reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

madzia a z teściową masz dobry kontakt?Lubicie się? Przepraszam,ze tak podpytuje,ale moja znajoma miała przeboje z teściową-jak tylko pilnowała dziecka to po pół h był tel,że mała ryczy aż się zanosi,znajoma biegiem do domu a tam cisza,dziecko albo spało,albo się bawiło...oczywiście zaraz tesciowa mówiła:jej dopiero co się wyciszyła i usnęła...Prawda wyszła na jaw kilka tyg później,owa znajoma zaufała swojej intuicji,niby wyszła,ale zaraz wróciła i stała pod drzwiami...przez kilkadziesiąt minut słuchała śmiechu swojego dziecka a w tym samym czasie dostała tel od teściowej,ze mała ma spazmy...Wniosek wysunęła jeden,że teściowa chce przed całą rodziną wypaść na idealna pomagającą babcię a tak na prawdę w dupie miała wnuczke,czekała tylko,zeby naściemniac i pójść do domu na wenezuelskie seriale:-D:-D:-D
Madzia z moją małą jeszcze nikt nie zostawał,tzn.tylko ja albo mój mąż z nią jesteśmy,sama jestem ciekawa czy by płakała gdybyśmy ją gdzieś zostawili na dłużej...

reklama
Witam sie po weekendowo praktycznie,
wybaczcie, ze nic nie pisalam ,ale jak zawsze czas szybko minal. Najwazniejsz rzecx to wreszcie dostala @@@ wiec juz jestem spokojna , ze wszystko ze mna oki :p
Wczoraj najpier Lidl potem Ikea, a na koniec znajmomi przyszli, a dzisiaj jakos czas szybko minal i teraz dopiero jest chwilka na pisanie

Anim
- ciasto smakiem sie obeszlo bo ni miala kiedy zrobic nawet....
Anula - ja tez sie biore za siebie bo jak usiade i widze ta faldke na brzuchu to sie zalamuje :( , ale zaczne od nieslodzenia herbaty i cwiczen....zbaczymy jak mi pojdzie :) oby to nie byl slomiany zapal

Emka, madzia...ile podajecie tego klepiku ryzowego do butli ??? ja dalam dwie lyzki stolowe , smoczek 3 i za cholere nie polecialo...nie wiem dawac takie ze 2 miareczki do mleka??? - oj jezyczki potrafia nawywijac na zewnatrz wszystko :)

Palin - super, ze weekend Wam sie udalo, my tez niby razem , ale jaki nerwowy ten weekend...nawet nie moglismy dojsc do porozumienia jaki kolor ramek na zdjecia kupic! i nie kupilismy. Mam wrazenie ze Emil czepia sie caly czas mnie i o wszystko....
SUPER ZE ZABEK SIE POKAZUJE !!!!

jeny - wlasnie rozawialysmy na fb w tej spraweie i Korba ma te smoczki, ale mowi ze sa wlasnie 6+ i sie boi dac zniego, ale ma TT Widze, ze wszystkie mamy ten problem

Madziu - oj biedna Ty...Tule mocno i tak jak ty czasem sie wsciekam, ale jak spojrze na Tymka to jak reka odjal

Kurcze moj ani mysli sie przerwacac...troche na bok mu sie udaje. Dzis na brzuszku zaczal tak dziwnie podkurczac nozki i dupke do gory ciagnac, wiec moze moze i nadchodzi obrot....

Achhh zapomnialaby sie pochwalic
TA DAM ....
IMG_0481.jpg

Załączniki

• IMG_0481.jpg
    IMG_0481.jpg
    19,1 KB · Wyświetleń: 26
gosiak ale mały słodziak:)))Ma ekstra czapeczkę:)) Ja używam tych samych miarek co do mleka,najpierw do butli dałam jej pół miarki,na drugi dzień jedną,na trzeci już dwie i tez ze smoczka 3 cięzko jej było (dr brown),więc zmieniłam na Lovi 3+ z szybszym przepływem (pasują do butelek dr brown) i jakoś poszło.Mam już kupiony smoczek typowo do kaszek i kelików,jak będę jej robić gęstsze to przerzucę się na niego. Dzisiaj dla odmiany podałam jej kaszkę jaglaną,bez cukru,też stopniowo będę ją wprowadzać.

hej
i ja sie odezwę
no jak na fb już wiadomo, Filip ma pierwszego zęba - od 4 dni
z Arturem byłam na konrtoli u gastrologa, wsio ok

tez wam tak czas ucieka, ja mam wrażenie, ze ledwo wstanę ,a tu już trzeba jechać po Artura do przedszkola, a ledwo on przyjedzie, to zaraz trzeba iść spać
nie wiem, jak dobę rozciągnąć

Filip sie zrobił straszny chichrak - najgłośniej się śmieje, gdy go przebieram po zasikaniu w nocy między 4.30 a 8 to następuje
i leniuch się nie przewraca, na bok z pleców owszem - do cyca jak leżę obok, ale na plecy z brzucha, albo z pleców na brzuch to zapomnij
pewnie za mało go kładę na brzuchu :-(

fioletowa - moj duzo lezy na brzuchu (spi) a tez sie nie przerwaca...zawsze mam nadzieje, ze jak sie obudzi to go zastam na pleckach, ale gdzie tam wysciubi glowke nad lozeczko i tyle :-p

Lece spac

Ale pustki. Mam nadzieję, że tylko z powodu weekendu.

Robaczku - brawo dla Hubcia. Teraz to się rozkręci z obrotami, ze ho ho ;-)

Madzia - współczuję. Ale może następnym razem się uda.

Emka - niezła teściowa. Na początku też tak miałam, że ledwie gdzieś wyszłam to telefon, że Miko płacze (i nie ważne z kim zostawał: moja mama, Aro), ale ja to w cyckach czułam (też tak miałyście?) i w telefonie słyszałam,z ę śmiech to raczej nie jest...

Gosiak - gratulacje @@. U mnie dalej cisza... :confused2: Gratulacje czapeczki - mam wrażenie, że to będzie symbol dzieci Czerwcowych ;-)

Co do smoczków - my używamy LOVI: do samego mm 0+ (i tak z nich porządnie leci), do kleik, czy takiej rzadszej kaszki 3m+ (slow) i też nieźle z nich leci.

A to ostatnio ulubione pozycje Mikołaja (dzisiejsza gimnastyka):
DSC02039.jpgDSC02042.jpg

Załączniki

• DSC02039.jpg
    DSC02039.jpg
    21,9 KB · Wyświetleń: 43
  • DSC02042.jpg
    DSC02042.jpg
    19,9 KB · Wyświetleń: 43
Cześć :)

W piątek wyszliśmy ze szpitala :) Wojtek wygląda prześlicznie...takiej skórki nie miał od urodzenia. Co prawda dzięki maścią i naświetlaniu ale teraz najważniejsze, żeby reagować jak cokolwiek tylko się pojawi. Miał też robione badania i jak na teraz nie jest uczulony zupełnie na nic. A diagnoza to dziecięce łojotokowe zapalenie skóry, z któego wyrośnie więc mam taką nadzieję :-) Poza tym mój mały na boczki się przewraca, z pleców na brzuszek i na odwrót też mu się zdarzy ale bardzo leniwie...a jest jednym z najstarszych dzieciaczków :( :-( natomiast e szpitalu moje dziecię nauczyło się zasypiać w łóżeczku całkiem samo :eek: nadgorliwie tuliłam, trzymałam na rekach, kołysałam a tu płacz i marudzenie wkońcu z bezsilności odłożyłam do łóżeczka a on się przeciągnął, obrócił na boczek i zasnął :happy: i tak samo teraz w domu...

Madzia współczuję kochana tym bardziej, że sama nie mogę się doczekać koncertu Comy a idę w listopadzie :-) będą we wrocławiu... ale jak dziewczyny piszą do trzech razy sztuka może wkońcu się uda :)

Gosiak ja kleiku daje dwie takie miareczki jak do mleka i smoczek mam lovi medium i jakoś idzie... A Tymcio ślicznie wygląda w tej czapeczce :)

Natis jak Lenka i jej wysypka?

Dziewczyny jak dajecie marchewkę ? Najpierw soczek ? Czy jakos ugotowaną i ugniecioną czy słoiczek ??

Witam z kawką poranną po weekendzie :-). Dzieci w domku dziś siedzą bo dzień nauczyciela , więc mam trochę czasu z rana :tak:.
Gosiak , Fioletowa - Jaś też się nie przekręca - tylko na boczki . Dalej ani rusz .
Palin , Fioletowa - gratuluję pierwszych ząbeczków u chłopaków . I fajnie Fioletowa , ze z Arturem wszystko ok :tak:
Gosiak - Ty też za szydełko złapałaś ??? Efekt super !!! Ja to jakoś czasu na wszystko mało mam albo źle go organizuję . Nawet książki leżą odłogiem :-( - a czytać uwielbiam ...
Madzia - jeszcze się nakoncertujesz :-) Cierpliwości :tak:. Szacun po raz kolejny za zdobycie Skrzycznego z dzidolem w chuście :tak:.
Jaś jeszcze nie skończył 4 miesięcy ale już pierwsza marchewka i jabłuszko za nami :sorry:. Nie dało się już dłużej :-). Tak się wyrywał do łyżek i kubków , że musiałam zacząć rozszerzanie dietki :tak:. Zajada ze smakiem , buzię otwiera baardzo szeroko , mruczy jak ma coś w ustach :tak: i reakcji alergicznych brak :tak:. No i mały już sie nudzi ....
Martam - super , ze już szpital za Wami i kciuki , żeby skóra czysta została &&&&&&&&&&. Ja daję słoiczki .

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry