reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Hello!

Marta- cieszę się, ze jesteście już w domku i że jest poprawa!!!!! Zazdroszczę, my cały czas się borykamy z problemami skórnymi, raz jest lepiej (tak, jak teraz), a raz niestety gorzej... Na szczęście trafiliśmy do dobrej lekarki i mam nadzieję, że nas z tego wyprowadzi... A tak spytam, karmisz Wojtusia piersią czy mm? Bo my pomału przechodzimy na Neocate, ale na razie mieszamy z moim, bo to strasznie smakuje...

Mikotku- to widzę, że weekend przyjemny, ale też owocny, skoro goście zaproszeni na chrzciny :tak: A pogoda była iście spacerowa, my też sporo czasu spędziliśmy na dworku. A nasze spotkanie trzeba jak najszybciej powtórzyć! Zacznę Cię dręczyć po chrzcinach Zosi, bo wcześniej nie chcę przeszkadzać.

Gosiu- czapka super!!!!! Ja nie mam takiego zacięcia do robótek i troszkę szkoda mi czasu... Ale czapa naprawdę piękna!!!

Palin- a to Mikołaj-akrobata! Zdolniacha z niego :tak:

Madziu- mam nadzieję, że wkrótce uda Ci się wyjść z domu bez obaw o Tymcia :happy:

Dziś pierwszy dzień męża na bezrobociu... Nawet lubię, jak jest cały czas w domu, ale wolałabym, żeby był na urlopie, a nie bez pracy :baffled:

Jutro szczepienie Juniora, a w czwartek kolejna wizyta u alergologa. Na szczęście marchewka posmakowała Michasiowi!!!

Korzystam z pięknej pogody i obecności męża i umyłam wszystkie okna!!!! Od razu mi jakoś lepiej :-)

uciekam, bo przed chwilą poszła taka kupa, że hej!!! :-D

reklama
Cześć Kobietki!

Od czwartku nie udało mi się niestety przysiąść na BB i napisać, ale udało mi się nadrobić!!! :-)

U nas, jak już pisałam na FB - wyszła alergia na Nutramigen - w szoku byłam, że nawet to może Lenę uczulać. Niestety wysypkę ma paskudną, od piątku jesteśmy na Bebilonie Pepti - teoretycznie jest 'lżejszy', ale może skład podpasuje Lence - jeśli nie to już sama nie wiem. Lekarka będzie chciała wchodzić na pokarmy stałe.

Natka od piątki śmiga w okularach - nawet nie chce ich ściągać. Pozwoliliśmy jej samej wybrać oprawki i oczywiście musiała wybrać najdroższe. Ma szczęście, że była z tatą, bo mama by ich nie kupiła ;-).

W piątek mieliśmy imprezkę urodzinową Darka - super udana :-), zaliczyłam fryzjera i profesjonalny makijaż ;-) gdybym tylko sama potrafiła się tak malować... :happy:
W sobotę odchorowywałam piątek, niedziela wyjazd do Wisły i tak czas nam zleciał...

Niestety znów jestem na etapie poszukiwań opiekunki. Nasza Pani Opiekunka może przychodzić tylko co drugi tydzień, nie dam rady pracować w tym systemie :eek:. W tym tygodniu jeszcze będzie, ale od przyszłego już nie...

MADZIA - ależ się cieszę z poprawy u Was!!! Widać jelitka Tymka są takie jak i Lenki... cukier powoduje fermentację i gazy - widać nasze dzieci sobie z tym nie radzą... Cieszę się, że jest lepiej. Jak miałam takie napady na słodkości to kupowałam sobie jakieś małe przekąski dla diabetyków i minimalne ilości podjadałam.
Przykro mi z powodu koncertu....

MARTA - cieszę się, że w domku jesteście i że skóra taka piękna!!! Wspaniałe wieści!!!

GOSIAK - super czapka!!!

BONA - kciuki za pracę męża zaciskam!!! Będzie dobrze!!!

MIKOTKU, BONA, MORENKO - ależ Wam zazdroszczę Kobietki tego spotkania! Mam nadzieję, że niebawem będzie nam dane się spotkać :-)

FIOLECIKU - gratuluję ząbka :tak::-D

ROBACZKU - ależ z Was podróżnicy!! Super- kiedy do mnie zawitasz??? Drzwi zawsze mamy otwarte :tak:

Ochh... wlasnie wracamy :-):-)

Natisku chcialabym bardzo Cie odwiedzic :-) z nami wszystko mozliwe:-)

Spotkanie z Nika przesympatyczne. Jeszcze raz baaaaaardzo dziekuje!!!!!!

Wracajac zaliczylismy jeszcza Arkadie moje ulubione CH i Sewerynowi dostalo sie juz buty na zime a Hubrrtowi bodziaki.

Jeszcze300 km do domku...

Bona niestety od 2 mca jesteśmy na mm... Najpierw był bebilon pepti a później do teraz Nutramigen.

Tak się cieszyłam, że Wojtkowi w testach wszystko ujemne wyszło ale dlatego, że tak, krótko karmiłam piersią to Wojtek nie dostawał alergenów więc wsyzstko może się zmienic... z tym, że pani dr powiedziała, że jeśli byłby jednak uczulony na mleko to by akutat wyszło.. i teraz nie wiemy co robić ponieważ sama mówi, że boi się teraz zmieniać ( ostatnio jak z beblilonu pepti próbowaliśmy przejść na bebilon ha to nasiliła się wysypka) i teraz nie wiadomo czy to zbieg okoliczności czy mleko... ehh

Poza tym to chyba na Wojtka źle wpływa domowy klimat... trzy dni od wyjścia ze szpitala i nóżki znów robią się czerwone... :-( ale może uda się to szybko zahamować... dałam mu dziś dwie łyżeczki marchewki myślicie, że to mogło tak ekspresowo wpłynąć na pogorszenie nóżek :-:)-:)-:)-:)-:)-(???

Gosiak nie wiedziałam ,że ta piękna czapeczka to Twoje własnoręczne dzieło :-) piękna :)

Palin Mikołaj super wygimnastykowany :)

Robaczku ale z Was podróżnicy :)

Dziewczyny, któraś z Was pisała o bolących plecach - jak tam plecy? Mi strasznie dokuczają a nie mogę się zebrać do lekarza :baffled: z tym, że boję się że to skutek zbyt wielu kg :baffled::baffled::baffled::baffled:

Zmykam poczytać i spać :)

Spokojnych i przespanych nocek życzę :-)

Ja tylko króciutko - i my po chrzcie, wyszło fajnie, dziecko Anioł :) i tylko ja juz wykończona.. Jutro goście wyjada i odpoczywam!

Madziu, super ze jest lepiej.. I ja zaczynam rozważać odstawienie słodyczy bo i u nas nocki słabe ostatnio, chyba także z powodu brzuszka..

Marta, i z Waszej poprawy sie ciesze! Na pewno wkrótce maluch wyrośnie z problemów ze skórka!

Moj Sebastian nie chce sie jeszcze sam przekręcac.. Chyba jest jednym z ostatnich.. Leniuszek. Robaczku a Hubis na jakim etapie w przewrotach bo on i Sebo prawie rówieśnicy..?

Anusia ttak, Hubi dzien mlodszy. I tez leniuszek. Ale powoli próbuje. Wczoraj z moja pomoca sie obrócił. Pomoglam mu raczke wyjac. Ale do przekrecania bierze sie tylko bez pieluszki i przez to mam problem z ubieraniem go bo nie chce lezec na plecach:-):-)

Witam się z samego rana :)

Po wczorajszej wizycie okazało się, że Młoda może mieć albo na coś alergie albo atopowe zapalenie skóry. Dzisiaj będę dzwoniła do przychodni umówić do dermatologa. Pytanie do mam kramiących brzdące mm, ile razy dziennie Wasze maluszki dostają butelke? Okazało się, że Karina za często dostaje butelkę i dlatego może ulewać.

Mikotku fajnie, że weekend Wam się udał :) u nas pogoda nie byłaz byt zachęcająca do spacerków ;)
Bona kciuki za pracę męża && na pewno coś nie długo znajdzie ;)
Natis mam nadzieje, że będzie lepiej na Pepti, kciuki zaciśnięte :) super, że imprezka udana :) dobrze, że Natalce spodobały się okulary, dodały jej uroku ;)
Robaczku fajnie, że spotkanie udane, do nas tesciu sie zapowiedzial. Tesciowa na wsi a jemu sie samemu nudzi ;P
Martam ból pleców moż też być od noszenia szkraba ;) mnie np bola kolana przy wstawaniu i siadaniu. Kciuki,żeby wysypka była chwilowa
Anusiak super, że chrzciny sie udaly :) pochwal sie zdjeciami :D

Ostatnia edycja:
Dzień dobry :)

U nas nocka jak zwykle spokojna :) Chociaż chyba wolę jak Wojtek budzi się o 3 na butle i spi do 7 niż jak śpi ciągiem i o 5 wstaje zupełnie wyspany :-)

Maryś Wojtek zjada zazwyczaj 5 butli czasem zdarzy się 6. Z czego 200 ml (ze 180 ml wody) zjada raz góra dwa razy dziennie. W pozostałych karmieniach zjada 120 , 140.

Anusiakanusia super, że chrzciny się udały :) a co do przewracania to mój też leniuch na boczki się przewraca a dalej to tak jak mu wyjdzie bez większego zainteresowania...

Młody zasnął więc zabieram się za porządki :)

Ostatnia edycja:
Ah ten fb.. gdzie jesteście?? :-)

U nas nocka lepsza.. karmimy się co 3h (chyba) bo dziś pierwszy raz nie wiem, ile razy cyca wyciągałam :-p Bólów brzuszka nie ma :rofl2::rofl2::rofl2: Dziś trochę męczył się ze zrobieniem kupy, ale to było po prostu większe skupienie niż zwykle. Cieszę się niezmiernie :rofl2::rofl2::rofl2:
Teraz muszę wymyślić, jak wygrać z ulewaniem, bo przebieramy się niczym gwiazda z 5 x dziennie :eek:

reklama
CZesc Kochana,
U nas nocka tez dobra jak zjadl o 23 to potem po 4 , wiec teoretycznie powinnam byc wyspany a ledwo na oczy patrze..moze przez pogode.

Madziu - super, ze jest poprawa !!! ciesze sie bardzo
Natis - mam nadzieje , ze szybko znajdziesz kogos nowego do pomocy
marta - oby to nie bylo na marcheweczke

Do góry