reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Dmuchawcu, już teraz Ci życzę wszystkiego co najlepsze, spełnienia marzeń, samych radosnych chwil w gronie kochanej rodzinki !
Prezent od rodziców przepiękny !
Ja na 30-te urodziny też dostałam piękny prezent -od losu- dwie kreski na teście :)
Śliczną matę kupiłaś. Moja tez przyszła, Tini love plac zabaw kupiła, i małemu od razu się spodobała :) Też używaną :) Taką jak Paulunia :)

Anilku, cudny pierścionek ! Trzymam kciuki za pozytywne wyniki.

Kingusia, cieszę się, że macie miejsce. Będzie wszystko dobrze. BB ciotki już wysyłają pozytywne fluidy !!!&&&&&&&

Justa i Twój prezent boski !

Ja od meża dostałam róże na urodzenie. Wykupił wszystkie co były w kwiaciarni, coś ponad 50 szt :)

Wróciłam właśnie od pediatry. Uczulenie na tle alergicznym. Dostaliśmy Fenistil doustnie i do sparowania pimafucort. Powinno pomóc. Mam jeść jak jadłam, skoro dopiero teraz uczulenie wyszło...

Przy okazji pokazałam cyca i mówi, że nie ciekawie wygląda. Mam się skontaktować z położną czy coś więcej mi doradzi poza tym co robię czyli Maltanem i wietrzeniem. Jakby za kilka dni nie przeszło to mam wykupić antybiotyk - dał na wszelki wypadek receptę. Mam nadzieję, że wyleczy się, bo jak widzę te piękne bezzębne imadła nad moim sutkiem to aż drętwota mnie bierze ...Ból gorszy niż porodowy !!

Wracając złapał nas deszcz i burza :):)

I cycożerca się budzi w wózku..

reklama
Dmuchawcu, Mikołaj ma stojak gimnastyczny firmy Playskool, dokładnie taki jak na zdjeciu. Odkupiliśmy za 40 zł. Ma dwie opcje: albo cały czas lecą melodie, albo zaczyna "działać" jak się ruszy grzechotki lub depnie.

88446895_1_644x461_stojak-gimnastyczny-playskool-limitowana-edycja-ostroda.jpg

MVI 0051 - YouTube - tak się tym bawi poprzednia właścicielka.

Załączniki

• 88446895_1_644x461_stojak-gimnastyczny-playskool-limitowana-edycja-ostroda.jpg
    88446895_1_644x461_stojak-gimnastyczny-playskool-limitowana-edycja-ostroda.jpg
    12,1 KB · Wyświetleń: 38
Anilek zgadzam się z Tobą odnośnie bransoletek :-) pierwsządostałam 3 lata temwu na 3.rocznicę ślubu. Od tamtej pory co rok dostaję kolejną. ja bardzo lubię złoto, także mój mąż wie jak mi dogodzic :-) nasza Zosia nadal robi luźne kupki.

Dmuchawcu ten leżaczek jest śliczny!

Paulunia to nocki macie rewelacyjne! Ciekawe, kiedy nasza córcia zacznie tak sypiać?

Palindromea też jestem ciekawa tego stojaka.

Robaczku 50róż?! Ależ romantyczny gest! Trzymam kciuki zeby uczulenie zeszło, a pierś wygoiła siębez antybiotyku.

Maleńka zasnęła. Po 7 godzinach aktywnosci! szybko ogarnęłam dom, sprzatnęłam po obiedzie, odkurzyłam, poprasowałam i sprzatnęłam w łazience. U nas popadało, ale słonce sie przedziera zza chmupr.

Dziewczyny o której kapiecie dzieciaczki?d

Robaczku no to teraz niech alergia znika a cycuś się jak najszybciej zagoi:tak: Co do maty to naprawdę jest wspaniała. Mały mój uwielbia żyrafkę i nawet do łóżeczka mu ją kładę a on łapie ją za nóżkę i macha lub zjeść próbuje:-D My kupiliśmy nową i mam zamiar sprzedać jak już małemu się znudzi:tak:

Wczoraj takiego stracha miałam. Maly je co 2 godz. 2 razy dziennie daje butle z mlekiem i dodatkowo herbatkę i wode. I tak godz 18 zjadł więc jest 20 a on pieluchę cmoka, piąstkę więc ja go do cycka a on nie chce, pręży się i w płacz. Więc tulę noszę itp. Godz 21 to samo. Już bałam się, że pierś odrzucił na korzyść butelki ale zasnął. Wstał po 22 i opróżnił od razu dwie. Stracha miałam wielkiego bo nie chce przestać karmić choć do tego 6 miesiaca:tak:

Mikoto i u was z dnia na dzień będzie lepiej. Nasz mały gdzieś od 2,5 tyg tak śpi i oby już się nie zmieniało co najwyżej na lepsze :) 7 godz aktywności ??? U nas 3-4 to najdłużej. Po tatusiu lubi się wyspać:-D
Co do kąpieli to u nas jest między 19.30 - 20.30

Mój wstał o 14 zjadł i znowu śpi. To chyba ta pogoda tak na niego działa :)

Ostatnia edycja:
Mikotko, ile aktywności ?? 7 godzin ?? Mój godziny nie wytrzymuje...
Noce prawie całe przesypia. Kąpię go między 19 a 19:30 i zasypia ok 20:30. Ten czas co nie śpi leży przy cycu. Dziś spał do 6 bez przebudzenia, chwilkę pokręcił się o 3 ale oczu nie otworzył. od tego czasu teraz już 4 raz śpi i jeszcze dziś jedną drzemkę zaliczy.

Paulunia, tak mata jest rewelka ! Sewerynowi też ją miałam i też pokochał ją od razu. Teraz nawet innych nie oglądałam :)
Hubert też dziś więcej śpi niż normalnie, choć i tak śpiochem przez duże Ś można go nazwać. Zauważyłam, że jak pada to zdecydowanie więcej śpi.
Co do karmienia to doskonale Cię rozumiem jak się poczułaś.. Ja ryczę z bólu przy karmieniu ale bardziej ryczałabym przechodząc na butelkę...

Idę obiadek podgrzać wczorajszy - ugotowałam na dwa dni :)

Mikoto - 7 godzin bez snu? :szok: Mikołaj jak nie śpi 2,5 to już jest wyczyn. Zwykle po 1,5 odpływa. Czasem to się zastanawiam, czy nie śpi za dużo, ale widać tyle potrzebuje.

Tak piszecie o tych kupkach, że zaczynam myśleć, czy te Mikołajowe są właściwe. Jakie powinny być u dwumiesięczniaka karmionego tylko piersią?

Paulunia - to chyba faktycznie dziś tak pogoda usypia. Mikołaj wstał o 9 (a właściwie to go budziłam, żeby ubrać, nakarmić i przebrać). Cały spacer przespał i jeszcze trochę w domu, potem myślałam, że będzie się chciał bawić, a on zasypiał. Teraz tylko się przebudził (bez otwierania oczu), zamienił "gumę do żucia" na cyca, popił i dalej śpi.

Ostatnia edycja:
Odebrałam wyniki. TSH mniejsze niż 1. Wow! A anty-tpo spadły z 330 na 150. Wow! Ale to i tak za dużo. Norma do 30. Tylko, że z tym się nic nie zrobi póki co. Leczy się skutki, bo przyczyny nieznane. :-( Morfologia- ok. Nawet hemoglobinę mam w normie. SZOK!!! ;-)

palin: fajne to ustrojstwo. Pierwszy raz taką zabawkę widzę.

palin, robaczku: cieszcie się, że wam dzieciątka tak ładnie śpią. Mój spał do południa. Teraz marudzi, więc muszę spadać... :eek:

Hej :-)
Wkoncu mogę cos naskórka :-D

Dmuchawcu u, Anilku, Justa, Robaczku, Mikotku super prezenty dostałyście! Tylko pozazdrościć :-) o biżuterii czy różach to ja mogę tylko pomarzyć aby dostać od mojego M na jakie kolwiek święto :-\ po narodzinach tez nic nie dostalam.

MIKOTKU ja kąpie o 22.

KINGUSIA kciuki zaciśnięte! Trzymajcie się cieplutko :-)

ANILKU super, że wyniki są dobre :-)

My dzisiaj po szczepieniu (6w1) i kontroli bioderek. Niestety nie obyło się bez krzyku Szkraba, aż normalnie łezka minie zakrecila w oku :'( a pielęgniarki nie miłe, aż miałam ochotę im coś powiedzieć... Grzecznie się zapytałam na co mam zwrócić uwagę po tym szczepieniu to odburknely "na nic, a co ma się dziać" z bioderkami idę jeszcze raz we wtorek (usg i wizyta u lekarza) ponoć jak któreś z rodziców miało problem z bioderkami to trzeba się zgłosić w 4 tyg życia dziecka... Nie wiedziałam o tym :-\ mam Mała kłaść na brzuszku jak śpi bo troszkę kiepskie ma mięśnie brzuszka, a inaczej nie da rady na dłużej niż 5 min bo zaraz płacze :-\
Co do wyjazdu wrześniowego to chyba nici :-[ chcieliśmy wyjechać w ostatnim tygodniu września ale na 25 mamy kolejne szczepienie...
Dzisiaj wkoncu Karina trochę śpi w dzień bo dwa wcześniejsze dni to w dzień podrzemala tylko po 30 min kilka razy, ale noce spala całe.

reklama
Witam, ja znowu na chwilke, nadrabiam szybciutko bo czasu brakuje.

Dzis kolejny aktywny dzien...bieganina po urzedach no i nareszcie pediatra. Wazymy 5220 g na 60 cm :D... zaczynamy tez brac wit D :tak: Lekarze rewelacyjny.
Dobrze, ze upalow nie ma bo bysmy chyba ducha wyzioneli.

Kochane zazdoszcze prezenow od mezow przepiekne pierscionki

Robaczku - wiem, co czujesz...ja nie przetrwalam teo bolu ...

Mikotko - my kapiemy Tymk o 19

Przepraszam, ze wiecej nie odpisze, ale nie ogarniam wszystkiego ...
Spokojnych nocek...
Cora siostry znowu zaczyna swoje ryki...jutro juz do mamy jade. Mam nadzieje, ze malego nie obudzi bo biedny ze zmeczenia zasnac nie mogl. Caly dzien tylko drzemal wiec licze, ze pospi teraz dluzej

Do góry