleko mieszka teściowa, że tak rzadko się widujecie? Wiem kochana, ze lepiej jak się babcia zajmie wnuczkiem niż opiekunka, ale mimo, że moja mama się nim zajmowała 2 dni to ja już zauważyłam kilka rzeczy na które muszę zwrócić jej uwagę, a z drugiej strony kobieta ma ponad 60 lat i nie ma jej się co dziwić, kiedyś inaczej to wszystko wyglądało. Co za katarzysko męczy biedulkę Zosiulkę – a kysz

Kingusia91 fajne zdjęci a Laurusi, jaka ona jest śliczna, dobrze, że już po laserze, teraz będziemy czekać z niecierpliwością i zaciśniętymi kciukami na efekty

Wenusjanka dobra wiadomość, że mamie wznawiają leczenie, zdrówka życzę a Izunia piękna dziewczynka, wszystkiego najlepszego dla 17-latka, ale fajnie, że mała czworak uje u nas jeszcze się to nie zapowiada z tym naszym maluszkiem, on nawet się nie przekręca z brzucha na plecki

DzikaBez
super sen miałaś, że mama wygrała w lotto, teraz musi grać jak będzie taka pula

mikoto swietne te Twoje postanowienia noworoczne, aby się wszystkie sprawdziły, my jeszcze nie obniżyliśmy łóżeczka, bo m nie ma czasu a mówiłam mu już chyba z 5 razy, musze w weekend go przycisnąć, żeby to zrobił bo czasami zostawiam małego w łóżeczku i lece zrobić ogień, uśmiałam się z historii o „pani domu” w roli męża

gosiak_85 jak tam Tymka drzemki w dzień, u nas to już standard 3 drzemki po 30 minut, też kochana już niedługo do pracy, fajnie,że będziecie się zmieniać z mężem, właśnie tego zazdrościłam mojemu bratu, bo on tez na zmiane z żoną zajmowali się córką ale u nas jest to nie możliwe bo mojego m nie ma ponad 12 godz w domu

Smile4u faktycznie nowy rok zaczął się u Ciebie z przygodami, oby limit tych przygód szybko się wyczerpał i było już tylko dobrze, u nas tak Franek podnosimy dupkę do góry i tyle, też mamy różne podejścia co do opieki nad małym i czasami mnie to denerwuje bo np. mały miał spać ale leżał w tym łóżeczku i marudził to mąż zamiast pójść podać smoka, potrzymać za rękę – bo wcześniej tak robił i się sprawdzało – to załączył karuzele i mały zaczął się śmiać.

madzia128
bardzo się cieszę, że Sylwester udany

Paulunia8713 jak Antoś po kontroli?

Palindromea oby Aro szybciutki wrócił do formy, myślałam po cichu, że może zdążę po pracy na tą kolędę ale niestety przyszedł już o 14.00 i była babcia z wnuczkiem, Filip był grzeczny i nawet uśmiechał się do wikarego, a tym sposobem babcia zapomniała dać księdzu koperte z pieniążkami.

Betty2309 współczuję, ja tez nie mogłabym spać jak ktoś chrapie, pewnie ze zmęczenia takie chrapanie. Ja też się nie wysypiam, chodzę spać po 22 potem dwie pobudki, ok. 1.00 i 4.00 i o 5,30 wstaje do pracy, tak się cieszę, że jutro już sobota i trzy dni wolnego.

DzikaBez Zdrówka dla dziewczyn, mój tez jak miał ostatnio katar to gorzej pił mleczko bo chyba mu wtedy zalatywało i się krztusił, ale na szczęście minęło

Wszystkim obecnym w Robaczkowie dziękuję za udany Sylwester i miło, że mogłam Was poznać. Oby więcej było takich spotkań czerwcówek w tym roku.

Ostatnia edycja:
reklama
Mikotku - jak zwykle zabiegana. Oby Zosia lepiej dzis spala i zabki szybko wyszly. Ja kazdego dnia z nadzieeja zagladam do paszczaka ale nic nie ma:tak: ooo tak Tymek ruszyl ku mojej ogromnej radosci :tak:choc teraz bardziej uwaza trzeba no i wyjsc chocby do lazienki ciezko (chyba, ze go na plecy poloze to sie nie ruszy :-p)

Justa - co do opieku babc (naszych mam) swojej oddalabym Tymka bez mrugniecia okiem, tesciowej nie zostawilabym na godzine...juz slyszlam jak swojej wnusi dawala do ssania ogorki kiszone, cebule. jak to mi radzila aby do srodka smoczka nasypac cukier bo bedzie twardy i ulge przyniesie. I mase innych "zlotych rad" wiec podziekuje :) Ciesze sie, ze lubisz swoja prace i jestes zadowolona mam nadzieje, ze i ja kiedys tak powiem. A czym sie zajmujesz ?
Tez marudzilam mojemu pare dni o lozeczko az wreszcie sama to zrobilam ;-) Z drzemkami nadl krucho, choc wczoraj byla 2,5 godzinna i nie wiedzialam co mam z soba zrobic :-D

Witam się wieczorkiem
Przepraszam że tu nie piszę ale czasu mi brak od kont jestem sama tzn jak mąż ma prace na delegacjach...
Do tego chłopaki chorowały i dalej Adrianek ma zapalenie już mam dość wykańczam się od tych wizyt pielęgniarek w dzień w dzień to coraz później jest i się mały męczy bo on o 20 śpi już a tu nie da rady bo jak bym miała go na siłę obudzić to by było nie wesoło :(
Jutro postaram się więcej napisać jak czas znajdę
Dobranoc

hejj
tyle miałam pisac ale przed chwila dzwoniła koleżanka mówiłam Wam kiedys o niej że ma 3 synków jeden z wieku Dawida chodzą razem do szkoły a teraz mamy razem córeczki w jednym wieku ona urodziła pod koniec kwietnia bardzo sie lubimy nooo i o mały włos to cała ich rodzina zaczadziłaby się :no::-( wynajmuja stary domek jest tam stary piec gazowy i poszli spać a obudziła ich w nocy ich najstarszy syn który poszedł spac do drugiego pokoju tam nie było tego gazu on sie podtruł wcześniej i jak poszedł tam spac to go puszczało a jak puszcza po takim gazie to boli bardzo głowa i tak go ta głowa strasznie bolała że przyszedł obudzić mamę ona wstał i nóg nie miała pleciała na ziemie i zaraz zemdlała zdązyła tylko powiedzieć żeby szybko dzwonic na pogotowie ten chłopczyk kolega Dawida to tak spał że nie można było go dobudzić wszyscy byli w szpitalu a tej malutkiej nic sie nie stało!!! strażacy mówią że to cud że żyją !!! bo do rana to już tylko ciała by zbierali jak sobie o tym pomyśle to rycze jak bóbr :no: kurcze coś moich znajomych ostatnio spotyka dużo nieszczęść :-(

a tak to Dawid jest u babci bo tyle wolnego to pojechała Daria teskni za nim strasznie co chwilę stoi pod drzwiami jego pokoju zeby ja tam wpuśćic a jak wejdzię to tak sie rozgląda i chodzi po dywanie i taka smutna woła di di di normalnie serce sie kraje dobrze ze dzis już wraca wczoraj jak go ułysząła przez tel to z radości cała sie naprężyła bo ona tak robi jak sie cieszy :sorry:nie wiem co to bedzie w wakacje jak Dawid wyjedzie gdzieś na miesiąc :-:)shocked2:

nie dam rady przeczytac Waszych postów musze ochłonąc po tej wiadomości no i mała juz śpiewa w łóżeczku
miłego dnia

Teri- masakra, aż mnie ciarki przeszły jak przeczytałam, ktos nad nimi czuwał

Ja od rana sprzątam, szoruje a konca nie widać, wpadnę po południu jak się uda.

Udanego weekendu wszystkim zyczę!!!!

Teri to straszne !!!! Jejku ile osób już tak zginęło tej zimy, masakra. Sama też mam wodę na gaz, znaczy piecyk gazowy i co chwilę obiecuję sobie zakupić czujnik czadu, muszę w końcu to zrobić!
Fajnie, że Daria tak kocha braciszka :))) wspaniała miłość !

Dzika ja nawet sprzątania nie zaczynam bo dzisiaj bym nie skończyła :p zostawiam to sobie na wtorek!

Justa podziwiam Cię... najgorsze jest to, że każdą to czeka :p

kurde popisałabym jeszcze, ale Młody marudzi a tatuś zajęty TV i sobie nie radzi... jej jak on mnie wkurza!!!

Witam się sobotnio!

Misianka zdrówka dla Chłopców!

Teri
aż mnie ciarki przeszły!

DzikaBez
jak dziewczynki? Katar nadal męczy?

Korba jak Zosieńka?

Smile my też kilka lat temu zakupiliśmy czujnik czadu. Powiesiliśmy go w sypialni, bo komin łączy ją z salonem, akurat w porę, bo dwa lata temu komin zaczął robić się nieszczelny :no::no: Dobrze, że to była końcówka zimy, kończył się okres grzewczy, murarze rozebrali cały komin, od pieca wzwyż, jak stałam w sypialni to patrzyłam w dziurę i w dole kotłownię widziałam, a w górze niebo :szok: wpuściliśmy wkład ceramiczny i mam nadzieję, że teraz już będzie w porządku. Jak Franio dzisiaj spał?

Nocka kiepska, Zosia już drugi tydzień śpi niespokojnie, budzi się z płaczem :-( dzisiaj obudziła się na dłużej przed północą , a potem od 4.30-6.30 bawiła się i przysypiała w łóżeczku, mąż czuwał a ja spałam, korzystam, póki jest w domu. Potem pospaliśmy do 9.30 :zawstydzona/y: Mąż został z Zosią a ja ruszyłam na łowy do Biedronki.

Jesteśmy już po obiedzie, dzisiaj kurczak z piekarnika, brokuły i sałatka. Ślubny uspał Zojkę i pojechał na basen, a ja kawkuję :-D

Czarna lista
kaffeetrinker_2.gif
obowiązuje po świątecznym lenistwie

Morena
Natis
Bony
Bisous04.gif

Sara
Smile
Bisous04.gif

Nika
Martam&m
Wenusjanka
Bisous04.gif

Animlardis
anilek
anula
Dmuchawiec
Robaczek
asiulka
Paulunia
Bisous04.gif

DzikaBez
Bisous04.gif

Isis
MamaTrójki
Julixx
Kari
Paulus
Bisous04.gif

Kingusia
Bisous04.gif

MamaWikusi
Katka
Korba
Bisous04.gif

Mama2013
Ona to ma
Marcysiowa
Marcelinoowa
Emka
Bisous04.gif

Anisiaj
Palindromea
Bisous04.gif

Jeny
Gosiak
Bisous04.gif

Skalbka
Marys
Bisous04.gif

anusiakanusia
Bisous04.gif

fioletowa
Justa
Bisous04.gif

Mamakubulki
Wisieńka
Minnie
Bisous04.gif

Betty
Bisous04.gif

Teri
Bisous04.gif
Misianka
Bisous04.gif

Minnie

Bona czekamy na Ciebie :cool2:

Teri- jak słyszę takie historie, to aż ciarki mnie przechodzą... My mamy wkład kominowy, ale tak jak Mikoto, chyba kupimy czujnik :tak:

Mikotku- łączę się z Tobą w bólu nieprzespanych nocy :sorry:

Kingusia- jak tam naczyniak Laurki? Widzisz jakieś zmiany? Faktycznie zrobił się czarny? A jak Córcia? Mam nadzieję, że już zapomniała o wczorajszym dniu :tak:

My po spacerku, Michaś drzemie. Jak smarowałam mu dziąsełka Dentinoxem, to wyczułam, że przebiła się prawa górna DWÓJKA!!! A to ci niespodzianka, bo to dziąsła nad jedynkami są napuchnięte :eek: Dziś w nocy Michaś obudził się ze strasznym płaczem, mam nadzieję, że dziś już będzie nieco spokojniejszy...

Teraz oglądam skoki, zaraz odgrzeję sobie obiad. Wieczorem czeka mnie mega prasowanie, ale nawet to lubię, więc nie narzekam ;-)

Cześć dziewczyny.Teri Twoi znajomi muszą mieć kogoś tam na górze kto nad nimi czuwa...gdyby nie ich synek...nawet nie chcę myśleć...My teraz przed świętami też kupiliśmy mamie czujnik czadu,bylismy tam aż do nowego roku,wiec sobie nie wyobrazam ciagłego stresu...Ucałuj tą naszą kochaną przodowniczke Darie:))) Juz w oczkach ma ten swój błysk,od razu widac,ze bystrzacha z niej wyrośnie:)))
Dziewczyny czy też zauważyliście,ze Wasze pociechy piją mniej mleka?Czy tylko moja ostatnio fiksuje i pije po połowie butli?...A marudzi przy tym,udaje,ze płacze a zaraz sama butle wkłada do buzi...Zganiam to na bolące dziąsła bo aż się boje pomysleć,ze jest na etapie odrzucania mleka cholera albo,ze nagle po miesiacu jej to nowe nie smakuje...Jeszcze półtora tyg temu piła jak najęta,do dna nawet po 170ml,w nocy też.Chyba,ze jest to spowodowane nasycaniem się deserkiem i obiadkiem??Kurcze ale przeciez już od dawna tak je i mleka nie odmawiała. Chciałam Was jeszcze zapytać czy kierujecie się tymi wszystkimi schematami zywienia i ograniczacie nocne karmienia?Idzie tak?U mnie mała nie daje się w nocy nabrac na wode,a soków i herbatek nie pije,nie lubi od samego poczatku.Nadal mam 2 lub 3 karmienia nocne. Zaczęłam już się martwić czy dobrze przybiera,teraz ma 7600,dzisiaj to sprawdzałam,ale już dawno jej nie wazyłam,więc nie wiem ile przytyła.

Zdróweczka dla maluszków-jestem w szoku jak często dzieci mogą mieć katar w jednym sezonie,tzn.nawet się jeszcze konkretnie zima nie rozkręciła a niektóre nasze smyki mają już po 3 katarki za sobą:((( Ja juz mam obsesje i jak słyszę,ze mała kichnie o "3 razy więcej" niż normalnie to zwiększam dawkę wit.c i nawet zrobie jedną inhalację z soli fizj.,zeby w razie czego zaatakowac wirusa na samym początku.Już jej jeden koszmarny 2,5tyg katar przechodziłam,który skończył się antybiotykiem i za kolejne dziękuję bardzo...

reklama
Mikoto nocka o dziwo dzisiaj ok, wszystko jak było kiedyś czyli spanko od 20:30 do 04:30 później cyc i spanko do 06:00, a później już figle :-) chciałam dać na wieczór butle, walczyłam z Młodym z 15 min, ale nic z tego, nie chciał ciągnąć, a jak już coś poleciało to się krzywił strasznie, jutro od rodziców przywiozę butlę Aventu bo smoczek bardziej cyckowy niż w NUKu który teraz mamy.
Fajnie, że pospaliście ! Trzeba było nadrobić nocne harce Zosi ;-)Zosia może niespokojna przez ząbki? Franko od 3 tyg ma często niespokojne nocki... a zęboli nie widać:/

Co do czujnika czadu to jak tylko kasa teraz na konto wpadnie to zamawiam. Widziałam, że ok 50 pln takie czujniki kosztują także nie ma tragedii.

Bona gratuluję dwójeczki ! Może Michasiowi coś się przyśniło? Mam nadzieję, że dzisiaj nocka będzie spokojniejsza!

Franek teraz drzemie a ja zmykam obiad robić... znaczy właściwie podgrzać bo jest gotowy bigosik i ziemniaczki się gotują. Piękny poszedł biegać i pewnie wróci mega głody.

W tym tyg czeka mnie zakup smoczków 6+, jakich używacie? Młody przechodził już AVENT, NUK i Lovi i wszystkie są dla niego OK, każdy go uspokaja i pomaga zasnąć, później wypluwa i już nie potrzebuje. Zastanawiam się czy są jakieś lepsze - gorsze? Bo wszędzie reklamy MAMa tego cienkiego smoczka są, ale on 22 pln kosztuje, a Avent czy NUK ok 10pln, nie wiem czy warto wydawać tyle kasy? co myślicie?

Do góry