reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Gosiak moj to raczej znudzony nie jest po godzinie czuwania tylko spiacy bo zaczyna ziewac i odwracac wzrok od zabaw. Po drugim ziewnieciu klade go do lozeczka i zasypia albo jak pora karmienia to do cyca i tez zasypia. Zreszta ma wszystko dosc uregulowane i kazdego dnia jest podobnie.
Karuzele mam fisher price ta z misiami. Na batetie i pilota. Jest siprrowa. Hubert ja uwielbia

Dzisiejsza wyprawa nieudana:-:)-(

reklama
To chyba rzeczywiscie zainwestujemy w taka na beteryjki :tak: Kurcze dziewczyna chce sprzedac taka z tiny love, ale daleko od nas i bez autka nie da rady dojechac... nic moze po powrocie z urlopu cos znajde,bo teraz i tak stala by trzy tygodnie bez uzywania.

RObaczku - Tymek tez wlasnie ziwa, czasem dosc szybko po przebudzeniu i jedzeniu. Chyba to tez zmeczenie, bo wlasnie taki maluszech znudzenia raczej nie odczuwa co?? Mam nadzieje, ze nie zanudzam wlasnego dziecka :tak:

Z dobrych wiadomosci ksiadz sie zgodzil i chrzcimy sie 18.08 :tak:i co lepsze nie musimy tlumaczyc aktu urodzenia :-D

Kochane raz juz pytalam i wiem jakiego Palin uzywa termometru a WY?? chodzi mi o taki bezdotykowy badz do uszka. Chcialam cos zamowic z allegro, a tu kazdy chwali swoje , a wybor ogromniasty

Robaczku, zazdroszcze Ci samodzielnego zasypianie synka.. U nas jest coraz gorzej, nie wiem może przez upały, może go nie potrafiłam nauczyć. Ostatnio zasypia właściwie tylko przy cycu :( potem chce mu sie odbić i sie wzbudza, więc śpi krociotko.. Czasami pomoże ułożenie na mnie jak zaraz zasnie, na kangurka. Wtedy śpi dłużej. No masakra jakaś. Tak ładnie sypial jeszcze dwa tygodnie temu :( teraz po trzy drzemki po pól godz w ciagu dnia. Może to naprawdę przez ten gorąc.. 32 stopnie u nas i parno dzis np.. Jak ziewa i położe go do lozeczka to po 10 min płacz... Dziewczyny, co ja robię nie tak? Zmęczona i zdolowana jestem :(

Anusia - a moz sproboj go klas na brzuszku?? U nas to pomoglo i Tymek sam slicznie zasypia. Z poczatku bylo tulenie , bujanie w wozku trwalo to ze 40 min zanim usnal. Potem przenieslismy go do lozeczka i lezac na pleckach zasypial, ale tez to trwalo. Teraz na brzuszku klade go (ze smoczusiem) 2 minuty i dziecka nie ma . Czasem lezy dluzej obraca sobie glowka, ale na spokojnie i w koncu zasypia. Mozesz tez mu wlaczyc szum suszarki moze?? tu link

https://www.youtube.com/watch?v=fb_9Vse8QJg

Ja wgralam sobie do telefonu i jak trzeba to wlaczam, choc juz coraz rzadziej mu potrzeba.
Tyle moge z mojej niedoswiadczonej strony napisac :)

wiadomo, że upały dokuczają każdemu nawet a może zwłaszcza maluszkom, u nas bywa różnie chyba zależy od dnia, ale staramy się wietrzyć mieszkanie,przytulanie, muzyka,bajki puszczone z płyty, karuzela canpol babies lub przytulanka z bijącym serduszkiem chicco, pomaga w zasypianiu

Heeeej. Dawno mnie tu nie było. Co tam u was? U nas dobrze. Chociaż mały ulewa bardzo i się martwię .. dzisiaj ciężki dzień .. non stop marudził. Dopiero co zasnął. Chyba mało mleka mam. W środe pierwsze szczepienie. Jak wasze dzieci je zniosly? Bo jak będzie wszystko ok to jade z synkiem w góry odpocząć. ;)

hej

ankaka zmień suwaczek ;-)

gosiak jak będziesz w szczecinie to mam nadzieję, że się spotkamy :-D heh zrobimy sobie dwuosobowe spotkanie bb ;-)

u nas w szczecinie teraz finał regat tall ships - rewelka, tłumy przy nabrzeżu, a jakie piękne żaglowce :-D

dmuchawiec MatkaEwa to będziemy się wspierać w przygotowaniach do chrztu bo my też mamy teraz w niedziele, ciekawa jestem jaka będzie pogoda

anilek77 biedny ten Twój synek, też miałam kiedyś do czynienia z wrzodem więc wiem co to za ból

RobaczekII w sumie tez miałam dzisiaj jechać do Sopotu bo mój brat z rodzinką jechał, pewnie bym się skusiła gdybym karmiła piersią a tak problem z mleczkiem dla małego, zatem mega zazdroszczę
Jeśli chodzi o krosteczki to mój mały tez tak miał ale zniknęło po kilku dniach, myślałam że to potówki

gosiak_85 Kingusia91 mój mąż tez wraca z pracy po 18. Więc jestem praktycznie cały
dzień z małym sama, szkoda ze nie mieszkam koło moich rodziców a codziennie jeździć to też nie ma sensu

misianka uważam że powinnaś te dolegliwości skonsultować z lekarzem

natis udanego urlopu :D

Mały już spi, a w sypialni 27 stopni i tak się dziwię że w miarę dobrze nockę przesypia.
Jutro szczepienia na 12.00 ciekawe jak po nich będzie się zachowywał.

reklama
fioletowa - alez ja zazdroszcze tych regat!!! zeszly final byl rewelacyjny, teraz pewnie to samo :-D harmonogram mamy napiete ale jak tylko bedziemy dostepni dam znac :tak: tak to jest czasu malo osob do odwiedzenia duzo

Kurcze raz sobilo mi sie o uszy ze pneumokoki czy rotawirusy to "szczepienie" doustne a tu okazuje sie ze to domiesniowo w nozki robia...nie wiem jak ja zniose to ...azsie boje tego piatku:zawstydzona/y:

Do góry