reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Ja mam nadzieję, że 10kg nie przekrocze. W ciąży z Julcią tylko 6 więc teraz powinno być podobnie choć wszystko możliwe:-D
Rodzinny wystawił mi receptę na duphaston i nospę forte i to nawet po 2 pudełka. Także już się martwić nie muszę :)
Mnie to np wogóle do słodkiego nie ciągnie. Pamiętam w poprzedniej ciąży strasznie chciało mi się słodkiego a teraz patrzeć się nie mogę. Może na synka:-)

Niestety nie udało mi się zapisać na wizytę na nfz więc będę chodzić prywatnie przynajmniej do stycznia bo wtedy mam zadzwonić i się umówić na wizytę. Za 8 dni zobaczę swoje maleństwo i już doczekać się nie mogę :) U mnie bierze 100zl w tym już usg. Także myślę, że cena spora jak na te małe miasteczko ale maleństwo najważniejsze:tak:

Ostatnia edycja:
reklama
witam :). ailatan ja na Twoim miejscu zostałabym u tego - znasz go , masz do niego zaufanie , a to jest najważniejsze. Przypuszczam , ze w Warszawce taniej nie znajdziesz :(. Ja płaciłam ostatnio 80 z usg i byłam właściwie zaskoczona , ze tylko tyle. Wiecie ja też mam nastroje dziwne , ale wiekszość czasu się złoszczę. Jakoś wszystko mnie wkurza dookoła. Je żeli chodzi o upodobania smakowe to mnie ciągnie do słodkiego strasznie. Gadają , ze to na dziewczynkę. Mój synek chciałby brata i powiedział , ze jak bedzie jeszcze jedna dziewczyna w domu to zwariuje :) Mąż mówi podobnie :) A ja tam mogę mieć kolejną córeczkę :). Temat wagi w ciąży to drażliwa sprawa. Chciałabym w końcu przytyć tak książkowo - nie więcej niż 12 kg , niestety do tej pory kazda ciąża to było 20 kg. na plusie :laugh2:.

Też właśnie tak myślę, ale jak np zacznę rodzić w Warszawie, a okaże się, że on jest akurat w Lublinie? :(

Ewelina-Możliwe, że z Ryk był ;) Właśnie nie wiem gdzie będę rodziła, chciałabym w Warszawie, bo tutaj mieszkam, dlatego szukam jakiegoś lekarza stąd... Już sama nie wiem co mam robić :(

Co do wagi to ja w poprzedniej ciązy przybrałam 18 kg, z 50-68kg,ale szybko mi to spadło, 2 tyg po porodzie miałam moze ze 3 kg wiecej jeszcze.
Zachcianki teraz mam na mleko i słodkie, a z synkiem miałam na soki kwaśne i bardziej na pikantne jedzenie.

ja mam nadzieje ze bede miec synka moj narzeczony juz czeka az tylko bedzie pora na okreslenie płci :)..
lecz dziewczynka <3...

ja chyba za wszecznie aby miec zachcianki chodz najczesciej jem ogorki jakos mi spasowaly..
minus mam z bolacymi piersiami wiec wiekrzosc czasu leze :(...

ailatan - a może spróbuj do jakiegoś szpitala ? ja na pierwszym USG byłam w szpitalu św. Zofii i chyba też koło 100 zł zapłaciłam. Fakt to było 7 lat temu:( ale może gdzieś przy szpitalu będzie taniej niż w prywatnej klinice ? W Demeter widzę, że o 100 % podnieśli ceny, masakra :/
Natis, Korba - dokładnie Was rozumiem, mój syn ma 6 lat ale też jest bardzo samodzielny, zostawić też go wszędzie mogę, już zupełnie inne relacje, i rozmowy, tłumaczenia, nie jestem tak uwiązana. Cieszę się na kruszynkę malutką ale zarazem wiem, że będzie to znów koniec wolności do której już się przyzwyczaiłam. I czasem jest tak, że zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy decydując się na drugie ale z drugiej strony radości i miłości będzie x2 :) Myślę, że jak jak już poczuję pierwszego kopniaka to nie będę miała takich myśli:zawstydzona/y:. Na razie to tylko dolegliwości czuję :-p
A najdziwniejsze dla mnie jest to, że nie tryskam radością tak jak przy pierwszej ciąży mimo iż teraz staraliśmy się blisko 2 lata ....I jest świadoma, wyczekiwana. Może to hormony .... ?/

mlodus- z tymi ćwiczeniami to zaczekaj do 17 tc. wcześniej to nie wskazane ze względu na brak łożyska ciąża nie jest jeszcze "stabilna" no chyba, że przed ciążą prowadziłaś aktywy tryb życia i ćwiczyłaś- wiem coś o tym jestem fizjoterapeutą i prowadziłam ćwiczenia z ciężarnymi.

Ja ćwiczyłam w ciąży ale nie żeby nie przytyć tylko by wzmocnić się przed porodem, w ciąży żadnych bóli plegów nie miałam a poród poszedł raczej sprawnie. Z Ewcią przytyłam niecałe 16 a planowałam nie więcej niż 13, ale w pewnym momencie mój organizm zaczął przybierać bez względu czy jadłam więcej czy nie, porostu potrzebował tego. Chociaż miałam spore obrzeki na dłoniach, nogach i twarzy. Teraz waże 49 i zobaczymy co się będzie działo...

Z zachciankami to u mnie teraz jak i w pierwszej ciąży wstręt do wszystkiego co słodkie. W sumie nigdy nie jem słodkiego, ale teraz to w ogóle. Pierwszy był syn, może teraz też ?? Ja to bym się nawet cieszyła, mężuś mniej :)
No i owoce bym jadła kilogramami ! Ale tylko w momentach kiedy mogę coś do ust wlożyć bo przeważnie na wszystko mnie mdli. To też plus, bo przynajmniej za dużo nie przytyje :D:D a startuje z wagą 54kg więc max do 62 sobie pofolguje :laugh2:

reklama
Natis musza przyznac ze sporo przytylas w pierwszej ciazy i mnie zamurowało
ja mniej wiecej waze 68 - 70 kg.. na dzien dzisiejszy 75 a łudziłam sie ze w ciazy do 15 kilo przybedzie mnie ;o..

mama wikusi wiec uwazasz ze nie bedzie zbyt pozno skoro pierwsza wizyte bede miec okolo 12 tygodnia ciazy ?
Biorąc pod uwagę to że np w uk wtedy robią pierwsze USG to myślę że nie będzie pozno. Chyba że bedziesz chciała mieć w PL becikowe to wtedy wizyta musi być przed 10tc.

Mi z chudnięciem idzie z każdą ciążą coraz gorzej . Podziwiam natis , ze tak szybko zrzuciłaś. Stara to ja jestem :tak:
Eh ja zrzuciłam moje wszystkie kg z poprzedniej ciazy ale został mi wielki zwis na brzuchu :/
Mam zamiar wyszukac moze jakies cwiczenia i dobra diete aby dzidzius mial wszystko a zeby mi w boczki nie szło :no:
to moja pierwsza ciaza a mam 23 lata.
wiec mam nadzieje i juz sie modle ze po wszystkim szybko wroce do poprzedniej wagi lub nawet mniej.. :tak:
Jesli chodzi o platnosc u lekarza za usg i same wizyty to nie ma czasem u Was ze lekarz prowadzacy schodzi z ceny skoro przez 9 miesiecy bedziecie do niego latac ;x..
Mój za tą pierwsza wizyte wział chyba 70 zł (lub80 nie pamiętam) a powinien 150 ale myślę że to bardziej 'po znajomości''
ailatan - a może spróbuj do jakiegoś szpitala ? ja na pierwszym USG byłam w szpitalu św. Zofii i chyba też koło 100 zł zapłaciłam. Fakt to było 7 lat temu:( ale może gdzieś przy szpitalu będzie taniej niż w prywatnej klinice ? W Demeter widzę, że o 100 % podnieśli ceny, masakra :/
Natis, Korba - dokładnie Was rozumiem, mój syn ma 6 lat ale też jest bardzo samodzielny, zostawić też go wszędzie mogę, już zupełnie inne relacje, i rozmowy, tłumaczenia, nie jestem tak uwiązana. Cieszę się na kruszynkę malutką ale zarazem wiem, że będzie to znów koniec wolności do której już się przyzwyczaiłam. I czasem jest tak, że zastanawiam się czy dobrze zrobiliśmy decydując się na drugie ale z drugiej strony radości i miłości będzie x2 :) Myślę, że jak jak już poczuję pierwszego kopniaka to nie będę miała takich myśli:zawstydzona/y:. Na razie to tylko dolegliwości czuję :-p
A najdziwniejsze dla mnie jest to, że nie tryskam radością tak jak przy pierwszej ciąży mimo iż teraz staraliśmy się blisko 2 lata ....I jest świadoma, wyczekiwana. Może to hormony .... ?/
Myślę że to hormony, czasami mam podobne myśli :/

Co do zachcianek, w pierwszej ciązy ogórki za mną chodziły non stop, i lody śmietankowe :) Słodycze jadłam kilogramami a pizze czesto. tERAZ postanowiłam że będzie inaczej zdrowiej i mniej kg.
Dziewczyny lecicie z tymi kg :) Piszą że w Itrym powinno przytyć się około 2kg. Ile w tym prawdy nie wiem, Mi z Wiki to się chyba nie udalo, mam nadzieje że teraz się uda :)

Ostatnia edycja:
Do góry