reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

U nas mala na zimie juz obrana :) Dla synka z okazji 2 urodzinek: Szcześliwego kolorowego i radosnego dzieciństwa :)
Sobie też musze kupic kilka rzeczy... np ciepłe buty bez obcasa, i kurtkę. Jej jak mi brzuch urośnie to jaka ja mam kurtke kupic nie mam pomysłu :/ Na teraz mam ale za miesiac czy dwa moze juz sie nie dopinac w brzusiu :/ Macie jakiś pomysł na kurtke?

reklama
Wiesz co ja mam wstepnie pomysł ze będe nosic kurtkę zimową ktorą mam na snowboard, ona jest taka w miarę luźna i na pewno do jakiegoś momentu brzuszek się zmieści... A jak już się nie zmieści to dopiero wtedy będę się martwić :-D Może obskocze wtedy jakieś zimowe wyprzedaze :cool2: I dziękuję za zyczenia dla synka!! Aż mi się w głowie nie mieści że mam już 2-latka w domu :-) Jak ten czas szybko leci...

Ja synusia tez juz na zime mam przygotowane, nawet sobie juz buty kupilam. Z kurtka tez mam problem bo mam taka na styk ale mam cicha nadzieje ze zima bedzie lekka co bede mogla luzniejszy ale i cienszy plaszczyk nosic:-)
Jak u Was dziewczyny wyglada progesteron ? Ja dzis zrobilam kolejne badanie i mam 55 a w 5 tyg. mialam zaledwie 16. Oczywiscie jestem na luteinie.

Progesteron ważne żeby był powyżej 20, tyle wiem z pierwszej ciąży, gdzie wspomagałam się luteiną :)
My też juz gotowi na zimę, ale ja potrzebuję ciążówek, w jeansy ledwo wchodzę i trochę za mocno brzuch uciskają. Co do kurtek, to pierwszego synka rodziłam w lutym i mam specjalny ciążowy płaszczyk, jak się już w ten normalny nie zmieszczę :) Pozdrawiam

Dziewczyny czy rodzinny wypiszę mi receptę na duphaston. Nie zauważyłam, że zostały mi tylko 3 tabletki. Wizytę u gina mam 8 listopada i nie mam jak się do niego teraz dostać

Teoretycznie tak ale może powiedzieć że nie chce wchodzić ginowi w paradę. A nie masz możliwości sobie tylko wypisać recepty u gina?

Teoretycznie tak ale może powiedzieć że nie chce wchodzić ginowi w paradę. A nie masz możliwości sobie tylko wypisać recepty u gina?

No niestety nie mam. Mój jest na urlopie a do drugiego nie pójdę bo to jest strasznie wredny, czepiający się wszystkiego stary gbur a mi teraz denerwować się nie można. No nic pójdę i zobaczymy. Lekarza rodzinnego mam naprawdę fajnego i problemu robić nie powinien tym bardziej, że długi weekend się zbliża a ja nie mogę zostać bez tych leków

Witam Panie :)

Na tym forum jestem nowa, więc chciałam się przywitać :)
Jestem Basia, jestem w 7 tygodniu, planowany termin mam 23 czerwca. I oczywiście mam nadzieję, że wszystko się ułoży- a zdążyłam już przejść zapalenie ucha i teraz zapalenie krtani. Muszę przyznać, że leczenie w ciąży jest trochę uciążliwe ;) Skoro się już przywitałam, to teraz nadrobię zaległości i poczytam wasze relacje :)
Wszystkim przyszłym Mamom życzę dużo zdrowia, spokoju i tego, żeby to był piękny czas w życiu :):)

Pozdrawiam :D

mama wikusi - Ooo, no to nieźle z tą endometriozą :/ Tylko ta koleżanka to żona szefa, ona siedzi w drugim biurze, więc nie wierze, że aż 2 tyg będzie w domu, na pewno wcześniej wróci, a ja planuje od grudnia pójść na zwolnienie i mieć spokój :) Nie będę musiała się użerać z klientami :p

A też mam problem z kupnem kurtki. Przymierzałam płaszczyk fajny, ale raczej nosi się dopasowany, więc nie kupię za dużego :p Chyba kupię jakąś kurtkę grubą pikowaną, tylko chcę jakąś dłuższą, bo wszystkie mam krótkie, a teraz muszę się ciepło ubierać :) Narazie mam jakieś kurtki na teraz, ale jak będzie po -15 czy -20 stopni to raczej w każdej zamarzne :p Mi zawsze zimno :(

reklama
Witaj i napisz coś o sobie:-)

to tak w skrócie: mam/y synka Bartusia który urodził się w listopadzie i za kilka dni będzie mieć 2 latka, fajnego psiaka Corę,

Witam Panie :)

Na tym forum jestem nowa, więc chciałam się przywitać :)
Jestem Basia, jestem w 7 tygodniu, planowany termin mam 23 czerwca. I oczywiście mam nadzieję, że wszystko się ułoży- a zdążyłam już przejść zapalenie ucha i teraz zapalenie krtani. Muszę przyznać, że leczenie w ciąży jest trochę uciążliwe ;) Skoro się już przywitałam, to teraz nadrobię zaległości i poczytam wasze relacje :)
Wszystkim przyszłym Mamom życzę dużo zdrowia, spokoju i tego, żeby to był piękny czas w życiu :):)

Pozdrawiam :D

Witam Serdecznie w gronie czerwcowych mamuś

To tak jak u mnie. Z kalkulatora wychodzi 19 czerwiec. Mąż jest z 22 czerwca i tak liczy na prezent
laugh.gif

to my mamy termin na 26 czerwiec wg stan. obliczenia 28 dniowy cykl ale ja mam 21-25 dniowe więc będzie wcześniej, a mój m jest z 18 czerwca

Ostatnia edycja:
Do góry