reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

ANILKU mi dziewczyny doradziły przemywanie oczka własnym mleczkiem i masażyk w rogu oczka ;-) i do tego jeszcze normalnie solą fizjologiczna i pomoglo :-D
DMUCHAWCU wkoncu dołączyłam do kawusi z Tobą :-D

Mam pytanko do dziewczyn odciagajacych mleczko ile czasu zajmuje Wam odciagam ie i ile razy dziennie to robicie? Jakie macie laktatory? Ja mam taki z Canpol Babies z pompka ręczna (wzielam za punkty payback ze strony smyka) ale szczerze mówiąc jest nie wygodny i ręce od niego bolą :-\

reklama
Justa - dokladnie ja Sara napisala, termos, pojemniczek i w droge :tak: My robimy tak samo na podroz, pojemniczek wlasnie w sobote mi przyszedl :tak:

Sara, Paulus, mikotko- ufff chociaz jedno klucie mniej ; choc i tak mam stresa a tu jeszcze 5 dni:) ale wezme Tymka w nosidelku to go latwiej pozniej uspokoje

Sara - to sa te czopki homeopatyczne?? kurcze zanotuje nastepna rzecz :-p lepsze to niz szprycowac Malego paracetamolem pozniej

Anusia
- tez otulalismy Tymka, ale powiem CI , ze od jakiegos tygodnia juz tego nie robimy bo Maly sie strasznie denerwowal. Jak go scisle otulilam to zaraz poluznialam i wyciagalam raczki. Chyba juz nie chce czuc sie tak scisniety jak w brzuszku. Ale upaly tez robia swoje. Przy wyzszej temp. otulalismy go w samym pampersie :tak:

Mikotko - w Szczecinie za duzo sie nie dzieje...ale fakt, ze final tych regat jest rewelacyjny i zaluje, ze nie moglam tam byc. Poza tym, jak to taksowkarz kiedys mi powiedzial, miasto powolu umiera...chyba ze cos sie poprawilo

Kingusia -slodziutko spia :tak: cudnie ze Laura zaczyna sie usmiechac. Mi dzis Tymek taka porcje z rana zarzucil na hustawce usmieszkow, ze oczy mi sie az zaszklily :-D a tu apropo spania :
1373804247_viqa2a_600.jpg i oczywsie gratulacje 2 miesiaca :-) ale ten czas leci

Marys -
to zazdroszcze, ze Karinka przesypia w nocy ponad 4 godziny. Moj to chyba ma zegareczek w brzuszku...idealnie co 3 godzinki je . Ciesze sie, ze sie u Was poprawilo i juz Malutka najedzona i szczesliwa:-D
PS ja mam z aventu reczny...w sumie nie odciagalam ani razu do pustych piersi, ale w czasie ok 15 minut szlo z obu po ok 100-110 ml. DO pusta pewnie bylo by z dwa razy tyle bo produkcja byla. Z laktaora jestem/bylam zadowolona bo uratowal mnie bardzo

Kochane WY takie przygotowania do chrztu macie a my jak zawsze wszystko na wariata (slowa mojej mamy)Zreszta ze Slubem bylo tak samo. Na kupno sukni mialam UWAA 1 dzien !! :-)A potem konietki na poprawki i cala reszte mialy 2 dni przed samym slubem Ale dalismy rade.
Mamy zaklepana date i godzine i tyle. Nie mam pojecia w co Malego ubire ale przede wszystkim SIEBIE:szok: TYmkowi szybko cos znajde, ale ze mna bedzie problem....zadna spodnica nic nie wchpdzi :dry: moze siostra poratuje, tylko ze ona wyzsza jest i moze byc ciezko...
U nas dzis deszczowo(pada od wczoraj)...milej bo chlodniej, ale przez to nie wyjdziemy nigdzie...
ALe sie rozpisalam..

Załączniki

• 1373804247_viqa2a_600.jpg
    1373804247_viqa2a_600.jpg
    38,7 KB · Wyświetleń: 60
Ostatnia edycja:
Marys- no to kawkujemy:-):-D

Gosiak- na mnie tez nic nie wchodzi- wszystkie ciuchy w szafie mam w rozmiarze 36/38. Kupiłam sobie na chrzest sukienke r.40:sorry2:Odcinana powyżej pasa, a dól rozkloszowany. Założę wyszczuplające gacie i jakoś to będzie:-D

Dmuchawcu poszukiwania idą marnie :sorry2: w sklepach nic nie ma a na allegro też nie za duży wybór w takich małych rozmiarach. Myślałam że uda mi się coś używanego wyhaczyć ale chyba nie da rady. Jak nie znajdę nic innego to zamówimy taki komplecik 3441981211.jpg troche drogi ale przynajmniej mam wszystko razem.
Dmuchawcu robisz sama tort na chrzest?
Marys u nas było tak samo, Laura ciągnęła cyca i ciągnęła i cały czas była głodna a waga leciała w dół.
anilek mam nadzieję że ten wrzód szybko zejdzie Adasiowi... skąd to się takie dziadostwo przyplątało :confused:
gosiak trzymam kciuki za znalezienie stroju dla siebie i dla synka :tak:

Załączniki

• 3441981211.jpg
    3441981211.jpg
    15,8 KB · Wyświetleń: 49
Dmuchawcu - ..hahahah to ja taki wyszczuplajacy kombinezon prosze od kolan po cycki :-D. Moze faktycznie jakas sukienka..w sumie w jedna moja 36 sie mieszcze (z wyjatkiem biustu - guziczki sie rozchodza) tylko na chest sie nie nadaje kompletni. Ale jakbym cos kupila wlasnie takiego jak piszesz to i pozniej sie nada...ehhh trzeba bedzie polatac po sklepach :tak:

Kingusia- komplecik piękny!!! Ja właśnie po moich kombinacjach stwierdzam, ze jesli kupować używane, to tylko kompletny zestaw, bo inaczej wychodzi na to samo, co nowe:sorry2: A co do rozmiarku, to masz racje- mały wybór dla tak malutkich dzieciaczków:tak:

Ja o chrzcinach jeszcze nie myślę, ale chyba zrobimy w przyszlym roku. Mama mojego M. mówiła, że najlepiej zrobić na jakieś święta (Bożego Narodzenia albo Wielkanocne) ale ja sobie to przemyślałam i stwierdziłam ze chyba na pierwsze jej urodziny zrobimy. Jakbyśmy mieli robić na święta to mój brat nie mógłby przylecieć z Anglii. Moja mama pracuje w LOT i mamy zniżki na bilety ale na pokład wchodzimy jako ostatni jeżeli jest jeszcze wolne miejsce, a w święta samoloty są pełne. I zastanawiam się czy by nie zrobić w jakiejś restauracji no ale jeszcze trochę czasu mam :-)
GOSIAK nie chce zapeszać z tym spaniem nocnym bo to dopiero od paru dni, ale mam nadzieje, ze to się utrzyma :-D i ze w końcu będzie miała jakieś stałe godziny :-)
KINGUSIA śliczny komplecik :-) ile ml Twoja Laura teraz je? Moja czasem zje 110, czasem 90 ale są momenty ze po 50-60 i niechce więcej :-\ a jak chce ja obudzić na jedzonko to nie ma szans, nie da rady jej dobudzić :-\

Co do ciuszkow z przed ciąży to ja w piątek zamieściłem się w jedne spodnie i na razie tyle, ale wczoraj byliśmy w tesco i była przecena letnich ciuchów to kupiłam sobie dwie spódnice bo tak to chodziłam w dzinsach ciazowych :-\

Ostatnia edycja:
Dmuchawcu masz racje, samą sukienkę to może znalazłabym jakąś używaną ale jak mam do tego wszystko dokupić to się mija z celem :sorry2:

Marys moja Laura je podobnie. Zazwyczaj 90ml, czasem zdarzy jej się 120 ale bywa i tak że po 60 jest najedzona. Wczoraj no o 17 zjadła 90ml, a potem o 20 po kąpaniu tylko 40 i spała do 1 w nocy :-p

witam ja na szybko nie nadrobiłam przepraszam :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

Kingusia śliczny ten komplecik my jako że doszliśmy do porozumienia w sprawie chrzestnych chcemy chrzic w ostania niedzile sierpnia bądz 1 września więc tez jestem w trakcie szukania sukienki dla Darii tez chce od razu komplecik ze wszystkim no i coś dla mnie najlepiej sukienki bo nie lubie bluzek i spódnic jutro m ma wolne to wyskocze może cos kupię rozmiar 38 ;-)

wczoraj cały dzień byliśmy nad wodą Daria niesamowicie grzeczna nawet raz nie zapłakała tak lubi byc na powietrzu :tak: dzień był fajny ale bardzo krótki tak szybko leci ten czas w weekendy :baffled: wrócilismy dopiero na 20 Daria sie wykąpała i jak poszła spać o 21 tak wstała dopiero 5 na butle zjadła i spała do 7
a dziś znów skwar a my w bloku :-:)-:)-(

hmmm ciekawa jestem co u nas ksiądz wymyśli ze chrzinami mam nadzieje że szybko to załatwię ... a trzeba będzie iść do spowiedzi a jakoś unikam tego jak ognia :zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y:

przepraszam że tylko o sobie ale lece na allegro szukac sukienki puki mała spi
pozdrawiam

reklama
Cześć :-). Ja tylko na momencik bo roboty mam sporo a mały właścnie zasnął .
Dmuchawcu - ja w lesie z przygotowaniami - ale u mnie tak to zawsze wygląda ( wszystko na ostatni moment ) . Nie mam nic i bałagan w domu :baffled:. Lecę właśnie okna myć . Oglądałam ciuszki na chrzest. Garniturek odpada . Kupię chyba takie body białe z kołnierzykiem , biało niebieski sweterek i beżowe spodnie . Dla siebie będzie większy problem kupić cokolwiek. Wielka jestem :-(.
Kingusia -śliczny ten komplecik:tak:
Teri - ja też za spowiedzią nie przepadam :sorry2: a muszę to załatwić w tym tygodniu
Sciskam Was i pędze sprzątać .

Do góry