reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

Palin, i ja sciskam kciuki, zeby to juz i zeby wszystko poszlo sprawnie i szczesliwie!!!!!!

XEZ, seeeeeerdeeecznie gratuluje!!! Zobaczysz kochana wszystko sie ulozy!:tak:

Teri, ja sporo krwawie, przy Zu krwawiłam równe 6 tyg. nie pamietam jak szybko wrocil okres... ale chyba nie szybko..

reklama
Palin- trzymam mocno kciuki! :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

Julix - 35zł:szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled: Masakra...

Przyszedł mi baldachim dla małej:-) Upiorę go, uprasuję, wymienię kokardki na kremowe albi i nie(zależy jak będzie się prezentował i kącik będzie gotowy:tak:

Palindromea trzymam kciuki i czekam na szybkiego hot news :-)

Nika - to witaj w klubie spuchniętych. Ja też tak spuchlam, że wracałam do domu w kapciach. Takich nóg w życiu nie widziałam. Trzymało mnie bite 2 tygodnie. A opuchlizna zaczęła schodzić w momencie zdjęcia szwów. Do tego bardzo bolało. Normalnie płakałam nad sobą. teraz już jest ok.
I bardzo się cieszę, że idziecie do domku!!! ;-)

Kari super że już w domku!!! :-)

Zmykamy z Lenką do lekarza. Musimy się zważyć, mam nadzieję, że mała dobrze przybiera na wadze. Buziaki

Palin!!!!!!!!!!!! Tato wojskowy to i dziecko zdyscyplinowanie i jak termin to termin :-D czekam z niecierpliwością na HOTY!!!!!!

NATIS daj znać jak tam u lekarza

Fioletowa trzymam kciuki za dietkę

Dmuchawcu czekam na zdjęcia kąciku :-)

teri ja nigdy nie trzymałam mleka w podgrzewaczu :no: rób mniej najwyżej dorobisz ale podgrzewanie zrobionego dobre nie jest. Podobno może stać dopóki nie wystygnie :baffled:

julix 35zł :szok: przecież to jest nierealne :no:

Wyprałam jeszcze 8 par butów a co? ;-) w jednych wkładka mi się rozkleiła :dry: no trudno

Teraz się pralka czyści bo przez najbliższy tydzień prać już raczej nie będę.

Mi po pierwszym CC "leciało" 2-3tyg a okres po 3 miesiącach chyba (nie pamiętam dokładnie)

No wreszcie skończyłam prasowanie i siedzę z kawulonem (chyba będzie mi jej mocno brakować podczas karmienia), pomarańczą, marchewką i jabłkiem ;-)

Wiecie mogłabym dzisiaj urodzić :cool2: Jakoś mi ta data pasuje :sorry2:

Dziewczyny okres po porodzie wraca szybciej lub wolniej w zalezności od tego czy i ile karmicie:tak:Jeżeli stosuje się tzw. "karmienie pełne":

-karmi sie tylko i wyłącznie piersią-bez dokarmiania i dopajania czymkolwiek
- przerwy w karmieniu (równiez nocą) nie są dłuższe niż 7 godzin
- łączny czas ssania wyności min.100 minut na dobę
-ilość karmień w ciągu doby minimum-6

to pierwsza miesiączka a z nią płodność wraca po 12tygodniach od porodu lub później.
A przy karmieniu niepełnym( gdy sie dokarmia lub nie spełnia innego z powyższych warunków) miesiączka wraca szybciej. Jeżeli nie karmi sie wcale, moze wrócić bardzo szybko.
Ale wszystko i tak zalezy od indywidualnych predyspozycji kobiety:-).
Jedno jest pewne- przy karmieniu pełnym nie bedzie miesiaczki przez 12tygodni.

Ostatnia edycja:
Ja po ktg - jak mówiłam tak wróciłam :) Skurcze są cały czas, ale nieregularne, z 5 się chyba zapisało dość bolesnych (na jednego skali zabrakło), ale to jeszcze nie poród ... Czekamy - następne ktg w piątek i wtedy się zbadamy :) Co do zatok - mam brać zyrtec 1x1, jak bardzo boli to zażyć sobie paracetamol, ewentualnie jakieś inhalacje mogę sobie robić, jak nie przejdzie to będziemy kombinować z jakimś antybiotykiem, albo wybiorę się do laryngologa - o ile jakiegoś w nagłym wypadku znajdę :p Leki konsultowane z moją gin i jakąś internistką.
Palin - kciuki mocno zaciśnięte :) hah faktycznie Mikołaj pewnie zdyscyplinowany i terminowo się urodzi- tego Ci życzę :)
A i wiecie co ?? dobrze, że dziś nie rodzę bo w moim szpitalu dziś na porodówce pogrom :p normalnie tyle kobietek do porodu, że łooo
Ok idę jakiś obiad zjeść, ziemniaczki dochodzą, barszczyk podgrzeję i się położę bo się zmęczyłam konkretnie ...

Smile - pozdrów Madzię :tak:. Coś ostatnio rzadko wpada na bb i udanego spacerku - żebyście nie zmokły kochane , bo coś się chmurzy .

Kochane wpadam na bb i czytam, ale jakoś weny brak - albo leżę na kanapie i nic mi się nie chce, nawet na klawiaturze klikać, albo mam dzień pt mikoto :-) i wtedy nie mam na bb czasu tylko hoty na telefonie sprawdzam :-)

Dziękuję za pozdrowienia :-D

Byłam dziś w tym medicoverze-miałam usg a nawet dwa, bo powiedziałam, że mało dziecko czuję.. Oberwało mi się nieźle, i mam nakaz poruszania brzuchem a Tymek ma mi odpowiadać i w razie braku odpowiedzi, mam od razu lecieć z torbą do szpitala. Miałam nawet sprawdzane przepływy i z serduszkiem wszystko ok :-) Przez to wszystko zapomniałam zapytać o wagę i długość, więc będę miała niespodziankę :-)
Ustaliłyśmy dziś z Smile, że rodzimy 17/06, bo jeszcze jej kosmetyczka i egzamin z aikido Mateusza :-p

Xez bardzo się cieszę, że macie Olę - gratuluję a mąż pewnie lada dzień wycałuje ją, jak na ojca przystało :-)

Palin kciuki zaciśnięte

palin kciuki, dajeeeesz!

a ja się umówiłam do ortopedy, to znaczy nie się, a dzieciaki - obu :-D
i o dziwo na 26.06. a nie jakoś w listopadzie ;-) a na serio bałam się że termin będzie na lipiec, w tym samym czasie co usuwanie migdałów, a tak to ładnie Filip będzie miał miesiąc :-D

reklama
Do góry