reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

natis- bardzo się ciesze ze kupka Lenki lepsza a jak to teraz ma wyglądać? będziesz jej jeszcze próbowała podawać pierś ? jak tak to kiedy?

palin- co do tego przybierania to nie ma co sie sugerować siatkami centylowymi i normami, gdyby Mikołaj się nie najadał twoim mlekiem to by płakał, moja Nina przez pierwszy mc. nie przytyła prawie nic, później jeszcze to zapalenie płuc a jak ją wczoraj ważyłam (na takiej łazienkowej wadze ja i ona na rekach) to wychodzi że przez ostatnie 5 tygodni przybrała 1300g, co prawda ja jej daje mm i cyca ale to tylko dlatego ze zje z jednego z drugiego i wrzeszczy ( a karmię ja z piersi bardzo często, widocznie moje cyce nie produkują więcej bo i przy ściągania 40 ml z jednej t po nocy mam)

Co do spotkania w "środku" polski to już dziś muszę zaczęś nudzić M. żeby się zgodził mnie zabrać w przyszłym roku albo obiecam mu sex 2xdziennie?

Ostatnia edycja:
reklama
My byliśmy dziś u pediatry z oczkiem, dwa dni mamy przemywać rumiankiem jeszcze a jak nie pomoże to mamy kupić kropelki i stosować przez 5 dni, jak nie będzie po tym poprawy do wtedy musimy iśc do okulisty.

madzia128 ja też daje MM i mój jak zaśnie ok. 20.00 to budzi się ok. 1.00-2.00 i potem już co dwie godziny

Dziś m w domu, więc zmykam przygotować obiadek:D ale mam ochotę na coś słodkiego, a najlepiej jakieś ciasto

Natis- gratuluję poprawy!!! Zobaczysz, że z każdym dniem będzie coraz lepiej :-)

Nika- strasznie mi przykro z powodu Twojej Mamy...
[*]

Palin- tak, jak piszą Dziewczyny, częste ważenie nie jest miarodajne. Michaś jak się nie najadał, to wrzeszczał, nie chciał spać, masakra jakaś... On spadł z wagi, więc od tego momentu ściągam i kontroluję, ile je. Powodzenia!!!

Teri- my też w niedzielę chrzcimy, ale my przygotowujemy imprezę na 26 osób i sami gotujemy... Dobrze, że jest moja Mama, bo inaczej to nie wiem... Mąż bierze wolne w piątek, więc zajmie się Młodym, a my z Mamą sałatki, ciasta, dania gorące, ehhh... Gdybyśmy mieli więcej kasy, to byśmy zrobili chrzciny w restauracji, a tak, to wynajmujemy lokal i sami przygotowujemy...

Uciekam do Michasia, bo 30 minut zabawy na macie, to stanowczo za długo :-D

My chrzcimy w przyszłą niedzielę :) W sumie będzie 10 osób, i mieliśmy przyjęcie zrobić w jakimś lokalu ale ceny krakowskie powalają, więc zdecydowaliśmy, że gości zaprosimy do domu. Zrobię cos na ciepło - może strogonow, jakieś sałatki, ciasto i tort i wystarczy. Przecież to nie wesele nie ? A i nie będzie trzeba kombinować z przewijaniem i karmieniem :)

Natis - gratuluję Kupki! Cieszę się razem z Tobą :-D

Po dzisiejszym dniu widzę, że Mikołaj - Leniuch nad leniuchy, jednak się nie najada. Z butli to ściąga 90 ml mniej więcej co 2 godziny (rzadziej jeśli śpi), przy cycu długo nie poleży. Gorzej, że ja co 3 godziny ściągam do 120 ml, czyli nie bardzo możemy się zgrać "ilościowo". Na w razie co kupiłam jednak mm (dzięki Sa_raa :happy2:) na wypadek jakby trzeba było podać. Nawet jeśli trzeba będzie podawać mm - ze swojego pokarmu nie zrezygnuję.

Sa_raa - humor lepszy, bo przyszła znajoma i było do kogo (starszego od Mikołaja) usta otworzyć. Rodzina, przyjaciele dzwonią, ale to nie to samo, co na żywo. Potem ona się zajęła troszkę Młodym, a ja wybyłam z domu na 45 minut całkiem sama (zrobiłam sobie zakupy i przejażdżkę autem! :-D). Więc w ogóle jestem jakoś optymistycznie nastawiona. Na jakiś czas mam nadzieję akumulatory mi się naładowały.

Młody śpi, mykam coś zjeść, ściągnąć coś na noc i przygotować wszystko do wieczornego rytuału Mikołaja ;-)

a ja mam problem;( chcialam sciagnac mleko na jutro :( i przez 20 minut udało sie 10 ml ;( Karol też dziś się jakoś mi przy piersiach złościł ;( wieczorem pójdzie pierwszy raz w ruch mm a ja muszę walczyc kurde noooooooo ;( siedze i rycze bo przeciez ja mleczarnia bylam ;(

reklama
Palin- wiesz jak bym co 2 h ściana 80 mm to byłby to sukces, ja po 5-6h mam tyle a nie do końca rozumiem dlaczego Twój Mikołaj się nie najada? Pisze na starym laptopie i coś tu nawala więc się nie rozpiszę sara- ja mam dziś bardzo dobry dzień, Nina odsypia wczorajszy dzień, więc mam więcej czasu dla Ewy

Do góry