reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Gosiak moj to raczej znudzony nie jest po godzinie czuwania tylko spiacy bo zaczyna ziewac i odwracac wzrok od zabaw. Po drugim ziewnieciu klade go do lozeczka i zasypia albo jak pora karmienia to do cyca i tez zasypia. Zreszta ma wszystko dosc uregulowane i kazdego dnia jest podobnie.
Karuzele mam fisher price ta z misiami. Na batetie i pilota. Jest siprrowa. Hubert ja uwielbia

Dzisiejsza wyprawa nieudana:-:)-(

reklama
To chyba rzeczywiscie zainwestujemy w taka na beteryjki :tak: Kurcze dziewczyna chce sprzedac taka z tiny love, ale daleko od nas i bez autka nie da rady dojechac... nic moze po powrocie z urlopu cos znajde,bo teraz i tak stala by trzy tygodnie bez uzywania.

RObaczku - Tymek tez wlasnie ziwa, czasem dosc szybko po przebudzeniu i jedzeniu. Chyba to tez zmeczenie, bo wlasnie taki maluszech znudzenia raczej nie odczuwa co?? Mam nadzieje, ze nie zanudzam wlasnego dziecka :tak:

Z dobrych wiadomosci ksiadz sie zgodzil i chrzcimy sie 18.08 :tak:i co lepsze nie musimy tlumaczyc aktu urodzenia :-D

Kochane raz juz pytalam i wiem jakiego Palin uzywa termometru a WY?? chodzi mi o taki bezdotykowy badz do uszka. Chcialam cos zamowic z allegro, a tu kazdy chwali swoje , a wybor ogromniasty

Robaczku, zazdroszcze Ci samodzielnego zasypianie synka.. U nas jest coraz gorzej, nie wiem może przez upały, może go nie potrafiłam nauczyć. Ostatnio zasypia właściwie tylko przy cycu :( potem chce mu sie odbić i sie wzbudza, więc śpi krociotko.. Czasami pomoże ułożenie na mnie jak zaraz zasnie, na kangurka. Wtedy śpi dłużej. No masakra jakaś. Tak ładnie sypial jeszcze dwa tygodnie temu :( teraz po trzy drzemki po pól godz w ciagu dnia. Może to naprawdę przez ten gorąc.. 32 stopnie u nas i parno dzis np.. Jak ziewa i położe go do lozeczka to po 10 min płacz... Dziewczyny, co ja robię nie tak? Zmęczona i zdolowana jestem :(

Anusia - a moz sproboj go klas na brzuszku?? U nas to pomoglo i Tymek sam slicznie zasypia. Z poczatku bylo tulenie , bujanie w wozku trwalo to ze 40 min zanim usnal. Potem przenieslismy go do lozeczka i lezac na pleckach zasypial, ale tez to trwalo. Teraz na brzuszku klade go (ze smoczusiem) 2 minuty i dziecka nie ma . Czasem lezy dluzej obraca sobie glowka, ale na spokojnie i w koncu zasypia. Mozesz tez mu wlaczyc szum suszarki moze?? tu link

https://www.youtube.com/watch?v=fb_9Vse8QJg

Ja wgralam sobie do telefonu i jak trzeba to wlaczam, choc juz coraz rzadziej mu potrzeba.
Tyle moge z mojej niedoswiadczonej strony napisac :)

wiadomo, że upały dokuczają każdemu nawet a może zwłaszcza maluszkom, u nas bywa różnie chyba zależy od dnia, ale staramy się wietrzyć mieszkanie,przytulanie, muzyka,bajki puszczone z płyty, karuzela canpol babies lub przytulanka z bijącym serduszkiem chicco, pomaga w zasypianiu

Heeeej. Dawno mnie tu nie było. Co tam u was? U nas dobrze. Chociaż mały ulewa bardzo i się martwię .. dzisiaj ciężki dzień .. non stop marudził. Dopiero co zasnął. Chyba mało mleka mam. W środe pierwsze szczepienie. Jak wasze dzieci je zniosly? Bo jak będzie wszystko ok to jade z synkiem w góry odpocząć. ;)

hej

ankaka zmień suwaczek ;-)

gosiak jak będziesz w szczecinie to mam nadzieję, że się spotkamy :-D heh zrobimy sobie dwuosobowe spotkanie bb ;-)

u nas w szczecinie teraz finał regat tall ships - rewelka, tłumy przy nabrzeżu, a jakie piękne żaglowce :-D

dmuchawiec MatkaEwa to będziemy się wspierać w przygotowaniach do chrztu bo my też mamy teraz w niedziele, ciekawa jestem jaka będzie pogoda

anilek77 biedny ten Twój synek, też miałam kiedyś do czynienia z wrzodem więc wiem co to za ból

RobaczekII w sumie tez miałam dzisiaj jechać do Sopotu bo mój brat z rodzinką jechał, pewnie bym się skusiła gdybym karmiła piersią a tak problem z mleczkiem dla małego, zatem mega zazdroszczę
Jeśli chodzi o krosteczki to mój mały tez tak miał ale zniknęło po kilku dniach, myślałam że to potówki

gosiak_85 Kingusia91 mój mąż tez wraca z pracy po 18. Więc jestem praktycznie cały
dzień z małym sama, szkoda ze nie mieszkam koło moich rodziców a codziennie jeździć to też nie ma sensu

misianka uważam że powinnaś te dolegliwości skonsultować z lekarzem

natis udanego urlopu :D

Mały już spi, a w sypialni 27 stopni i tak się dziwię że w miarę dobrze nockę przesypia.
Jutro szczepienia na 12.00 ciekawe jak po nich będzie się zachowywał.

reklama
fioletowa - alez ja zazdroszcze tych regat!!! zeszly final byl rewelacyjny, teraz pewnie to samo :-D harmonogram mamy napiete ale jak tylko bedziemy dostepni dam znac :tak: tak to jest czasu malo osob do odwiedzenia duzo

Kurcze raz sobilo mi sie o uszy ze pneumokoki czy rotawirusy to "szczepienie" doustne a tu okazuje sie ze to domiesniowo w nozki robia...nie wiem jak ja zniose to ...azsie boje tego piatku:zawstydzona/y:

Do góry