reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2013

marcysiowa my mamy ten sam termin w sumie Paulunia też taki miała :rofl2:

ISIS oczywiście, że się należy. Chyba, że coś się zmieniło :confused:

Trochę podczytanego o SEMBO:

z dnia 27.05:

Dzień dobry, wreszcie zeszłam z fazy pocesarkowej heh i wiem co się dzieje wokoło :D
Miałam na prawdę cudowne kilka dni w szpitalu aż wam zaraz w porodówkowym napisze. Dziś wreszcie zjadłam śniadanie, przespałam się trochę i mam wrażenie że wiem co jest grane w około. Zaraz jak się odważe to pójde aż do kibelka na numer dwa :D
Dziękuje wszystkim za słowa wsparcia i trzymane kciuki za te ostatnie dni które były dla mnie mega trudne, i gdyby nie moje kochane ciotki forumowe to pewnie bym wymiękła :)

z wczoraj:

Ja bałam się CC jak głupia, płakałam na samą myśl o operacji, jednak po pobycie na porodówce 14 godzin w oczekiwaniu na rozwarcie, po słuchaniu kobiet rodzących siłami natury i poznając niebywałą przyjemność skurczy porodowych w życiu ie wyobrażam sobie rodzić SN i jak mi kiedyś coś odbije i znowu zechcę mieć tą przyjemność rodzenia to TYLKO CESARKĄ!! Owszem jesteś obolała i dłużej się zbierasz do kupy ale po sn też musisz dojść do siebie i też jak cie natną to się paprasz tygodniami czasem...
Także nie bój się bo CC jest dla mamy przyjemniejsza o wiele no i dzidziuś nie jest narażony na obrażenia związane z przejściem przez kanał rodny.

z dzisiaj:

ii i po pierwszej nocce w domu :) karmelka się spisała dzielnie wstawała 3 razy co 4 godziny a ostatecznie pospaliśmy do 8:30. Teraz już posprzątane i czekamy na położną środowiskową :)

PS. Reprymenda za pozostawienie nas bez wieści wysłana na PRIV
;-)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja sie tylko melduję, ze dom kupiony. :) dzis w nocy spać nie mogłam bo nagle ogarnęło mnie przerażenie, jak damy radę, tak dużo jest tam do zrobienia.. I tak dużo kosztów przed nami.. Ale jakos damy radę :) musimy..

zaczynam mieć takie lekkie bóle jak na okres.. Hmm pamietam ze z Zuzia tez tak sie zaczęło na jakieś 16h przed porodem...

Isis becikowe otrzymuje się w zależności od dochodów. Nie patrzy się czy ktoś pracuje czy nie. A jak ona pracuje to pewnie się załapią bo nie może być więcej niż ok 1900zł netto na osobę.

Saraa a ty jak tam? Wywołujesz już poród?

sa_ra - ImagePreview.aspx.gif dziękuję kochana za info :) jakoś nie miałam siły zaglądać na majówki :p a reprymenda wysłana słusznie :)

a teraz Wam powiem jaki geniusz jestem :) Mam mokry łeb - bo przecież umyc trzeba było, ochoczo zabieram się za suszenie, tzn idę do łazienki i co ?? suszarki nie ma ! a suszarka gdzie ? w torbie Tosi na basen w PRZEDSZKOLU :] tak jest :) więc tym sposobem zostałam z suszarką, która ledwo zipie i będę suszyć kłacury pół dnia :)

Załączniki

• ImagePreview.aspx.gif
    ImagePreview.aspx.gif
    27,3 KB · Wyświetleń: 101
Ostatnia edycja:
Dziewczynki melduje się z domu!! W tamtym tygodniu w środę trafiłam do szpitala i wyszliśmy dopiero wczoraj ale już w trójkę :)) Było ciężko ale nie ważne już nic bo jest z nami Larcia, urodzona przez CC o 10:33 w niedzielę 26 maja, waga po narodzinach 8 lb 7 oz na wypisie ze szpitala 3830 g.
Dziękuje wszystkim za trzymane kciuki, mam nadzieję że wszystkie czerwcowe dwupaki i mamy mają się dobrze i zdrowo, niestety nie mam jak nadrobić tego tygodnia nieobecności :( Wybaczcie. sa_ra dziękuje za reprymendę ale jak zapewne widzisz dopiero od poniedziałku wieczorem wróciłam do żywych :* nie gniewajcie się jak wam opowiem mój poród to zrozumiecie.
A oto nasza mała karmelkowa cesarzowa:
DSCF3475.jpg

świeżo z brzuszka mamy :)

Załączniki

• DSCF3475.jpg
    DSCF3475.jpg
    25,8 KB · Wyświetleń: 68
Marcysiowa - widzę , ze dzielnie się trzymasz :tak:. Dziewczynki urosną - dorodne panny urodzisz :-)
Sara - dzięki za wieści od Sembo i opiernicz to jej się należał :tak:. Dobrze , ze wysłałaś :tak:.
Anusia - jeszcze raz gratuluję zakupu - wielka sprawa zakup domu :tak:. Oby Wam się tam dobrze mieszkało . Trzymam kciuki za rozwój akcji &&&&
Lody wyciągam z lodówy - po przeczytaniu Waszych postów oczywiście ;-)

Sembo - no i majówką zostałaś ale trochę nas tu czerwcówek oswoiłaś i bardzo sie martwiłyśmy o Ciebie . Na szczęście Twoje koleżanki majówki i nasza kochana Sara informowały nas w miarę na bieżąco . WIELKIE GRATULACJE !!!!! Duża córcia , nie dziwne , ze był problem z porodem . Niech rośnie zdrowo !!!!

Ostatnia edycja:
Isis becikowe otrzymuje się w zależności od dochodów. Nie patrzy się czy ktoś pracuje czy nie. A jak ona pracuje to pewnie się załapią bo nie może być więcej niż ok 1900zł netto na osobę.

a z tym becikowym jakie dochody się wliczają? za zeszły rok czy z ostatnich miesięcy? wlicza się do tego nowo narodzone dziecko?

Sembo - corcia sliczna!!! Powiem,szczerze, ze po Twoich przebojach, zaczelam sie bac porodu tutaj :/

Wlasnie skonczylam pic malinki, moze nie pachna , ale samkuja jak kazda inna zilowa herbatka wiec smialo mozna wypic :tak:
Zakupy zrobilam, nie omijajac oczywiscie dzialu z lodami i winogronem:tak: tesco mam pod gorke i ledwo co sie wczlapalam tam, weszlam do srodka z zadyszka jak po maratonie:-D
Obiad tez juz zrobiony - jest leczo, wyszedl caly gar wiec bedzie na 3 dni :-p
jak Wy spamietujecie co komu odpisac?? ja moze z 2 osoby zapamietam i na tym tyle , wiec staram sie tematycznie :sorry2:

reklama
no niestety mój poród to było coś w stylu 'ile jest w stanie znieść kobieta', pierwsze regularne skurcze na KTG wychwycone zostały w nocy z środy na czwartek a urodziłam ostatecznie w niedzielę rano... Między czasie przetestowałam wszelkiego rodzaju sposoby wywoływania porodu, znieczulenia, kroplówki, środki przeciwbólowe i miałam przeprowadzony chyba każdy zabieg jaki można przeprowadzić na ciężarnej ... echh jak sobie przypominam to płakać mi się chce ... Poznałam cały personel szpitala St Peters, a mój mąż jest już na ty z położnymi w recepcji ...
Ale nic to warto było!

Do góry