reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

ailatan - 150zł to jest dobra cena. 200zł to już dużo, ale 150zł to tak przeciętnie. Poszukaj jeszcze może na forach o lekarzach
Ranking Lekarzy - oceń swojego lekarza, poznaj opinie innych

akurat uważam, że lepiej na czymś innym zaoszczędzić, ale być pod dobrą opieką i czuć się bezpiecznie. Wiem, że nie każdy się z tym zgodzi, ale ja wyznaję taką zasadę. Mam niestety tak złe doświadczenia z lekarzami z NFZ z różnych dziedzin, że teraz naprawdę mało gdzie chodzę nie prywatnie (mam na myśli córcię, bo ja oprócz ciąży prawie w ogóle nie korzystam z pomocy lekarzy).

Korba - musimy założyć grupę wsparcia psychicznego lub psychologicznego - nie wiem ;-). Myśli się kotłują różne, ale... dzieciątka doczekać się nie mogę. Z córką tak nie miałam, ale to chyba dlatego, że ciągle siedziałam w pracy i nawet nie miałam czasu, żeby myśli zebrać. Teraz z kolei nic nie robię tylko myślę, co w obecnym stanie nie jest moim mocnym punktem :).

reklama
ailatan-ja jestem z okolic opola lubelskiego,nałęczowa.Bartusia rodziłam na Jaczewskiego w Lublinie, teraz wybieram się na al. Kraśnickie.
Natis-mojemu Bartusiowi odgięciowo wstawiała sie główka w kanał rodny, szyjka wogole mi się nie skróciła, widocznie mam za wąski kanał rodny, a dziecko było duże. Chciałabym urodzić naturalnie, ale chyba ze względu na moje i dziecka bezpieczeństwo lepsza byłaby od razu cesarka.

ailatan prywatnie takie sa niestety ceny, ja juz kilka razy pisalam ze za usg i wizyte płace 150zł we wro.

Motylek tak myślałam ze dlugo bo duzo wpisów masz :) Ja tam tez kiedyś buszowałam ale klimat sie spierniczył :/

Wiki wazyla 4190 i tez było cc a rok temu miałam jeszcze raz cięta blizne po cc bo miałam w niej endometrioze.
Lekarz pytał się na wizycie kiedy było CC więc mówie ze ponad 2,5 roku temu a on ze ok, ale jak przypomniałam o endo to juz troche inaczej. Ale zobaczymy jak teraz bedzie. Myślę że nastepna wizyta bedzie jeszcze za wczesnie na określenie u mnie sposobu rodzenia. Ale mam inny problem... mam ''ataki'' bolu kregosłupa, takie ze jak leze na plecach to wstać nie moge, taki ucisk nad lewym posladkiem czasami na środku :/ Schylić się jest mi trudno bo mam wrazenie ze cos mnie blokuje :/ Nie wiem co to

U mojego lekarza bym płaciła 100zł, ale on nie robi w Warszawie USG, ale chyba jak przyjadę raz na jakiś czas do rodziców te 100km to w sumie nic się nie stanie, przecież USG nie robią codziennie, a on jest sprawdzony :) Wczoraj u tego innego też 100zł płaciłam, ale on ma negatywne opinie. Właśnie dzwonimy z moim Jarkiem wszędzie i pytamy.

ewelina - ja pochodzę z małej miejscowości na trasie Warszawa-Lublin - z Ryk :) Pewnie nie kojarzysz :) Tam właśnie przyjmuje ten mój ginekolog, ogólnie też stamtąd jest, w Warszawie ma gabinet prywatny, ale nie robi tam USG, tylko w Rykach i w Lublinie robi :( Jak nie znajdę nikogo innego sprawdzonego to po prostu zostanę u niego.

Natis musza przyznac ze sporo przytylas w pierwszej ciazy i mnie zamurowało
ja mniej wiecej waze 68 - 70 kg.. na dzien dzisiejszy 75 a łudziłam sie ze w ciazy do 15 kilo przybedzie mnie ;o..

mama wikusi wiec uwazasz ze nie bedzie zbyt pozno skoro pierwsza wizyte bede miec okolo 12 tygodnia ciazy ?

ailatan-wiem gdzie są Ryki. Byłam kiedyś u lekarza w Nałęczowie który chyba jest z Ryk,ale nie pamietam nazwiska,młody,bardzo przyjemny, przyjmuje w Luxmedzie w Nałęczowie. Gdzie zamierzasz rodzic?

witam :). ailatan ja na Twoim miejscu zostałabym u tego - znasz go , masz do niego zaufanie , a to jest najważniejsze. Przypuszczam , ze w Warszawce taniej nie znajdziesz :(. Ja płaciłam ostatnio 80 z usg i byłam właściwie zaskoczona , ze tylko tyle. Wiecie ja też mam nastroje dziwne , ale wiekszość czasu się złoszczę. Jakoś wszystko mnie wkurza dookoła. Je żeli chodzi o upodobania smakowe to mnie ciągnie do słodkiego strasznie. Gadają , ze to na dziewczynkę. Mój synek chciałby brata i powiedział , ze jak bedzie jeszcze jedna dziewczyna w domu to zwariuje :) Mąż mówi podobnie :) A ja tam mogę mieć kolejną córeczkę :). Temat wagi w ciąży to drażliwa sprawa. Chciałabym w końcu przytyć tak książkowo - nie więcej niż 12 kg , niestety do tej pory kazda ciąża to było 20 kg. na plusie :laugh2:.

reklama
Mam zamiar wyszukac moze jakies cwiczenia i dobra diete aby dzidzius mial wszystko a zeby mi w boczki nie szło :no:
to moja pierwsza ciaza a mam 23 lata.
wiec mam nadzieje i juz sie modle ze po wszystkim szybko wroce do poprzedniej wagi lub nawet mniej.. :tak:
Jesli chodzi o platnosc u lekarza za usg i same wizyty to nie ma czasem u Was ze lekarz prowadzacy schodzi z ceny skoro przez 9 miesiecy bedziecie do niego latac ;x..

Do góry