reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Hej :-)
Ja dopiero kawkę no wita łam o 12 o_O Mała wogule spala od 1 do 7 bez przerwy, normalnej jestem w szoku. U nas też ukrop jak nie wiem co, ale musze iść do sklepu :-\

Mikotku, Gosia powodzenia na szczepieniu :-)

Mikotku współczuję problemów z brzuszkiem, my stosujemy teraz infacol i jest w miarę ok, tylko trochę męczą ja bączki i trochę przez to płacze ale jak już sobie uczy to jest ok

Madziu mam nadzieję, że badanie nic nie wykaże a problemy brzuszkowe i z ulewaniem się skończy, chociaż i u mnie też dosyć często ulewa

Gosiu mój Mariusz śpi w drugim pokoju odkąd wróciłam z Mała ze szpitala, potem miał miesiąc wolnego także nie wiem czemu tak jest... Fajnie że z psiakiem jest lepiej :-) mam nadzieje, ze niedługo będzie szalał jak dawniej ;-)

Dmuchawcu jesteś młoda dziewczyna z 3 ślicznymi pszczółkami :-D kapelusze śliczny :-)

Bona najlepszego z okazji rocznicy :-)

Ostatnia edycja:
reklama
Gosiak moze to dziwnie zabrzmi, ale sprzatajac odpoczywam. Lubie wszystko robic na biezaco. A teraz wiele czynnosci na czas, i coraz lepiej mi idzie :-)

Bona pochwal sie firankami i prezentem. Ja po urodzeniu Zosi dostalam Lilou, kolejne do kolekcji, a ostatnio złota bransoletke:-) ja tez lubie dostawac takie prezenty niespodzianki:-) wow! Michas juz w swoim pokoiku?! Super! Kochana widze, ze Ty miszczu organizacji jestes!

W mieszkaniu mamy dzisiaj w miarę chłodno a Laura strasznie marudzi :dry: normalnie już nie wiem o co jej chodzi... widzę że jest śpiąca a nie może zasnąć :-(

A co do spania w swoim pokoiku to nasza córcia od początku śpi u siebie. Drzwi mamy otwarte i ja ją słyszę jak tylko zacznie się kręcić.

Kilka dni nieobecności i kilkanaście stron do nadrobienia. BB się odradza (dobre 1,5 godziny Was sczytywałam)? Myśmy pojechali w rodzinne strony i ochrzciliśmy Mikołaja. Tak więc już mamy to za sobą. Uff… Przy okazji załatwiliśmy becikowe (zajęło nam to ok. 3 godzin łącznie z uzyskaniem decyzji o przyznaniu kaski, która będzie 19.08.2013).

Kingusia – widzę, że u Ciebie jak i u mnie – Tata i Maleństwo jak kloniki, śpią identycznie:happy:

Rozmiar 56? My już o nim zapomnieliśmy. Teraz już 62, a niektóre i 68 Mikołaj nosi. Choć ostatnio takie upały, że jego „garderoba” robi się monotematyczna – pampers. Ale i tu chyba czas na zmianę, z 2 na 3 (2 nie radzi sobie z utrzymaniem wszystkiego w sobie).

Marys – ja mam Prolactis od LOVI – i jest super. Ale nie korzystam z niego systematycznie (jest raczej na w razie czego, jeśli jest nadprodukcja, albo Młody mało je i nie chcę, żeby cycki „pomślały”, że potrzeba mniej produkować), bo Mikołaj ściąga bezpośrednio z cyca (butelki schowane w szafce nawet nie wysterylizowane, żeby nie kusić losu, żeby były potrzebne).

Gosiak – u nas Mikołaj od początku (jak już wróciliśmy do siebie) spał w oddzielnym pokoju. Na początku się bałam, że nie usłyszę od razu, jak się obudzi, ale nie mam z tym problemów. A jak mi się nie chce latać miedzy pokojami – i Młodego jest wersalka, to tam się kłądę.

Mikołajowi myśmy do chrztu kupili koszulę i spodnie. Żadnych kompletów (szkoda kasy) i gajerków (za gorąco) i wyglądał tak, że jakby był straszy, to może bym i oko na nim zawiesiła. ;-)

Tatusiowie – Aro to czasem jest lepszym rodzicem niż ja, a czasem to mnie szlag trafia. A ponoć to kobiety są jak chorągiewki. Często go przewija, bierze do odbicia (na jego „klacie” lepiej się Młody układa). Ale już z zajmowaniem Małemu uwagi to chyba brakuje mu pomysłów. Choć z każdym dniem idzie mu coraz lepiej. Ostatnio nawet usłyszałam jak mu śpiewa! Ale w nocy nie wstaje (praktycznie nie słyszy Mikołaja) – chyba, że go wyszturcham, żeby wstał (ale tylko jak rano do pracy nie musi iść).

Kingusia - &&&& za wizytę.

Dmuchawiec, Ty Zdolniacho. Śliczny :tak:

Myśmy dziś na spacerze byli o 9 do 11.30. Właściwie tyle było spaceru, co dojść na plażę i z plaży do domu. Mikołajowi podobał się chłodek w cieniu, ale na kocu chyba za twardo dla Królewskiej dupci, bo nie mógł się ułożyć i zasnął dopiero w wózku. Może jeszcze raz się dziś wybierzemy, ale to całkiem wieczorkiem. Za gorąco, a Młody znowu cały wysypany potówkami (muszę wypróbować metodę Dmuchawca). Teraz śpi w samym pampku.

Mały się obudził, koniec czasu wolnego Mamy... :rofl2:

My po szczepieniach. Tymek troche uronil lez, ale kto by nie zaplakal. Szybciutko utulilam i bylo lepiej. Ale z tych calych emocji i moich nerowo dopiero w domku sie zorientowalam i doczytalam , ze Tymek nie dostal rota :dry: dodzwonic sie tam nie moge, bede probowac jutro z rana.

CO do spania..pokoik Tymka stoi odmalowan, ale ze spodziewamy sie jeszcze we wrzesniu mojej siostry nie mozemy wyniesc z tamtad lozka. A przez nie z kolei lozeczko Tymka sie nie zmiesc. Nic poczekamy jeszcze troszke i doprowadzimy sypialnie(oby dwie) do ladu :tak: A wlasnie boje sie, ze nie uslysze jak zacnie kwilic

Palin - dobrze, ze juz chciny macie za soba, poprosimy zdjecia Mikolaja :tak:PS staramy sie jak mozemy reaktywowac BB :laugh2:

Witam kobitki. Nie wytrzymałam i pojechała na wizytę do tego mojego dobrego pediatry. No i jak on zobaczył co mi moja rodzinna zapisała, to powiedział: natychmiast odstawić. On jest za mały na Bactrim i Smectę... :wściekła/y: No. Obejrzał wrzoda, kazał robić namoczki z octeniseptu i jak nie przejdzie do piątku, to pokazać to temu chirurgowi. Zapytałam o szczepienia. Powiedział, że on swoje wnuki szczepił szczepionkami z NFZ. Twierdzi, że po skojarzonych jest więcej powikłań. Na nam też na studiach tak mówili... Więc suma-sumarum zaszczepię chłopca tymi podstawowymi szczepionkami. Natis chyba też nie daje skojarzonych, o ile dobrze pamiętam.

Moje dziecko do południa marudziło, a od 13.00 śpi. Obudził się, a właściwie został obudzony u lekarza, potem o 15.30 na cycka i śpi. Ja chciałam z nim do Biedronki iść, bo nic do jedzenia nie ma, a on śpi i śpi. Chatę posprzątałam, kwiatki podlałam i oberwałam, kąpiel uszykowałam, na facebooku posiedziałam, lodówkę umyłam, a on śpi. Mialam taką myśl, żeby go walnąć do wózka i jechać, ale boję się, że jak mi się teraz przebudzi na spacerku, to wrzask z głodu będzie. Matko wyśpi mi się teraz a w nocy co będzie?:szok:

Muszę termometr kupić. Ma któraś z Was taki?
Termometr Microlife NC 100 bezkontaktowy - Dermokosmetyki, suplementy diety, artykuły higieniczne, leki bez recepty

A tu Adaśko już ochrzczony. :)
Chrzest Adasia 090.jpg

Załączniki

• Chrzest Adasia 090.jpg
    Chrzest Adasia 090.jpg
    22,6 KB · Wyświetleń: 55
Ostatnia edycja:
Gosiak super, ze macie juz szczepienie za soba.

My w koncu nie pojechalismy na szczepienie, byl taki skwar, ze nie dalo sie wytrzymac 5 min na dworze. Dzwonilam do przychodni i nawet pielegniarka odradzila szczepienie w taki upal.

Palin macie piekne zdjecia! Super, ze juz Mikotlaj ochrzczony. I u nas garderoba monotematyczna pampers i krotki rekawek. My nawet jeszcze nie mamy kompletu dokumentów do becikowego.

Anilek super zdjecie! Swietna fryzure mialas. Zosia tez ostatnio tak spala, jak najmniej sie tego spodziewalam.

My juz po kapaniu. Grzmiało, błyskało się i aucichło, zeby tylko w nocy burzy nie było

Załączniki

• DSC01431.jpg
    DSC01431.jpg
    29,7 KB · Wyświetleń: 66
  • DSC01433.jpg
    DSC01433.jpg
    26,3 KB · Wyświetleń: 69
reklama
Dzwonilam do przychodni - jutro na 9 mamy rota. DObrze, ze to tylko do polkniecia jest. Tymek marudny jak nie wim, co prawda zjadl ale z wrzaskiem pomiedzy....w kapieli to samo. Teraz zasnal i mam nadzieje, ze noc ladnie przespi. Jedna nozka troszke mu opuchla, ale uprzedzali, ze tak moze byc. Oby goraczki nie bylo tylko.

Mikotko - dobrze, ze nie pojechaliscie, tylko byscie sie umeczyli wszyscy
Palin - cudnie razem wygladacie

Do góry