reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Dziewczyny ja chyba mam mało mleka, bo mały dziś od 4 rano prawie cały czas wisi na cycku z małymi przerwami na drzemki, z tym że wiecznie nie jest najedzony i zapycham go smoczkiem. W końcu kupiłam mm i wypił 40 ml i spi ledwie skończył pić. Chciałabym karmić piersią ale biedaczek zgubił na wadze juz w szpitalu i we wtorek idziemy na kontrolę wagi więc wole podawać 1-2 razy dziennie mm. Zobaczymy co da się zrobić. Dziś zauważyłam że górna warga przykleja mu się co cycka i strasznie się denerwuje - czy też tak macie?

reklama
Unas do wczoraj też było deszczowo, a dziś słoneczko i ciepełko:tak::tak::tak::tak:
Fryty zjedzone, biorę się za prasowanko. Pszczoły szaleją na balkonie, Helenka naedzona w łóżeczku zasypia:tak:

Dziękuję Dziewczyny za dobre słowo :-)

Smile- to widzę, że też mieliście wizytę w przychodni... Dobrze, że wszystko jest ok, a Franuś ładnie przybiera :-D

Marta- nie byliśmy u lekarza konsultować się w sprawie mleka, ale ciocia mojego M. jest farmaceutką i dała nam ze swojej apteki. We wotrek będziemy u pediatry, to spytam i poproszę o receptę ewentualnie.

Dziś mam okropny dzień... Głowa mnie boli i mój M. się śmieje, że lepiej funkcjonuję, jak się nie wysypiam i zajmuję się Małym w nocy :cool: Cwaniaczek :sorry:

Bona trzymam kciuki, żeby wszystko było u Was dobrze! Co do nieprzespanych nocy - te kilka godzin rzeczywiście nie śpię, ale w dzień jakoś nie umiem tego odespać, chociaż brzmi mi w uszach: "Dziecko śpi - śpij i Ty". A że w domu wiecznie jest coś do zrobienia, to jest jak jest.

Dmuchawcu ja praktycznie co drugi dzień stoję przy desce do prasowania, ale chcę to robić na bieżąco.

Maleńka śpi, także lecę umyć naczynia po obiedzie- dzisiaj był "niedzielny" rosół.

Justa- każde dziecko gubi na wadze w szitalu;-);-) Ja bym się tym nie przejmowała o tyle, że trzeba czasu, żeby karmienie się unormowało. U każdego dziecka ten czas jest inny. Więc główka go góry, nie poddawaj się. Pozwalaj mu wisieć na cycku choćby dzień cały, a mleczka będzie więcej. Moja Marysia nie chciała ssać pustych piersi, denerwowała sie, ze nic nie leci, więc ja puste cycole po każdym karmieniu laktatorem męczyłam minimum 10minut. To samo robiła moja siostra, więc sposób sprawdzony i skuteczny:tak::tak:

Dmuchawcu dziękuję za radę, mam laktator ręczny i spróbuję tak jak mówisz. Może głupie ale ja nie wiem kiedy cycusie są puste ;-) Mały chyba jest leniwy ze ssaniem i dlatego się denerwuje jak mu cycus wypada. Filip urodził się z waga 3340 w trzeciej dobie miał 3000, w siódmej dobie 3020 a w dziewiątej 2970 dlatego musimy iść na kontrolę

Justa- ja też nie wiem kiedy są puste:tak::tak: ale jak wypróbujesz laktator, to będziesz wiedziała czy po karmieniu jest juz pusto:tak::tak:i czy faktycznie mleczka jest za mało czy raczej mały jest leniuszkiem. Podajesz mm więc możliwe, ze cwaniaczek już woli jak leci szybko:sorry::sorry:

Dziękuję Mikotku! Ja też nie potrafię spać w dzień, bo albo obiad, albo sprzątanie, pranie, prasowanie... Zresztą, sama rozumiesz... Padam dopiero po kąpieli Małego ok. 20.00.

Miłego wieczorku Kochane! Lecę ściągnąć pokarm dla Głodomora. A tak a propos pustych piersi, mnie też pomógł laktator, żeby to rozpoznać, także również polecam!

reklama
Do góry