reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2013

Kobietki, wiem ze na zakupowym wklejalyscie linki do termometrow bezdotykowych. Moglybyscie tu wrzucic jak ktoras pamieta sprzedawce bo ni przebrne przez tyle stron tam.

Mama kubulki- ja niestety nie pomoge :-(

reklama
Witam
Dziewczyny nie ndrobie was, my tez mamy problemy brzuszkowe. Mamy czopki, ale dawalam juz jej 3 dni i nie wiem czy moge dalej tak codziennie...
Paulunia czekam na relacje z twojej wizyty bo tez mam ten sam problem :(

A my byśmy dziś zaspali na zakończenie roku. :-D Ale daliśmy radę!!! :tak:
Świadectwo i dyplom odebrane, obiadek w knajpce i lody zaliczone. No cóż: WAKACJE!!!!
Adaśko kochany, tylko jak mamusia na małą kawkę z koleżankami wyskoczyła (uprzednio nakarmiwszy ssaczka), to tacie dał wycisk i mama musiała po godzince wrócić. ;-) KOCHAM!!!!

anilek ciesze się,ze jesteś w dobrej formie i humorek też jest:) Pewnie tak jak ja lada tydzien idziesz zrobić badanie obciążenie glukozą...fuj,znowu:( Zobaczymy czy to dziadostwo nas opuściło...Szczerze...od kiedy wróciłam ze szpitala może ze 2 razy dziennie sobie sprawdzam cukier,ale nawet nie w tych godzinach co powinnam,wiec sama nie wiem po co to nadal robię;)chyba z przyzwyczajenia;)Słodkie sobie zajadam...fajnie tak wrócić z menu do żywych:)

Witam się sobotnio w nie najlepszym nastroju...

Co prawda dziś wyspana, bo w piątki mój M. czuwa w nocy, ale mamy problem ze skazą białkową i kupiliśmy Nutramigen, którego Mały nie chce jeść. Wiem, że niezbyt ładnie pachnie i jeszcze gorzej smakuje, ale myślałam, że tylko dorośli to wyczuwają, a dzieci jedzą... Ale niestety... Mojego mleka wystarcza tylko w ciągu dnia, w nocy muszę magazynować, żeby było na kolejny dzień, więc musimy dawać MM w nocy, ale musi to być coś dla dzieci ze skazą białkową...

Przepraszam, że ja tak tylko o sobie, ale przez ten miesiąc mieliśmy już ropiejące oko, drastyczny spadek wagi, problemy z pępkiem, teraz potworne przeziębienie i jeszcze ta skaza... Niekończąca się historia, a to dopiero początek...

Witam
Przepraszam, ze tak pozno ale w szpitalu nie bylo netu, a nawet nie zdazyłam spisać sobie numeru telefonu do którejs z was. W szpitalu byliśmy 9 dni, bo mały miał podwyższone crp i dostawał antybiotyk. W dzien wyjścia jeszcze waga mu spadła a juz była tendencja wzrostowa i we wtorek jedziemy do kontroli.
Dzis od 4 mały wisi na cycu z przerwami i cos nie może zasnąć.Kikut odpadł wczoraj. Zamierzam go dokarmić w ciagu dnia 1-2 razy mm aby na wtorek waga była większa.

Witam sobotnie,
dzieczyny nie wiem co mam robic. Maly od wczoraj strasznie niespokojny jest. Wydaje mi sie, ze on sie nie najada poprostu :-( Przez pierwsze 10 min karmienia slysze jak przelyka, a potem takie puste jego ciumcianie jest. Co dwie godziny (jak przeciagne) na cycku jest. Wczoraj od 18 do 24 nam nie spal bo co przymknal oko to jeden najmniejszy ruch i znowu w ryk. Dalam mu dzis nad ranem 5 kropelek na kolke, bo myslalam, ze go brzuchol boli, ale z drugiej strony z kupkami nie ma problemu. A wrecz na odwrot. Po moim antybiotyku wychodzi z niego falowo wrecz (uprzedzali , ze moze miec biegunke) . I teraz nie wiem czy ten lek wplynal tez na produkcje mleka czy co sie dzieje. Juz nie radze sobie :-( Zastoj w jednej piersi, ale z niej spija, druga caly czas taka "wymieknieta" mi sie wydaje...

Wiem, ze znowu tylko o sobie, ale nie wiem co robic...widze Bona, ze nie tylko ja z problemem.

Kurcze Bona to niefajnie macie:((( może jakieś inne mleczko znajdziecie które mu zasmakuje? Trzymam kciuki żeby problemy się skończyły i żebyście się mogli już tylko cieszyć się Maleństwem...

Ja też wczoraj wylądowałam w przychodni z Frankiem. Myślałam, że się przeziębił bo pokasłuje i jakby zaksztuszał się katarkiem? ale z nosa nic nie leci... DR stwierdziła że to może być refluks bo ma wszystkie objawy... do 4 miesiąca życia powinno mu przejść (jak już wszystko ładnie się wykształci). Dziwne bo w ogóle nie ulewa. W każdym razie teraz nie spuszczam go z oka, nawet do kołyski nie daje bo boję się, że mi się udusi:/
Z pozytywów... ważymy już 3500 :D przybieramy książkowo 200gr tygodniowo!

A tak to się u nas nic nie dzieje... jemy, kupkamy i śpimy :) no i rozglądamy się na prawo i lewo:)

Marys fajnie, że już w domciu!

Podczytuję codziennie, ale nie mam jakoś czasu pisać. Mój Mężczyzna jest strasznie wymagający:) ale obiecuję poprawę:)

edit: Gosiak ja z piersiami mam to samo. Jedna większa i wiecznie pełna, a druga mniejsza i jakby ciągle było w niej mało. Widzę też że z niej "wycieka" bo jedną wkładkę laktacyjną muszę co chwilę wymieniać.
Może coś jest w powietrzu? Mój Mały też wczoraj niespokojny i co chwilę na cycku, dzisiaj od 07:00 to samo. Ale może ma gorszy dzień...

Ostatnia edycja:
reklama
Bona glowa do gory - wszystko co zle przejdziecie teraz a potem bedzie juz z gorki :) Ja taki boom mialam jak Mateusz poszedl do zlobka-non stop antybiotyk, szpital, odwodnienie.. ale teraz nic mu nie dolega (odpukac)

Gosiak moj Tymek tez niespokojny jest wieczorami, do tego stopnia, ze wczoraj wieczorem ogladalam film z nim na rekach :/ Zasnal ok 22 i obudzil sie o 1.30.. zjadl w 10minut i wrzask - zgrzeszylismy po raz drugi.. wyladowal u nas w lozku i nie wiem, o ktorej zasnal, bo ja bylam pierwsza :p Moze ta pogoda na niego dziala.. Dzis mimo wszystko - nawet w kaloszach - ide na spacerek :) I tez rano mialam jedna pusta piers a druga jak kamien.. ale chyba zakrecilam sie na ostatnich karmieniach i dwa razy z tej samej dostal.. Polozna mowila mi, ze to wrecz idealnie, jak dziecko ssie przez max 20minut a nie wisi godzinami na cycu

Palin ostatnio pisalas, ze wszyscy postrzegaja Cie przez pryzmat dziecka - tez tak mam :( Moi tescie odwiedzili mnie 2dni temu, a ostatnio byli u nas na urodzinach meza. Mieszkaja 8km od nas. Dzis przyjezdza moja babcia. Mieszka 15km od nas. Ja pgzeprowadzilam sie tu 3 lata temu.. od tego czasu byla u mnie az raz :/

Marys witaj w domu :)

Smile wspolczuje wizyty w przychodni:( Dobrze, ze Franek nie ulewa. Tymek jak nie odbije, to ulewa. Ulewa tez, jak go ladnie ubiore :p Kiedy nasze chlopaki poznaja sie? Moze w przyszlym tygodniu nie bedzie lalo, padalo i wialo.. Oby :)

Anilek zazdroszcze proby wyjscia z kolezankami :) Ja ostatnio pojechalam na poczte, nie bylo mnie 25minut.. maz ledwo dal rade-podobno.. bo Smerfus grzecznie lezal, jak wrocilam :p Dzis chcialam pojechac do szmateksu, bo Smerf tonie w ciuszkach na 56.. ale mam obawy. Chyba pojade w poniedzialek z nim :(

Milego dnia :* Czy w jakims zakatku naszego smutnego kraju jest prawdziwa wakacyjna pogoda.. ?

Ostatnia edycja:
Do góry