reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Justa tutaj w Giżycku to wiadomo drogo bo to jednak miasto turystyczne i ceny mają niezłe. My chrzciny robimy za Giżyckiem i płacimy 40zł od osoby. W to wliczony jest 2 daniowy obiad, sałatki, tace z wędliną, serami, ciasta, tort, dodatkowe ciepłe danie (np, bigos), napoje, wody. Myślę, że się opłaca. U nas będzie 30 osób więc w domu nawet nie miałabym gdzie ich pomieścić więc to jedyne rozwiązanie:) A jeszcze wszystko co zostaje zabiera się do domu

Mikoto ja lubie mieć wszystko dużo wcześniej zoorganizowane. Lubie planować tylko coś z porodem mi się nie udało:-D I zapraszam do Giżycka. Zabiorę Cię na dwie plaże bo mam blisko domku:tak:

reklama
No i mój dobry humorek trafił szlag!!!!!!!!:wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y::wściekła/y:

Poszłam z pszczołami na zakupy do Biedronki i do Lidla. Wracam do domu, juz byłam w klatce, gdy spostrzegłam, że Marysia nie ma jednego sandałka (dopiero co je kupiłam). No to dawaj-zostawiłam zakupy i ta sama trasa po raz drugi. Sandała nei znlazłam:no::-:)-:)-:)-:)-(
Do tego ledwo się doczłapałam, brzuch stwardniał że masakra i juz siedze i znowu skurczyki czuję:-:)-( Ide po nospę i siekładę:-(
Ryczec mi się chce o tego sandała. A Maryska ma szczęście , że zasnęła bo chyba bym ja sprała.

Paulunia- 40zł od osoby to bardzo mało. My dwa lata temu płaciliśmy 65zł/osobę w Grajewie.

dmuchawcu wybacz Marysi - mój 8 latek ostatnio poszedł w nowych sandałach na dwór, wrócił na bosaka, bo zakopał się w piasku i wyszedł już bez butów. Poszłam ich poszukać, niestety ktoś mnie uprzedził, jak młody maszerował na bosaka po osiedlu do domu. myślałam, że go zabije. teraz śmiać mi się chce :-) ale cieszę się, że pogoda do bani, bo jeszcze mu nowych sandałków nie kupiłam :-p

Paulunia O ja też lubię mieć zaplanowane i być zorganizowana. Kilka lat temu byliśmy na wakacjach - nocowaliśmy w Wydminach, ale prawie każdego dnia byliśmy w Giżycku, bardzo nam się podobało. Bardzo mało jak za osobę - u nas "na wsi" ceny zaczynają się od 70zł/osobę - obiad dwudaniowy+2, 3 dania gorące - ale jak dla mnie to i tak za duzo. Moim zdaniem odbiad + max.2 dania.

Dmuchawcu
nie denerwuj się Kochana, chociaż wyobrażam sobie Twoją złość - dopiero co kupione, a już nic z tego nie będzie. Przecież nie będzie chodziła w jednym bucie. A Ty weż nospę i połóż się
Bisous04.gif

Paulunia normalnie zazdroszczę bliskości do morza :tak:
Dmuchawcu nie denerwuj się, nie zrobiła przecież tego specjalnie ;-) odpocznij sobie teraz :tak:

Kupiłam w Carrefoure pół małego arbuza (1,79 za kg), nie mogłam się oprzeć :laugh2: no i truskawki oczywiście obowiązkowo (5,50 za kg), a jeżeli chodzi o czereśnie to ceny były różne były po 32 zł :szok:, po 12 (jakieś takie pogniłe widziałam :confused2:), 7 (ale takie malutkie, że więcej w nich pestek niż owocu :confused2:) także nie było jakichś wartych kupienia :confused2:

Paulunia8713 40zł/osobę to niedrogo, w sumie u nas jeszcze się nie pytałam, bo dopiero wczoraj o tym sobie pomyślałam. O ciasta się nie martwię bo męża siostra na wszystkie imprezy zawsze piecze, tylko najgorsze obiad. U nas też będzie 21 osób, miejsce mam i zastawe też tylko obawiam się ze sama nie dam rady tego przygotować.
Ostatnio miałam wigilie w podobnym gronie ale wtedy kazdy coś przyniósł i było jedzenia duzo, a teraz wszystko musiałabym przygotować. A jeśli chodzi o mięso nie nie lubie tego robić a i wszystkiego nie umiem.

Madzia- no to nieźle z tymi sandałami:-D:-D:-D

Marys- niestety obawiam się , że nie do końca masz rację pisząc,że nie zrobiła tego specjalnie:sorry: Jest malym łobuziakiem. Ale już mi złość trochę przeszła. Poproszę męża to po pracy zajedzie i zapyta w Lidlu i w Biadronie o tego sandałka jeszcze raz:tak:

Poleżałam i jest w miarę ok.

A ja się przespałam i trochę mi lepiej :-)

40zł/os. to mega mało u mnie od 90zł

Ja chce kameralne chrzciny albo chociaż tylko obiad...zobaczymy czy mi się uda

Dmuchawcu może się jeszcze sandałek znajdzie :yes: nie denerwuj się

Ostatnia edycja:
Ja mam zaklepane chrzciny za 60zł (obiad, kawa, ciasto, zimny bufet, napoje). Znam już datę, bo moja siostra przyjedzie akurat z Francji na wakacje i chcę, żeby była z rodzinką na uroczystości, bo z racji odległości nie może być na każdej imprezie. 27 lipca chrzcimy małego. Chyba, że by się waliło i paliło... ;-)
W domu nie robię. :no: Najbliższej rodziny będzie nas 27 osób. Wiem, że w knajpie kosztuje, ale do tej pory oprócz I Komunii robiłam wszystko w domu: chrzciny, roczki, itp. Cała rodzina zaangażowana, a ja padnięta na gębę. Poza tym to będzie lato: gdzie się z tym żarciem miałabym podziać. A jeszcze nie wiadomo jak malutki będzie się zachowywał? Czy będzie marudny czy grzeczniutki...

Dlatego też fajnie by było gdyby młody zechciał przyjść na ten świat w poniedziałek 17.06. :-):tak: To do 27 lipca będzie taki akuratny do chrztu. ;-)

reklama
Anilku- czyli rodzimy w poniedziałek? Dzika i Anula razem z nami:-D:-D

Świeże -dzisiejsze pszczółki:

P1220322.jpgP1220324.jpgP1220325.jpgP1220338.jpg

Załączniki

• P1220322.jpg
    P1220322.jpg
    29,9 KB · Wyświetleń: 59
  • P1220324.jpg
    P1220324.jpg
    32 KB · Wyświetleń: 69
  • P1220325.jpg