reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Robaczek - moja córcia w lutym skończy 8 lat. Chodzi teraz do II klasy. Jest już taka... duża i samodzielna. Jak źle się czuję to nawet mi kanapki do łóżka przynosi i mówi "to do mojego brata albo siostry zrobiłam". W ogóle od ok. 2 lat 'odzyskaliśmy' z mężem trochę wolności, wiesz, jakiś wypad gdzieś, impreza. Natka albo z nami albo do babci. Tak już bez stresu, poczucia winy i zamartwiania się można było ją zostawiać, sama nieraz wolała zostać u babci.
Ale jak piszesz z drugiej strony teraz będzie bardziej świadome macierzyństwo, inne. Już się nie mogę doczekać :).

reklama
Robaczek - Właśnie znalazłam do niego namiary w internecie, zaraz zadzwonię ;) I blisko mojej pracy, pracuje na Targowej :) Kurde, stresuje się tym, że nie mam swojego lekarza, który się mną zajmie :(

Mam dziś imprezkę Haloowenową w domu. Mój M. nawet wczoraj do nocy sprzątał, robił rzeźby z dyni, żebym ja nie musiała.

Mi zostało ugotować zupę dyniową i mięsko przygotować. Ale tylko siedzę i siedzę i nic mi się nie chce, a czas ucieka.
A zapowiedziało się z 20 osób i ok. 10 dzieci. Masakra :-).

buziaki

Natis u Was już halloween zagościło? U nas na wschodzie Polski nie słyszę o takich imprezach. Ja dziś poprostu usypiam, nie mogę się doczekać 15 żeby już pojechać do domu.
Natis, jakie masz wskazania do cc? Ja pierwszego dziecka nie dałam rady urodzić, a ważyło 4060g. Teraz też się boję, żeby nie męczyli mnie i dziecka bezskutecznie. Wolę być od razu pocięta niż męczyć się 2 dni w bólach i skurczach, a poźniej mieć cc. Nie rozmawiałam jeszcze o tym z lekarzem jak będzie teraz.
Słyszałam ,że po cc nie moga drugim razem podawać kroplówek na wywołanie i wogóle nie mogą sztucznie wywoływać tak jak za pierwszym razem, bo jest ryzyko pęknięcia macicy. Wiecie coś o tym?

Ostatnia edycja:
Natis - ale fajnie! ;) Ja to dziś po pracy jadę do rodziców, i do soboty zostaje :) Ale pewnie przyjadę i padnę, po nie dość, że po 8h pracy to jeszcze 100km drogi przede mną :)

Natis u Was już halloween zagościło? U nas na wschodzie Polski nie słyszę o takich imprezach. Ja dziś poprostu usypiam, nie mogę się doczekać 15 żeby już pojechać do domu.
Natis, jakie masz wskazania do cc? Ja pierwszego dziecka nie dałam rady urodzić, a ważyło 4060g. Teraz też się boję, żeby nie męczyli mnie i dziecka bezskutecznie. Wolę być od razu pocięta niż męczyć się 2 dni w bólach i skurczach, a poźniej mieć cc. Nie rozmawiałam jeszcze o tym z lekarzem jak będzie teraz.
Słyszałam ,że po cc nie moga drugim razem podawać kroplówek na wywołanie i wogóle nie mogą sztucznie wywoływać tak jak za pierwszym razem, bo jest ryzyko pęknięcia macicy. Wiecie coś o tym?

Z których rejonów woj. lubelskiego jesteś? Bo ja też z lubelskiego pochodzę :)

Ewelinko, właśnie wczoraj odniosłam wrażenie w rozmowie z lekarzem, że sporym wskazaniem do drugiego cc, jest pierwsze. Nie powiedział, że będzie na 100%, ale, że musimy to rozważyć, skoro nie byłam w stanie urodzić dziecka o wadze 3300g. Mówił też o ryzyku pęknięcia macicy przy porodzie naturalnym. Najprawdopodobniej mam dystrofię szyjki macicy - moja mama też to miała, choć nigdy nie przyszło mi do głowy, że to może być dziedziczne, bo bardzo chciałam rodzić naturalnie (lekarz powiedział też, że obserwuje dużo właśnie podobieństw w rodzinach)
Na późniejszym etapie pewnie sprawdzi szyjkę pod względem dystrofii.

Ostatnia edycja:
Natis mam dokładnie takie same myśli, raz się cieszę i nie mogę doczekać, a czasami mam jakiś kryzysik. Też mam 4 letnią córeczkę już coraz bardziej samodzielną, dopiero od niedawna zaczęła czasami przesypiać całe noce :-)

U nas też są imprezki halloweenowe ,ale ja dzisiaj do lekarza wieczorkiem , więc nic nie robimy, udanej imprezki Natis:-)

reklama
Do góry