reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

reklama
Palin: dajesz, dajesz!!!! Matko: to ja mam prorocze sny?!!!!:szok: Może dziś mi się przyśni, że ja rodzę... ;-) Albo anula, bo ona biedna już czeka i czeka... Matkaewa też przede mną w kolejce. A niech mi się śni poród zbiorowy! :-D

Ona-to-ma: córcia śliczna i jaka uśmiechnięta!!! Gratuluję!

ja dziś posrzątałam chatę, dwie pralki prania wywiesiłam, pościel zmienilam, obiad ugotowałam, na ploteczkach byłam no i najważniejsze: kupiłam truskawki (10zł za kg) i zrobiłam koktajl... Już go nie ma...:zawstydzona/y: Wypiliśmy z chłopcami w trymiga! A w tygodniu będę miała już truskawki z mojego sprawdzonego źródła. Mniam,mniam...

A nogi mam jak bańki...

Ona ' mała śliczna!!! Piękna!!!

Madzia - kochana mówisz, że rodzisz w moje urodziny??? :-) cieszę się, że poszlaś na to usg i że wszystko dobrze!

Palindromea kciuki zaciskam. Dawaj czadu!!!

Gosiak tule mocno proszę o uśmiech :-)

A my po wizycie. Mała waży dokładnie 3500g. Przybrała 490g or urodzenia, więc malutko. Norma jest od 700. Musimy teraz zapisywać każde karmienie, mam zielone światło na dokarmianie przez najbliższy tydzień, ale tylko po piersi może 'dojeść'. No i karmienie piersią nie rzadziej niż fo 2 godziny.
Oprócz tego wszystko ok. A ja mam więcej jeść, więcej spać i zajmować się tylko i wyłącznie Lenką. Dobre... Chyba krasnoludki zajmą się domem, obiadem, Natką i psem.

Matkaewa - niestety rzadko udaje mi się położyć w ciągu dnia. Lenka pochłania cały czas, jak zasypia na trochę to lecę ogarnąć dom /Naja się leni - odkurzanie min 3 razy dziennie/, obiad, stosy prania i prasowania. Właśnie patrzę na stertę prasowania, nie mam już ciuszków i pieluszek dla Lenki, nie mówiąc o ciuchach Natusi.

Fioletowa przypomnialaś mi o ortopedzie. Jutro muszę się w końcu umówić. Lenka miała niedojrzałe stawy. Porobno to się samo powinno zmienić,ale miałam isc do ortopedy i przez ten cały szpital zapomniałam...

Hej :sorry2:

Jakaś taka od 2-3 dni jestem nie do życia... nic mi się nie chcę... nie odpisze każdej z Was :zawstydzona/y: pamięć zaczęła mi szwankować :zawstydzona/y: utkwiło mi tylko w pamięci, że Palin na IP pojechała - kciuki mocno zaciśnięte!!! :-)
Wczoraj tak lało, że ledwo ze sklepu wróciliśmy. Takiego deszczu to już dawno nie widziałam :no: a dzisiaj pogoda nie może się zdecydować czy ma być słońce czy ma padać...

Natis oby szybko malutka przybrała na wadze <tuli> :tak:

Ostatnia edycja:
No to wyrobiłam normę na dziś-korytarz sprzątnięty:tak::-)

Zaraz zbieram się z pszczołami do sklepu bo w lodówce światło:tak:
Na odpowiednim wątku chwalę się kącikiem dla Helenki:tak:-wreszcie-ufff...

Palin - mam nadzieję, że wszytsko u Was ok:tak:

Natis-mam nadzieję, ze Lenka zacznie ładnie przybierać-trzyamm za to kciukaski!

Madziu- dobrze, że wybrałaś się na to usg:tak:Wszystko sprawdzili więc będziesz spokojniejsza:tak:

Ide doprowadzić się do jakiegoś ładu po sprzataniu:sorry2:

Dziewczynki witam się ;-)

Od wczoraj jesteśmy w domku, wypisali nas popołudniu ;-) Z serduszkiem wszystko dobrze, żadnych szmerów już nie było słychać :-) Nie wytrzymałabym chyba kolejnego dnia w szpitalu ...
Mały jest cudny tylko je i śpi. Przez pobyt w szpitalu go dokarmiałam troszkę, bo miałam mało swojego pokarmu, a od dziś mega nawał ;-) Pediatra kazał przystawiać na żądanie, bo sporo stracił na wadze. Pierwsza nocka w miare ok, nawet się wyspałam ;-) Ja śmigam już, rana po cięciu goi się jak na psie :-D Na drugi dzień już opatrunek odkleiłam i do tej pory chodzę bez, psikam tylko kilka razy dziennie Octeniseptem. Macica się obkurcza, brzuszek maleje i co najlepsze już -10kg na wadze :-)
Na razie nie mogę się zorganizować dlatego nie mam czasu na forum, mam nadzieję, że przez kilka kolejnych dni wszystko się poukłada jakoś ;-)

Pozdrawiam Was wszystkie i przesyłam buziaki :-)

A ja niespodziewanie otrzymałam dwa koszyczki truskawek z tego mojego sprawdzonego źródła po 6zł za kilo! No więc koktajl był znów. I powiem wam, że truskawy chyba pomagają pozbyć się nadmiaru wody z organizmu, bo ręce wróciły do normalnego stanu, a stopy też o wiele lepiej wyglądają. Wyczytalam u wujka google, że mają dzialanie moczopędne, więc coś w tym jest... :tak:

palin: chyba ci się rozkręca na maxa, bo na fejsie nie ma wieści, pewnie nie masz czasu ani sił pisać. Czekamy na Mikołaja!!!! :tak:

isis: witamy w domciu!!!

reklama
Anilku- ja sie wczoraj obzarłam i tez dzis mniej spuchnięta jestem- więc może faktyczni ecoś w tym jest:tak:

Isis- super, że juz jesteście w domku:tak:

Mam chętkę na arbuza, ale niestety w sklepie, w którym byłam na zakupach, był brzydki:-(. Buuuuuuuu............

Do góry