reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Ostatnia edycja:
reklama
Hej
Ja nie mam czasu ani poczytac ani cps napisac. Jeszcze na facebooku to cos tam napisze i przeczytam.

Natis napewnop pisalas gdzie jedziecie ale nie odgrzebie tego, wiec i tak zycze ci udanego wyjazdu:-)

Tyle podczytalam aaa i Laura Kingusi nadal 56 rozmiar, tez troche zazdroszcze bo u mnie juz zaczna 62 isc w odstawke. 3 tygodnie temu wazylam go i mierzylam i bylo 5600 i 58.

Mija u mnie 9 tydzien po porodzie a ja nadal mam plamienia, czy to normalne???? Na 6 tyg.bylam u lek.ale tu to ogolny przeprowadza rozmowe i tyle. Jutro bede dzwonic moze wysla mnie do gina a jak nie to prywatnie do polskiego pojde.

Sebastian zasypial sam otulony kocykiem i przy spokojnej muzyce, czasem ze smokiem.. Teraz jest za gorąco żeby go opatulic i chyba w tym problem... On wydaje sie całkiem zagubiony jak go odkładać do lozeczka "luzem". Może faktycznie spróbuje kladzenia na brzuszku...
Jak były chlodnijsze dni to potrafił spac 2-3h, teraz po pól godz sie budzi. Czekam na chłodek jak na zbawienie. Wiem, ze potrzebuje wiecej snu tylko jakos nie może..

Hej!

Anusiakanusia i nasza Zosia też ma takie ciężkie spanie w te upały. Dzisiaj w nocy budzenie co chwila. W dzień jeszcze pospała, ale byliśmy na dworze w cieniu i było przyjemnie.

Gosiak rota jest do wypicia.

Natis udanego urlopu! Jeszcze raz Ci dziękuję - jesteś wspaniała!

Fioletowa Wasze szczęście, że macie wokół takie atrakcje - u nas posucha.

Ja też częściej na fb teraz jestem - wygodniej, ale bb podczytuję cały czas. Teraz póki córeńka śpi ogarnęłam sypialnię, a zaraz idę nastawić pranie. Jak na razie zapowiada się chłodniejszy dzień, ale to chyba tylko pozory, bo mówili, że dzisiaj ma być nawet 36 stopni:no::szok:

Miłego dnia Kobietki!

Dzień dobry ;-)

U nas też zapowiada się upał. My z Laurą jeszcze w łóżkach :-D
Muszę się pochwalić że moje dziecko zaczyna się uśmiechać :-) Dzisiaj kończy 2 miesiące :tak:

Pokaże Wam jak moje skarby śpią Zdjęcie0134.jpgZdjęcie0137.jpg normalnie jak klony :-D

Ciekawe czy nasza torba do wózka dzisiaj dotrze, dobrze by było... ale nie uśmiecha mi się cały dzień czekać na kuriera.

anusia Mikoto nam ciężko znieść takie upały a co dopiero maluszkom... ale w sumie jakby miało padać i być zimno to już lepiej że jest gorąco.
sara paulus kciuki za szczepienia &&&&&&&&&

Załączniki

• Zdjęcie0134.jpg
    Zdjęcie0134.jpg
    25,3 KB · Wyświetleń: 82
  • Zdjęcie0137.jpg
    Zdjęcie0137.jpg
    27,9 KB · Wyświetleń: 66
sa_raa dzięki za podpowiedź, dopiero po fakcie o tym pomyślałam, wczoraj była idealna pogoda nad morze z takim maluszkiem, no trudno w tym roku pewnie już nie pojedziemy

paulus3d ja do ok. 5 tygodnia miałam plamienia a teraz jest już ok., ciekawe kiedy @, do lekarza dopiero idę 24.08 bo jest na urlopie

Korzystam z okazji że mały zasnął, chyba w końcu trafiliśmy na dobre mleko po którym na "kupki" takie jakie powinny być. Chyba przez to ze się nie męczy to też chyba trochę więcej sypia w dzień. Właśnie się budzi to muszę się ewakuować...

Cześć dziewczyny,
Dawno mnie tu nie było, nawet nie miałam czasu Was podczytywac :-( odkąd jestem sama w ciągu dnia z Karinką pochłania caly mój wolny czas przez problemy brzuszkowe (przynajmniej tak myslelismy). Okazalo sie jednak, że to nie problem z kupna byłntylko poprostu Mała nie dojadała :-( przez 2 tygodnie nic nie przybrała na wadze :-( teraz odciagam sobie mleko i daje jej z butelki żeby wiedzieć ile zjada i ewentualnie dojada mlekiem modyfikowanym. Dostaje tez infacol na gazy i jest lepiej, choć zdarzają się baczki ktore ja męczą i trzeba ją trochę ponosić, ale nie jest zle. Niestety przez te upały jest bardo marudna. Częściej zaglądam na fb.
DMUCHAWCU, ROBACZKU dziękuję za rady co do oczka, pomoglo juz nie ropieje :-)
KINGUSIA zdjęcia super! Normalnie jak bliźniaki :-D
Postaram się być teraz na bieżąco i podczytywac was regularnie (co prawda z telefonu ale zawsze coś :-)). Szkrabek od paru dni ma zasypianie o północy i pobudka na jedzonko ok 4:30 potem idzie spać na kolejne 3-4 godz. Przepraszam, że tylko tak o sobie obiecuje poprawę :-)

Ostatnia edycja:
A co na ropiejące oczka? Mojemu Adaśkowi troszkę ropieją, ale taka biała wydzielinka. Czym to załatwiacie?:confused:

Wrzód nadal jest. Mniejszy i mniej bolesny( tak sądzę po zachowaniu dziecka). Jutro idziemy do kontroli. Zobaczymy co tam lekarka powie.

natis: przyjemności na urlopie. A gdzie się wybieracie, jeśli wolno spytać?
kingusia: świetne fotki. Córeczka tatusia. :)

reklama
Hej babeczki!:-)
Dziś u nad od rana burzowo i deszczowo. W domu ciemno, że światła muszę mieć włączone:sorry2: Za to pospałysmy do 9ej:tak:
Siedzę i piję kawkę:-)

Tesciowie wyjechali wczoraj- kawał roboty odwalili na działce- powycinali większośc niepotrzebnych krzaczorów. Za to 16-letnia siostra Daniela, która miała mi pomagac w domu, wkurzała mnie straszliwie. Leń i rozpieszczeniec:sorry2: Dobrze, ze juz pojechała.

Dziewczyny, ja chyba jestem jakaś dziwna- wolę byc z dziecmi sama i wtedy najlepiej sobie radzę:sorry2: Teraz czeka mnie jeszcze kilkudniowa wizyta rodzinki z okazji chrzcin. A potem brat Daniela ma byc jeszcze pod koniec sierpnia do pomocy na działce i potem będzie spokój święty:-D

Justa, Matka Ewa- jak przygotowania do chrzcin? Ja w zasadzie wszystko mam- brakuje mi kapelusika do chrztu dla małej, ale juz zamówiony. Pozostaje sprzatanie generalne:sorry2:

Anilku- ja na ropiejące oczka polecałam przemywanie pokarmem z piersi przy każdym karmieniu, ale nie wiem co Marys stosowała.

Moje dziecko rosnie jak na drożdżach- 4 dni temu ważyła 4600g, jutro kończy 6 tygodni, a po spadku ważyła 3100, czyli przybrała 1,5kg w 5,5 tygodnia. To chyba nieźle, nie?
Moja waga za to stoi i ani drgnie:-( Brzuchol nadal odstająco-wiszący:sorry2: Spodziewałam się, że po trzeciej ciąży może być kiepsko, ale nie aż tak...

Kingusia- śliczne Twoje Maleństwo:tak: Noja tez chodzi jeszcze w 56, ale niektóre ubranka na 62 juz zakładam, zalezy jaka firma bo te rozmiarki różnie szyją. A jak Twpje poszukiwania ubranka do chrztu?

Ostatnia edycja:
Do góry