reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2013

Palin, i ja sciskam kciuki, zeby to juz i zeby wszystko poszlo sprawnie i szczesliwie!!!!!!

XEZ, seeeeeerdeeecznie gratuluje!!! Zobaczysz kochana wszystko sie ulozy!:tak:

Teri, ja sporo krwawie, przy Zu krwawiłam równe 6 tyg. nie pamietam jak szybko wrocil okres... ale chyba nie szybko..

reklama
Palin- trzymam mocno kciuki! :tak::tak::tak::tak::-D:-D:-D:-D:-D

Julix - 35zł:szok::szok::szok::baffled::baffled::baffled: Masakra...

Przyszedł mi baldachim dla małej:-) Upiorę go, uprasuję, wymienię kokardki na kremowe albi i nie(zależy jak będzie się prezentował i kącik będzie gotowy:tak:

Palindromea trzymam kciuki i czekam na szybkiego hot news :-)

Nika - to witaj w klubie spuchniętych. Ja też tak spuchlam, że wracałam do domu w kapciach. Takich nóg w życiu nie widziałam. Trzymało mnie bite 2 tygodnie. A opuchlizna zaczęła schodzić w momencie zdjęcia szwów. Do tego bardzo bolało. Normalnie płakałam nad sobą. teraz już jest ok.
I bardzo się cieszę, że idziecie do domku!!! ;-)

Kari super że już w domku!!! :-)

Zmykamy z Lenką do lekarza. Musimy się zważyć, mam nadzieję, że mała dobrze przybiera na wadze. Buziaki

Palin!!!!!!!!!!!! Tato wojskowy to i dziecko zdyscyplinowanie i jak termin to termin :-D czekam z niecierpliwością na HOTY!!!!!!

NATIS daj znać jak tam u lekarza

Fioletowa trzymam kciuki za dietkę

Dmuchawcu czekam na zdjęcia kąciku :-)

teri ja nigdy nie trzymałam mleka w podgrzewaczu :no: rób mniej najwyżej dorobisz ale podgrzewanie zrobionego dobre nie jest. Podobno może stać dopóki nie wystygnie :baffled:

julix 35zł :szok: przecież to jest nierealne :no:

Wyprałam jeszcze 8 par butów a co? ;-) w jednych wkładka mi się rozkleiła :dry: no trudno

Teraz się pralka czyści bo przez najbliższy tydzień prać już raczej nie będę.

Mi po pierwszym CC "leciało" 2-3tyg a okres po 3 miesiącach chyba (nie pamiętam dokładnie)

No wreszcie skończyłam prasowanie i siedzę z kawulonem (chyba będzie mi jej mocno brakować podczas karmienia), pomarańczą, marchewką i jabłkiem ;-)

Wiecie mogłabym dzisiaj urodzić :cool2: Jakoś mi ta data pasuje :sorry2:

Dziewczyny okres po porodzie wraca szybciej lub wolniej w zalezności od tego czy i ile karmicie:tak:Jeżeli stosuje się tzw. "karmienie pełne":

-karmi sie tylko i wyłącznie piersią-bez dokarmiania i dopajania czymkolwiek
- przerwy w karmieniu (równiez nocą) nie są dłuższe niż 7 godzin
- łączny czas ssania wyności min.100 minut na dobę
-ilość karmień w ciągu doby minimum-6

to pierwsza miesiączka a z nią płodność wraca po 12tygodniach od porodu lub później.
A przy karmieniu niepełnym( gdy sie dokarmia lub nie spełnia innego z powyższych warunków) miesiączka wraca szybciej. Jeżeli nie karmi sie wcale, moze wrócić bardzo szybko.
Ale wszystko i tak zalezy od indywidualnych predyspozycji kobiety:-).
Jedno jest pewne- przy karmieniu pełnym nie bedzie miesiaczki przez 12tygodni.

Ostatnia edycja:
Ja po ktg - jak mówiłam tak wróciłam :) Skurcze są cały czas, ale nieregularne, z 5 się chyba zapisało dość bolesnych (na jednego skali zabrakło), ale to jeszcze nie poród ... Czekamy - następne ktg w piątek i wtedy się zbadamy :) Co do zatok - mam brać zyrtec 1x1, jak bardzo boli to zażyć sobie paracetamol, ewentualnie jakieś inhalacje mogę sobie robić, jak nie przejdzie to będziemy kombinować z jakimś antybiotykiem, albo wybiorę się do laryngologa - o ile jakiegoś w nagłym wypadku znajdę :p Leki konsultowane z moją gin i jakąś internistką.
Palin - kciuki mocno zaciśnięte :) hah faktycznie Mikołaj pewnie zdyscyplinowany i terminowo się urodzi- tego Ci życzę :)
A i wiecie co ?? dobrze, że dziś nie rodzę bo w moim szpitalu dziś na porodówce pogrom :p normalnie tyle kobietek do porodu, że łooo
Ok idę jakiś obiad zjeść, ziemniaczki dochodzą, barszczyk podgrzeję i się położę bo się zmęczyłam konkretnie ...

Smile - pozdrów Madzię :tak:. Coś ostatnio rzadko wpada na bb i udanego spacerku - żebyście nie zmokły kochane , bo coś się chmurzy .

Kochane wpadam na bb i czytam, ale jakoś weny brak - albo leżę na kanapie i nic mi się nie chce, nawet na klawiaturze klikać, albo mam dzień pt mikoto :-) i wtedy nie mam na bb czasu tylko hoty na telefonie sprawdzam :-)

Dziękuję za pozdrowienia :-D

Byłam dziś w tym medicoverze-miałam usg a nawet dwa, bo powiedziałam, że mało dziecko czuję.. Oberwało mi się nieźle, i mam nakaz poruszania brzuchem a Tymek ma mi odpowiadać i w razie braku odpowiedzi, mam od razu lecieć z torbą do szpitala. Miałam nawet sprawdzane przepływy i z serduszkiem wszystko ok :-) Przez to wszystko zapomniałam zapytać o wagę i długość, więc będę miała niespodziankę :-)
Ustaliłyśmy dziś z Smile, że rodzimy 17/06, bo jeszcze jej kosmetyczka i egzamin z aikido Mateusza :-p

Xez bardzo się cieszę, że macie Olę - gratuluję a mąż pewnie lada dzień wycałuje ją, jak na ojca przystało :-)

Palin kciuki zaciśnięte

palin kciuki, dajeeeesz!

a ja się umówiłam do ortopedy, to znaczy nie się, a dzieciaki - obu :-D
i o dziwo na 26.06. a nie jakoś w listopadzie ;-) a na serio bałam się że termin będzie na lipiec, w tym samym czasie co usuwanie migdałów, a tak to ładnie Filip będzie miał miesiąc :-D

reklama
Do góry