reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

spacerek zaliczony a teraz sie cos zachmurzyło pogoda senna oj pospało by się :dry:

natis
ech zazdroszczę zakupów ja tez nie mam co na tyłek założyc niestety moja biodra jeszcze nie wróciły do swojego rozmiaru o ile wogule wrócą więc na moje dzinsy i spódniczki moge sobie jedynie popatrzeć teraz to tylko leginsy i tuniki ale nie mam dużego wyboru nie kupowałam prawie nic w ciąży musze sie wyrwac na zakupy bo nie mam w czym na spacerki chodzić :baffled: u mnie brzuch po porodzie był duzy bałam się że taki zostanie pasa poporodowego na pierwsze zapięcie nie mogliśmy dopiąć razem z mężem dopinalismy na siłe a teraz na ostatnie juz jest luzny przydałby sie mniejszy a kupowałam rozmiar pasa M ale niestety jest taki ''sflaczały'':zawstydzona/y::zawstydzona/y::zawstydzona/y: skończy sie połóg to trzeba się za ćwiczenia brac bo bez tego nie da rady :baffled:
tez zaraz wrzucę fotkę na brzuszkowy specjalnie dla Was zrobiłam ;-)
dziewczyny w połogu krwawicie jeszcze ??

anula kochana współczuję bólu zatok :baffled:

reklama
kobietki my tez dzis na spacerku bylismy
a terz przeszły u nas 3 burze pod rzad

palin nie martw sie ktg

natisku fajnie masz ze zakupy sobie zrobiłas ja jeszcze ze 2 tyg poczekam

osiak wspólczuje błotka w butach

miłego wieczorka zycze

teri ja juz nie krwawie ale chodze z podpaska bo kto wie moze jeszcze poleci.

sara u nas wit d do 8 doby a potem k+d

anusiak on się na bank nie urodził z zaropiałym oczkiem ;-) oni po urodzeniu wkrapiają dzieciom jakiś tam roztwór srebra - sprawdź w wypisie [zabieg credego] i czasem po tym ropieją dzieciom oczy - i Artura to miałam już w szpitalu, teraz u Filipa tez się pojawiło dopiero w domu
na razie przemywam solą fizjologiczną, ale jutro ma być u nas położna to jej pokażę, u Artura potrzebne były jakieś specalne krople [antybiotyk?]

ja brzuch mam nadal duży, no nie aż tak jak przed porodem, ale jest
pewnie moja leniwa macica też to powoduje, no i boli mnie jeszcze po cięciu, ale to pewnie kwestia infekcji
po antybiotyku jakby lepiej, zobaczymy w czwartek co ginka powie

Filuś też ulewa, ale on ciągnie i ciągnię, sam nie puści cyca, a jak mu zabieram to zaraz ciumka, je po falbankę a potem dzieli serkiem

"Filuś" to wymysł mojej babci, chyba przyzwyczaiła się do imienia ;-) i mówi "Filip to będzie jak będzie dorosły, teraz jest Filuś" :-D

Hej
Dziewczyny jak z pepuszkami waszych maluszkow? U mnie kikut odpadl 5 dnia, bylo troche takiej wodnej ropki i tak wczoraj i dzis patrzylam ze przysycha. Teraz rozebralam malego i widze ze poleciala mu krew z pepuszka. Nie duzo ale i tak zmartwilam sie. Smarowalyscie czyms, spirytus, woda z mydlem szarym czy cos???

Anula, bidulko, nie miały Cię kiedy te zatoki przyatakować, tylko teraz jak już termin porodu nadszedł:-(
Wiki też miała skazę, ale karmiłam ją do siódmego miesiąca

Sara, trzymam kciuki, żebyś dotrwała do terminu cc, a skurczyki chętnie bym od Ciebie przyjęła, tylko że teraz to już i tak mi niewiele pomogą

A więc JUTRO MÓJ DZIEŃ. TRZYMAJCIE KCIUKI!!!

Palin, trzeba mieć nadzieję, trzymam kciuki za Ciebie, by skurcze Cię jeszcze zaskoczyły

Zmykam zaraz spać, żeby zebrać siły na jutro, a więc już teraz Życzę Wam dobrej i spokojnej nocki:tak:

betty: kciuki za jutro &&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&&

Widzę, że dziś nikt się nie urodził...

Ja wczoraj byłam na koncercie Afromental. Co prawda nie całym i nie skakałam pod sceną, ale trochę się nastałąm... A dziś pieszo przeszłam spory kawałek drogi, by stać i podziwiać bieg półmaratonu. Może jakbm z nimi pobiegła te 21 km to urodziłabym dziś? ;-)
Nogi mam spuchnięte, że zdycham, a rano miałam spuchnięte dłonie, więc zdjęłam pierścionki i obrączkę... Chyba założę dopiero po porodzie.

kari: witaj w domciu!!!

Hej dziewczyny

Mam chwilę, wiec postanowiłam sie odezwać.

Od piatku jestem podwójna mamą ;)
Mamy Olenkę!!!
Malutka jest przekochana, ale cieżko strasznie. Męcza ja kolki, ciagle płacze, nie chce jeść :( Mało śpi.
Krzysio sie bardzo angażuje, choc jakos do niego nie dociera, ze mała zostanie juz z nami (do mnie z reszta też)
Irek póki co z dystansem podchodzi do niej. Ciężko mu chyba. Ja ja wycałowałam zaraz jak tylko wizełam na rece, a on... chyba potrzebuje wiecej czasu. Mam nadzieje, ze uda mu sie ją pokochać. Mi to przyszło z łatwoscią, ale meżczyźni widac maja inaczej :(
Myslicie, ze nawiąże sie miedzy nimi więź?
Powiem szczerze, ze mam doła z tego powdou, bo niezbyt sie stara podejsc do niej. Jak Krzysia kąpał tak Olenki nie chce :(
Pytałam sie czy żałuje, ale powiedział, ze nie, tylko ciezko mu sie przestawic, bo ona nie jest jego... Zabolało....

Jeszcze nie mamy wózka dla niej.
Jutr pakuje dzieciarnie do samochodu i chyba pokade do Olsztyna bo musze coś kupić.
Pożyczyłam od koleżanki, bo inaczej ciezko by było. Chciałabym juz ruszyc na spacer.

Zdecydowalismy sie na Jedo Fyn w kolorze beżowym: Taki:
JEDO FYN 4DS 2013 MEMO + CABRIO FIX - CZĘSTOCHOWA (3313106625) - Allegro.pl - Więcej niż aukcje. Najlepsze oferty na największej platformie handlowej.
Jesy dostepny w sklepie od ręki, wiec mam nadzieje, ze jutro pojade i kupie przy okazji odbierajac meża z pracy.
Pomyslałam ze lato przed nami i pewnie bedzie lepiej jak bedzie jasna gondolka. A spacerówka cała sie rozbiera i mozna prac w pralce, szybko schnie, wiec nie bedzie problemu ;)

Dziewczyny! Te nie rozpakowane!
Trzymajcie sie! Urodzicie napewno! Wiem, ze cieżko wam czekac, ale cierpliwosci, nie poganiajcie dzieciaczków, kazdy dzien w brzuchu mamy jest na wage złota, wiec jesli nie przekroczyłyscie jeszczeterminu wiecej niz tydzien czekajcie cierpliwie!!
Trzymam za was kciuki mocno mocno!

reklama
Xez - bardzo się cieszę , że Wam sie udało i Oleńka jest z Wami :tak:. Trzymam kciuki żeby się wszystko dobrze ułożyło . Irek pewnie czasu potrzebuje .... Ostatni czas był dla Was szczególnie ciężki ... Oleńko witaj !!!! Sciskam mocno i gratuluję .

Do góry