reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

gosiak - nie można na brzuszku bo to profilaktyka SIDS .

Wyczytałam , ze pierwsze sześć miesięcy po porodzie jest najlepsze na zrzucanie nadmiaru kilogramów.
Jaś się zbudził , kurde a miał spać jeszcze :blink:.

reklama
Marys- już mam kawusię:tak:
MatkaEwa- no to do dzieła. Mam 1,5 miesiąca za sobą a spadło mi 3kg. Zostaje jeszcze 12 do wymarzonej wagi i 4,5 miesiąca. Wychodzi po ok 2,5 kg miesięcznie:-D
A tak serio- boli Was macica np przy kichaniu? Ja sobie nie wyobrażam robienia brzuszków bo ja sie z łóżka podniesc nie moge bez bólu.

MatkaEwa nam też odradzono szczepienie w te upaly.

Marys powodzenia na wizycie. O Chodakowskiej slyszalam. Pooc fajnie sie cwiczy i sa efekty. Poki co moja aktywnoscia sportowa jest pranie, prasowanie, sprzatanie na czas :-) co dobrego pieklas? Ja juz nawet nie pamietam kiedy ostatnio jadłam ciasto.

Ale juz przygrzewa. My godzine temu ewakuowałyśmy się do domu.

Dmuchawcu Ty masz o wiele wiecej do ogarniecia niz ja, tym bardziej Cie podziwiam ze znajdujesz czas na wszystko, w tym bb i przyjez?nych gosci.

Mikoto- znajdowanie choć chwili na bb leży w interesie mojego zdrowia psychicznego:-D:-D

Też mam ochotę na Chodakowską, ale chyba jeszcze z tym zaczekam. Póki co musi wystarczyc moja codzienna rozgrzewka i pchanie wózka:tak:

Oświadczam, że po dwóch dniach mycia buźki pokamem z piersi, po potówkach zostały tylko minimalne ślady (dwa tygodnie prawie sie z nimi męczyłyśmy).

Ostatnia edycja:
Pocycał i zasnął jeszcze :-).
Dmuchawcu - mnie nie boli macica. Ale mam problem z cewką moczową :zawstydzona/y:. Nie trzyma moczu tak jak powinna :crazy:. Ćwiczenia kegla robię i czekam na poprawę . Już mam dosyć noszenia wkładek !!!
Zostało już tyko 4,5 miesiąca na zrzucenie !!!????:szok: Nie dam rady :no:;-). A może dam .... Jak się zaprę to dychę zrzucę . A potem reszta ;-)
U nas w cieniu 37 stopni !!!!

Dzien dobry,
My po uzupelnieniu szczepien - czyli rota połkniete :tak: dziś planów (jak co dzień) konkretnych brak, ale co tam ja juz sobota żyję :-D:-D - zacznę chyba się pakować dziś , a co mi :-p
Tatus dziś po pracy odbierzę naszą matę i zobaczymy jak Tymkowi się spodoba ;-)

OO widzę jest co nadrabiać, wiec czytam i odpisuję

Maryś - ja od zawsze mam problemy z cera i nic za bardzo nie pomaga, ale w ciąży było super i mogłoby tak pozostac, ale nieeee :confused:. Na wielu wózkach widziałam kokardki, ale osobiście nie zaczepiłam. Tu z kolei jest zwyczaj, ze nowo narodzonemu dziecku daje się pieniążki - monety. Trzeba dotknąć rączki dziecka tym pieniążkiem i dać do wózka. Śmialiśmy sie z Małżem , że obskoczymy dzielnicę to się ładna sumka uzbiera :rofl2: Ale wracając do czerwonego, to pewnie jakbym miała kokardke to bym przyczepiła

Sara - ślicza ta bransoletka, na to nie wpadłam. Co prawda takie nie umiem , ale najzwyklejszą plecionkę jak to sie kiedyś nosiło zrobię :tak:

Anusia - głowa do góry...czuję się tak samo, choć ślubny twierdzi, że źle nie wyglądam to przecież lustro w domu mamy.... u nas też jeszcze nic praktycznie ni było. I wiesz, myślałam, że to jemu bedzie trudniej wytrzymać (bo przez ciąże może było coś ze trzy razy , z czego dwa ostatnie na wywołanie :dry:). Waga też mi stanęła.
Wszysycy mówią abym się nie przejmowała waga bo przeciez to dopiero 7 tyg po porodzie(no liczmy bedzie 8), ale łatwo powiedzieć. Ale postanowiłam, ze od września będę na basen chodzić.

Kingusia - to pewnie przez tą pogodę, oby spadła jak najszybciej

Palin - dzięki Kochana, ale jest źle. Cóż w niedzielę się pofarbuję JAKOŚ...nie wiem jak cos sie wybierze i moze poczuję sie lepiej

Martam - oj to sie strachu najadłaś, mam nadzieję, ze już wszystko dobrze.

U mnie do wago wyjsciowej zostalo 8kg...no ale z 6 tez bede zadowolona. ALe jak stanelo na 60 kg to kaplica...od 1,5 tyg nicv !!!! Musze zerknac na te cwiczenia bo nie slyszalam o nich. Ja specjalnie tabletek anty nie biore bo chce najpier zrzucic, a boje sie ze mi stanie calkiem jak zaczne brac :crazy:

Pozdrawiam :)

Dziewczyny- otworzyłam wątek o naturalnych metodach.
I tu pytanie do naszych moderatorek- czy robić drugi przeznaczony na pytania i komentarze? Chyba tymczasowo utworze, a jeśli sądzicie, że to zbędne albo można to inaczej rozwiązać, to się zlikwiduje.

MIKOTKU ciasto to Biszkoptowe kostka kawowa :-D w sam raz do kawusi ;-) chętnie poczęstuje :-)
DMUCHAWCU to kawkujemu :-) mnie tez macica nie boli, wogule nic mnie nie boli, a wkładki coraz rzadziej są poplamione.

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry